Aga sonlara doğru fiyatlar uçmuş.![]()
Aga sonlara doğru fiyatlar uçmuş.![]()
---wat where amazing happens---
Evt bnm gittiğim şirket pahalı.. dediğim gibi 31,01,2011 kayıt tarihim.. yapılması gereken tüm işlerimin bittiği tarih 05,03,2011 ( vize pasaport uçak bileti ds 2019 sevis vs.....) istediğim iş sadece bu şirkette vardı ve 1 ay gibi bir sürede tüm işlemlerim bitti bence buda şirketin kalitesidir... ben verdiğim paraya değdiğini düşünüyorum..
bir arkadaşım 1000$'a bir şirkete kaydoldu kasım gibiydi.. 3 gün öncesine kadar elinde sadece pasaportu vardı işi belli değildi vize tarihi belli değilydi gideceği eyalet bile belli değildiydi.. şu an hiç istemediği bir işe ve eyalete gitmek zorunda bırakıldı.. gittiği işin güvenli olup olmadığıda belli değil... vs vs vs
benimde full 1350 dolar red & white şirket
ben mart ortasında kayıt oldum. 2.250 TL academix
Açıkçası tamamen şirkete giden para. ki 2500'dü indirimli hali. Para gibi bir derdim yok bu konuda. İyi bir şirket olsun isterse 3.000 alsın ama beni mağdur etmesinler dedim. ki etmediler şimdilik de. O kadar geç başvurmama rağmen işim bulundu. Defalarca önümdeki işi beğenmedim yenisini gösterdiler. işimi de isteyerek seçtim, mecburiyetten, aceleye getirmeden değil. İş olarak da housekeeping'lik yapacağım. (Tabii ay sonunda vizemi alabilirsem.) İngilizcem çok iyi ama bu konuda çok utangacım. İngilizce konuşamadım diye de işimde sorun yaşamak istemedim. sonuçta housekeepinglik seçtim işte.
Self'e 500 dolar verdim.
Ben Kasım ayında 2450tl'ye Advis'e kayıt oldum. Aynı firmaya bazı arkadaşlar 2250tl'ye kayıt olmuş. Ben Taksim - İstanbul şubesinden kayıt oldum. Nerden kaynaklı bu fark anlamadım, kayıt olduğum tarihte gayet erken, işimi Aralık başında ayarladım. Fiyat konusunda sizin bir tahmininiz var mı?
Bu arada memnunmusun derseniz, ilk kez Work & Travel programına katıldığım için bir karşılaştırma yapamayacağım ama öyle ahım şahım bir yanları yok.
ben bu yazıyı geneL oLarak yazdım, hani şirketin kaLitesini usada anLarsın burdan farkı göremezsn die ama cok merak ettinse yazayımOLdukca uzun bir hikaye özetin özetini geçeyim sana..
PARA yı ödedikten sonra bütün iLgi bitti.. Arıyorum birazdan arayalım denip aranmıyorduk sert mailler atmazsak cwp geLmiyordu.. hernyese bugun yarın beLLi oLur dedikLeri iş gitmeden 1 hafta önce beLLi oLdu(asLında oLmamıs) 3 gün öncede ucak biLeti aLdık faiş fiyata.. Herneyse gitmeden 2 gün önce arkadasımı aradılar o işte bi sıkıntı cıkabiLir biz size baska iş buLduk hazır işiniz ama siz önce ilk sölediğimiz işe gidin sıkıntı cıkmazsa caLısın sıkıntı cıkarsa diğer işe geçersiniz..
tamam eyw.. sıkıntı cıktı tabi.. 2 gün sora diğer işin(sözde) biLgiLeri geLdi manageri aradık social security kartın cıkmadan geLme (yuhh daha 2 hafta var ona)
sirketi arıorum ayarLıycaz edicez, socialınızı alıp gidin faLan.. 2 hafta geçti aLdık social'ı manageri aradık bulustuk biyerde.. sociallarımızı verdik.. bize sipariş verdi gidin sunLarı aLın caLısırken bunLarı giyceksiniz tmm aLırız caLıscaz nasıLsa..
sora ertesi gün bulusalıum surda dedi 1 hafta gelmedi biz her sabah gittik o yoktu arıoruz toplantım var i'm bussy
neyse sirketi arıoruz ayarLıycaz edicez.. sora manager aLdı götürdü bizi bikactane oteLe cıkk hiç biri kabul etmio alemana ihtiyac yok diyorLar.. Geçti 1 ay haLa işsiziz.. sonra managere de uLaşama oLduk.. şirket bizde uLaşamıyoruz dyor.. sonra bişekilde ulaşmıslar manager şirkete küsmüş
(bana söyLenen bu cok komik cidden
) şirket managerin üstüne şikayet etmiş manageri küsmüs oda
neyse sora bizi bi otele götürdü bu manager (iLk buLusmada götürdüğü oteLLerdenn biri.. ) Hersey güzeL caLısıyoruz işimiz erken bitio baskaLarına yardıma gönderio manager (bu manager oteLin manageri, benim sabahtan beri bahsettiğimde temizLik şirketinin manageri) 4.günün sonunda işten cıkarıLdık.. Sebep eLemana ihtiyacım yok bnm dedi oteLin manageri.. 4gün önce neden vardıki ihtiyacın ozaman.. MuhtemeLen şirketin daLaveresi 3-4 gün caLıssın sora cıksınLar dediLer heraLde.. ben manageri aradım nese payceheck getirdi, merak ettm neden cıktık işten dedm yavaş çaLısıomussunuz dedi
oLaya bak.. Herneyse sora şirket de karısmam etmem e geçti zaten..totaLde 1.5 ay işsiz kaLdık arkadasım erken döndü zaten.. bide öğrendikki bu x şirketi iLe gidip bizim manageri arayan 10-12 kişi daha varmış
herkese aynı oLay.. onLarında %90ı döndü zaten geri.. yapcak bişe yok.. Dediğim gibi burdan hersey aynı sirketin önemi orda anLasıLıo.. Ben pek cok şirket tanıyorum virginia beach teki job-offerlarını bizim arkadastan istiolar, orda işte bir sıkıntı cıkınca eLden bişey geLmior.. çünkü şirket tanımaz etmez o işvereni hakkında biLgisi biLe yok..
aynı durum bendede geçerli Advise aynı fiyati ödedim ama ben ödemeyi subat sonu gibi yaptım aynı sırkete daha ucuz nasıl kaydoluyolar anlamadım arkadasında dedıgı gıbı işimide onlar ayarladılar ilk kez gidecegim icin ve guney dakotada rapid cityde bi eglence parkında calısacakmışım şirketle görüştüm tatmin oldum ama gitmeden bilemeyiz tabikide
fark ne tutturursak
ben geçen sene vize alamayıp bu sene tekrar ccn ile devam ettim. geçen yılın ücretini geri almamıştık o yüzden bu yıl 350 dolar ödedim![]()
cimbomlu bu hangi şirketse bence oraya kopyala yapıştır yap bence cok güzel yazmışsın emeğine sağlık. Cunku bu mesaj burada kaybolur gider ilgili başlık altınada kopyalarsan çok güzel olur.
İşin ilginç yanı benim hiç bi sıkıntım olmadı şu ana kadar şirketle.Bütün her şeyim zamanında ayarlandı.İşimi aldım,ds'im geldi, vizemi aldım, biletimi aldım.Tabi daha gitmedim orası da var ama parayı aldıktan sonra ne ilgi kesildi ne bişey oldu.Aksine ben parayı verdikten sonra daha da ilgili olmaya başladılar.Hala da danışmanım arıyor bazen.Demek istediğim bu işler biraz şans işi de olabiliyor.O işe giden kişilerde sıkıntı çıkmıştır fakat bu firmayla giden başka bir sürü kişinin hiç bir sorunu olmamıştır.Amacım şirketin reklamını falan yapmak değil yanlış anlaşılmasın ama sırf böyle bi sorun çıktı diye şirketi de karalamak doğru değil.O yaz öyle bir sorun yaşanmıştır.Onlar da çekmiştir bu sorundan.Tutup da aynı şeyi tekrarlayacak değiller.Bu yüzden ben herhangi bir şirketin sırf birileri sorun yaşadı diye karalanması taraftarı değilim.Tabi ki herkes yaşadığını yazsın,sorunlarını dile getirsin ama çok fazla gereksiz karalama yapılmasın.
gereksiz bir karaLama yapmadık zaten daha doğrusu karaLama yapmadık.. Ne yaşadın anLat dedin anLattım bende.. Ha kaLdıki geçen seneye mahsus değiL bu sene bahsi gecen sirkete yazıLıp (kasım ayında) haLa ds i geLmeyen işi oLmayan adamLar tanıorm bana geLen birsürü maiL geLdi teLefon geLdi bnmLe aynı okuLda oLan birçok kişi irtibata geçti sen nasıL haLLettin sorunLarını ne yapmaLıyız simdi vs vs diye soruLar soran.. Ama ben ne yapabiLirimki sonucta.. İşini fuardan aLırsan iş probLemi cekmezsin ama.. Gecen sene bnm kuzenim işini fuardan aLdı aynı şirketLe gitmiştik.. CoLorado Estes Park'a gitti.. Safeway marketLerinde caLıstı.. HaftaLık ortaLama 20-25 saat aLıp 93 dolar kira ödüyordu.. En fazLa 28 saat caLıstı die hatırLıorum.. Ne şirket bişey yaptı nede CIEE birsey yapabiLdi.. Ağustosun ortaLArında baska bi iş buLduLarda masrafLarını karsıLadıLar en azından.. Şimdiye kadar bi karaLama yapmadım gördüğün gibi oLayLarı yazdım.. Bu arada kuzenimin basına geLen oLayda şirket zaten bişey yapamazdı iş CIEE işiydi cunku ama sponsorda bişey yapamadı..
sorun su. bu öğrenciler sorunu yaşıyor ama şirkekler hiç sucu kendilerinde bulmuyorlar. özür dilemiyorlar. para iadesi yapmıyorlar. buna karalama denmez hak arama denir aslında.
onurcan bence yazmalı bilmiyorum tabi karar cimbomlunun bu forumds her şirketin hemen hemen baslığı var gordugun gıbı sadece 1 kişi değilmiş sorun. sen dedın ya bırkac kısıde sorun cıkabılır. bende su yonden bakıyorum bır kac kısıde sorun cıkmıyor demek ki
benimki full+full placement normalde 3750 tl ama iki kişi olunca 3500e anlaştık.vize görüşme ücreti uçak bileti vs içinde...
Ben self 425$ a anlaştım.İşverenim ise amerikan vatandaşlığını alan kuzenim oldu![]()
2600TL , vize masrafı falan dahil değil. uçak bileti vs. derken şimdiye kadar harcadığım toplam meblağ
4100TL. Bu arada United Towers şirket
aslına bakarsanız bilmiyorum. yani şöyle söliyim, soru sadece sorun çıktımıysa eğer, hayır sorun çıkmadı. ama değdimi derseniz bilmiyorum.
iş ayarlama olayında işverenle görüşme yapmadık, ne yüzyüze nede skype üzerinden. direk bize job offerlar geldi. hangi pozisyonda çalışıcağımız oraya gidince belli olcakmış.(4 kişiyiz bu arada) iş yeri olarak Holiday Trav-L Park diye biyer ayarladılar. rica etsem google maps yada earth ten yerine bakarmısınız, sizce iyimi yeri?
uçak biletini vs. de şirket ayarladı. aslına bakarsanız normalinden biraz daha ucuza ayarladılar haklarını veriyim. THY direk uçuş newyorka.
danışmanlık olarak nasıl derseniz, o konuda süper diyebilirim. verdikleri bilgiler diğer şirketlerin verdikleri bilgilere göre ne derece tatmin edicidir bilemem..ama sorduğum tüm sorulara cevap alıyorum.belki şimdiye kadar 300-400 tane mail attım danışmanıma. aklınıza gelebilicek herşeyi ama herşeyi sordum. wat dışında günlük hayattan bile sorular sordum artık psikolog gibi olduhepsine sıkılmadan cevap verdi sağolsun. ama bu tür şirketlerin gerçekte görevinin ne olduğunu tam olarak bilmediğimden. şunu şunu yaptılar haa ama şöyle bişey yapmadılar hiç diyemem. hatta fazlaları var mesela diğer şirketler AT&T Dünya Telekom işbirliği olan simkartlardan göndermemiş. United towers tüm Wat çılara bedava gönderdi(tabi aktivasyonu paralı). şimdidende birşey demek zor, oraya gittikten sonra değip değmediğini anlarız.şu an kalıcak yeride onlara ayarlatmaya çalışıyorum ama virginia beachte 21. st. oralardan ayarlıyolarmış sanırsam. bizim iş yerine oralar çok uzak. eğer haritadan bakarsanız, iş yerinin alt kısmında, sahilden baya uzak iç kesimlerde yerleşim yerleri var. oralardan ayarlatabilirsek oralardan ayarlatıacz. zaten normaldede sahili sevmem. iç kesimlerden olsa daha iyi olur. hem belki fiyatlarıda düşer
işyerimin maps linki
http://maps.google.com/maps?f=q&sour...,0.055747&z=15
Konu lvntbkdmr tarafından (10-05-2011 Saat 01:17 PM ) değiştirilmiştir.
profilde yazdıgına gore golden kariyer![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bu Konuyu Okuyan Üye(ler) : 10
Bookmarks