Arkadaşlar ben çarşamba günü ankara'da girdim vize görüşmesine saat 13.00'te. konsolosluğun önündeydim, adana'da gelen arkadaşlarla tanıştık o sırada. Sonra bir görevli 13.00 görüşmesi dışında olanları çıkardı. bir kapıdan girdik, o kapıdan sonra güvenlik gerekçesiyle başka bir kapıdan girdik. kapılar baya ağır, kurşun geçirmez olduğundan sanırım. 8-9 tane gişe var, önce numara sırasına göre parmak izimizi aldılar. ondan sonra rastgele (bilmiyorum belki belli bir sıralama vardır) numaraya göre başka bir gişeden vize mülakatı olduk. Valla o kadar anlattıklar gibi değil, eğer ingilizceniz varsa çocuk oyuncağı. öğretmen referansı, wat sonrası geldiğim zaman çalışacağıma dair hazırladığım referans belgesi falan doğru düzgün bakmadı bile. Ama ingilizceme güveniyordum, 1-2 soru sordu. Nereye gitceksin, nerede çalışacaksın. Ben düzgün cevaplar verince birkaç tavsiyede bulundu oraları da gez-gör diye, dikkate alacağımı söyledim. have a nice trip dedi bu kadar. İngilizcenize güveniyorsanız mülakatı falan gözünüzde büyütmeyin, eğer ki ingilizcenize de güvenmiyorsanız Amerika'da ne işiniz var? onun için mülakatlarda tek geçerli şey ingilizce yeterliliğiniz diye düşünüyorum.