Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Travel plan?, hangi ?ehirde kaç gün?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart Travel plan?, hangi ?ehirde kaç gün?

Merhaba Turkishwat'ç?lar, tecrübeli arkada?lardan tavsiyeye ihtiyac?m var. A?a??daki ?ehirlerin hak ettikleri gün say?lar? nelerdir? ?imdiden te?ekkürler.

Los Angeles
    San Francisco
    San Diego
    Las Vegas
    Chicago
    Pittsburgh
    Philadelphia
    Boston
    New York

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

cok hizlisin kardes biraz rahatla travel plani icin cok erken daha zamani gelince yaparsin hepsini merak etme zaten sitede gayet genis bir arsiv soz konusu sehirler anlaminda http://www.turkishwat.net/eyaletler-...tml#post103368
    SEHIRLER HAKKINDA DETAYLI BILGI ICIN TIKLA
    http://www.turkishwat.net/eyaletler-...nun-sehri.html

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bu ?ehirlerin hepsini gezebiliceksen helal sana
    oras? b?z?m ulke gibi diil malum birbirinden uçakla bile gayet uzak eyaletler ve bunlar ciddi masraf...orada ya?ay?p ba?ka eyaletleri görmeden ölen binlerce insan varken abd turunu bi ö?renci yapabiliyosa helal derim ben onun cebine

neyse kendi tecrübemden söyleyebilice?im kadar? ?udur ki new york 5 gün yada 1 hafta al?r almal?d?r çünkü ?ahane ve gezilip görülcek yer çoooook, çok büyük ve yorucu gezmek tabi o yüzden de zaman al?yor. 1-2 günde jet h?z?yla gezerek b?t?rmek de güzel diil çünkü oras? daha iyi bi muameleyi hakediyor ?öyle hazmederek,her an?n keyfini ç?kararak güzel havada keyifle gezmek var oralar?... of özledim bana sorarsan ben de 5 gün oradayd?m ?ahaneydi ve daha biçok ieyi yapmaya zaman kalmam??t?...

Philadelphia için de 2-3 gün derim boston a gitmeyi istedim çok ama uzakt? zaman yoktu falan gitmedim, ama baston da 4 günü falan hakeder kesinlikle

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Asl?nda her ?ey ne kadar para kazanaca??na, i?ten ne zaman ç?kaca??na ba?l? ama yine de bir ?eyler söleyim.
    -New York için kesinlikle @opleia'n?n dedi?i gibi 1 hafta olmal?d?r.Çünkü gezilecek çoooook fazla yer var.Bence rahat rahat 1 hafta New York gezisi travel plan?n?n ilk s?ras?nda yer almal?d?r.
    -Boston'da da bayaaaa bi gezilcek yer var.Ö?renci kenti olarak falan geçiyor ama kesinlikle Boston için 3-4 gün öneririm.En az?ndan bi Harvard University gezisi bile müthi? oluyor.
    -Philadelphia için bence 2-3 gün yeter.Ama ben öncelikle Boston'a gitmeni öneririm.
    -Listede yoktu ama Washington DC de görülmesi gerekn yerlerden biri.Özellikle sanata merakl?ysa National Galerie of Art müthi? bir yer.Görülecek bayaaa bi müze var.Beyaz saray, Capitol, Müzeler, Monument vs için falan 1 gün ve ?ehir turu için de 1-2 gün gerekebilir.Ben Washington'u da listeye ekleyin derim.Oraya kadar gitmi?ken ba?kenti de görmek laz?md?r e?er imkan?n?z varsa.
    ""Let the game begin""

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Te?ekkür ederim cevaplar?n?z için. Dedi?iniz gibi çok büyük memleket gerçekten. Las Vegas-Chicago aras?n? uçakla yapmaktan ba?ka ?ans?m yok, çünkü 30 saate yak?n bir yol.

Ama geri kalan k?sm? Amtrak+araba ?eklinde kar???k yapmay? planl?yoruz 4 arkada?. Gezmek için gidenlerdeniz yani. Asl?nda Buffalo'dan Kanada da planlar?m?z içerisindeydi ama suyu ç?k?nca ç?karmak zorunda kald?k.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Bana göre;

Los Angeles :3-5 gece
    San Francisco :2 gece
    San Diego :3 gece
    Las Vegas :4 gece
    Chicago :-
    Pittsburgh :-
    Philadelphia :-
    Boston :2 gece
    New York :3-5 gece

# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bostan da bi halt yok universiteler haricinde , chicago nunda 2 gunu var , new york a 1 hafta fazla 5 gun yeter

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Amadeus35'a kat?l?yorum kesinlikle
    listede yok diye Washington için bi?ey söylememi?tim bende ama bencede görülmeli 2 günde bitmicek kadar ?ahane müzeler var müze gezmicem dersen kabaca 1 günde btirebilirsin en me?hur yerlerini lincoln memorial,beyaz saray gibi falan ama mutlaka git mutlaka, lincoln memorial hele ben hayran kalm??t?m manzaras? da kendisi de ?ahaneydi çok heybetliydi gercekten yine gitmek istedigimn yerlerden biridir Washington 1 gün yetmedi çünkü.. bide nacizane tavsiyem kesinlikleeeeeeee niagara ?elaleleriii inan?lmaz bi manzara... gidene kadar söylendim durdum aman bu kdr yol gidilir mi aman çok para harc?caz bilmem ne diye ama yapt?g?m geziler içinde en beni doyuran da o gezi olmu?tu dönerken söyledigim laflar? yutmu?tum yani o yol falanda çok keyiflyidi görd?üüm yerler bazen o kadar güzeldi ki uyumamak için çabal?yodum ama yorgunlukda bast?r?yodu falan aç?kças? bay?lm??t?m sadece ?elaleler de?il, oras? komple güzeldi mutlaka ölmeden görülmeli birçok foto ve video çekilmeli
    tabi bunlar benim fikirlerim

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Los Angeles 3
    San Francisco 2
    San Diego 2
    Las Vegas
    Chicago 3
    Pittsburgh ?
    Philadelphia 1
    Boston 1
    New York 5

bu listede pittsburg san diego ve chicago`yu gormedim
    florida ve chicago`yu gormeyi cok istiyorum
    Konu ThunderStorm tarafından (01-01-2011 Saat 09:01 PM ) değiştirilmiştir.

Tecrübe Puanı
    10

Say?sal ö?rencisiyseniz ya da fen bilimlerine merak?n?z varsa Museum of Science' a gitmelisiniz Boston' da, rahat 5 saatinizi al?r.

Green Line binip Boston Universitesini birkaç durak geçip tren k?vr?ld???nda Türk restaurantlarn? görebilir, yemek yiyebilirsiniz.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı emirhan1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Turkishwat'ç?lar, tecrübeli arkada?lardan tavsiyeye ihtiyac?m var. A?a??daki ?ehirlerin hak ettikleri gün say?lar? nelerdir? ?imdiden te?ekkürler.

Los Angeles
    San Francisco
    San Diego
    Las Vegas
    Chicago
    Pittsburgh
    Philadelphia
    Boston
    New York
    slm, ben 2010 wat yapt?m ve 1ay gezdm, gezd?m yerlern arasnda senn sayd???n yerlerde var (las vegas, los angeles, san diego, new york, philadelphia, washngton dc, niagara, boston) . ve bende "go to bus" denilen bi tur var nette yazarsan ç?kar, bu turla hem uyguna hemde e?lenerek bi travel yapabilrsn ve ayr?ca 3ki?i kat?ld??nda 3.ki?i bedava oluyor, yani 3 ki?i 2ki?ilk para ödüyorsunz ve kald??nz hoteller sherton hilton holiday inn falan, tavsiye ederim. san diegoda 1hafta kald?m ama bana yetmedi, çnkü orda hostelde kaldm ve arkd? bulma ?ansn çok yüksek daha çok e?leniyorsun, new yorktada zaman yetmedi bana ama paramda bitm?ti aç?kcas? ama traveli ?imdiden planlama bence orada dü?ünrsün.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Arkada??n dedi?i GoToBus turlar?ndan birine biz de kat?ld?k, gerçekten çok hesapl?yd?. Ki?i ba?? 132 dolard?, 3 ki?i kat?ld?k, 3.ki?i bedavayd?, 90 dolar verdik ki?iba??.

Bu 90 dolara, geceli?i 100 dolar olan hotellerde kald?k 2 gece. Ayr?ca otobüsle New York'tan yola ç?k?p Philedelphia, Washington DC ve Niagara'y? gezdik. 2 Gece 3 güne s??d? bu ?ehirler. Boston'? içeren turlar da vard? o sitede, biz Boston'a ayr?ca gittik, gerek yokmu? pek de.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Los Angeles-3
    San Francisco-2
    San Diego-1
    Las Vegas-2
    Chicago-2
    Pittsburgh-Bilmiyorum
    Philadelphia-Bilmiyorum
    Boston-Bilmiyorum
    New York-2
    Bir de New York'a gitmi?ken 20$ verip 4 saatlik bir yolculukla Washington D.C. de görülmeli bence oraya da 2 gün yeter... Art? bir de istersen Miami'ye de geçebilirsin bunlar?n hepsini 15 güne s??d?rm??t?k biz bir sorun ç?kmad? gayet de keyifliydi maliyet olarak da yakla??k 1000$ felan ki?i ba?? uçak biletleri ve araba kiras? dahil ama tabii biz 5 ki?iydik...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hepsine gidebiliyorsan helal olsun. amerikan?n 4 bir yan?nda hepsi de hem uçu? yorgunlu?u hem de masraf olarak zorlayabilir e?er ard arda gezeceksen. üstelik gezi programlar?ndan da fark? olmaz bence bir süreden sonra ?ehirler, mekanlar normal gelmeye ba?lar gezinin hiç bir çekicili?i olmaz.
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

los angeles tek ba??na bir gezi plan?n? hakeden bölge benim tavsiyem mutlaka imkan?n olursa görmelisin hollywood, beverly hills, universal studios, santa monica, long beach, venice beach ve daha suan akl?ma gelmeyen bircok yeriyle. san diegoda cok guzel sea world diye biryer var görülmesi gereken ve dünyan?n en büyük hayvanat bahcesi demi?lerdi yan?lm?yorsam orada ben girmedigime pi?man?m görmek laz?md? gece klubleri bak?m?ndanda keyifli yerler var. eger arabayla gitme durumun olursa meksika s?n?r?nada kadar gidebilirsin san diegoya gitmi?ken de?i?ik bir ortam hem tamda s?n?rda bir outlet var fiyatlar gayet uygun. las vegas icin 4-5 gün gayet yeterli bir süre hem mekanlar bak?m?ndan hem oyunlar ac?s?ndan. pittsburgta biraz kasvetli bi sehir orda birkac gun bulunmustum cokta ilgi cekicek bir yer degildi türk pizzac?lar coktu eger rastlarsan oturup bi çaylar?n? içebilirsin.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Jardel sen CA six flags de mi çal??t?n? e?er öyleyse tecrübelerini anlatabilir misin?
    bu arada bahsetti?iniz gotobus ta ben CAdan NYC a gidicem mesela taa ordan otobüsle mi olucak yani? ya da oluyo mu? nevrim döndü

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı eda.. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jardel sen CA six flags de mi çal??t?n? e?er öyleyse tecrübelerini anlatabilir misin?
    bu arada bahsetti?iniz gotobus ta ben CAdan NYC a gidicem mesela taa ordan otobüsle mi olucak yani? ya da oluyo mu? nevrim döndü
    LA, 6 Flags 'mi?

Orayi kimse onermiyordu, sehir merkezine cok uzakmis.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Valla bende ?imdiden plan yapt?m. 10-13 gün bo?lu?um olacak. o yüzden çok yer gezemem. ama mutlaka görece?im 3 yer var. görmeden dönmem:

LA - gerekirse bütün 10 günü orada geçiririm ama görürüm. Beverly hills, walk of fame, hollywood vb.
    Las Vegas - görmeden olur mu 2 gün yeter
    Lousiana - Brit'in do?du?u evi görmeden ve kentwood tabelas?n?n alt?nda yazan ''Home of Britney Spears'' yaz?s?n?n önünde resim çektirmeden dönmem
    Ha bide ordaki Britney Spears müzesine girmek gerek

zaman kal?rsa san diego, miami ve washington görüp gelirim. 1'er gün yeter onlara detayl? görmek istemiyorum oralar?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

LA, 6 Flags 'mi?

Orayi kimse onermiyordu, sehir merkezine cok uzakmis.
    ona bak?l?rsa konaklama yap?lan evlerde merkeze uzak ama parka ula??m belediye otobüsleriyle hallediliyordu. al??t?ktan ve seferleri ögrendikten sonra biçok yere metro ve otobüs ile gidilebiliyor o bölgede.

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ItsBritneyB*tch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bende ?imdiden plan yapt?m. 10-13 gün bo?lu?um olacak. o yüzden çok yer gezemem. ama mutlaka görece?im 3 yer var. görmeden dönmem:

LA - gerekirse bütün 10 günü orada geçiririm ama görürüm. Beverly hills, walk of fame, hollywood vb.
    Las Vegas - görmeden olur mu 2 gün yeter
    Lousiana - Brit'in do?du?u evi görmeden ve kentwood tabelas?n?n alt?nda yazan ''Home of Britney Spears'' yaz?s?n?n önünde resim çektirmeden dönmem
    Ha bide ordaki Britney Spears müzesine girmek gerek

zaman kal?rsa san diego, miami ve washington görüp gelirim. 1'er gün yeter onlara detayl? görmek istemiyorum oralar?
    Las Vegas 3 yap. Miami 5 gece, DC 2gece bana gore.

Alıntı jardel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ona bak?l?rsa konaklama yap?lan evlerde merkeze uzak ama parka ula??m belediye otobüsleriyle hallediliyordu. al??t?ktan ve seferleri ögrendikten sonra biçok yere metro ve otobüs ile gidilebiliyor o bölgede.
    Dogrudur gordugumden degil gecen yillarda bahsi gecmisti ondan yazdim. En son saat kaca kadar metro ve otobus? Pazar gunleri calisiyor mu?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

haftan?n her günü otobüs ve metro var. saatler cok degisio baz? bölgelerde gece saat 9da biterken kimi bölgelere 11de son seferler yap?l?yordu. ama son seferlere kalmay? tavsiye etmiyorum kac?rd?g?n veya bir aksakl?k oldugu takdirde meksikal?larla ba?ba?a kalabilirsin ve bu çokta iyi bir durum degil. bide sunu söyliyebilirim mesela la union station istasyonundan santa monicaya otobüs, orange country, long beach, hollywood veya venice beach gibi yerlerede metro ile gidilebiliyor.

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı jardel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haftan?n her günü otobüs ve metro var. saatler cok degisio baz? bölgelerde gece saat 9da biterken kimi bölgelere 11de son seferler yap?l?yordu. ama son seferlere kalmay? tavsiye etmiyorum kac?rd?g?n veya bir aksakl?k oldugu takdirde meksikal?larla ba?ba?a kalabilirsin ve bu çokta iyi bir durum degil. bide sunu söyliyebilirim mesela la union station istasyonundan santa monicaya otobüs, orange country, long beach, hollywood veya venice beach gibi yerlerede metro ile gidilebiliyor.
    Cok guzel, Batiyi araba kiralayarak gezdigimiz icin fazla bilmiyorum ulasim agini.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

evet ben LA six flags istiyordum ama kime söylesem tepki ald?m.san dieogo istiyorum ?imdilerde.CA y? bitiririm sonra miami nyc vs yapar?m diyorum.çok mu uçuk yoksa?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Madame Tussauds müzesini gezen var m? aran?zda?

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Ben gezdim.NYC'da yap?lacaklar listesine girebilir.Gayet güzel balmumu heykeller var.Gezmenizi tavsiye ederim.
    ""Let the game begin""

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)