http://www.yok.gov.tr/content/view/588/lang,tr_TR/
YÖK'ün yayýnladýðý tablo
http://www.yok.gov.tr/content/view/588/lang,tr_TR/
YÖK'ün yayýnladýðý tablo
Konu BannedUser tarafýndan (01-02-2011 Saat 10:08 AM ) deðiþtirilmiþtir.
Daha once verilmisti fakat hatirlatma olarak iyi olmus.
Link...
Konu break tarafýndan (01-02-2011 Saat 02:39 PM ) deðiþtirilmiþtir.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Evet bu daha açýklamalý olmusne bileyim google aratýnca çýksýn diye baþlýklarý artýk daha güzel açmaya çalýþýyorum.
Konuyu güncel tutmak adýna soru sorayým o zaman
Konsolosluk ta 100 lük sistem yok mu?Yani 4 lük sistemle beraber..Geçme notu hem 2.00 hem 53.33 e göre deðerlendirilmiyor mu?yoksa 100 lük puaný 4 lük sisteme mi çeviriyorlar?
ben hazýrlýk öðrencisiyim. geçme notumuz 70 ama þirket 70in altýnda olduðum için vize reddi alabileceðimi söylüyor. oysa ki nota çevirince 2den yüksek.
Benim arkadaþým hazýrlýktayken hazýrlýk notuyla baþvurmuþtu.Yani trankript deðilde not belgesi almýþtý.Muhtemelen sizdede öyledir.Geçme durumunuz bölüm geçme notuna göre deðil hazýrlýk geçme notuna göre deðerlendirilebilir.
Bu konuyu daha iyi öðrenebileceðiniz link bu Hazirlik Okuyanlar Icin Transkript ve Muhurlu Zarf
Konu Ugur tarafýndan (01-02-2011 Saat 10:24 PM ) deðiþtirilmiþtir.
tamam hazýrlýk geçme notu 70 zaten
Konsolosluk ne yaziyorsa onu bilir cevirmez. Translript altinda yazar bilgilendirmesi. Ornegin; DD kosullu gecer, FD ders tekrari gibi. Konsolos oraya bakar ve ona gore karar verir.
@gmz
Onemli olan gecme notudur. Dedigim gibi konsolos ile arandaki konusmaya bagli hersey. Neden dusuk derse ona gore uygun birsey soylersin bu soruya hazirlikli git. Alamazsin diye birsey yok. 1,60 ile vize alanda gordum 2,40 ile red alanda.
burda önemli olan okulun geçme notu mu konsoloslugun istedigi not mu anlamadým ?
yok onu sormuyorum 1. sýnýflar için okulun geçme notu 60 sa hangisine bakýyor konsolosluk ?
Onu bilmiyorum.Ama ara dönemde 100 lük sistemi 4 lük sisteme dönüþtürüyorlar.Geçme notu 60 yazýyo mu trankriptinde?Yazýyosa ona göre deðerlendirirler yazmýyosa 4 lük sisteme göre.Tahminimce bu yani.
Yo bende belirtilmiyor. Mesela ilk 3.5 sene geçme notum 50 ama sonraki 1.5 yýl geçme notum 65 zaten bende bu sistemle gidiyorum vize görevlisi sorunca mesela 49 diyorum. Ama bazý translarda yazýyor geçme notlarý. Burada önemli olan not ortalamasý deðil aslýnda çakma öðrenci olup olmadýgýn.
Alsýnda neye göre transkripte baktýklarý belli deðil..Benim vize görüþmemde konsolos,eline aldý hesap makinasýný dd dc nedir onlarý çarpýyorbende ortalamam 2.34 dedim direk kadýn a burda yazýyomuþ görmedim dedi..Yani neye bakacaklarý belli olmuyor.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bu Konuyu Okuyan Üye(ler) : 0
Bookmarks