Work and Travel
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2011/ Hershey's/ Pennsylvania

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

aslında bize de öyle söylendi ama daha önce wat yapmış arkadaşım 'her yıl binlerce öğrenci öğrenci geliyor, abd ye gidince sponsora mahkum değilsiniz istediğiniz yerde kalıp istediğiniz yerde çalışabilirsiniz.Sponsor sizin peşinizden koşamaz(Yasal olarak da hakkı yokmuş)' dedi.

Zaten çok pahalı 395 kira+60 ulaşım ayda ayrıca 395 deposito ve ilk ay kirası peşin.Bu kadar parayı vereceğime google mapsten baktım işyeri çevresinde moteller var yürüme mesafesinde daha ucuza gelir.Sonra ucuza ev bulursak eve çıkarız diye düşündük.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı tees Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında bize de öyle söylendi ama daha önce wat yapmış arkadaşım 'her yıl binlerce öğrenci öğrenci geliyor, abd ye gidince sponsora mahkum değilsiniz istediğiniz yerde kalıp istediğiniz yerde çalışabilirsiniz.Sponsor sizin peşinizden koşamaz(Yasal olarak da hakkı yokmuş)' dedi.

Zaten çok pahalı 395 kira+60 ulaşım ayda ayrıca 395 deposito ve ilk ay kirası peşin.Bu kadar parayı vereceğime google mapsten baktım işyeri çevresinde moteller var yürüme mesafesinde daha ucuza gelir.Sonra ucuza ev bulursak eve çıkarız diye düşündük.
    sponsor pesinizden kosmaz evet ama isveren eger bunu sikayet ederse basina neler gelecegini gorursun.. sana programin iptal edildi 15 gun icinde ulkeyi terket mail i gonderilebilir daha once bazi arkadaslarin basina geldi..belki program iptali konaklama icin yapilmaz ama sunu yaparlar sen o evde kalsan da kalmasan da senden o evin kirasi alinir.. amerika ya o sponsor araciligiyla gidiyorsunuz bunu unutmayin ve sakin is konaklama gibi degisiklikleri isveren veya isveren izin vermiyorsa sponsor izni olmadan sakin yapmayin..simdi bu konaklama icin sponsora mail at simdiden ve soyle ben daha ucuz yerler buldum cevrede orada kalmk istyorum de sana ne cevap vereceklerse ona gore davranirsin..
    Konu ozgursum tarafından (07-05-2011 Saat 06:08 AM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ozgursum haklı. Sponsorun bazı yetkileri var. Misal ikinci bir iş bulduğunda form doldurup kendilerine bildirmen gerekiyor. Veya işten ayrılacağın zaman ayrılma nedenini ayrıntılı bir şekilde sponsoruna yazman gerekiyor. Kabul ettikleri takdirde sana ikinci bir iş bulmak için çalışmaya başlıyorlar. Ayrıldıktan sonra haftada 1 rapor vermen gerekiyor. Aksi takdirde durumun NO SHOW oluyor ve 15 gün içinde ozgursum'un de dediği gibi vizen iptal edildi bir an önce ülkeyi terk et maili alabiliyorsun. Ayrıca sözleşmede konaklamayı işveren tahsis ediyorsa ve bu konaklama dışında bir yer tercih ediyorsan şimdiden mailleşerek durumu bildirmelisin. Çünkü sponsor hava gazı olsun diye sponsor değil. Sen gelmeden konaklama ile ilgili işlemler için uğraşıyorlar. Arkadaşın kim bilmiyorum ama biraz fazla rahat davranmış ya da onun sponsoru durumu önemsemiyormuş. Kısacası CCI'da durumlar böyle. Sayfalarca virtual orientation aldım geçen gün CCI ONLINE'da. Bir sürü söz verdiriyor adamlar. Her neyse; konaklama ile ilgili durumu iyi araştırın, sponsorunuz ve işvereniniz ile haberleşin derim.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)