Work and Travel
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Turist Vizesi Nasýl Alýnýr?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Standart Turist Vizesi Nasýl Alýnýr?

Öncelikle beni tanýyanlara merhaba demek istiyorum. Korkmayýn, fazla kalmayacaðým.
    WAT ile yolun sonuna gelen öðrencilerin kafasýndaki soru iþaretini kaldýrmak için bu mesajý atýyorum.
    Elimden gelen bütün detaylarý verip tekrar kaçýcam. Sorularýnýzý cevaplandýrmayacaðým.

4 kez WAT ile NY'a gittim. Her gidiþimde farklý iþler yaptým. Bu sene üniversiteden mezun oluyorum. Bu nedenle ileriye dönük planlar yaptým ve turist vizesi almaya karar verdim.

Kýsaca durumumdan bahsetmek gerekirse: Yýldýz Teknik Üniversitesi'nde son sýnýf öðrencisiyim. Güz yarýyýlý sonunda Bitirme Tezi hariç bütün derslerimi vermiþ bulunuyorum. Ayrýca 40 günlük stajýmda yaz aylarýndaki WAT maceralarý nedeniyle son seneye kaldý. Ortalamam 2,99 idi.

Ýlk baþta, vize görüþmesinde bir dezavantaj gibi görünebilir diye tereddüt etsem de fiyatýnýn cazibesiyle 10 yýllýk pasaport aldým. Yaptýðým masraf 333,8 TL harç bedeli ve 54 TL defter bedeliydi.

Ýþ Bankasý'na $20 yatýrýp PIN numarasý aldým.

Ýnternetten DS-160 baþvuru formunu doldurduktan sonra konsolosluðu arayýp PIN numaramla randevu aldým.

Yanýmda pasaport, mail adresime gelen DS-160 sayfasýnýn çýktýsý, bir adet foroðraf, eski pasaportum, banka dekontum, öðrenci belgesi ve transkript vardý. Ne referans mektubu, ne de banka hesap özeti götürmedim.

1 saat önceden konsolosluða girdim ve beklemeye baþladým. Ne kadar erken giderseniz mülakat öncesi iþlemler o kadar öabuk gerçekleþiyor. Mülakata ise tam randevu saatinde çaðýrýlýyorsunuz. Zaten orda beklerken numaralarýn sýrayla gitmediðini siz de farkedersiniz.

Ýlk çaðýrdýklarýnda pasaportumu teslim ettim. Ýkinci kez çaðrýldýðýmda parmak izi verdim ve pasaportu teslim aldým. Ardýndan beklemeye baþladým.

Beklerken sadece 1 tane WAT öðrencisi gördüm. Herkes turist vize baþvurusu için oradaydý. 1 saat içinde 1 kiþi red aldý. 2 kiþiye belgeleri eksik olduðu için yeþil kaðýt verildi ve yaklaþýk 40 kiþiye ise vize verildi.

Benim görüþmemi diyalog halinde yazayým:
    -Hi
    -Hi
    -Why do you want to go to America?
    -Just for traveling.
    -What do you do here?
    -I'm a student.
    -Where?
    -Yýldýz Technical University?
    (Bilgisayarda bir þeyler yazmaya baþladý. Ekrana biraz baktý.)
    -Do you have your previous passport with you?
    (Eski pasaportumu aldý ve eski vizelerin üzerine cancelled damgasý bastý)
    -Where are you planning to go?
    -I'll start with the NY and then travel along the west coast.
    -Where have you been before?
    -NY. Four times.
    -OK. Your visa is approved.

J-1 görüþmelerimde öðrenci belgesi, transkript kesinlikle inceleniyordu. Bunda ise ne o istedi, ne de ben gösterdim.
    Ayrýca daha önceden sorduklarý "Masraflarýný kim karþýlayacak?", "Dönünce ne yapmayý planlýyorsun?", "Orada akraban var mý?" gibi kritik sorularýn hiçbirini sormadý.

NY ehliyetimde 3 ceza puaný ve hâlâ ödemediðim bir trafik cezasý var. Ayrýca 2 senedir Green Card çekiliþine katýlýyorum.
    Bunlarýn hiçbiri vize görüþmenizi etkilemiyor.

Eðer daha önce WAT ile gidip zamanýnda ülkeye geri döndüyseniz ve bir suça karýþmadýysanýz siz de turist vizesini alabilirsiniz.

Ýþin güzel yaný ise turist vizesinin 10 yýllýk olmasý. 10 yýl boyunca konsolosluða gitmeden Amerika'ya giriþ çýkýþ yapabiliyorsunuz.

--------------------

Kafamý bozan tek þey ise sýra numarasý veren gerizekalý, kendi beðenmiþ, aptal herifin sýra numarasý fiþini pasaportun arasýna koymak veya ataç ile tutturmak yerine öküz gibi zýmbalayarak gül gibi pasaportu delik deþik etmesi oldu.
    Ýnadýna mý yapýyorlar bilmiyorum ama 5 senedir buna bir türlü alýþamýyorum. Neden þu lanet sýra numarasýný pasaporta zýmbalaman gerekiyor?!

BannedUser
    Guest

faruk ret alan neden almýstý acaba

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Sagol @faruk guzel yazi olmus.

Hayirli olsun.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

öncelikle hayýrlý olsun fakat turist vizesi alýnca seninde bildiðin gibi en fazla giriþte 6 ay oturma izni basýyorlar. 6 ay sonunda giriþ çýkýþ yapman gerekiyor bunlarý zaten biliyorsundur fakat geleceðe yönelik planlar yaptým dediðin için söylüyorum. mezun.com da okudum turist vizesi alýnca 10 yýl içersinde tr den çok abd de kalmýþ olursan yani iþ bu noktaya doðru giderse gümrükte oturma izni alamama gibi bir durumla karþýlaþabilirmiþsin bunun yaný sýra turist vizesi olanlar evlenip gc almak zor gibi bir þeyler yazýyordu doðru mu bunlar?
    Konu marty tarafýndan (28-01-2011 Saat 10:49 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

1 yýl geçerli olan yeþil pasaportuma 10 yýllýk turist vizesi verebilirler mi? gidip bi de pasaport almak istemiyorum 10 yýllýk. 10 yýllýk turist vizesini aldýk diyelim, Amerikada 3 ay kalmak istiyorum, 2 ay mý 3 ay mý 5 ay mý oturma izni alacaðýma kim neye göre karar veriyor? ben 3 ay istiyorum desem adam direk tamam olur al 3 ay der mi? turist vizesi için baþvururken amerikada 3 ay kalmak istiyorum diye belirtmek zorunda mýyým yoksa 15 gün kalacaðým deyip sonra 3 aylýk oturma izni alabilir miyim? görüþmede adama 3 ay kalacaðým dersem vieyi almam zor olur ama 15 gün gezip geleceðim desem daha kolay alabilirim, daha inandýrýcý bir öðrenci için. ama sonra 3 aylýk oturma izni talep etsem verirler mi? yoksa sen 15 gün demiþsin vize baþvurusunda/görüþmesinde sana 3 aylýk oturma izni falan veremeyiz derler mi?

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

aynen bende 5 tane j1 vizem vardi bu sene mezun oldum gittim turist vizesine basvurdum hertulu belgeyi goturdum sirket ortakligi banka hesap ozeti cart curt adam benim bitek onceki pasaporttaki vizelerime bakti 3 tane ukrayna 5 tane amerika , adam ben bile amerikaya son 3 yilda bukadar gitmedim dedi bana vizeyi verdi , hicbisey sormadi eger amerika vizeniz varsa zamaninda gidip donduysen ve eliniz yuzunuz duzgunse turist vizesini alirsiniz
    LIVE IS LIFE

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)