Merhabalar de?erli arkada?lar?m , büyüklerim.Bu siteyi 2-3 senedir takip etmekteyim.
Geçen ay ailemle birlikte bir karar ald?k daha do?rusu bir bilgi ö?rendik.Ö?rendi?imiz bilgiye göre 2 y?ll?k okuyanlar yurt d???nda 4 y?ll??a tamaml?yabiliyorlarm??.
Bunun üzerine hemen Ankara'daki Atlas Yurt D??? E?itim Dan??manl???na giderek gereken bilgileri ald?k.Henüz okulumun 1. s?n?f?nday?m.Derslerim fena say?lmaz ortalamam 3'ün üzerinde.Amerika'ya ilk 10 ay için dil e?itimi alaca??m fakat ?uan ?ngilizce bilgim Elementary seviyesinde.Seneye kadar yaza bu seviyeyi Pre-Intermediate ' e ç?karmay? dü?ünüyorum.?imdi akl?mdaki baz? sorulara cevap ar?yorum e?er yard?mc? olursan?z çok te?ekkür ederim.
- Elementary , Pre-Intermediate seviye ile vizeyi nas?l alaca??m ? Amerika'ya dil okuluna gidiyorum denildi?inde herhangi bir ayr?cal?k tan?yorlar m? ?
- Vizeyi kaç ayl?k veriyorlar ?
- 10-14 ayl?k bir dil kursuna gitmeyi planl?yorum bunun sonras?nda oradaki okullara ba?vuru yaparak lisans?m? tamamlamay? dü?ünüyorum fakat bu 10-14 ayl?k dil kursu bana avantaj m? dezavantaj m? sa?lar ? S?k?nt? olabilir mi ?
- Amerika'da ev kiralar? hangi fiyat aral???nda ?
- Hem okuyup hemde çal??mak istiyorum fakat kaçak olarakBu e?itim dan??man?m?n dedi?ine göre olabilir mi?...
- Yakla??k dil okulu ve üniversite ile 3 y?ll?m? orda geçirece?im bu 3 y?l içerisinde Türkiye'ye dönmeden pasaport ve vize i?lemimi orada halledebilirmiyim ?
- Daha sonras?nda Amerikan vatanda?l??? almay? dü?ünüyorum bu nas?l gerçekle?ebilir ?
Akl?mdaki sorular henüz bu kadar ?imdi neden bunlar? dan??mana sormuyorsun derseniz aras? baya?? bir mesafeli aç?kcas? gitmeye ü?endim hemde farkl? ki?ilerden de bilgi almak istedim.

Bu e?itim dan??man?m?n dedi?ine göre olabilir mi?...

Alıntı
Bookmarks