Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 31 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Havalan?nda nas?l vakit geçirilir?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Havalan?nda nas?l vakit geçirilir?

Arkada?lar biraz absürd bir soru olacak ama yine de soray?m: ?imdi bilindi?i üzere ço?umuz aktarmal? gidiyoruz ABD'ye. Ve yine bir k?sm?m?z?n aktarmas? 1 gün sonraya olabiliyor... Tam da bu noktada akl?ma tak?lan bir kaç soru var. Büyük ihtimalle biletim aktarmal? olacak. Fakat havaalan?nda vakit geçirmek için kullanabilece?im bir diz üstü bilgisayar olmayacak yan?mda. Bu durumda nas?l vakit geçirebilirim? Örne?in 18 saat sonraya olan bir aktarmam için 3 saat havaalan?n? gezip 15 saat müzik dinlemek saçma geliyor. Mesela sizler ne yap?yorsunuz aktarma aralar?nda? Çok ta çabuk can? s?k?labilen bir insan?m...

Ayr?ca önemli bir soru daha... Diyelim ki Roma'ya indim ve yine Roma üzerinden 18 saat sonraya aktarmam var; bavullar?m? elime al?p havaalan?nda o koca bavulla/bavullarla pa?alar gibi 18 saat bekleyecek miyim yoksa ana bavulum otomatik olarak aktar?l?yor mu?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

e?er ayn? ?irketle uçu?a devam ediyorsan bavul kendili?inden aktar?l?r. ama havaalan?nda ne yap?l?r bilmiyorum biraz freeshop filan gezebilirsin=)

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Uzun süreli aktarmalarda bütün freeshoplar? tek tek gezip uzunca vakit geçirmeye çal??man? öneririm.Ayr?ca kitap, müzik vs ile de vakit geçirilmeye çal???labilir.Ama tabi bunlada geçmez o kadar zaman.Ben amerika dönü?ünde 5 saatlik münih aktarmamda direkt uyumu?tum.saatimi kurdum çantay? kafam?n alt?na koydum ve 3 saat boyunca aral?ks?z banka yat?p uyudum.Belki herkes uyuyamayabilir ben çok yorgundum öle ba?arm?? olabilirim ama yapabilirsen vakit geçirmek için birebir.
    ""Let the game begin""

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

g?derken bu uyku muhabbet? b? ?se yaramaz g?b? gel?yor bana k? ben?m g?b? uyku problem?n?z varsa uyuman?z ?mkans?za yak?n g?b? b?s?...bence en guzel?hava alan?n? dolasmak ve muz?k d?nlemek belk? tum saatler? er?temezs?n?z ama el?n?zden b?s? gelmeyeceg? ?c?n mecbur bu sek?lde bekl?ycezz yan? ben?m dusuncem bu yonde

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Giderken aynen dedi?in gibi uyumak zor.gelirken i?te anca yorgunsan?z ve uyuman?zda pek bi problem yoksa ufak bi vakit geçirme yöntemi.Sonuçta mecburen beklicez o kadar saat.Yapcak pek fazla bi?ey yok.Ke?ke bi playstation olsa havaalanlar?nda da pes falan atsak vakit geçse
    ""Let the game begin""

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı reyes_19 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    g?derken bu uyku muhabbet? b? ?se yaramaz g?b? gel?yor bana k? ben?m g?b? uyku problem?n?z varsa uyuman?z ?mkans?za yak?n g?b? b?s?...bence en guzel?hava alan?n? dolasmak ve muz?k d?nlemek belk? tum saatler? er?temezs?n?z ama el?n?zden b?s? gelmeyeceg? ?c?n mecbur bu sek?lde bekl?ycezz yan? ben?m dusuncem bu yonde
    Dostum günlük 4 saat uyuyan, uyumasam da dert etmeyen birisi olarak havaalan?nda uyuabilece?imi hiç sanm?yorum. Bu özellik bak?m?nda ayn?y?z.

Alıntı Amadeus35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun süreli aktarmalarda bütün freeshoplar? tek tek gezip uzunca vakit geçirmeye çal??man? öneririm.Ayr?ca kitap, müzik vs ile de vakit geçirilmeye çal???labilir.Ama tabi bunlada geçmez o kadar zaman.
    Freeshop ve kitap okumak o kadar süreyi eritmez ama yapacak ba?ka bir?ey de yok gibi...
    Dostum ke?ke öyle bir imkan olsa da PES'in belini k?rsak..

Havaalanlar? hakk?nda pek bilgim yok ama siz biliyorsunuzdur muhtemelen: Havaalanlar?nda otel gibi bir?ey varm?d?r acaba? Varsa da fiyatlar? hakk?nda bir tahminde bulunailir misiniz?

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Kimi havaalan?n?n d???nda oteller var.Ama aktarma yapt???m?z için ve vizemiz olmad??? için d??ar? ç?k?? gerçekle?tiremiyoruz.sadece d?? hatlarda tak?labiliyoruz o süre boyunca.Ama hollandada d?? hatlarda ?ezlong gibi koltuklar var.Onlarda rahat rahat oturabiliyorsun.priz falan da var yanlar?nda.E?er laptop götürüyorsan?z oyun oynayabilirsiniz.Ama internet ço?u havaalan?nda olmuyor mesela.olsa bile paral?.Bi yerden saatlik sat?n alman gerekiyor.o yüzden internette tak?lam?yorsun o süre boyunca.
    ""Let the game begin""

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Senin icin uzgunum Roma'da interneti gectim priz dahi yok. 1 tane gordum koca havaalaninda. Kitap okursun, oyun oynarsin. Valizini almayacaksin. Eger havaalaninda gezmek istersen xray cihazindan gecmen lazim(alt kata inerken sanirim)

Acilen cozum yoksa cok sikinti olur senin acindan.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

aktarmanin nereden oldugunu yazarsan bilgi verebilirim

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

giderken aktarmay? münih'ten yap?yorum ben de. aktarma aras?nda 3 saat var. dönü?te de frankfurt üzerinden gelicem. hangisinde oldu?unu unuttum ama bu iki havaliman?ndan birinde uyuma kabinleri var. kredi kart? ile i?lem yap?yorsunuz. önceden rezervasyonu falan mümkün de?il
    Konu speedygonzalez tarafından (09-04-2011 Saat 03:32 PM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

hangi havaalanindan aktarmaniz varsa Europe Airports | sleepinginairports.net havaalani secip yapilabilceginiz seylere bakip karar verebilirsiniz

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sende 18 saat ara olan ucus almayi ver, bakiormda cesitli sitelerden 8-9 saati geceni yok , 18 saat aktarmayi da bulmak bir meziyet olsa gerek

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı TeMPuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sende 18 saat ara olan ucus almayi ver, bakiormda cesitli sitelerden 8-9 saati geceni yok , 18 saat aktarmayi da bulmak bir meziyet olsa gerek
    Hep "diyelim ki" diyerek yola ç?kt?m dostum. 18 saat sadece bir örnekti. Belki de gerçekte 18 saat aras? olan bir aktarma yoktur bile... Kendimizi her zaman en kötüye göre haz?rlamam?z laz?m de?il mi?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

En uzununu bilemem de,belki de en k?sa aktarmalardan biri olan 40 dk l?k bir aktarma sürem vard? Münih havaalan?nda.Hey gidi

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

5 gün boyunca JFKde 1 gecede Panama City Havaalan?nda ya?ad???mdan "havaalan?nda nas?l ya?an?r" konusunda burdaki herkezden daha tecrübeliyim san?r?m =) Laptopun olmamas? kötü bi etken. JFK'de mescit vard? ordaki hocayla daha ilk saatten muhappeti kurup caminin wifi ?ifresini alm??t?m =)) Ama ne yaz?kki mescitin içinde uyumama izin vermedi elinde de?ilmi? yasakm?ym?? neymi? bende hemen kiliseye gittim oda i?e yaramad? =) 5 günün 3 günü ?ehre ç?km??t?m ama yinede 2 gün hiç ç?kmad?m. Bu süre içinde millete sarabilirsiniz. Çok de?i?ik hayat hikayeleri var insanlar?n. Gittikleri yerde beklentileri var filan. Hani haf?zas? iyi olan biri olsam bunun hakk?nda kitap bile yaz?l?r =) Haddi hesab? yok tan??t???m insanlar?n... Muhtar? gibiydim JFK'nin freedutydeki elemanlarla bile muappetim vard? yani.. Sürekli yeni insanlarla tan??t???ndan zaman nas? geçior bilmior insan. Herkeze öneririm. Zaten onlar?nda can? s?k?l?or yap?cak bir?eyleri yok.. Onlarda konu?mak istiyor o yüzden pek çekinmeyin. Gidin konu?un...

Bu arada JFK 24 saat aç?km? diye bir konu vard? 2 sene önce forumda baya dalga geçmi?tik o arkada?la.. Ona at?fta bulunaraktan =))) JFK'yde baz? terminalleri kapat?yorlar insanlar? d??ar? ç?karm?olar ama içeri giri? olmuor. Ama Panama Citydeki Havaalan?n?da gece 12de kapatm??lard? bizide d??ar? attm??lard? sabah 3.30a do?ru açt?lar bizde içeri girdik saat 8e kadar uyumu?tuk. Ey gidi günler
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı perfectly-nothing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar biraz absürd bir soru olacak ama yine de soray?m: ?imdi bilindi?i üzere ço?umuz aktarmal? gidiyoruz ABD'ye. Ve yine bir k?sm?m?z?n aktarmas? 1 gün sonraya olabiliyor... Tam da bu noktada akl?ma tak?lan bir kaç soru var. Büyük ihtimalle biletim aktarmal? olacak. Fakat havaalan?nda vakit geçirmek için kullanabilece?im bir diz üstü bilgisayar olmayacak yan?mda. Bu durumda nas?l vakit geçirebilirim? Örne?in 18 saat sonraya olan bir aktarmam için 3 saat havaalan?n? gezip 15 saat müzik dinlemek saçma geliyor. Mesela sizler ne yap?yorsunuz aktarma aralar?nda? Çok ta çabuk can? s?k?labilen bir insan?m...

Ayr?ca önemli bir soru daha... Diyelim ki Roma'ya indim ve yine Roma üzerinden 18 saat sonraya aktarmam var; bavullar?m? elime al?p havaalan?nda o koca bavulla/bavullarla pa?alar gibi 18 saat bekleyecek miyim yoksa ana bavulum otomatik olarak aktar?l?yor mu?
    hocam e?er sigara içiyorsan cebinde 2 paket buLunsun Bukadar saat ne yapabiLirsinki baska.. Zaten kendini ucaktan inince camekana at?yorsun hemen sigara içiyorsan.. Sonra ayn? ucakta mutLaka watç?Lar vard?r.. Görünce direk anLars?n zaten bu watc? diye Beraberce zaman geçirebiLirsiniz sohbet muhabbet falan gibi.. Yapaca?? i?ten ?irketine, ucak bileti fiyat?na kadar sohbet ediLir.. Yan?nda b kutu kandil simidi tarz? bi?eyler götür el cantana koy derim.. Biz gecen sene 3 arkadas pariste 5 saatlik aktarma yapm?st?k.. 3 watc? 1 tanede orada ya?ayan bi türkle kars?last?k. ettik 7 ki?i. Hepimiz ayn? ucaktan indik ve orada yasayan türk hariç hepimiz ayn? uca?? bekliyorduk.. Dedi?im gibi 1 kutu kandil simidi ç?kard?k ve kola aLd?k (siz aLmay?n onuda cantan?za koyun 450ml coca cola 4 euro ) Ba?lad?k muhabbete.. ?nternette paral? ve ate? pahas? olunca (10 dakkas? 5 euro idi san?r?m.. ) 5 saat öyl bi geçtiki abartm?yorum az kaLm??t? uça?? kaç?rmam?za..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

aha ben bu s?gara muhabbet?ne kulak kabartay?m sanada ?k? paket koyay?m ceb?me

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı fubar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 gün boyunca JFKde 1 gecede Panama City Havaalan?nda ya?ad???mdan "havaalan?nda nas?l ya?an?r" konusunda burdaki herkezden daha tecrübeliyim san?r?m =)
    Hakikaten sayg?lar hocam. Dile kolay 5 gün... Ben de dahil olmak üzere ço?u ki?inin yapabilece?i bir delilik de?il.

Alıntı cimbomlu10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam e?er sigara içiyorsan cebinde 2 paket buLunsun Bukadar saat ne yapabiLirsinki baska.. Zaten kendini ucaktan inince camekana at?yorsun hemen sigara içiyorsan..
    Sigara içiyorum ama öyle tiryakisi de?ilim. Sigara içmedi?im zamanlarla "Ahan sigaram geldi, mutlaka içmeliyim. Olsa da içsem." demiyorum. Yoklu?unu hissetmiyorum k?sacas?. Muhabbet konusunda ise sana kat?l?yorum. Uça??mda mutlaka WAT'ç? olacakt?r. Denk getirebilirsem beraber s?k?labilece?im bir arkada??m?n olnas? çok e?lenceli olur.

Yarat?c? fikirler devam edecek gibi...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

dönü?te romada 9 saat beklemi?tim...geçmek bilmedi o süre

romadaki havaliman? çok s?k?c?,oyalanacak pek fazla bir?ey yok.free shoplar belli bir süre sonra s?k?yor insan?.fiyatlar ate? pahas? zaten.erkenden istanbul uça??n?n kap?s?na gidip milletle muhabbet edebilir,veya kap?onunu indirip uyuyabilirsin...ben öyle yapm??t?m film falan izleyecek veya nete girecek ekipman yoktu yan?mda ne yaz?kki

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

arkada?lar ben ilk olarak ?stanbuldan london'a thy ?le ordan sonrak? butun ucuslar?m? american airlines ile yapacagm her sefernde bavulumu al?p tekrardan vermeme gerek var m? ?

BannedUser
    Guest

ilk valizi görece?in yer amerikaya inece?in ilk yer, yani london da valiz almayacaks?n.
    k?saca anlatay?m mesela LA gideceksin

?lk aktarma londra olsun burada valiz almayacaks?n ikinci aktarmaya NY olsun valizi burada alacaks?n. sonra tekrar valizi aramadan sonra teslim edip LA de alacaks?n

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk valizi görece?in yer amerikaya inece?in ilk yer, yani london da valiz almayacaks?n.
    k?saca anlatay?m mesela LA gideceksin

?lk aktarma londra olsun burada valiz almayacaks?n ikinci aktarmaya NY olsun valizi burada alacaks?n. sonra tekrar valizi aramadan sonra teslim edip LA de alacaks?n

makroklima,thy ile american airlines aras?nda codeshare anla?mas? varm?? ben bu sene ist-londra(thy), londra-la(american) bileti bulmu?tum çok uygun fiyata,akl?ma ?üphe dü?tü almad?m bu yüzden...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

bencede ikisi aras?nda codeshare anla?mas? yoktur
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

forumda da ma?allah her konu hakk?nda bilgi var

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Konu biraz eskide kalm?? ama biletimi al?nca dikkatimi çekti. 15 saate yak?n aktarma sürem var ama Philadelphia'da. Amerika içi oldu?u için ç?k?p ?ehri gezebilirim san?r?m. Bakal?m nas?l geçecek. Bir hostel bulmay? bile dü?ündüm zira var?? 15, tekrar bini? sabah 8'de

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

hostel bulman yararina olur bence de , phila da gece gezilcek cok yer yok , Manhattan olsaydi rahatca gezerdin gece.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hostel bulman yararina olur bence de , phila da gece gezilcek cok yer yok , Manhattan olsaydi rahatca gezerdin gece.
    Hakl?s?n ozgursum..Havaalan?nda ücretsiz wi-fi varm?? ama ne derece vakit geçer bilmem

Deneyimli Watçı kaanmert92 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı travellover Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakl?s?n ozgursum..Havaalan?nda ücretsiz wi-fi varm?? ama ne derece vakit geçer bilmem
    Dostum direk hostel bul uyu o kadar zaman free wifi ile geçmez yorgun olcan zaten uyumak faydana
    2011 Virginia Beach Housekeeping - 2012 Virginia Beach Bike Rental Attendent and Scooper-2015 Virginia Beach (inş) Scooper

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Atlantada 3 saatlik bi boslukta havaalanindan cikmayi tavsiye edermisiniz yoksa havaalaninda kalip kaybolmim mi :P

Deneyimli Watçı fuatti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    12

Güzel ba?l?k nas?l vakit öldürülür .Allahtan 1'er saatlik beklemelerim var öyle bi derdim olmayacak yani

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)