ortalama daha önemli
ortalama daha önemli
arkadaşlar birşey sormak istiyorum.Vize görüşmesi için ailenin maddi durumunu gösteren evrak getirin demiş bizim şirket.Bunun etkisi nedir?Çok mu önemlidir?Evrakları istiyorlar mı?
Benim sorum güme gitmesin lütfen![]()
tmm gitmesinböyle bişeye j1 için gerek yok bildiğim kadarıyla. hatta bildiğim kadarıyla değil; gerek falan yok
ben gecen sene hiç böle bişe götürmedim.. bildiğim hiçkimse götürmedi.. bu sene gidenlerde götürmediler.. olsa yazıLırdı foruma yeni sistem böyle diye.. korkmana gerek yok ama içim rahat etsn diyosan al evrakı götür
boL şans koLay geLsin..
ya ahcı bu kapalı zarf işi artı okuldan mühürlü yazıyo ama zorunlumu bu tmm güvenli olması için lazımda okul öle zarfa koyup mühür basarmıkı ? veya ö. işlerine sormak lazım bu olayı ayrıCA sunuda sorim öğrenci belgelerini ingilizce istiyolar onları yeminli tercumanlardanmı tercume ettirip goturcez bu işler nasıl oluyo ?
FORZA ES-ES
@skyline ingilizce cevırmene gerek yok. ben ilk sene sadece ıng. goturdum son ıkı senedır tr goturuyorum. daha oncede duymadım neden ıng degıl dıye gonderılen. soyle yapacaksın ogrencı ıslerınden trasnkrıptı alıp fakulte sekreterının yanına bır zarfla gıdeceksın orta boy bı sarı zarfla durumu soyleyıp agzını onunde kapatıp muhurleteceksın
@ okula bak ya bıde ondan para mı alıyorlar ben bedava yaptırıyorum o işi:
içimi rahatlatan sen oldun aslındaçünkü bende evin elektrik faturası hariç götürebileceğim herhangi bir gayrimenkul belgesi ya da banka hesabı bulunmadığından biraz sıkıntıya girmiştim
çok saol
ortalamam 2.3128 şubat saat 10.15'te vize görüşmem var.Şans dileklerinizi bekliyorum.
arkadaslar vize için önemli olan genel not ortalaması mı dönem ortalaması mı?
genel not ortalamam su an 2. ama dönem ortalamam 1.4![]()
Sunu bil önce vize için önemli olan not falan değil. 0.8 le vize alan var. Burda önemli olan senin dönüp dönmeyeceğin. Notta burada bir nevi senin çakma öğrenci (yanlıs ansılma olmasın yani mesela erkekler askerden kacmak icin uniye kayıt, kızlar evlenmemek icin uniye kayıt :) ) olmadıgına bir nevi destek.
bilgi kapasitem gelişti tesekkurler
baktım oraya da zorlamazlar degıl mı o kadarda ıngılızcem pek ıyı degıl benımbırde bu chaır rıde ısıno gıdenelr burda benım ıngılızcem o kadar ıyı degıl...nasıl oalzack bızım halımız...
arkadaslar bısı sorcam...eger not ortalaması ıyıyse,ara sınıfsam,ıng konusulanlarada catpat cevaplasam ,adımda suphelı olmasa,yıne de red verme gıbı bıse olur mu....bı arkadasım anlattı kuzenıne vermemsıler..
vize memuru hoslanmazsamıı:S heycandan dedıklerını duymazsam karıstrtrasam herseyı fılan dıye cok panıklıorumm
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Tesekkur ederım cevab ıcın ıcım rahatladı
rahatlamana sevındım umarım vızenıde alırsın.
yazılarınızı okudum sizden yardım istiyorum.Öncelikle ortalamam 1.91 makine mühendisliği okuyorum ankarada vize görüşmesinden red aldım.cuma gün ikinci görüşmeye gidecem.İngilzcem çok kötü değildi ama bi soruda takıldım.
direk görüşmeyi özetleyim:
sıram gelince adamın karşısına gittim başkent üniversitesinde mi okuyorsu dedi.evet dedim.bölümün ne dedi makine mühedisliği dedim.sonra mezun olunca ne yapmayı düşünüyorsun dedi.bende babamın yanında çalışmayı düşünüyorum.iş yerimiz var dedim.baban makine mühendisi mi dedi hayır dedim.sonra transkripi aldı baktı orda işte bişeyler dedi bildiğim bi kelime kullandı ama notların düşükmüş ve düşmüş sürekli gibi bişey dedi sanırım.ben kem küm ettim.bölümüm zor dedim.sonra blgisayar bişeyler yazdı bekledi biraz bişeyler dememi sanırım ama kitlendim ben.sonra parmağımı okuyucuya tut dedi orda bi an aldım sandım vizeyi.sonra pasaportumu verdi senin başaralı bir öğrenci olduğunu düşünmüyorum dedi.vermedi vizeyi.4 arkadaş gidiyoruz 2 arkadaşım aldı vizeyi.herşey hazır işimiz uçak biletlerimiz alındı tarihi belli.bir kez daha denemek istyorum fırsatı kaçırmamak için.bu sefer daha çok çalışıp hazırlanıp girecem.4 arkadaş gidiyoruz onlar aldı lütfen bi şans verin filan diyecem.ortalamamı yükseltecem diyecem.bide benim düşündüğüm en etkili şey: şimdi notlarımı yükseltip seneye gidebilirim ama o zaman tek başıma gidecem şimdi gidersem arkadaşlarım ile gidecem lütfen filan demeyi düşünüyorum.tavsiyeleriniz neler?
uçak biletini göstersem yararı olur mu?
Öncelikle referans mektubu olayı tam olarak nedir?
ikinci kez gitmem dezavantaj yaratır mı?
valla bende bugun actım kıbrıs konsoloslugunu baya bı dumduz gıttım....ama esas gorevlıye ulasamadım yarın sabah 8:30 da arayacam bı postada ona kayacam bakalım nolacak...
la olim sen kafayı mı yedinsenın cuma gorusmen yok mu sakın ol bı.
diğer arkadasıma cevap vereyım. muhtemel soru yani en son zorlayacak soru ılk sefer neden ret aldın sorusu olacak. kesınlıkle bu soruya hazırlıklı ol ve takılmadan cevap ver. ucak bıletının etkısı sıfır. bir ihtimal referans mektubu ama onlara bakmayacak. ancak diğer dediklerin daha onemlı. senın konusmanlarında onları gerı donecegıne ıkna etmek. demek ki neymıs babamın yanında calısacagım demıyeceksın.
Makine Mühendisliğinde okuyorum. Türkiye'de cok saygın yerlerde calısabilırım. Zaten en buyuk amacım meslegımde ilerlemek. dersen daha güzel olur.
13 Mayıs partisinden sorusu olanlar var mı ?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bu Konuyu Okuyan Üye(ler) : 0
Bookmarks