?lk defa kat?lcam wat gitce?im yerde lake george ayn? yere gitcek kimler var??Tan??al?mmDD
![]()

?lk defa kat?lcam wat gitce?im yerde lake george ayn? yere gitcek kimler var??Tan??al?mmDD
![]()

her yer lake george ye g?decek kayn?yor sen rahat ol![]()

En az 200 tane Türk gider, kar??lar??rs?n sa?da solda![]()
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)

in?allah ingilizcemii geli?tirebilirimDDDDgerçi ilk defa gitti?imden fazla türk olmas? iyi olcak
DD
her zaman sunu savunurum felsefem oldu wat ta tek bas?na olacaks?n![]()

daha gitmedim bilmiyorum ama bencede makroklima hakl?s?n![]()

Benimde ilgilend?g?m bi i? var lake george'da Tiki Resort diye bir otel nas?ld?r bu otel yada bölge f?kr? olan var m??
Abi sen sabah son?c d?yodun s?md? TIKI d?yon
sen su el?ndek? ?sler?n heps?n? gonderde ona gore bakal?m yoksa sen b?ze s?rayla 50 ?s?de soracaks?n

sorma bnde karars?z?m ?ste hang?s?ne g?tsemk? d?ye![]()

arkadaslar bende bu y?l six flags lake george da e?lence park?nda cal??acam bana yard?mc? olab?l?r m?s?n?z nas?l bir yer ???

aynen bende buludum burada yakla??k 10 gün Türk kayn?yor![]()

Arkada?lar benimde Lake George a gitme durumum var.Ama yaz?lanlara bak?l?nca bende bi "Türk Mahallesi" izlenimi olu?tu burayla ilgili.Buraya gelen toplam çal??anlar?n kaçta kaç? Türk acaba?Bilgisi olan veya daha önce burada çal??m?? olan arkada?lar cevap verebilirse sevinirim.Bitek Türk ö?renciler mi geliyor buraya.Oraya gidip herkesle türkçe konu?up geri dönmeyelim sonra.

Six Flags in park?nda Türklerin ve Singapurlular?n ezici üstünlü?ü war,ama mesela Asyadan gelen arkada?larda vard? ama gel gör ki onlarda Türkçe biliyor, çünkü Türkiyedeki üniversitelerde okuyolar,
yani a?ustos da Singapurlular gidince parkta sadece Türkler kal?yo,
Ama okdr da kötü de?il ya en az?ndan uyum sorunu ya?aman?z imkans?z,,
Ah! küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap;
Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap! NFK

Endi?elendi?im nokta uyum sorunundan çok ingilizce ile alakal?.Herkesle türkçe olarak anla?t?ktan sonra Amerikada olman?n pek de avantaj? kalm?yor dil bak?m?ndan.Orada çal??an insan say?s? nedir,bunlar?n kaçta kaç? Türktür,günlük hayatta ve çal??ma ortam?nda ingilizce konu?abilece?imiz bir ortam var m?d?r?K?sacas? orada geçirece?imiz 3 ay?n ingilizcemize katk?s? nedir?Bunlar? merak ediyorum daha çok.

ya asl?nda bu kimlerle tak?ld???na ba?l? olucakt?r, e?er türkçe konu?mayan biriyle arkada?l?k edersen, ingilizcen geli?ir, buarada i?te de mü?teriyle fln ingilizce konu?ucaks?n elbetteki , ama 2010 da san?r?m parkta 80 tane türk çal???yodu, parkta çal??anlardan birine sormu?tum, ama daha fazla bile olabilir, günlük hayatta da dedi?im gibi kimlerle birlikte oldu?una ba?l?, ama illa ki ingilizcen ilerler bence, ne durumda oldu?una da ba?l?, yani ingilizcenin nas?l oldu?una, mesela ben ilk ba?larda çok takm??t?m bu konuya ama 2 ay fln geçicen bi bakt?m ki hakkaten ingilizce baya ilerlemi? en az?ndan konu?ma prati?i kazan?rs?n,
ama i?te tek derdin ingilizceyse belki türklerin daha az oldu?u bi yerde seçebilirsin...
ama yine de her?ey sana ba?l?, benim bi arkada? ward? orda abd li biriyle kanka oldu, ingilizcesi deh?et ilerledi, ben bile ?ok oldum yani,

@sum sana bikaç sorum daha olucak.Cevaplarsan sevinirim.
Lake George hakk?nda genel görü?lerin nedir?(Sosyal ya?am,yemek ve kal?cak yer imkanlar?...)
Sadece Six Flags de çal??arak kazand???n para ile gezmek için ne kadar para biriktirebilirim(Laptop,telefon falan almay? dü?ünmüyorum)?kinci i? ?art m?d?r??kinci i? imkan?n? nas?l?
Bo? günümü(1 gün izin oluyormu? san?r?m)ba?ka yerleri gezerek de?erlendirebilirmiyim? Örne?in New York 4-5 saat mesafede san?r?m.Yada Boston olabilir.Araba kiralay?p sabah erken gidip gece dönmek gibi.Bu mümkün mü yoksa illa program?n sonunda i?i b?rak?p öyle mi gezilir?Lake george kanadaya yak?n san?r?m.Kanadaya vizesiz geçmek gibi bir olay var m??

ya upuzun bi cevap yazm??t?m ama bilgisayar?m?n azizli?ine u?rad?m, hepsi silindi, k?sa bi özet geçeyim, yine sorular?n?z olursa buyrunuz arkada?lar.
Benim Wat tecrübem sorunsuz geçti?i için, Lake George a kar?? hislerimde de gayet olumlu. Sosyal ya?ama gelirsek, bu sosyal ya?amdan ne anlad???na ba?l?, yani oras? sonuç olarak bi tatil kasabas? ve gelenlerin ilgisini çekmek için de bissürü yer var, restaurant fln dolu ztn de genelde fast-food yersiniz, malum daha hesapl?, onun d???nda family fun olay? çok war: minigolf, lazer-tag ve go-kart gibi ?eyleri bünyesinde bar?nd?ran e?lence yerleri diyelim, çok fazla gece kulübü yok san?r?m ben hiç gitmedi?im için bilemicem, sonra bi kaç tane de müze war, plaj war, aç?khava sinemas? fln war, bide her per?embe havai fi?ek gösterisi oluyosorular?n?z?n devam?na göre detayland?rabilirim.
kal?cak yer bissürü war, park?n konaklamas? ve lake george da olanlar hemen hemen ayn? imkanlar? sa?l?yolar, fiyatlarda çok yak?n birbirine.
yemek konusuna gelirsek kal?ca??n yerde illa ki bi mikrodalga f?r?n olucakt?r, bence kendin pi?ir kendin ye yaparsan daha tasarruflu olur. kap? gibi walmart var içinde yok yok. we yemek pi?irmeyi bilmene fln da gerek yok çünkü tonlarca mikrodalgada haz?rlanan yemek war, 1$ a fln süper yemekler al?yoduk walmarttan.
Six flags te kazand???n parayla elektronik de al?rs?n gezersin de ama bu nas?l, nekdr süre gezicene fln da ba?l?, tabi elektronikte ayn? ?ekilde, nekdr çok ?ey almay? dü?ündü?ünü söylersen daha da yard?mc? olabilirim,
ikinci i? yapanlar? tebrik ediyorum, haftan?n 6 günü Six Flags te çal???p 7. gün de bi ba?ka yerde çal??mak zor ya, yani Six Flags te çok yoruluyo insan, ama ikinci i? yapanlarda vard? tabi,housekeeping fln ..
Bo? gününü tabikide ba?ka yerlerde gezerek de?erlendir bencede, NYC, Boston, Niagara Falls a fln gidebilirsin, baz? arkada?lar kar?? ç?kabilir ama bence bi araban olursa tüm bu yerlere ve daha da fazlas?na istedi?in zaman gidip istedi?in zaman gelebilirsin ve gezi plan?n? da dahil edersek gayet de ucuza gelir,
Lake George Canada ya çok yak?n ama illa da gitmek istiosan bence Vize al, riske atma, daha önceki senelerde ABD ye geri dönü?te sorun ya?ayanlar olmu?,, macera ar?yorum dersende ?ans?n? deneyebilirsin tabikide,

Cevaplar için te?ekkürler sum.Sana bikaç sorum daha olucak
Yemek konusunda sorum kalmad?.Dedi?in gibi haz?r ürünlerle idare ederiz.
Sosyal ya?amdan kast?m Lake George'da bo? vakitlerimi nas?l geçirebilece?im.Örne?in i? ç?k???nda ak?amlar? neler yap?labilir?Sen nas?l de?erlendirdin?,
Elektroni?e harcayaca??m para en fazla 500 dolard?r.Geriye gezmek için ne kadar para biriktirebilirim? 10-14 gün aras? gezece?imi varsayarsak Newyork,Boston, Niagara,Washington bide olursa Los Angeles.Buralar? kazand???m parayla gezebilirmiyim?
Sen haftada ortalama kaç saat çal??t?n?(Özellikle Temmuz ve A?ustos aylar?nda)
Eylül'ün ba??nda i?i b?rakmak istesek sorun olur mu?
Araba alma fikri benimde akl?mda.Zaten 4 arkada? gidece?imiz için daha da uygun olur.E?er almak istersek Lake George'da araba sat?lan veya kiralanan yer varm??Ortalama fiyatlar nas?l?Yada günlük hayatta kullanmak için bisiklet nas?l olur?Gerek var m?d?r?
Kal?cak yer olarak kiralik evler var m??Biz 4 ki?i ev tutsak uygun olur mu?Motel mi daha uygun olur?
Lake George'da iklim nas?l?Bide hava hakk?nda bilgi verirsen sevinirim
?imdilik akl?ma gelenler bu kadar.Te?ekkürler...

Önce ?unu söyliyim ben i?ten ç?kt???mda acayip yorgun oldu?umdan genelde ewe gidip uyuyodum direk, ya da i?te kald???n yerdeki arkada?larla bazen lake george a gidioduk orda da sahilde tak?labilirsin, yemek fln yiyebilirsin, sonra parkta belli bi saati doldurduktan sonra sana Buddypass vericekler, o listede baz? yerlere gidip bedava e?lenebiliosun, o bahsetti?im family fun olay?, onun d???nda çok fazla bi?ey yok ya, ama e?er araban varsa da Albany ye gidebilirsin, oras? 40 dk fln sürüo, ordada herhangii bi ?ehirde bulabilece?in bissürü aktivite bulabilirsin, mesela ben bi kez bi konsere fln denk gelmi?tim, öyle ?eyler güzel oluyo, festivaller fln da olabilio, onlar için gitti?in yerlerde bro?ürler ollucakt?r, onlar? takip edebilirsin, Washington County Fair war mesela, ona gidebilirsin, bide Glens Falls da konserler oluyo, civic centerda, bi kez de Türk pikni?ine gitmi?tim Albany de, ilk geldi?iim haftayd?, o çok iyiydi ya, al??veri? merkezi ve outletler war, oralara gidebilirsin, yak?nlarda glens falls, saratoga fln var oralar? gezebilrisin
buarada para olay? tamamen senin kontrolünde dedi?im gibi, tasarruf yaparsan, ?ansl? olup fazla saat al?rsan fln yeticektir paranda, biz çin turuyla gezmi?tik do?uyu baya ucuza gelio, onu da detayl? bi ?ekilde anlat?cam in?,
çal??ma saatlerine gelirsek, ben en çok çal??anlardan biriydim, yani hep 6 gün çal??t?m, iki hafta sadece 2 gün off alm??t?m, ozmnda 6 gün çal??abilece?imizi fln bilmiyodum oyzdn, dolay?syla ben park ortalamas?na göre iyi kazananlardand?m, toplam 552 saat çal??m???m ?imdi son paycheckime bak?yorum da ben bile ?ok oldumhaftal??a gelirsek 3 gün off alm??t?m bi hafta, o hafta bile 40 saat çal??m??t?m, buarada ben ride da çal???yodum, Labor day den sonra b?rakabiliosun i?i, yani eylülün ilk haftas?n? da orda geçirmen beklenio, ama baya önceden söylersen belki izin verebilirler, ya vermeselerde ç?k?p gidenler olmu?tu.
Araba olay?na gelirsek LAke george da araba al?ca??n yerler war, onun d???nda gazetelere ve craiglist e bakabilirsin, ya fiyatlar gayet makul 1000 $ a minivan dedi?imiz arabalardan alm??t? arkada?lar, ama i?te bunun üstüne sigorta ruhsat fln ba?ka masraflarda eklenio ama buna ra?men araba almak karl? bence, bi tek sorun ?u, araban bozulursa o fena i?te, çünkü tamir olay? çok pahal?, arabayla ilgili forumda bi konu ward? daha detayl? anlat?o oraya da bakabilirsin, benim bisiklet yoktu biz arabayla gidip gelioduk i?e, ama nerde konaklicana da ba?l?, ben almad?m bisiklet eksikli?ini de hissetmedim, kald???mz yer Lake george a yürüme mesafesindeydi ztn.
bence ewe hiç gerek yok, motelde kal?n dhaa iyi, ?irket ayarl?odur ztn konaklamay?, ayarlam?yosa da oraya gidince de bulabilirsin ztn wat ö?rencileri belli motellerde kal?o..
Havaya gelirsek benim gitmeme 3 gün kala bi arkada? forumda yazm??t? ya?murluk getirin die, çok te?ekkür ediyorum ona, sende mutlaka ya?murluk götür, ya?mur ya??yo çünkü onun d???nda byle acayip s?cak olmad? bi kaç gün sadece çok s?cakt?.
bide maalesef nem de war gölden dolay?, geceleri bazen serin olabilio ama endi?elenme oraya gidince her Türk Watç?n?n vazgeçilmezi olan GAP marka hoodie lerden al?rs?n,

Sum te?ekkürler aç?klamalar?n için. Fark?nda olmadan bana da yard?mc? oldun. Çünkü i? listemde ve gidebilece?im muhtemel yerler aras?nda lake george'da var. Yaln?z benim i?im six flags de?il. E?er kabul edersem, göl kenar?ndaki pub'lardan birinde i?e ba?l?ycam. Six flags biraz daha uzak kal?yo san?r?m. Gölü merkez kabul edersek, gidece?im yer biraz daha hareketlidir diye umut ediyorum. Do?ru muyum?
Nobody loves no one...

yani evet öyle denebilir, ama i?te saat 11 de fln millet çekilmeye ba?l?o bi anda caddeler bo?al?o,

sum: öncelikle te?ekkür edeyim tecrübelerini payla?t???n için.
fuarda coni nin biri vard? i? anla?mas?n? yapt???m?z.a?a??daki 2 soruyu sordu.
1-how is your english?
2-what do you going college for gibi bi?eydi.saç sakal piercing dövme olay?nda taviz yok.2 3 kere tekrarlad? iyice anlayal?m diye
ondan sonra imzalad?k 5 dk sürmedi.-sabah erken kalkm?? uykum var dedi-
lake george - six flags aras? kaç dk sürer.yürünebilir mi?
san?r?m park sabah 10- ak?am 6 e kadar aç?k oluyor.sitesinden bakt?m.6 dan sonra lake georgede part time i? bulsam ula??m sorun olur mu? yol düz mü bisiklet i?e yarar m??
Konu isosi tarafından (09-02-2011 Saat 10:49 PM ) değiştirilmiştir.

Ya yürümen nerdeyse imkans?z bisikletle de zor olur ya trolley oluyo Yazin belki onu kullanabilirsin lake george
Six flags aras? 10dk fln arabayla
Buarada coni nin söyledi?i kurallara uymak zorundas?n?z gercekten de
Ayr?ca o park saatleri kis saatleri Yazin 7 de c.tesi günleri de 9 da kapan?yor

lake george a gidicek olan arkadaslara ?unu söyleyebilirim orda amerikal?dan çok türklerle kar??la??caks?n?z o yuzden burdan arkada? aramaya gerek yok benim dü?üncem..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks