bir tıp ögrencisi olarak görüsüm sizin icin ne kadar önemli bilmiyorum ama radyasyon tehlikesi keisnlikle var suan sızıntı durmuş olsaydı sizlere yaz için umutlu konusabilirdim ama maalesef hala sızıntı var ve radyasyon inanılmaz derecede uzun süreli etkileri olan birsey orada yasayanlar ıcın uzun süreli etkisi elbetteki yüksek ama akut(ani) etkisi ise oraya 3 ay süre kalacak olan insanları etkileyecek düzeyde olabilir bu tabiki önümüzde ki günlerde sızıntının son durumuna bağlı olarak değisecektir.etkisini simdi görmeden yıllar sonra da cekebiliriz.
ama benim wat maceramın ilk yılında influenza virüsü(domuz gribi) amerikada salgın halindeydi ve ben hic tereddüt etmeden gittim cünkü domuz gribi kısa süre icinde TR ye de etki edecegi belliydi o yüzden aileme ragmen gittim.ardından malum TR de salgın oldu.ama radyasyon icin durum biraz farklı ve daha riskli olabilir ama ben tıbbi olarak bir virüs yada bakteri salgınında TR de ölme sansımın amerika da ki radyasyon riskinden cokta geri kalmayacagı kanısındayım.hele ki radyasyon sızıntısı böyle devam ederse tüm dünya aynı riske sahip olacak.
sonuç:risk elbetteki var ama bir arı sokmasına karşı alerjiniz varsa o durumda ölme riskiniz de yüksek düzeylerde.seçim sizin tabiki ilerleyen günlerde sızıntının durumu da risk faktörlerini belirleyecektir
son söz :risk almayanın çocugu olmaz