Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Eski tip pasaportlarla baþvuru ile ilgili Amerikan Konsolosluðu'ndan açýklama geldi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Exclamation Eski tip pasaportlarla baþvuru ile ilgili Amerikan Konsolosluðu'ndan açýklama geldi

Merhaba,

Son günlerde sýkça aldýðým bir soruya yanýt vermek ve SWT baþvurularýyla ilgili birkaç noktaya dikkatinizi çekmek üzere yazýyorum:

· Eski Türk pasaportlarý 31 Ocak 2011 tarihine kadar uzatýlabilecek ve 24 Kasým 2015 tarihine kadar kullanýlabilecektir. Yani þu anda elinde eski Türk pasaportu bulunan öðrenciler bu pasaportlarý Ocak sonuna kadar uzatabilecek ve kullanabilecektir. Þubat ayýyla birlikte eski tip pasaportlarýn uzatýlmasý sona erecek ve pasaportunun süresi dolanlar yeni pasaport almak zorunda kalýnacaktýr.

· SWT için vize görüþmelerinde konsoloslar öðrencilerin insan kaçakçýlýðýyla mücadele broþürünü okuyup okumadýðýný sormak zorundalar. Öðrenci broþürü okumamýþsa mülakatý kesip broþürü okumasýný isterler. Bu nedenle öðrencilerinizin broþürü vize görüþmesinden önce okumasýný saðlayýn lütfen.

· Yurtdýþýnda okuyan Türk öðrenciler vize baþvurularýný Türkiye’de yapabilir. Ancak görüþme sýrasýnda orijinal transkriptlerinin yaný sýra Ýngilizce veya Türkçe tercümesini de konsolsoa vermeleri gerekiyor. Konsoloslar örneðin Bulgarca transkripti çözmeye çalýþmaz ve öðrenciyi bu nedenle reddedebilir.

· Sevis ücretini DS-2019 elinize ulaþtýðý zaman en kýsa sürede yatýrmanýz vize görüþmesinin ardýndan pasaportlarýn kýsa sürede gönderilmesini saðlayacaktýr. Aksi durumda ödemenin sistemde görünmesini beklemek zorundayýz. Bu da bazen bir hafta sürebiliyor.

Amerikan Konsolosluðu

Turkishwat.com ziyaretçilerine duyurulur.

admin (at) turkishwat.net

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

cok faydali bilgiler. tesekkurler

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

sonunda acýklayýcý kesin bi bilgi geldi..sagolasýn epey bi sýkýntý olduydu

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

abi biþi sorucam ben simdi pasaportu uzatýcam eski tip yenisini almak istesem daha once giriþ cýkýþ yaptýgým gozukurmu ?

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý calkan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    abi biþi sorucam ben simdi pasaportu uzatýcam eski tip yenisini almak istesem daha once giriþ cýkýþ yaptýgým gozukurmu ?
    výzelerýnýn hýcbýrý kaybolmaz dostum bu konuda rahat ol ama yený pasaportun ýle eský pasaportunuda yanýnda bulundurman gerektýgýný unutma ýlk gýrýs cýkýs ýcýn daha sonra sadece yený pasaport ýle gecýs yapabýlýrsýn...ayrýca eský pasaportundaký výze sadece býlgýsayarda cýkar..

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý reyes_19 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    výzelerýnýn hýcbýrý kaybolmaz dostum bu konuda rahat ol ama yený pasaportun ýle eský pasaportunuda yanýnda bulundurman gerektýgýný unutma ýlk gýrýs cýkýs ýcýn daha sonra sadece yený pasaport ýle gecýs yapabýlýrsýn...ayrýca eský pasaportundaký výze sadece býlgýsayarda cýkar..
    peki fiyatlar nasýl olucak? mesela gecen sene ben cuzdan için para verdim sadece 50 miydi neydi , cipli için bi fikrin varmý, bide google arattým bayagý bayagý akbil gibi cipli bi kart olarak gozukuyor ama arkdasýn birisi bana cuzdan seklinde verdiler diyor yeni pasaport alan varsa bi screen shot atýversin. nasýl birsey gorsek.

BannedUser
    Guest

Alýntý calkan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    peki fiyatlar nasýl olucak? mesela gecen sene ben cuzdan için para verdim sadece 50 miydi neydi , cipli için bi fikrin varmý, bide google arattým bayagý bayagý akbil gibi cipli bi kart olarak gozukuyor ama arkdasýn birisi bana cuzdan seklinde verdiler diyor yeni pasaport alan varsa bi screen shot atýversin. nasýl birsey gorsek.
    http://www.vidivodo.com/393856/cipli...-haber-videosu

54 lira vereceksin yenisiný almak için.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    lol linke baktým ben biometrigi photoshopta yapmýþtým

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    16

çok ilginç yahu bana neden eski pasaport verdiler anlamadým.20 aralýkta aldým ondan mýdýr acaba?

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

ben eský pasaportu pazrtesý gunu výzeye yollucam sýrkete sordum bý sorun olmaz dedýler býsý olurmu sýzce

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar ben sýfýrdan pasaport alcm ilk defa yani kaça patlar ve ne yapmamlazým sýrasýyla bilen biri yardýmcý olabilirmi?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý volky87 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar ben sýfýrdan pasaport alcm ilk defa yani kaça patlar ve ne yapmamlazým sýrasýyla bilen biri yardýmcý olabilirmi?
    okuldan yazi alabilirsen harc muafiyetine dair sadece 54 tl oduyorsun.Yaziyi alamazsan harc ucreti sanirim 100 tl onuda odemen gerekecek.

Daha sonra emniyetten randevu alip gidiceksin subeye.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Teþekkürler, yararlý oldu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)