Back of the house :Çok fazla insanlarla muhattap olmadığın işlerdir,housekkeper buna bir örnek.
Front of the house :insanlarla muhattap olursun ,ingilizce seviyen düşük olmamalı,busser,host,server işleri gibi.
Geçen sene gtlc ye gittim.Para anlamında geçen sene genel olarak 4000 civarı kazandı coğu kişi.Ayrıca istediğin zaman overtıme yapma imkanı yoktu.Ama ihtiyaç olduğunda izin veriyorlardı.Konaklama yemek 70 dolardı ,bu konuda hakikaten iyiydi en azından başka bir yerde arkadaşımın yemeğe günlük 30 dolar harcadığıını düşününce
Houseekeper olarak çalışmadım sadece bir kaç kere yardıma gittim overtime için ama ben bu iş kadar lanet bir iş görmedim(beniim görüsüm)Ama 3 ay boyunce housekeperlık yapan arkadaşlarım vardı onlar ayrılırken seneye bir daha gelsem housekeeper olurum dediler,baya bi şaşırmıstım ,seven seviyor tabigtlc için sana benden tavsiye : public area attendant :belli işlerin var ,housekeeperlar kadar yoğun çalışmıyorsun.Ben ve başka bir türk bu işi yapmıştık ,işleri çok hızlı bitirip boş boş geziyodum tabi patron seni öyle görürse sorun yaratır bana yarattığı gibi
Benim gittiğim gtlc şubesinde internet yoktu(iyiki de yokmuş) ilk başlarda çok kahrettik ama daha sonra alışıyorsun ,interneti kullanmak için haftada bir diğer şubelerden birine gidiyorduk yetiyordu.
Şirketime fazla türk olmayan bir yere gönderin beni demiştim.Diğer şubelerden birinde 45 türk vardı ,kimse memnun değildi çünkü her yer türktü iyiki ben de oraya düşmemişim .Benim gittiğim yerde 9 türk vardı.Yapacak hiçbirşey yoktu ama birşeyler üretiyorduk.Off günlerde hikinge giderdik hep ,doğayla içiçe yapacağın şeyler.
Memnun kaldın mı diye sorarsan : çoğunlukla evet ,hatta şu an özlüyorum ama seneye bir daha gitmem heralde çünkü her yeri biliyorum her yeri gezdim orada ve seneye gidince yapacak pek birşeyim olmayacak,başka bir yer daha mantıklı olur benim açımdan .
Şimdilik bu kadar daha çok şey var aklıma geldikçe yazarım![]()

Alıntı
Bookmarks