Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: !! 2011'de mezun olacak arkada?lar.!!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Smile !! 2011'de mezun olacak arkada?lar.!!

Arkada?lar aran?zda bu y?l alttan dersi olmadan mezun olacak olan var m?? Vizeye gitmi? veya gidecek olan arkada?lar,konsoloslukta görevliyi nas?l ikna edece?imiz konusunda yorumlar?n?z.?
    Dönü?te çal??aca??m?za dair belge bulamazsak (ki yasal de?ilmi? bu sözle?meler) nas?l bir vize görü?mesi planl?yorsunuz?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yüksek lisansa basvuracag?m?z? soylersek sorun olmuomus ben de bu y?lmezun olacam ?nsallh sorun olmaz

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ben son s?n?f?m alttan hiç dersim yok ancak staj?m kalm??t? ve ingilizce transkriptede staj=summer practice olarak görünüyordu o kadar vahim durumda bile son s?n?f oldu?umla ilgili hiçbir?ey sormad? bende zaten i? sözle?mesi vs gibi ?eylerde götürmedim

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ben ne olur ne olmaz götürücem. çünkü benm okul bu sene komple bitiyor. ilk defa gidiyorum amerikaya, adamlara sunmak laz?m..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Ben de i? teklifi ve referans mektubu götürüyorum. Ne olur ne olmaz. ?lk kez yurtd??? ç?k??? yapaca??m çünkü

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ya bu sitede ilk mesaj?m, onun için hatalar falan olursa kusura bakmay?n.

Ben Adana'da frans?zca ö?retmenli?i son s?n?f ö?rencisiyim. Mezun oluyorum, mezun olmadan work and travel'a gideyim dedim. Ozman'la gidiyorum, di?er firmalara göre biraz pahal? ama kendileri de bu ücretlendirmenin biraz fahi? olduklar?n? bildiklerinden ?u ana kadar hakk?n? verdiler aç?kcas?. Los Angeles, Santa monica'da pasific park'da çal??aca??m. internetten ara?t?rd?m, fuar lunaparklar? gibi ama ikinci i? bulabilirsem çal??cam. haftal?k 125 $'l?k bir yer buldular kalmak için, nezih güzel bir yer. Yürüme mesafesi yar?m saat,i toplu ta??ma arac? kullan?r?m diye dü?ünüyorum.

Asl?nda bu kadar yazd?m ama henüz vize görü?mesine gitmi? de?ilim, 06 nisan'da Ankara'da olucak görü?mem. Dil ö?rencisi oldu?um için ?ngilizceme güveniyorum haliyle, bu arada Amerika'ya yaln?z gidece?im ama buradan birleriyle tan???rsam tabii ki güzel olur, çünkü ilk gidi?im ve bir daha bu f?rsat? bulamayabilirim. Son s?n?f oldu?um için bana da s?k?nt? olabilece?i söylendi, ben alles s?navlar?na girmek yerine day?m?n uluslar aras? i? yapan bir ?irketi vard?, orada çal??aca?ma dair referans mektubu ald?m. Maddi durumumuz iyi, sorun ç?karacaklar?n? zannetmiyorum. E?er ingilizceme laf ederse, bu ingilizceyle mi A.b.d'de çal??acaks?n falan derse de ?öyle sinkafl? bir küfür edip "you have no fucking idea what i m talking about and you are working in Turkey?" falan derim herhalde =) Neyse yine yazar?m ben, sözlükçü arkada?lara selam ediyorum.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

benim cok ?stey?pte g?demed?g?m b? yere g?d?yosun dostum cok egleneceks?n orda s?md?den ?y? eglenceler d?ler?m sana (:

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Çok e?lenceli bunlar? okumak. Dü?ünsenize herkes fikirlerini payla??yor. Güzel ortam.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bende 4 kere vize aldim ama sonuc olarak son sinifa geldim bakalim ,benimde hic bi planim yok yani geri donecem nasil ispatlayimki yalan makinesine sokun bari . Birde is sozlesmesi falan artik yemiyorlar daha cok supheleniyorlar artik herkes ayni taktigi yaptigi icin adamlar yalanci gozuyle bakiyor en iyisi sadece konusarak geri donecegine ikna etmek ( konustugum bilgi aldigim son sinifta vize alan arkadaslarimin ortak gorusu)
    LIVE IS LIFE

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Çok ?a?k?n?m. Son s?n?f oldu?um halde bununla ilgili hiçbir soru yöneltmediler.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

abi bende son s?n?f?mda bu i? sözle?mesini götürelim mi götürmeyelim mi dedi?iniz gibi k?llanabilirler iyice..

geri gelecem kesin zaten okul bi yar?m dönemde uzad? gibi..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi bende son s?n?f?mda bu i? sözle?mesini götürelim mi götürmeyelim mi dedi?iniz gibi k?llanabilirler iyice..

geri gelecem kesin zaten okul bi yar?m dönemde uzad? gibi..
    ben?mde gelecek subata b?t?yor b?s? olmaz heralde yaw...k?m once v?zeye girerse sonucunu yazs?n

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ben de son s?n?f?m okulum 3 haziranda tamamen bitiyor. 7 haziran'da yolcuyum. son s?n?f oldu?uma dair bir ?ey de sormad? zaten. 20 saniyede olumlu sonuçland? görü?me ama ben ne olur ne olmaz yan?mda i? mektubu, yüksek lisans referans mektubu ve ales ba?vuru belgesi götürmü?tüm. hiç biri gerekmedi. sadece ds 2019 ve di?er gerekli evraklar ve transkript ile vizeyi ald?m transkripte de bakmad? hatta. ?öylece aç?p rafa kald?rd?.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı speedygonzalez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de son s?n?f?m okulum 3 haziranda tamamen bitiyor. 7 haziran'da yolcuyum. son s?n?f oldu?uma dair bir ?ey de sormad? zaten. 20 saniyede olumlu sonuçland? görü?me ama ben ne olur ne olmaz yan?mda i? mektubu, yüksek lisans referans mektubu ve ales ba?vuru belgesi götürmü?tüm. hiç biri gerekmedi. sadece ds 2019 ve di?er gerekli evraklar ve transkript ile vizeyi ald?m transkripte de bakmad? hatta. ?öylece aç?p rafa kald?rd?.
    senin durum netmi? be abi..bizimki belli de?il ki okul uzad? desem i? mektubuna gerek olmayacak..okul bitecek desem onu götürmek zorunday?m..okulun uzay?p uzmad??? da haziranda son s?navda belli olacak bilmiyorum valla

Alıntı reyes_19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben?mde gelecek subata b?t?yor b?s? olmaz heralde yaw...k?m once v?zeye girerse sonucunu yazs?n
    aynen öyle hocam 10 may?s olur benim muhtemelen

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar ben çar?amba günü ankara'da girdim vize görü?mesine saat 13.00'te. konsoloslu?un önündeydim, adana'da gelen arkada?larla tan??t?k o s?rada. Sonra bir görevli 13.00 görü?mesi d???nda olanlar? ç?kard?. bir kap?dan girdik, o kap?dan sonra güvenlik gerekçesiyle ba?ka bir kap?dan girdik. kap?lar baya a??r, kur?un geçirmez oldu?undan san?r?m. 8-9 tane gi?e var, önce numara s?ras?na göre parmak izimizi ald?lar. ondan sonra rastgele (bilmiyorum belki belli bir s?ralama vard?r) numaraya göre ba?ka bir gi?eden vize mülakat? olduk. Valla o kadar anlatt?klar gibi de?il, e?er ingilizceniz varsa çocuk oyunca??. ö?retmen referans?, wat sonras? geldi?im zaman çal??aca??ma dair haz?rlad???m referans belgesi falan do?ru düzgün bakmad? bile. Ama ingilizceme güveniyordum, 1-2 soru sordu. Nereye gitceksin, nerede çal??acaks?n. Ben düzgün cevaplar verince birkaç tavsiyede bulundu oralar? da gez-gör diye, dikkate alaca??m? söyledim. have a nice trip dedi bu kadar. ?ngilizcenize güveniyorsan?z mülakat? falan gözünüzde büyütmeyin, e?er ki ingilizcenize de güvenmiyorsan?z Amerika'da ne i?iniz var? onun için mülakatlarda tek geçerli ?ey ingilizce yeterlili?iniz diye dü?ünüyorum.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yahu ?imdi karar nedir..ben de bugün i? referans mektubu gibi bi?i ald?m antetli ka??da ?u ?u tarihte ?irketimizde i?e ba?layacakt?r diye.?imdi buray?da okuyunca ikilemde kald?m..versem mi vermesem mi o belgeyi durduk yere bi de ba??m?za i? açmayal?m..bu arada benimde okulum haziran 5 dedin mi biter....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)