ba?l?kta da belirtti?im gibiHacettepe Fizik Müh. 2004 giri?liyim. Ya? 25. ortalamam hiç 2 nin üzerine ç?kmad?.
?stanbul'da görü?meye gittim. Çok detayl? olarak anlat?yorum ki gözünüzde büyütmeyin.
8.15 ti randevu.
Gece ?TÜ lü olan kuzenimin yurdunda kaçak olarak konaklad?m
?TÜ nün maslak kampüsünün istinye park taraf?ndaki kap?s?ndan ç?k?p taksiyle 5 dakikada gittik.
Sabah 8 de konsolosluktayd?m. giri?te bi adam ad?m? sordu, listeye tik att?. s?ra vard? biraz, 8 de randevusu olanlar? ça??rd?, ard?ndan 8.15. gittim, o da listeye ve pasaportuma bakt?. ard?ndan ilk kap?dan teker teker içeri al?nd?k. güvenlik kontrolü, cüzdan saat kemer her?eyi x ray e koyup geçtim. oradan ç?k?p ileride asansörlü yere gidip masadaki adama tüm belgeleri verdim, pasaport, ds 2019, ds 160 ve sevis belgesini ay?r?p hepsini geri veriyo. ard?ndan asansöre binip kata ç?kt?m. koridoru yürüyüp içeri girdim ve masadaki adama o ayr?lan belgeleri (pasaport vs) verdim ve adam s?ra numaras?n? pasaporta z?mbal?y?p geri verdi. sonra o s?ra numaras?n? bekledim, yan?nca bankoya o belgeleri verdim ve kad?n s?ra numaras?n?n bir koçan?n? kopar?p geri verdi. ard?ndan parmak izi için ayn? s?ra numaras?n? takip ettim, parmak izini verdim, ordaki kad?n ho?sohbetti, onunla muhabbet ettik biraz. ard?ndan pasaportu falan verdi. bu sefer 3. ve en önemli ad?m vize görü?mesi için s?ra bekliyodum. 3 ki?i bu görü?meleri yap?yodu. ?kisi çok iyiydi, biri hafif ?i?man, di?eri kel. bu ikisi ?eker gibi adam, gelene geçene vizeyi bas?yodu bunlar. bi de di?er kelden zay?f olan ba?ka bi kel var. i?te bu adam s?k?nt?l? biraz. neyse ben bu tespitleri yaparken s?ra ilerliyo tabi, benim numaraya yakla??yo, adrenalin bi ç?k?yo bi dü?üyo. ard?ndan bu s?k?nt?l? olan kel, biri WAT olmak üzere 3 ki?iye red cevab? verdi. WAT olan ingilizce konu?amad?, nerde çal??acaks?n, peki ingilizce bilmeden o i?i nas?l yapacaks?n dedi ve eleman adam? ikna edemedi.bi kad?na turist vizesi vermedi, di?erine de turist vizesi vermedi.(amerikada üniversite okuyan son s?n?f arkada??n?n yan?na gidecekmi?, gezeceklermi?, 20000 TL para hesab?nda göstermi?, adam nerden geldi diye sordu 2-3 kez, adam önce ayda 5000lira kazan?yorum dedi, sonra babam verdi dedi ve reddi ald?.) Ben de bunlar? izliyorum ve in? bu adama denk gelmem diyorum durmadan. ama tabi ki bu adama denk geldim. gülümseyerek bankoya do?ru gittim ve pasaport vs o belgeleri verdim. Adam: A Ben: B
A: nas?ls?n
B: iyiyim siz
A: te?ekkürler (evraklara bakar)
B: transkripti açay?m m??
A: ha, WAT ile mi gideceksin
B: evet. (zarf? aç?p adama verir)
A: nerede çal??acaks?n
B: new york ta xxxxx pizzeria da garson olarak çal???cam.
sessizlik, adam?n 3 sayfal?k transkripti incelemesi.
B: dan??man hocamdan referans mektubum var, veriyim mi?
A: gerek yok.
sessizlik. s?k?nt?day?m tabi o arada.
A: bunu okudun mu (o me?hur bro?ür)
B: evet. haklar?m?zla ilgili.
A: kesinlikle.
gerginlik biter.
A: vizen tamam. bunu ups masas?na götür. iyi e?lenceler.
B: iyi günler.
ard?ndan adam?n verdi?i ka??ttaki barkodun hemen üst k?sm?na isim soyisim yazd?m, adres bilgilerimi ve ben hariç paketi alabilecek ikinci ki?iyi söyleyip 12 lira paray? verip ç?kt?m.
Bu kadar.

Hacettepe Fizik Müh. 2004 giri?liyim. Ya? 25. ortalamam hiç 2 nin üzerine ç?kmad?.
Alıntı

Bookmarks