ben ilk soruna cevaben yazıyım burda housekepping ve room attendant arasında cogu otele gore farklılık gosteriyor. saat ucretleri ve iş pozisyonları hakkında bilgi istemelisin. tip olayına gelince hangisi odayı temizliyorsa tipi o alırHK de tip cok azdır ve nadir görülür amerikada. bu arada tip olayında saat ücretini ne gostermişler ? eger 10 dolar artı tip veya daha yuksek bir rakamsa tip olayının cok nadir oldugunun garantisidir. eger 4-5 dolar artı tip diyorsa hemen git derim.
ayrıca houseman olayınada deyiniyim. bir houseman housekeppinden daha fazla saati olur yani soyle dusuk sezonda oda temiliyenlere haftada 3-4 gün off verirler. bu kirli oda sayısının azlıgındandır. ama bir houseman otel acık oldugu surece musteri sayısına bakmaksızın rutin işleri vardır. bilmem anlatabildimmi. soylediğin bolgelerde bulunmadım o yuzden sadece bunlar hakkında düşüncelerimi aktardım.

HK de tip cok azdır ve nadir görülür amerikada. bu arada tip olayında saat ücretini ne gostermişler ? eger 10 dolar artı tip veya daha yuksek bir rakamsa tip olayının cok nadir oldugunun garantisidir. eger 4-5 dolar artı tip diyorsa hemen git derim.
Alıntı
Bookmarks