Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD dýþýna çýkmak

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Standart ABD dýþýna çýkmak

Work and Travel sürecinde, daha doðrusu programýn travel kýsmýnda Abd dýþýna çýkabiliyormuyuz? Kanadaya gitmek istiyorum da bu süreçte. Gidip tekrar ülkeye geri girebiliyor muyuz?
    Only those who risk going to far can possibly know how far they can go!

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

vize süresince evet,ülkeye tekrar girebilirsin.vizen bitince hangi ülkeye gidersen,oradan türkiyeye dönmen gerekiyor....

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Öncelikle dikkat etmen gereken vizende çeþit olarak M ya da S mi yazýyor ona bakman lazým.M yazýyorsa Amerika dýþýna da çýkabiliyorsun.Kanada'ya gitmek istiyorsan vizeyi kapýdan alabiliyorsun.Son duyduðuma göre vize 75$'dý.Ayrýca amerika dýþýna çýkarken yanýnda DS formunu da bulundur derim.Lazým olabilir.
    ""Let the game begin""

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý Amadeus35 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Öncelikle dikkat etmen gereken vizende çeþit olarak M ya da S mi yazýyor ona bakman lazým.M yazýyorsa Amerika dýþýna da çýkabiliyorsun.Kanada'ya gitmek istiyorsan vizeyi kapýdan alabiliyorsun.Son duyduðuma göre vize 75$'dý.Ayrýca amerika dýþýna çýkarken yanýnda DS formunu da bulundur derim.Lazým olabilir.
    Neye göre S yada M yazýlýyo? þimdi Kanada'ya gitmem için M yazmasý gerekiyor yani. Bakalým daha vizeyi almadým ne yazýcak Kanada'ya giderkende mi vize almam gerekiyor

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý qreatiwe Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Neye göre S yada M yazýlýyo? þimdi Kanada'ya gitmem için M yazmasý gerekiyor yani. Bakalým daha vizeyi almadým ne yazýcak Kanada'ya giderkende mi vize almam gerekiyor
    Tabi kanadaya giderken de vize alman gerekiyor.Büyük ihtimal M yazar entries kýsmýnda.Ona göre karar verirsin baþka ülkeye gidip gitmemeye.
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

benm vizede entries bölümünde " M " yazýyor, bu abd dýþýna çýkabilirim anlamýna mý geliyor ?

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý gurme Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    benm vizede entries bölümünde " M " yazýyor, bu abd dýþýna çýkabilirim anlamýna mý geliyor ?
    Evet aynen öle
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

vizenizde "M" yazmasý, Multiple Entry anlamýna gelir,yani vize süreniz boyunca abdye dilediðiniz kadar giriþ,çýkýþ yapabilirsiniz. eðer "1" yazarsa,bu Single Entry dir yani çýktýktan sonra abdye giremezsiniz.M veya 1 olmasýný kafalarýna göre veriyo konsolosluk.benim iranlý oda arkadaþýmýnki "1" di mesela. ama bildiðim türkler içinde herkes "M" idi...
    çok kafanýza takmayýn ,single entry genelde çok özel vizelere veriliyo (K1,E-DV gibi) muhtemelen sizinki M olacak.Vizenizi aldýðýnýzda bakarsýnýz.

Kanada vizesi 75$ olmakla beraber baþvuru için gerekli evraklarý Roma nickli arkadaþýmýz yazmýþtý bir yerlerde...bende bi gidersem kýsmetse,kendi tecrübelerimi yazacaðým...Ayrýca mutlaka ve mutlaka DS-2019 yanýnýzda olmak zorunda,çünkü o belge bizim "Exchange Status" umuzu simgeliyor.J1 vizesinin,bu belge olmadan hükümsüz olduðu heryerde yazýlý....

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý quinzeo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    vizenizde "M" yazmasý, Multiple Entry anlamýna gelir,yani vize süreniz boyunca abdye dilediðiniz kadar giriþ,çýkýþ yapabilirsiniz. eðer "1" yazarsa,bu Single Entry dir yani çýktýktan sonra abdye giremezsiniz.M veya 1 olmasýný kafalarýna göre veriyo konsolosluk.benim iranlý oda arkadaþýmýnki "1" di mesela. ama bildiðim türkler içinde herkes "M" idi...
    çok kafanýza takmayýn ,single entry genelde çok özel vizelere veriliyo (K1,E-DV gibi) muhtemelen sizinki M olacak.Vizenizi aldýðýnýzda bakarsýnýz.

Kanada vizesi 75$ olmakla beraber baþvuru için gerekli evraklarý Roma nickli arkadaþýmýz yazmýþtý bir yerlerde...bende bi gidersem kýsmetse,kendi tecrübelerimi yazacaðým...Ayrýca mutlaka ve mutlaka DS-2019 yanýnýzda olmak zorunda,çünkü o belge bizim "Exchange Status" umuzu simgeliyor.J1 vizesinin,bu belge olmadan hükümsüz olduðu heryerde yazýlý....
    fena bi ücret deðil vizede nasýl alýnýyo nerden alýnýyo bi bilsem? Ben bi araþtýrayým forumu umarým kýsmet olur Kanadaya gitmek

Profesyonel Watçý ByLyric - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý qreatiwe Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    fena bi ücret deðil vizede nasýl alýnýyo nerden alýnýyo bi bilsem? Ben bi araþtýrayým forumu umarým kýsmet olur Kanadaya gitmek
    Kanada sýnýr giriþinde alýnabiliyor diye biliyorum.
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

eyw. üstad sagolasýn bilgiler için.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Teþekkürler ben bi araþtýrayým yinede Kanada vizesini

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

bildiðim kadarýyla sýnýr kapýsýndan alýnamýyor.sýnýra gidip,geri dönen birileri vardý,yazmýþtý burada.ama en rahat alýnabilecek yerler bildiðim kadarýyla Seattle ve Buffalo konsolosluklarý.sýnýrlara yakýn olduðu için daha rahat olur.ben bu yaz þansýmý los angeles baþkonsolosluðunda deneyeceðim.

@gurme , rica ederim

@qreative , umarým kýsmet olur sanada vize için faydalý birþeyler bulursan beni haber et.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

bildiðim kadarýyla sýnýr kapýsýndan alýnamýyor.sýnýra gidip,geri dönen birileri vardý,yazmýþtý burada.ama en rahat alýnabilecek yerler bildiðim kadarýyla Seattle ve Buffalo konsolosluklarý.sýnýrlara yakýn olduðu için daha rahat olur.ben bu yaz þansýmý los angeles baþkonsolosluðunda deneyeceðim.

@gurme , rica ederim

@qreative , umarým kýsmet olur sanada vize için faydalý birþeyler bulursan beni haber et.
    baya bi bakýndým ama en son Kanada konsololuðun sitesinde yazýlanlarý okudum pek de biþe yok. Belki benim görmediðim biþey de olabilir bakabilirsin burdan :Visiting Canada: Temporary Resident Visas – How to apply umarým kýsmet olur

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

link için saðol.ben de kendi baktýðým bilgi sayfasýnýn linkini yazayým,belki lazým olur.burada doldurulmasý gereken formlar,gerekli belgeler falan herþey yazýlý.formlarda pdf olarak mevcut.

Applying for a Visa in Los Angeles

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

link için saðol.ben de kendi baktýðým bilgi sayfasýnýn linkini yazayým,belki lazým olur.burada doldurulmasý gereken formlar,gerekli belgeler falan herþey yazýlý.formlarda pdf olarak mevcut.

Applying for a Visa in Los Angeles
    Linke baktým sanýrým bize lazým olan kýsým burasý:

REQUIREMENTS FOR TEMPORARY RESIDENT VISA APPLICANTS WITH TEMPORARY STATUS IN THE US
    You must provide proof of lawful temporary status in the United States

If you are in the United States with temporary status, please provide:

Your US Non-Immigrant Visa, (whether it is in your current passport or an expired passport)
    The original I-94 card issued by US authorities at the time of your entry into the US
    If you are in the United States with B1/B2 status, please provide:

Proof of ties to your country of usual residence.
    This should include (but is not limited to):

Proof of intention to return to that country (e.g.: airline tickets, travel itineraries),
    Proof of employment (e.g.: letter from employer, recent pay stubs, tax returns),
    Proof of studies (transcripts, letter from school) and
    Proof of funds (e.g.: bank records, property ownership documents).
    (If you are visiting a family member in the US, you should also provide proof of that family member's lawful status in the US)

If you are in the United States with F-1 or M-1 status, please provide:

Your original SEVIS I-20 form endorsed within the past 12 months by your student advisor for re-entry to the US and
    Proof of registration for the current term.
    (If you are now in the practical training phase, you should also submit your employment authorization document and a letter from your employer or other proof of current employment.)

If you are in the United States with H-1 status, please provide:

Your original I-797 approval notice form and
    A letter from your employer or other proof of current employment.
    If you are in the United States with J-1 status, please provide:

Your original DS-2019

If you are in the United States with L-1 status, please provide:

Your I-797 approval notice form and
    A letter from your employer or other proof of current employment.
    If you are in the United States and the holder of a blue-covered US Refugee Travel Document, please provide:

A letter from your employer or other proof of current employment or,
    If you are a student, originals of your most recent transcript and proof of current enrolment
    If you are in the United States with a diplomatic or official passport, please provide:

Anote verbalefrom your office stating the purpose and duration of your travel to Canada
    Konu qreatiwe tarafýndan (08-05-2011 Saat 03:44 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

kesinlikle...ama J1 statümüz de haliyle geçici olduðu için B1/B2 kýsmýndaki "Proof of ties to your country of usual residence" baþlýðýna kanýt göstermek gerekecek. ben okuldan öðrenci belgesi ve dönüþ biletimin kopyasýný göstereceðim.(Roma nickli üye öyle yapmýþ.) tahminimce yeterli olur. sonuçta bizim yaþýmýzda birinden daha fazla kanýt beklemeyezler...

bu konsolosluklarda acayip ha. B1/B2 statüsünde birisinden "Proof of funds (e.g.: bank records, property ownership documents)" istiyorlar. kim turist olarak gittiði bir ülkeye banka hesap kayýtlarýný,tapularýný götürür ki???

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

kesinlikle...ama J1 statümüz de haliyle geçici olduðu için B1/B2 kýsmýndaki "Proof of ties to your country of usual residence" baþlýðýna kanýt göstermek gerekecek. ben okuldan öðrenci belgesi ve dönüþ biletimin kopyasýný göstereceðim.(Roma nickli üye öyle yapmýþ.) tahminimce yeterli olur. sonuçta bizim yaþýmýzda birinden daha fazla kanýt beklemeyezler...

bu konsolosluklarda acayip ha. B1/B2 statüsünde birisinden "Proof of funds (e.g.: bank records, property ownership documents)" istiyorlar. kim turist olarak gittiði bir ülkeye banka hesap kayýtlarýný,tapularýný götürür ki???
    Haklýsýn J-1 statüsündeyken zaten ABD dýþýna çýkma fýrsatýmýz pek olmaz. B1/B2 kýsmýna öðrenci belgesi ve uçak biletlerini göstermek mantýklý olabilir.Ayrýca transciptte gösterebilirsin. Ya acayip prosedür var. Þu Roma adlý üyenin bu konuyla ilgili açtýðý baþlýðý paylaþabilir misin ya bende bi inceleyeyim. Zaten Canada olmadý Meksika'da þansýmý denicem ben

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)