Merhabalar arkadaþlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum ancak daha önce hiç yazmadým.
6 Mayýs vize görüþmem hakkýnda yazmak istedim bu sefer.
Forumu okudukça (özellikle de redleri) ne yapacaðýmýz konusunda bir belirsizlik ortaya çýkýyor. O yüzden endiþeliydim içeriye girene ve konuþulanlarý duyana kadar.
Sabah 8 de ki randevuya 7:15' te gittim, kalabalýk olur, iþimiz uzamasýn diye. Ancak en fazla 15 kiþi vardý orada. En önden girdik. Evraklarý teslim ettik, numarayý alýp, (Ankara' nýn ayazýndan daha soðuk, bekleme salonunda) beklemeye baþladýk. Numaram 203' tü. Ýlk baþtan alacaklar diye beklerken sondan, ortadan almaya baþladýlar almaya. Sonuncu girdim vizeye. ( :
Vize görevlisi gayet sempatik, uygun konuþan, anlaþýlmayýnca daha yavaþ ve tane tane söyleyen birisi idi.
Hi dedi oraya gidince ve ben de hi dedim.
B: Ben
G: Görevli (Klasik þekilde konuþmayý özetleyeyim)
G: Which state are you going?
B: Maryland.
G: What do you wanna see in the Maryland?
B: DC, maybe White house.
G: What will work you do?
B: I will work in a pool.
G: What will you do in pool.
B: Lifeguard.
G: What are you studying in Gazi University?
B: Tourism guideness.
G: Did you read antitraffic?
B: Yes. I read it.
G: What it say?
B: It' s about my rights in America.
G: Basvuriniz onaylandiii. UPS masasindan gerekli bilgileri alabilirsiniiiz.
En son böyle bir cümle ile uðurlandýk. Teþekkür edip UPS masasýna yöneldim.
Ve uzun maratonun en sonunda pasaport içinde vizeyle bugun geldi. Forumdaki redler yüzünden gerilime girip, diðer arkadaþlarýmýzýn telkinlerine kulak vermemekle hata etmiþiz.
Çok fazla bir þey söylemedim ama yine de verdiler vizeyi. Sanki zorla verdiler gibi ama bu kadar kolay olabileceðini düþünmemiþtim.
Bu belki ilk ve son mesajým olabilir. Ama tabii ki duruma da baðlý.
Forumdaki tüm arkadaþlara teþekkür ediyorum bilgiler konusunda. Ýyi WAT' lar herkese.
![]()

Alýntý

Bookmarks