Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: USA Credit Card / Amerika'dan Kredi Kart? Almak

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Standart USA Credit Card / Amerika'dan Kredi Kart? Almak

Arkada?lar ço?u banka hesap aç?nca debit card veriyor checking accounta ba?l?.Peki biz kredi kart? alabiliyor muyuz?Çünkü kredi kart?n?n güvencesi çok ve araba kiralarken filan baz? ?irketler (enterprise) kredi kart? istiyor sadece.Amerika'dan Tr'deki hesab?na para gönder filan u?ra?mak yerine kredi kart? alabilir miyiz?Alan arkada?lar varsa hangi bankadan ve ne ?artlarda (süresi ücreti vs.) ald?klar?n? payla?abilirler mi?Ve kapat?rken sorun ç?k?yor mu?cezas? filan var m??

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

Amerikada kredi kart? alabilmek için credit history olmas? laz?m, yani kredi bilgilerin olmas?.Borçlar?n? ne kadar çok düzenli ödediysen o kadar iyi oluyor bu oran.Bunu ba?latmak içinde bankaya gidip security card almak laz?m,bu kart kredi kart?ndan bir önceki basamak.alt? ay boyunca bu karta borcunu düzenli olarak ödedi?inde, kredi kart?n? alabiliyorsun.Bu kart debit kart gibi bir?ey asl?nda,hayali kredi kart?. Bank of Amerika yetkilisine sormu?tum,ordan biliyorum.
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Yani 3 ayl?k gidiyosam alamam öylemi?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

aynen oyle alamazsin
    amerikada bizim burda kullandigimiz kartlarda gecerli onlarlada isini gorebilirsin

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

@azuhazu tam ayrintisi ile soylemis. GC alirsan yaparsin ama diger turlu yasamiyorsan zor.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ThunderStorm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen oyle alamazsin
    amerikada bizim burda kullandigimiz kartlarda gecerli onlarlada isini gorebilirsin
    peki ek bi kesinti oluyo mu burdaki ödemelerde

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

ya burdaki kartlarla zor oluyor..ekstreyi ödeme filan uzun i?.Neyse yapacak bi?ey yok ozman..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    23

?nternle felan gidiyorsan da alabilirsin asl?nda. Bir de ?u var,kredi kart?yla debit kart aras?nda pek fark yok.SAdece ?öyle bir?ey var, mesela araba kiralayacaks?n e?er kredi kart?n varsa ?irket sadece araba ücretini çekiyor,ekstra depozito kesmiyor fakat debit kart varsa ekstra depozito kesiliyor ve arabay? teslim etti?inde tekrar o para hesab?na aktar?l?yor.
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Ben world card ve carfinans kulland?m ikisindede ek bi ücret ödemedim ancak kredi kart? limiti engeline ugrad?m.kart limitim dü?üktü kiralarken 1 günlük kiralayabildim.Birde ordan ekstre ödemesi s?k?c? bi i?.Ordan oraya para transfer et takip et filan.Debit card ile araba kiralayan yerler s?n?rl? ve pahal?.burdaki bankalarda ö?renci oldugumdan limiti artt?rm?yorlar.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Araba kiralarken 300-400$ arasi debit karta bloke koyuyorlardi.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Çünkü debit card.Bankada ne kadar paran varsa o kadar mesulsun.adamlar bunu bildi?i için debit kart? ya kabul etmiyolar yada deposit i yüksek tutuyolar.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben usbanka sormu?tum. resident misin dedi,de?ilim dedim.o zaman veremeyiz dedi credit historyn yok diye.sonra ö?renci oldu?umu j1 vizesiyle geldi?imi ve ssnim oldu?unu söyledim.ssn diyince durdu adam,sonra bir form verdi,bunu doldur,pasaportunu ve ssn kart?n? al gel dedi.formu çok dikkatli incelemedim büyük ihtimalle secure credit card t? heralde.

türk kartlar?n?n kullan?m? sorun olmuyor,ancak araba kiralarken hem limit s?k?nt?s? var,hemde bloklanan paralar kartta bir süre daha bloklu gözüküyor blok kald?r?lsa bile.bankay? aram??t?m yurtd??? i?lemlerde böyle oldu?unu söylemi?ti adamlar.en az?ndan içinde 200-300 dolar kar??l??? tl limit bulunan bir kart i?inizi görür.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı quinzeo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben usbanka sormu?tum. resident misin dedi,de?ilim dedim.o zaman veremeyiz dedi credit historyn yok diye.sonra ö?renci oldu?umu j1 vizesiyle geldi?imi ve ssnim oldu?unu söyledim.ssn diyince durdu adam,sonra bir form verdi,bunu doldur,pasaportunu ve ssn kart?n? al gel dedi.formu çok dikkatli incelemedim büyük ihtimalle secure credit card t? heralde.

türk kartlar?n?n kullan?m? sorun olmuyor,ancak araba kiralarken hem limit s?k?nt?s? var,hemde bloklanan paralar kartta bir süre daha bloklu gözüküyor blok kald?r?lsa bile.bankay? aram??t?m yurtd??? i?lemlerde böyle oldu?unu söylemi?ti adamlar.en az?ndan içinde 200-300 dolar kar??l??? tl limit bulunan bir kart i?inizi görür.
    limit s?k?nt?s?n? biraz açar m?s?n? 1000 tl limitli kart?m yeterli olur mu?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

limit s?k?nt?s?ndan kast?m ö?renci kredi kartlar? içindi...e?er 1000 tl limitli kart?n varsa rahatça i?ini görür. bende geçen sene 500 limitli kart vard? sa?olsun art?rmad?lar,anca i?imi görmü?tü.gerçi benim pek çok arkada??m hemen ayn? limitli kartlarla al??veri? te yapt?lar bir problem olmadan ama ben sadece araba kiralamakta kullanm??t?m...sorun olmuyor,takma kafana...hatta bana söyle 1000 tl limitli kart? hangi banka verdiyse,bende bu sene için oradan alay?m

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı quinzeo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    limit s?k?nt?s?ndan kast?m ö?renci kredi kartlar? içindi...e?er 1000 tl limitli kart?n varsa rahatça i?ini görür. bende geçen sene 500 limitli kart vard? sa?olsun art?rmad?lar,anca i?imi görmü?tü.gerçi benim pek çok arkada??m hemen ayn? limitli kartlarla al??veri? te yapt?lar bir problem olmadan ama ben sadece araba kiralamakta kullanm??t?m...sorun olmuyor,takma kafana...hatta bana söyle 1000 tl limitli kart? hangi banka verdiyse,bende bu sene için oradan alay?m
    hsbc yaln?z ben çal???yorum, bordrom falan var ondan vermi?lerdi san?r?m kart?. ö?renci kredi kart? de?il maalesef, her y?l hesap ücreti kesiyolar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

TR deki kredi kartlar?na dolar cinsinden para yüklebiliyor muyuz?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ahriman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hsbc yaln?z ben çal???yorum, bordrom falan var ondan vermi?lerdi san?r?m kart?. ö?renci kredi kart? de?il maalesef, her y?l hesap ücreti kesiyolar
    tamam ozaman,sana rahat rahat yeter kart aidat?n? bilemeyece?im.zaten duydu?um kadar?yla hsbc ye elini kapt?ran kolunu kurtaram?yomu?....

Alıntı earthborn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TR deki kredi kartlar?na dolar cinsinden para yüklebiliyor muyuz?
    hay?r.trdeki kredi kartlar?nda bankalar?n uygulamalar? farkl?.pek ço?u al??veri? yapt???n tutar? o anda tl ye çevirip ekstrene yans?t?r.baz?lar?ysa yurtd??? harcamalar?n? usd olarak ekstrede ayr? bir kalem olarak açar.sen bankaya gidip o gün dilersen tl dilersen usd olarak ödeyebilirsin borcunu.bankaya sorman en mant?kl?s?.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kredi kartini dilediginiz gibi cikartiyorsunuz ancak bir durum var hicbrinizin credit history si iyi durumda olmadigi icin size direk kredi karti vermezler.. benim arkadasim burda kredi karti aldi sirf credit history sini iyilestirmek icin surekli onu kullaniyor debit kart ya da cash kullanmak yerine. ona da karti su sekilde verdiler.. limiti sen belirliyorsun bir sartla belirledigin limit kadar tutari depozito olarak bankaya yatiriyorsun yani 500 dolarlik kredi karti almak icin 500 dolari bankaya once yatiriryorsun kredi kartini kapatmak istediginde borcunu tamamen sifirliosun onlar da sana 500 dolarini iade ediyor yani wat cilar icin kredi karti alma olayi cok sacma debit kart yeterli.. ikinci olarak her gelisimde Turkiyede ki kredi kartlarimi burada kullandim ve hicbir sknti olmadi ekstra ucret filan odemedim.harcadigim tutar o gunun kuruna gore tl ye cevrildi ve ekstreye yansidi durum budur...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)