Work and Travel
Toplam 27 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 27 arasi kadar sonuc gsteriliyor

Konu: Rusya'ya vizesiz giri balyor...

Uua Hazr Wat
    yelik tarihi
    Feb 2011
    Ya
    36
    Tecrbe Puan
    15

Standart Rusya'ya vizesiz giri balyor...

Byk gn yarn
    Rusya'ya vizesiz giri balyor...
    15 Nisan 2011 Cuma, 10:47:03
    Byk gn yarn

Trkiye'ye vize uygulamayan lkeler arasna Rusya da eklenecek. ABD ve AB lkelerine vize uygulayan Rusya, Trkler iin yarndan itibaren vizesiz dnem balatacak.

AA muhabirinin edindii bilgiye gre, 12 Mays 2010'da Ankara'da imzalanan Rusya Federasyonu ile Trkiye Cumhuriyeti vatandalarnn karlkl seyahatlerine ilikin usullere dair anlama, 16 Nisan Cumartesi gnnden itibaren yrrle girecek.

iki lke arasndaki vizesiz dnemin, gerek ticarete, gerek mteahhitlik hizmetlerine, gerekse turizme olumlu yansmalar bekleniyor. Rusya ve Trkiye'nin geen yl 26,2 milyar dolar olarak gerekleen d ticaret hacminin, vizelerin kaldrlmasyla 1 yl iinde 40 milyar dolara ulaaca tahmin ediliyor.

Anlama uyarnca her iki lke vatandalar 90 gn iinde 30 gn gemeyen seyahatlerinde vize uygulamasna tabi olmayacak.

-TM BAKANI BYKEK-
    Trkiye hracatlar Meclisi (TM) Bakan Mehmet Bykeki, Rusya ile atlan bu tarihi admn AB lkeleri iin de rnek olmasn dilerken, AB lkelerinin de Trkiye'ye uyguladklar vize uygulamasn kaldrmas gerektiini syledi.

Bykeki, AA muhabirine konuya ilikin yapt aklamada, Rusya'nn, Trkiye'nin en byk ikinci d ticaret partneri, Trklerin de en ok yatrm yapt lke olduunu kaydetti.

Rusya'nn, 2023 yl stratejisinde tm ihracat sektrler tarafndan hedef pazar olarak grldn belirten Bykeki, yle devam etti:

''Ekonomik olarak bu kadar youn ilikilere sahip olduumuz Rusya ile engelsiz yatrm ve ticaret ilikisi iin vizelerin kalkmas gerekiyordu. zellikle i adamlarnn seyahatlerinde zamandan ve masraftan tasarruf salanacak. Bu lkeyle vizelerin kaldrlmasn tarihi bir adm olarak gryorum. Bu hem d ticarete, hem yatrma hem de turizme ok olumlu yansyacak.

Komu ve evre lkelerle yarattmz vizesiz serbest dolam, ihracatmzn hareket alann geniletiyor. hracat ve pazar pay art olarak bize faydal oluyor. Atlan bu tarihi admn AB lkeleri iin de rnek olmasn diliyorum. AB lkeleri de Trkiye uyguladklar vize uygulamasn kaldrmallar.''

-K LKE TCARET-
    Bu arada, Rusya ile Trkiye arasnda 2010 ylnda 26,2 milyar dolarlk ticaret hacmi gerekleti. Bu rakamn 4,6 milyar dolarn ihracat, 21,6 milyar dolarn da ithalat oluturdu. Rusya'nn ihracatnda Trkiye beinci srada, ithalatnda ise 11. srada bulunuyor.

Trkiye'nin Rusya'ya ihracatnda tekstil elyaf ve mamulleri, sebzeler, meyveler, kara ulam aralar, giyim eyas ve aksesuarlar, elektrikli makine ve cihazlar bulunurken, ithalatnda da takmr katran ve ham petrolden rnler, havagaz, su gaz, fakir gaz, petrol gazlar, doal gaz, demir ve elik, demir d metaller, takmr, linyit, metal cevherleri yer alyor.

-VZESZ LKE SAYISI 58 OLDU-
    te yandan, Rusya ile vizesiz dneme geilmesinin ardndan Trkiye'ye vize uygulamayan lkelerin says 58'e ulaacak. zerk blgelerle beraber Trkiye'ye vize uygulamayan lke says ise 64 olarak belirtiliyor.

Trkiye'ye vize uygulamayan lkeler ise yle:

''Antigua, Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvator, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Grcistan, Haiti, Hrvatistan, Honduras, ran, Jamaika, Japonya, Karada, Kazakistan, Krgzistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Gney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lbnan, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Srbistan, Singapur, Solomon Adalar, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, ili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, rdn, Venezuela, Yemen.''

Deneyimli Wat
    yelik tarihi
    Oct 2010
    Ya
    36
    Tecrbe Puan
    16

Bu ok gzel bir haber.Ben de en ksa zamanda gidip gezmeyi planlyorum.

Uzman Wat
    yelik tarihi
    Mar 2011
    Ya
    36
    Tecrbe Puan
    15

Turizm akn balasn!

Uzman Wat
    yelik tarihi
    Dec 2010
    Tecrbe Puan
    15

Alnt speedygonzalez Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    Turizm akn balasn!
    bu konuda hic suphem yok,hep ruslar mi bizi ziyaret edicek,birazda bizimkiler Rusya`yi ziyaret etse fena mi olur

TW stn Hizmet Wats
    yelik tarihi
    Jan 2011
    Tecrbe Puan
    16

Alnt drummer987 Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    bu konuda hic suphem yok,hep ruslar mi bizi ziyaret edicek,birazda bizimkiler Rusya`yi ziyaret etse fena mi olur
    Bu konu baska yerLere doru gider demedi demeyin O deiLde sebebi herneyse zemedim herhangibi konuda rus varsa, (havayolu, watcs,vizesi vs vs ) konu direk kayyor

stad
    yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecrbe Puan
    22

rusya trkleecek sanrm
    ya olduun gibi grn yada gzme grnme!!!

Deneyimli Wat
    yelik tarihi
    Oct 2010
    Ya
    36
    Tecrbe Puan
    16

konu kayar.Geen gn bir dayyla sohbet ettim.Rus grm bir yerde gezerken.Bana yle syledi:u Rusya'da bir tane irkin hatun olmaz m ... ?
    Ondan sonra dndm de hakikaten yok irkin hatun !

Uua Hazr Wat
    yelik tarihi
    Feb 2011
    Ya
    36
    Tecrbe Puan
    15

konu wattan kayd Cem ylmazn tabiriyle bizimkiler oray ykarlarr

stad
    yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecrbe Puan
    22

Alnt axiboy Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    konu wattan kayd Cem ylmazn tabiriyle bizimkiler oray ykarlarr
    ykarlar abi

Uzman Wat
    yelik tarihi
    Dec 2010
    Tecrbe Puan
    15

Alnt cimbomlu10 Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    Bu konu baska yerLere doru gider demedi demeyin O deiLde sebebi herneyse zemedim herhangibi konuda rus varsa, (havayolu, watcs,vizesi vs vs ) konu direk kayyor
    yazarken hicbir art niyetim yoktuYalniz Senin o sebebini cozemedigin konuya gelen cevaplar konuyu zaten kaydirmaya yetecek cewaplar olucaktir

TW stn Hizmet Wats
    yelik tarihi
    Jan 2011
    Tecrbe Puan
    16

Alnt drummer987 Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    yazarken hicbir art niyetim yoktuYalniz Senin o sebebini cozemedigin konuya gelen cevaplar konuyu zaten kaydirmaya yetecek cewaplar olucaktir
    Yok ben senin iin syLemedim art niyet aramadm yanL oLmasn Sadece Konu rusLar oLunca konu direk kayyor ne hikmetse.. Konu kayar dedim direk ykt biri, cem yLazdan aLntyLa

Uua Hazr Wat
    yelik tarihi
    Feb 2011
    Ya
    36
    Tecrbe Puan
    15

Alnt cimbomlu10 Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    Yok ben senin iin syLemedim art niyet aramadm yanL oLmasn Sadece Konu rusLar oLunca konu direk kayyor ne hikmetse.. Konu kayar dedim direk ykt biri, cem yLazdan aLntyLa
    Abi ykarlar dedim yanl anlalmasn

TW stn Hizmet Wats
    yelik tarihi
    Jan 2011
    Tecrbe Puan
    16

Alnt axiboy Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    Abi ykarlar dedim yanl anlalmasn
    pardon yanLs yazmm ykad diycektim

Site Yneticisi break - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Mar 2008
    Tecrbe Puan
    10

Havayolu firmalari yeni sefer koyar muhakkak.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Forum Yneticisi
    yelik tarihi
    Dec 2009
    Tecrbe Puan
    10

"Turizm" iin atlan en byk adm bu vizeyi kaldrmak olsa gerek
    ""Let the game begin""

Efsane Wat cAv - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    yelik tarihi
    Jan 2010
    Tecrbe Puan
    24

ben 1 ay nce gitmitim konsoloslua 100 dolar cekmiti vize cretini ulan zaten burdan gemiyle sochi 50 lira demitim bende kendi kendime..cok iyi oldu.

u grcistana gideyim.ondan sonra 100 liray gecen her trl miktarla sochideyim valla

Deneyimli Wat
    yelik tarihi
    Jan 2011
    Tecrbe Puan
    15

arkadalarla tur dzenlemeyi dnyoruz

When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.. ~ A.Supertramp.

stad
    yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecrbe Puan
    22

Alnt JazzL Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    arkadalarla tur dzenlemeyi dnyoruz
    bi tur felan olsada gitsek biz dnde gidelim diye dndkde gidi gelis 500 tl erkenden alrsak yle ucuz bi bilet bulsak hemen alacaz moskovaya

Deneyimli Wat
    yelik tarihi
    Jan 2011
    Tecrbe Puan
    15

Alnt matador_36 Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    bi tur felan olsada gitsek biz dnde gidelim diye dndkde gidi gelis 500 tl erkenden alrsak yle ucuz bi bilet bulsak hemen alacaz moskovaya
    zellikle watlarn bu frsatlar deerlendireceini dnyorum. Vize almak iin bu kadar kasyor millet. Vizesiz -bir de rusya olunca- bir lkeyi karmazlar
    Valla bakalm seneye biz de bo vakit kolluyoruz, ksa sreli bir tur yaplr aslnda.. ni. gereklilii falan da yok ya mahalle dostu, kuzen, karde rahat grup halinde gidebilirsiniz bu da elenceyi ikiye katlyor. En ok bu ynden rahat geldi bana akcas. Gidi geli 500 ok iyi aslnda. Takip etmek lazm..

When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.. ~ A.Supertramp.

yelik tarihi
    Jan 2010
    Tecrbe Puan
    24

Alnt JazzL Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    zellikle watlarn bu frsatlar deerlendireceini dnyorum. Vize almak iin bu kadar kasyor millet. Vizesiz -bir de rusya olunca- bir lkeyi karmazlar
    Valla bakalm seneye biz de bo vakit kolluyoruz, ksa sreli bir tur yaplr aslnda.. ni. gereklilii falan da yok ya mahalle dostu, kuzen, karde rahat grup halinde gidebilirsiniz bu da elenceyi ikiye katlyor. En ok bu ynden rahat geldi bana akcas. Gidi geli 500 ok iyi aslnda. Takip etmek lazm..
    Ben kendim gibi birini bulabilsem gidi gelii 200 e getirecemde kimse katlmyor..

Trabzon-Sochi 70 lira gemiyle

Sochi-Moscow en fazla 40 lira trenle

Tabi bu durumda sadece gidi 2 gn sryor Ama bana sorarsan elenceside burda

Deneyimli Wat
    yelik tarihi
    Jan 2011
    Tecrbe Puan
    15

Alnt cAv Nickli yeden Alnt Mesaj gster
    Ben kendim gibi birini bulabilsem gidi gelii 200 e getirecemde kimse katlmyor..

Trabzon-Sochi 70 lira gemiyle

Sochi-Moscow en fazla 40 lira trenle

Tabi bu durumda sadece gidi 2 gn sryor Ama bana sorarsan elenceside burda
    Evet uaa falan gerek kalmyor. Trabzon'dan epey elenceli olur aslnda bu ekilde. Sochi-Moscow biraz uzun srer ama yine de elenceli olur yannda biri varsa Bu arada Trabzon'un neresinden?

stad
    yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecrbe Puan
    22

sochi krasnodar pegasusla git gel 200 gemiye felan gerek yok ama oralarda yapacak hi birey yok sadece gece hayat var bi gece klubu iinde oraya gidilmez bu arada sochiden trenle moscow en az 100 dolar ve 19 saat

yelik tarihi
    Jan 2010
    Tecrbe Puan
    24

sochi krasnodar pegasusla git gel 200 gemiye felan gerek yok ama oralarda yapacak hi birey yok sadece gece hayat var bi gece klubu iinde oraya gidilmez bu arada sochiden trenle moscow en az 100 dolar ve 19 saat
    Hocam geminin tad var macera olacak ite gemide de epey rus olur zaten gece hayat icin yolculua ckmak kafi yani

ayruca konsolosluktaki kadnn demesi 16 saat sryormu trenle fiyat sormay unuttum da hatunu kesmekten 100 dolar 2500 ruble eder nerden baksan fazla gibi nereden baktn ona ?

stad
    yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecrbe Puan
    22

geen seneden tandm 5 6 kii var onlarla dn konudum gelme dediler moscowaya git dediler hatta bak biraz nce yine mesaj geldi
    Hi Kamil! Krasnodar is not touristic city indeed. It is better to go to the seaside, as Sochi, Gelendgik etc
    To arrive to those cites you should use the train (2-6 hours, depends on the train and the city) As for Moscow, you can go by train (34 hours) 50-70 euro or you can go by plane (120-150 euro) Air discounter company: SKY EXPRESS
    one more:АвиаНова — дешевые авиабилеты по оссии
    Do not hesitate to contact me if you have others questions. Best regards, Natalia

stad
    yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecrbe Puan
    22

geen seneden tandm 5 6 kii var onlarla dn konudum gelme dediler moscowaya git dediler hatta bak biraz nce yine mesaj geldi
    Hi Kamil! Krasnodar is not touristic city indeed. It is better to go to the seaside, as Sochi, Gelendgik etc
    To arrive to those cites you should use the train (2-6 hours, depends on the train and the city) As for Moscow, you can go by train (34 hours) 50-70 euro or you can go by plane (120-150 euro) Air discounter company: SKY EXPRESS
    one more:�виа�ова — де�ев�е авиабиле�� по о��ии
    Do not hesitate to contact me if you have others questions. Best regards, Natalia

Deneyimli Wat
    yelik tarihi
    Jan 2011
    Tecrbe Puan
    15

one more:АвиаНова — дешевые авиабилеты по оссии
    Yalnz senin Rusya'da srtn yere gelmez, Natalia falan

stad
    yelik tarihi
    Apr 2010
    Tecrbe Puan
    22

gittiim yerede tek trk olunca bide 15 e yakn rusla kalnca rusayayda karde lke ilan ettim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gzatan Kullanclar

u anda 1 kullanc bu konuyu grntlyor. (0 kaytl ve 1 misafir)