Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Master yapmayý düþünenler için

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

Arrow Master yapmayý düþünenler için

Arkadaþlar herkese Selamlar. Bildiðiniz gibi artýk mezun olduk, Hilton Miami gibi bi yerde internship bulduk ama vize alamadýk. Kýsmet.. Þimdi Avrupada master yapmayý düþünüyorum. Avusturya ola bilir mesela.. Benim gibi Avrupada Master yapmayý düþünenlerden bilgi paylaþýmýmda bulunmalarýný rica ediyorum. Haydi bir birimize yardýmcý olalým.
    Konu Roma tarafýndan (26-12-2010 Saat 01:24 AM ) deðiþtirilmiþtir.
    Þirket Seçim Yönergesi
    VÝZE BÝTÝÞ TARÝHÝ VE MAKSÝMUM KALMA SÜRESÝ

BÝZÝM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEÞÝMÝZÝ YENMEYE YETÝYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKÝYE

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

ne gýbý býr býlgý ýstýyosun mesela výen unw sý cok ýyý ve koklu býr unv ama sanýrým almanca zorunlu ve 2 sene master programý ýsvýcrede st gallende bý unw wardý adý aklýma gelmýyor fakat 650 euroydu sanýrým donemlýgý yalan olmasýn hatýrlamýyorum ama oradada yasam standardý cok cok ust duzeyde ortalama bý kýsýnýn ordaký yýllýk kazancý 70 býn dolar olmasý lazým amerýkada hangý sehýrde hatýrlamýyorum ama marshall unwsý var sanýrým yýllýk 13 býn dolardý ýspanyada barcelonada bý unv var yýne 1 sene ýspanyolca zorunlu dýl egýtýmý vardý 6*7 býn dolar arasý ne olarak soruyosun bu master olayýný býraz acsan eger býlgým varsa sordugun konular uzerýnde paylasabýlýrým bu arada beným bolumum uluslararasý ýlýskýler eger sende beným bolumden fýlansan yada ab fýlan uluslararasý hukuk uzerýne yapmaný sýddetle tavsýye edebýlýrým...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

Turizm ve otelcilik alaninda master yapmagi dusunuyorum, yani avusturyada donemlik egitim hakki cok ucuz. 362 euro bildigim kadariyla. University of applied sciences var, tam olarak farki ne bilmiyorum ama ordada master yapa bilirim. ha bide vyana universitesi 9 aylik almanca dil kurslarindan sonra direk mastere aliyormus. bu konuda bi bilgin varmi?
    Þirket Seçim Yönergesi

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Yerinde olsam kuzey ulkelerine giderdim. Isvec, estonya, finlandiya, norvec, danimarka, letonya falan gibi. Ekonomik olarka en iyisi estonya gibi duruyor. Ielts den 5.5 alinca birde alesten 55 i gecince baska birsey istemiyorlar. Egitim bedava olmasi gerekiyor. Yada yillik 3500$di.
    Hayatda cok ucuz. Turkiyede anadoludaki fiyatlar var. Evler falan cok ucuz

Favorim sweden ama artik pahali. Gecen seneye kadar master ucretsizdi. Yasam cok pahali.

Letonya da diger bi alternatif gibi duruyor. Orasida ucuz.

Kuzey ulkeleriyle ilgili ek olarak: dunyanin en guzel kizlarinin bulundugu ulkelerdir.

Yasanabilir ulke olarak 1. siradadirlar. (ozellikle finlandiya). Hatta gecen isvecde bomba patlamis arabada. -Isvec bombali eylemle tanisti gibi haber yapilmisti, ilk kez mi oluyor nedir anlamadim Dusun artik ulkeyi.

Egitim olarak dunyanin en ilerisinde olan ulke Finlandiya.( Haftalik ders saati en az olmasina ragmen)

Master dersleri nasil isleniyor dersen mesela 5 ders alman gerekiyor. Her ay(2 ayda olabilir) sadece 1 ders goruyorsun. Ay sonunda sinava girip geciyorsun. SOnra diger dersi aliyorsun. Yani ayni anda 2 ders yok. Tek ders isledigin icin anlamak daha kolay.

Sosyal olarak super. Arkadasima zor mu diye sordum -Normalde haftada 4 parti yapiyoruz. Dersler zorlasinca 3 e dusurmek zorunda kaliyoruz dedi. Dusun artik

Genel olarak ben olsam kuzey ulkelerinden birini secerdim.
    Sometimes memories can kill...

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

estonyadada beným arkadaslar var exchange student ýle gýttýler adamlar bol bol faceye yaptýklarý gece eglencelerýyle boy gosterýyorlar bence sadece dýplomam olsun gerýsýný salla dýyosan buraya gýdebýlýrsýn hatta hýc kacýrma derým

bu arada evet výena unw sý 1 senelýgýne once almanca hazýrlýk verýyor býldýgým kadarýyla derslerýn tamamý almanca o yuzden bu zorlar sený yaný ogrenýrsen muthýs olur tr ýle beraber 3 dýlýn olur ama bence bukadar kastýrmaya gerek yok eger hayat standarlarý výz gelýr trýst gýder dýyosan ýsvýcreyý onerýrým senelýk 650 euro olmasý lazým ama gerekten hayat standartlarýný ýyý arasýrmak lazým oranýnda...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

arkadasim isvecte umea university'de master yapiyor. turizm ve otelcilik icin isvicreyi yada avusturyayi oneriyor.. norvec icin artik gec kaldim. Finlandiyada ola bilir. Amerikayada done bilirim isler karisik anladiginiz kadariyla.
    Þirket Seçim Yönergesi

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

isvicrede ucuz otelcilik masteri bulamiyorum.. yillik 20-30 bin eurodan basliyor.
    Þirket Seçim Yönergesi

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

University of St.Gallen | University of St.Gallen

su unw ye bak derým ben býraz arastýrmýstým bolumumden dolayý master dusunmuyorum su aralar gercý ama...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

ok. bakiyorum.
    ya aslinda ruscam cok iyi oldugu icin rusya yada ukraynayada gide bilirim. ama egitim sistemleri pek iyi degil hemde diploma icin master yapmak istemiyorum.
    Þirket Seçim Yönergesi

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

valla ýsýn acýkcasý unw bana mavý dýploma verýyor bende tofelle fýlan ugrasmak ýstemýyorum sýmdýlýk býr unv var aklýmda barcelonada adý bý turlu cýkmýyo yaw oda býde herýflere maýl attým ýyýmý býlgý almak ýcýn su mavý dýploma ýse yararsa tofeel fýlan kalkar onumden onlardan cevap beklýyorum bakalým...

bu arada eger oyleyse yaný sadece dýploma ýcýn yapmak ýstemýyorum dýyosan bence gucun varsa amerýkanýn en boktan unwsýne gýt oku zaten turkýyede sený havada kaparlar sadece amerýka býlmem ne unv sý yazsýn o dýplomada yeter ama yok okadar para vermem dýyosan ya almancaný gelýstýrýp výanaya gýt derým cunku sanýrým 100 yýllýk unv yaný sonucta yada ýsvýcreyý onerýrým soylede yapabýlýrsýn debrecen veya benzerý bý unv ye gýdersýn maksat sengený almak olur sonra sengen výzesýnýn gectýgý ulkelerde ýs aramaya baslarsýn ký ýspanya basta olmak uzere hatta dýrek ýbazayý onerýrým almanya vb turevlerý ulkelerde daha rahat olursun...

sonucta bu tur stratejýlerýde dusunmek gerekýr

mýsal beným barcelonayý secmemdeký en buyuk sebeplerden býtanesý su mavý dýploma bý ýse yararsa ýspanyolca dýlýný ogrenmek gercý ders olarak almýstým ama 2 aylýgýna

sonucta masterý býtýrdýgýnde ýspanyolcayý ýster ýstemezde ogrenmek zorunda kalacaksýn bu arada master dýlý ýngýlýzce ama sonucta ýspanyada olacaksýn ve mecbur býrýlerýyle ýletýsým kurmak ýstýyeceksýn..

dusunsene latýn amerýkanýn tamamýyla hatta amerýkada ýkýncý cýl ýspanya ve portekýzde cok rahat ýs bulma ýmkanýna sahýp olabýlýrsýn...

en azýndan rahat olmasanda tr de senýn ýsýne tas koyabýlýrým

gercý beným amacým dýrek konsolosluga kapak atmak ya onunda prosuduru cok genýs du bakalým su askerlýge gýdýp gelelým okulu býtýrelým daha dusuncelerým degýsmezse

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

vyana universitesi 700 yillik bi universite. amerikada biraz pahali. avrupada daha kolay, azeri pasaportuna sahib oldugum icin AB vize istemiyor azeri pasaportlu ogrencilerden simdi, university of applied sciences ne onu arastirmak lazim iyice. sanada basarilar diliyorum con las chicas espanolas
    Þirket Seçim Yönergesi

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

gracias......

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

GAyet faydali bi konu olmus oncelikle bunu belirtiyim...

3.siniftayim.ABD de master yapip ABD de kalmayi dusunuyordum ama bu konuda son zamanlarda hayal kirikligina ugramaya basladim.Cunku ilk karsima cikan okul ucretleriydi.10000-20000 dolar arasi yillik ucretlerden bahsediliyor.Bunun yani sira bu paralari verebilecek ekonomik butceniz olsa bile ortalamanizin normal okullar icin 3.0 olmasi sarti araniyor kabul icin.Vasat okullarda daha dusuk ama ABD de kendi mesleginizi yapmak istiyorsaniz iyi bir unide master egitimi yapmanin gerek oldugunu dusunuyorum...

SAnirim avrupa ulkelerine yonelecegim ve ABD umutlarini rafa kaldiricagim...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý reyes_19 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ne gýbý býr býlgý ýstýyosun mesela výen unw sý cok ýyý ve koklu býr unv ama sanýrým almanca zorunlu ve 2 sene master programý ýsvýcrede st gallende bý unw wardý adý aklýma gelmýyor fakat 650 euroydu sanýrým donemlýgý yalan olmasýn hatýrlamýyorum ama oradada yasam standardý cok cok ust duzeyde ortalama bý kýsýnýn ordaký yýllýk kazancý 70 býn dolar olmasý lazým amerýkada hangý sehýrde hatýrlamýyorum ama marshall unwsý var sanýrým yýllýk 13 býn dolardý ýspanyada barcelonada bý unv var yýne 1 sene ýspanyolca zorunlu dýl egýtýmý vardý 6*7 býn dolar arasý ne olarak soruyosun bu master olayýný býraz acsan eger býlgým varsa sordugun konular uzerýnde paylasabýlýrým bu arada beným bolumum uluslararasý ýlýskýler eger sende beným bolumden fýlansan yada ab fýlan uluslararasý hukuk uzerýne yapmaný sýddetle tavsýye edebýlýrým...
    bende uluslararasý iliþkiler okuyorum neden uluslararasý hukuk uzerine bu kadar durdunki özel bi sebebi var mý ?

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý yasin060687 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bende uluslararasý iliþkiler okuyorum neden uluslararasý hukuk uzerine bu kadar durdunki özel bi sebebi var mý ?
    gýderek globallesen dunyad hukuk kavramýnýn sureklý degýskenlýk gostermesý ve aklýna gelebýlecek tum dýplomasýlerde hukukun varlýgý bený bu yone yonlendýrdý..

kýsacasý uluslararasý hukuk uzerýne master yaptýgýn zaman ký yurt dýsýndaký býr unv de sený havada kaparlar dýye dusunuyorum..tabý býrazda ýnsanýn kendýsýnde býtýyor...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

hocam konuyla biraz ilgisiz belki ama internship için vize vermemelerinin nedeni nedir?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

Alýntý marty Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hocam konuyla biraz ilgisiz belki ama internship için vize vermemelerinin nedeni nedir?
    Konsolos bana - sen kesin hilton miami'de 1 yil calistiktan sonra geri donmiceksin dedi. Aslinda son zamanlar Bakudeki konsolosluk 1 yillik j-1 vermiyormus. asil sebeb bu. gecen haftada bi arkadasima vermedi.
    Þirket Seçim Yönergesi

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Senin yerinde olsam dil öðrenmek için seçerdim master yapacaðým üniversiteyi.. Zaten turizm mezunusun, en önemli faktör yabancý dil iþinizde.. Rusça, Türkçe, Azerice ve Ýngilizcen zaten var Almanca öðrenmek pek akýl kârý deðil çünkü turizm alanýnda Almanca bilmeyen nerdeyse yok. O yüzden seyrek konuþulan dillerden birini tercih edersen daha iyi olur. Misal Fransýzca bilen adam aç kalmaz diyor uzun süredir turizmde çalýþan amcam.. Alternatifler Portekizce, Flemenkçe tarzý diller olabilir..
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

peki bölümün adý uluslararasý hukuk diye mi geçiyor ben daha önce böyle bi bölüm duymadýmda yada hangi enstitünün içinde geçiyor? uluslararasý hukugun varlýgýda tartýsmalý býlýyosndrký kýmýne gore var kýmýne gore yok bole býr hukuk!

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

toefl va ielts disinda sinav istemeyen universiteler hangileri arkadaslar? avusturya, estonya, ve finlandiya ilgilendiriyor su an beni
    Konu Roma tarafýndan (27-12-2010 Saat 09:35 PM ) deðiþtirilmiþtir.
    Þirket Seçim Yönergesi

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Roma konu faydali olmus begendim. Bende bir basimi kaldirirsam vakit bulup buralarda gidip bakcam universitelere. Bende burda yapmak istiyorum olursa yuksek lisans ama zaten sektorde caliscaksan sen daha iyi biliyorsun deneyime bakiyolar ama coookkk cooookk yuksek yerlere gelmek istiyorum diyosan yani bahsettigim mevkiler genel mudurlukden yuksek mevkiler yuksek yap turizm alaninda ama aksi takdirde turizm alaninda degilde satis-pazarlama, yonetim, insan kaynaklari, gibi aklima gelmeyen bizim alana koltuk cikacak, bolumlerde yuksek yapmani tavsiye ederim. Sahsen ben alakasiz ama dis-ticaret de yapmak istiyorum. (sektorde calismicam).
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý yasin060687 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    peki bölümün adý uluslararasý hukuk diye mi geçiyor ben daha önce böyle bi bölüm duymadýmda yada hangi enstitünün içinde geçiyor? uluslararasý hukugun varlýgýda tartýsmalý býlýyosndrký kýmýne gore var kýmýne gore yok bole býr hukuk!
    nasýl olmaz eger yeterý kadar ýngýlýzcen varsa INTERNATIONAL LAW AND EUROPEAN LAW incelersen gorebýlýrsýn olduklarýný. ama zorlardýr dýkkat et.bu arada kýmseden kýmseye degýsmez bu baska yerde deme sakýn

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

Alýntý beysin Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Roma konu faydali olmus begendim. Bende bir basimi kaldirirsam vakit bulup buralarda gidip bakcam universitelere. Bende burda yapmak istiyorum olursa yuksek lisans ama zaten sektorde caliscaksan sen daha iyi biliyorsun deneyime bakiyolar ama coookkk cooookk yuksek yerlere gelmek istiyorum diyosan yani bahsettigim mevkiler genel mudurlukden yuksek mevkiler yuksek yap turizm alaninda ama aksi takdirde turizm alaninda degilde satis-pazarlama, yonetim, insan kaynaklari, gibi aklima gelmeyen bizim alana koltuk cikacak, bolumlerde yuksek yapmani tavsiye ederim. Sahsen ben alakasiz ama dis-ticaret de yapmak istiyorum. (sektorde calismicam).
    beysin, partilərdən baþýn ayýlmýr gardaþ, лучше найти себе жену
    Þirket Seçim Yönergesi

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý Roma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    beysin, partilərdən baþýn ayýlmýr gardaþ, лучше найти себе жену
    parti mi ne partisi Roma. Ayda yilda iste oldukca davet edildikce gidiyorum
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

Selam Millet, Nasilsiniz?

Emekli WATcilar, nerelerdesiniz?

ne gibi planlariniz var kariyeriniz icin?
    Þirket Seçim Yönergesi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)