Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Maðdur Eden Þirketler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    BannedUser
    Guest

Standart Maðdur Eden Þirketler

Þirket seçiminde google'de arama yaparken xxx maðdur yazýnca þirketinizle daha önce giden ve maðdur olan kiþileri görebilirsiniz. Tabii burada kasten bu þirketleri karalamak amacý güdenlerde olabilir bu yüzden bu mesajlardaki inandýrýcýlýk önemli yani yazan kiþinin adý soyadý belli mi ?

Türkiye 100 lerce wat þirketi var. Bunlar her sene ABD ye yaklaþýk 7000*8000 ögrenci gönderiyor. Bu öðrencilerin içinde de yüzlerce maðdur var. Bu maðdurlarýn inanýyorum ki sadece %30 u öðrenci menþeili maðduriyet. Þirketlerin yalanlarý dolandýrýcýklarý (sponsor sorunlarýda þirkete aittir çünkü anlasan onlar) ise artýk bu programýn cýlkýný çýkarmýþtýr.

Tamam 500 öðrenci gönderirsin 4*5 sorun olur anlarýz ama sen hersene gönderdiðin ögrencilerden 10*20 hatta 50 kiþide sorun yaþýyorsan senin kazandýðýn para haramdýr. Öðrenciden ön kayýt ücreti adý altýnda 600*700 tl kesiyorsan, öðrencinin iþini erkenden ayarlamýyorsan, erken kayýt adý altýnda öðrenciyi kaydedip sonra da fuara kadar bekletiyorsan, fuara gelecek iþleri gösteremeyiz diyorsan, öðrenciyi iþe yerlestirip sonra kusura bakma burasý dolmus diyosan, alaska iþlerine kaydedip ''ya sezon kötü olacak baþka yere gönderelim'' diyorsan, ds formunu getiremeyip öðrencinin abd gitmesini engelliyorsan, fahiþ fiyatlara öðrenciye bilet kakalýyorsan, sahte kredi kartý ile öðrenciye bilet alýyorsan, tamam iþiniz hazýr deyipte ABD de öðrenciyi iþsiz býrakýyorsan, þirkete geldiðinde hoþ beþ yapýp oraya gittiðinde öðrenci aradýgýnda telefona bakmýyorsan SEN ÞÝRKET DEÐÝL DOLANDIRICISIN bence.

Bunu neden yazdým biliyor musunuz su an benim bu konumda olan ve bana danýsan cok arkadas var.

BannedUser
    Guest

Pamukkale Üniversitesi -

Dýþ Ýþleri Bakanlýðýnýn yazýsý.

BannedUser
    Guest

Adý listede olmayýp da öðrencinin kara listesinde olan þirketlerde var aslýnda

Uzman Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    15

Tam da tahmin ettiðim þirket birinci sýrada görünüyor. Ofislerine çokça kez gittim üniversitemizde 2007 yýlýnda verdikleri konferanstan sebep. Hep yaðlýyorlar, ballýyorlar öyle aktarýyorlar work and travel sürecini. Zorluklardan bahseden yok. Pembe bir düþ olarak sunuyorlar Amerika macerasýný.

Benim 4 yýldýr yaptýðým araþtýrmalara göre; paso her yere reklam veren, sürekli üniversitelerde tanýtým düzenleyen, üniversitelerin hepsinde temsilci bulundurmaya çalýþan, eposta kutularýnýzý spam maillerle doldurup taþýran þirketlerden uzak durmalýsýnýz.

Ýyi ve güvenilir olanýn bu camiada reklam vermeye ihtiyacý yoktur. Tabi bu benim düþüncem.
    Arada bu belirttiðim kýstaslara istisna þirketler de olabilir haliyle.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

liste gözükmüyor...

BannedUser
    Guest

vay be pamukkale uný býle belgeyý kaldýrmýs neyse bende hala mevcut o 9 þirketin ismi bu þirketler ne dyormus birde biliyor musunuz

Biz o iþi hallettik. Halletmeyen yok yani ayrýca bu 9 firmanýn yarýý wat a öðrenci gönderen en büyük þirketler.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

özgür rica etsem rapide veya hotfile a listeyi yüklermisin ulasýlmýyor listeye ..
    FORZA ES-ES

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

makroklima listeyi tekrar yayýnlayabilir misin?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

beyler listeyi bilmiyorum ama elimde þöyle biþey var

http://www.uli.sakarya.edu.tr/ilan/2...and.travel.pdf

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    17
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    0

haziranýn 13ü hala iþim yok baþvurduðum firmayý 2. sýrada görünce daha da karamsarlaþtým.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar herkese kolay gelsin. Ben biraz daha þanslý sayýlaným muhtemelen. Listedeki firmalardan biriyle geldim. Bizi New York'ta karþýlayacaklarýný ve New York gezisi yaptýktan sonra uygun bir hostele yerleþtirip ücretsiz olarak 1 gün konaklatýp sonra herkesi otobüslere bindirerek çalýþma yerlerine göndereceklerini söylemiþlerdi.Dün itibariyle New York'a geldim ve tahmin edebileceðiniz gibi bunlarýn hiçbiri gerçekleþmedi. Eðer uçakta bizimle ayný firmayla gelen bir arkadaþla tanýþmasaydýk New York'ta ilgili firmadan kimseyle görüþemeyecektik. Neyse bugün anlýyorum ki beni bu þirketle gönderen arkadaþýmýn bir arkadaþý gelip bsizi hava alanýndan almasaydý yogun yagmurda napýyor olurduk düþünmek istemiyorum. Þansýma ki sponsor þirketin menajeriyle bizi almaya gelen arkadaþ samimi dost çýkýyorlar ve bizi bir þekilde baþka bir öðrenci evinde bir gece konaklatýyorlar. Biz rahatsýz bizi agýrlamak zorunda kalanlar rahatsýz...Sporsorla gece 3-5 dk muhabbet etme þansýmýz oluyor.Bugun oryantasyon ve yarýn da iþe baþlayacakmýþým. Sanýrým ben sorunsuz WAT macerasý yaþayanlardan oluyorum. Yoksa sadece aþýrý þanslý mýyým?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý IYI_Osmancik Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar herkese kolay gelsin. Ben biraz daha þanslý sayýlaným muhtemelen. Listedeki firmalardan biriyle geldim. Bizi New York'ta karþýlayacaklarýný ve New York gezisi yaptýktan sonra uygun bir hostele yerleþtirip ücretsiz olarak 1 gün konaklatýp sonra herkesi otobüslere bindirerek çalýþma yerlerine göndereceklerini söylemiþlerdi.Dün itibariyle New York'a geldim ve tahmin edebileceðiniz gibi bunlarýn hiçbiri gerçekleþmedi. Eðer uçakta bizimle ayný firmayla gelen bir arkadaþla tanýþmasaydýk New York'ta ilgili firmadan kimseyle görüþemeyecektik. Neyse bugün anlýyorum ki beni bu þirketle gönderen arkadaþýmýn bir arkadaþý gelip bsizi hava alanýndan almasaydý yogun yagmurda napýyor olurduk düþünmek istemiyorum. Þansýma ki sponsor þirketin menajeriyle bizi almaya gelen arkadaþ samimi dost çýkýyorlar ve bizi bir þekilde baþka bir öðrenci evinde bir gece konaklatýyorlar. Biz rahatsýz bizi agýrlamak zorunda kalanlar rahatsýz...Sporsorla gece 3-5 dk muhabbet etme þansýmýz oluyor.Bugun oryantasyon ve yarýn da iþe baþlayacakmýþým. Sanýrým ben sorunsuz WAT macerasý yaþayanlardan oluyorum. Yoksa sadece aþýrý þanslý mýyým?
    new york'ta boyle bir þekilde karþýulanýp bugün oryantasyon yarýn iþ olayýyla karþýlaþtýysan bence inanýlmaz þanslýsýn ben geldim , yurtta kalýorum, hala daha iþin i siyle karþýlaþmadým

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

**RO adlý þirketle gördüðüm maðdur sayýsýný anlatamam son 2 yýlda, UKLA ile ilk yýl gittim ufak tefek sorunlarým oldu ama mecburen idare etmiþtim kýz arkadaþým vardý... (Gende de güvenilmez pek), ICEP le çalýþýyorum 2 yýldýr bence bu iþi en ciddi yapanlardan... Gidecek arkadaþlara belki fikir olur

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kesinlikle ama kesinlikle ozman diyorum, böyle lanet bir þirket bilmiyorum. adana'daki ofislerinde konuþtuðumuz þahsiyet bana los angeles'ý, buradaki çalýþma þartlarýný öyle güzel anlattý ki buraya ceo olarak gelicem msandým. ama kazýn ayaðý öyle deðil california'nýn en düþük ücretini veriyorlar, zaten daha düþüðünü vermeleri kanunen mümkün deðil. Ozman'ýn bulduðu otel 5'inci gün kapandý ve sokakta yattým, halbuki maðduriyetimi karþýlamalar lazýmdý. bana 500 ya da 750 dolarla gelmemi söylediler, ben 1300 dolarla geldim ve otelde kalýp hiçbir masraf yapmama raðmen bu para yetmedi. eðer kredi kartlarým olmasaydý hapý yutardým. Work and travel bildiðiniz köle düzeni, her yer eyalet sýnýrlarý içindeki yasal en düþük ücreti veriyorlar.ben los angeles santa monica'da eðlence parkýnda çalýþyýorum. çalýþtýðým yerde hiçbir hakkýnýz yok, insan muamelesi görmüyorsunuz. yaz iþi falan deðil, bildiðin sefillik ve yaralanma riskiniz var. ben mesela kýzgýn yað baþýnda yemek yapýyorum, dalgýnlýkla üzerime dökülse o yað, aðýr yaralanmsam bile hiçbir þekilde dava açamýyorum imzalatýýklarý evraklar yüzünden. los angeles'ta kiralar acayip pahalý, 1500 dolara 1 oda yer bulamýyorsunuz, bulduklarýnýzda minimum 1 yýllýk kiralýyor ya da 2-3 aylýk kirayý depozit istiyorlar. he ben tüm sefillikleri çekmeye razýyým, hayat tecrübesi, iþ disiplini öðrenmek istiyorum diyorsanýz gelin. ama en ucuz þirketle gelin çünkü þirketler sizi baðlamak için bir sürü saçma þey söyleyecektir "biz daha iyi hizmet sunuyoruz, konaklama garanti vs" diye ama þirketlerin sözlerine itibar etmeyin, hepsi palavra. Amerika'da anlaþmalý olduklarý þirketler karþýsýnda elleri kollarý baðlý, yaptýrým güçleri falan yok. Ben en ucuzu hangisiyse onunla gelmenizi tavsiye ediyorum wat maðduru olarak.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ya arkadasým öle bi anlatmýssýnki seni görende köle bu diycek sanki tmm eglence parkýnda calýsýyosun seni pisirme bölümüne vermisler öle bi kýzgýn yagda yemek pisiriyorumki demisin e arkadasým yemek pisirmek icin o yagýn öle olmasý lazým e mc donalds islerine giden bütün arkadaslarda ayný düzenden gecmislerdir umarým sen oraya gittiginde ohh bi ise gircem zorlanmýycam hemde ii bi ucret alýcam diye dusunuyosan kusura bakma sen amerikaya gitmeden önce hic bisi arastýrmamýýsn demkki bence herseyi sirketlere yuklemeyin bazý arkadaslar diyo isim vardý bi gittim is patladý job offer sahte cýktý burda sirketler sorumlu yalnýz sen kýzgýn yagýn basýnda calýsýyosun az ücret alýyosun sirketle fazla bi alakasý yok bence... yanlýýsm varsa yanlýsýn desin tw ailesi...
    FORZA ES-ES

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý skyline26 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya arkadasým öle bi anlatmýssýnki seni görende köle bu diycek sanki tmm eglence parkýnda calýsýyosun seni pisirme bölümüne vermisler öle bi kýzgýn yagda yemek pisiriyorumki demisin e arkadasým yemek pisirmek icin o yagýn öle olmasý lazým e mc donalds islerine giden bütün arkadaslarda ayný düzenden gecmislerdir umarým sen oraya gittiginde ohh bi ise gircem zorlanmýycam hemde ii bi ucret alýcam diye dusunuyosan kusura bakma sen amerikaya gitmeden önce hic bisi arastýrmamýýsn demkki bence herseyi sirketlere yuklemeyin bazý arkadaslar diyo isim vardý bi gittim is patladý job offer sahte cýktý burda sirketler sorumlu yalnýz sen kýzgýn yagýn basýnda calýsýyosun az ücret alýyosun sirketle fazla bi alakasý yok bence... yanlýýsm varsa yanlýsýn desin tw ailesi...

tamamýyla haklýsýn. o zaman housekeepingde çalýþanlar yatak yaparken belim çýkacak, kasiyerler konuþmaktan çenemin kaslarý eridi, garsonlar da masalara çarpa çarpa ayaklarým aðrýdý filan derse nerden anladýk çalýþmanýn ana fikrini? Çalýþýyorsunuz arkadaþlar. Hiçkimseyi de workandtravelda yönetici koltuðuna oturtmazlar. Mutlaka aðýr iþ yapýlacak tabi. Bu maðduriyet deðildir. Maðduriyet olan tarafý amerikaya gidince iþinizin olmadýðýný öðrenmeniz, ortada sebep yokken 10 gün sonra iþten çýkartýlmanýzdýr.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý ufukgul88 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    tamamýyla haklýsýn. o zaman housekeepingde çalýþanlar yatak yaparken belim çýkacak, kasiyerler konuþmaktan çenemin kaslarý eridi, garsonlar da masalara çarpa çarpa ayaklarým aðrýdý filan derse nerden anladýk çalýþmanýn ana fikrini? Çalýþýyorsunuz arkadaþlar. Hiçkimseyi de workandtravelda yönetici koltuðuna oturtmazlar. Mutlaka aðýr iþ yapýlacak tabi. Bu maðduriyet deðildir. Maðduriyet olan tarafý amerikaya gidince iþinizin olmadýðýný öðrenmeniz, ortada sebep yokken 10 gün sonra iþten çýkartýlmanýzdýr.
    +1 rep arkadasa katýlýyorum
    FORZA ES-ES

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)