Arkadaşlar ben çarşamba günü ankara'da girdim vize görüşmesine saat 13.00'te. konsolosluğun önündeydim, adana'da gelen arkadaşlarla tanıştık o sırada. Sonra bir görevli 13.00 görüşmesi dışında olanları çıkardı. bir kapıdan girdik, o kapıdan sonra güvenlik gerekçesiyle başka bir kapıdan girdik. kapılar baya ağır, kurşun geçirmez olduğundan sanırım. 8-9 tane gişe var, önce numara sırasına göre parmak izimizi aldılar. ondan sonra rastgele (bilmiyorum belki belli bir sıralama vardır) numaraya göre başka bir gişeden vize mülakatı olduk. Valla o kadar anlattıklar gibi değil, eğer ingilizceniz varsa çocuk oyuncağı. öğretmen referansı, wat sonrası geldiğim zaman çalışacağıma dair hazırladığım referans belgesi falan doğru düzgün bakmadı bile. Ama ingilizceme güveniyordum, 1-2 soru sordu. Nereye gitceksin, nerede çalışacaksın. Ben düzgün cevaplar verince birkaç tavsiyede bulundu oraları da gez-gör diye, dikkate alacağımı söyledim. have a nice trip dedi bu kadar. İngilizcenize güveniyorsanız mülakatı falan gözünüzde büyütmeyin, eğer ki ingilizcenize de güvenmiyorsanız Amerika'da ne işiniz var? onun için mülakatlarda tek geçerli şey ingilizce yeterliliğiniz diye düşünüyorum.

Alıntı
Bookmarks