Work and Travel
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Direct Deposit

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı thepassenger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direct deposit guzel sistem arkadaslar. Ben bankada calisan biri olarak bikac sey soyleyebilirim. Arkadasimin dedigi gibi hesapta 1 dolardan az para birakinca hesap otomatikmen kapanmaz. Bircok bankanin "monthly maintenance fee" dedigimiz hesap kullanim ucreti var. eger hesabinizda ufak bi miktar para birakip nasisla kapanir derseniz bu ucreti hesabinizdan cekerler sizde overdraft denen negatif hesap durumuna gecer ve 35 dolar borclu hale gelirsiniz (bu tamamen ne cesit hesabiniz olduguna gpre degisebilir)
    Ikinci olarak paranizi tr de bir atm den cekmek ucretsiz degildir. Visa nin degisik ulke ve miktara gore fiyatlandirmasi var. visa nin kendi sitesinden bulabilirsiniz ne gibi bi ucretlendirme oldugunu.
    Yine de arkadasin dedigi gibi cek deposit yaparak 2 gun beklemek yerine direct depositle parayi aninda kullanabilirsiniz.
    Son olarakda amerikan bankacilik sistemi biraz farkli oldugundan kartinizi kullandiginizda alisverisiniz otomatik olarak yansimaz hesabiniza. en az 2 gun pending transaction dedigimiz halde kalir sonra hesabiniza yansitilir bu da tamamen alisveris yaptiginiz magaza ile ilgili. Eger online bankacilik kullanirsaniz her daim gorebilirsiniz pending transactionlari ve gercek balance inizi.

Saygilarimla
    peki hocam hesabi kapatmak icin nasil bir yol izlememiz gerekiyor,bu konuda yardimci olabilirmisiniz?direct deposito yaptirmazssak 2 gun gecikmenin disinda herhangi bir dezavantajimiz olur mu?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı onurpasazade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki hocam hesabi kapatmak icin nasil bir yol izlememiz gerekiyor,bu konuda yardimci olabilirmisiniz?direct deposito yaptirmazssak 2 gun gecikmenin disinda herhangi bir dezavantajimiz olur mu?
    Benim başıma bi olay geldi direk örnek vereyim.Ben ilk gittiğimde bu direct deposit olayından haberim yoktu ve paychecki aldığım gün büyük bi şehre alışveriş yapmaya gittim.laptop almak için.paychecki direk bankamatikten zarfla yatırıp doğru mağazaya gittim.Parayı yanımda taşımayim diye düşünmüştüm.Birde o gün hafta sonuydu ve bankamatik kapalıydı.Sonra laptop beğendim ve almak için kasaya gittim adam limit yetersiz dedi.halbuki ben yatırdığımı düşünüyodum.adama daha buguün yatırdım nasıl olur deyince adam durumu anlattı ve 2-3 gün içinde o paranın aktif olacağını söyledi.ondan sonra direk direct deposit yaptırdım.para direk hesabıma geliyor,iş yerine sadece miktarı ile ilgili döküman geliyordu.birde Tr'de son paycheckini bozdururken bazı(çoğu) banka belli bi miktarını kesiyor.ama direkt depositte son paycheck hesabınıza yatıyor ve siz visa kartıyla 600 dolar para çekseniz 6 dolar kesinti oluyor.çok az bi meblağ.tabi hesap kapatmada sıkıntı yaşarım gerek yok diyorsan direct depositide hesabınıda gelmeden kapatırsın.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)