Bir þey sorucam bu vergi iadesi ortalama ne kadar oluo ornegýn saatý 8$ haftalý 32 saatten býrde bunun dýsýnda calýsýrsak eger ýkýncý ýste onun ýcýnde alabýlýrmýyýz vergý ýadesi?
Bir þey sorucam bu vergi iadesi ortalama ne kadar oluo ornegýn saatý 8$ haftalý 32 saatten býrde bunun dýsýnda calýsýrsak eger ýkýncý ýste onun ýcýnde alabýlýrmýyýz vergý ýadesi?
Her eyalette farkli oranda vergi kesilir. Buraya tikla isine yarayabilir. Ikinci isin icinde alirsin problem olmaz.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Vergiiade.com dan ben de baþvurmuþtum arkadasim icin turkishwat'a güvendiðim için sonra ofislerine gittim , muhterem Ali Beyle tanýþtým bu iþle ilgilenen,hatta ofisine ilk gittiðimde telefonu çaldý "bak turkishwatin sahibi Emre Bey arýyor" dedi, 1ay sonra muhterem Ali Bey bana dedi arkadasinin vergi iadesini alamýyoruz felan diye telefonda, daha sonra ofislerine tekrar gittim muhterem Ali Bey ofislerinde yoktu orda Muhterem Timur Beyle tanýþtýk. Kendileri neden onlarý sýk sýk aradýðýmýzý bu iþlerin öyle hemen kolay olmadýgýný çok nazikce anlattý ve ayný naziklikle kovdu bizi. Umarým böyle insanlar bir daha çýkmaz karþýma
Burda þimdi suçlu kim, kim nerenin sahibi , ne yapar ne eder önemli deðil ama iyi bir görüntü degildi yani olay
Peki.
makro peki bize bir þirket tavsite et oraya baþvuralým.bu vergiiade.com'dan biþey çýkmaz bize
Arkadaþlar bu vergi iade olayý tam olarak nedir biriniz açýklayabilir mi acaba ?
Birde ben Deleware e gidicem orasý Vergi alýnmayan tek eyaletmiþ fln diye söylentiler var hani hiç alýnmadýgýný sanmam ama yinede azmýþ sanýrým. Nekadar doðrudur deildir nerden ögrenebilirm?
ustax çok fazla komisyon alýyor. onun için vergiiade.com'a baþvurduk. Sanýrým yanlýþ yaptýk
Vergi iade þudur. Sen amerika'da çalýþýrken amerika federal ve eyalet yasalarýna göre bulunduðun eyalette çalýþan herkese ödediði bir vergi vardýr. Buda paycheck'inde belirtilir. Her eyalette farklý orandadýr. Ama sen orada yaþamadýðýn için bu vergileri geri öderler. Sonuçta bu vergiler orada yaþayan halkýn hizmeti için alýnan bir ücrettir. Döndüðün zaman vergi iade baþvurusu yapabilirsin. Bu baþvuru için SSN çok önemlidir. SSN almazsan hiçbir hak talep edemezsin. SSN'yi nasýl alacaðýn ve ne olduðu hakkýnda yazýya buradan bakabilirsin.
Sanýrým Delaware'de hiç vergi alýnmýyor. Ama alýnýyorsa bile orada paycheck aldýðýnda görürsün zaten. Ceck'in de Tax bölümü olacaktýr. Eðer yoksa alýnmýyordur ve þanslýsýn demektir![]()
Konu yucar tarafýndan (29-04-2012 Saat 04:14 PM ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: eksik bilgi
peki alcagýmýz bu pay checkleri bozdurmak için orda bi bankada hesap açtýrmamýz gerekiyor mu yoksa normal döviz bürolarý yada çek kýrdýrma yerleri gibi sadece pay check i verip parayý mý alýyoruz, bir de kesinti oluyo mu check leri nakite çevirirken?
bilgiler için teþekkürler![]()
Delaware de alisverislerde vergi ödenmiyor sadece. Yani ne satýn alýrsanýz alýn vergi odemeyeceksiniz fakat haftalýklardan vergi kesintisi olacak. Banka hesabý açtýrman gerekiyor çünkü kazandýðýn parayý evde tutmak tehlikeli. Bozdururken para odemeyeceksiniz , isvereninizle konusun hangi bankalarla anlaþmalarý varsa o bankadan hesap actirirsin ya da cekle uðraþmak istemiyorsan direk banka hesabinada yatirabilirler
Peki.
@üstad azuhazu'nunda dediði gibi direk bankana yatýrýlmasýný isteyebilirsin.Daha önce forumda konu açmýþtým þimdi orayada yazýcam tekrar hatýrlatma amaçlý.Konu linki bu http://www.turkishwat.net/haberlesme...t-deposit.html
Basitçe burdan da söyleyeli belki ilgi çekebilir,Bankada hesap açtýrýyosunuz Amerikada ve iþ yerinize bi belge götürüp maaþýnýzýn direk bankaya yatmasýný istiyorsunuz.Paranýn aktif olma süresi check almaya göre daha hýzlýdýr ve yanýnýzda check taþýmadýðýnýz için daha güvenlidir.
Biri lütfen yardým etsin. Turbotaxten vergimi geri almak istiyorum ama baþvuru kýsmý gerçekten çok karýþýk. Bir bilen yapan yok mudur?
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bu Konuyu Okuyan Üye(ler) : 1
Bookmarks