Yerinde olsam kuzey ulkelerine giderdim. Isvec, estonya, finlandiya, norvec, danimarka, letonya falan gibi. Ekonomik olarka en iyisi estonya gibi duruyor. Ielts den 5.5 alinca birde alesten 55 i gecince baska birsey istemiyorlar. Egitim bedava olmasi gerekiyor. Yada yillik 3500$di.
Hayatda cok ucuz. Turkiyede anadoludaki fiyatlar var. Evler falan cok ucuz

Favorim sweden ama artik pahali. Gecen seneye kadar master ucretsizdi. Yasam cok pahali.

Letonya da diger bi alternatif gibi duruyor. Orasida ucuz.

Kuzey ulkeleriyle ilgili ek olarak: dunyanin en guzel kizlarinin bulundugu ulkelerdir.

Yasanabilir ulke olarak 1. siradadirlar. (ozellikle finlandiya). Hatta gecen isvecde bomba patlamis arabada. -Isvec bombali eylemle tanisti gibi haber yapilmisti, ilk kez mi oluyor nedir anlamadim Dusun artik ulkeyi.

Egitim olarak dunyanin en ilerisinde olan ulke Finlandiya.( Haftalik ders saati en az olmasina ragmen)

Master dersleri nasil isleniyor dersen mesela 5 ders alman gerekiyor. Her ay(2 ayda olabilir) sadece 1 ders goruyorsun. Ay sonunda sinava girip geciyorsun. SOnra diger dersi aliyorsun. Yani ayni anda 2 ders yok. Tek ders isledigin icin anlamak daha kolay.

Sosyal olarak super. Arkadasima zor mu diye sordum -Normalde haftada 4 parti yapiyoruz. Dersler zorlasinca 3 e dusurmek zorunda kaliyoruz dedi. Dusun artik

Genel olarak ben olsam kuzey ulkelerinden birini secerdim.