Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hangisi daha mantýklý?Vize deðiþikliði..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Hangisi daha mantýklý?Vize deðiþikliði..

Merhaba arkadaþlar,forumun hepsine 3 gündür göz atýyorum ve kafamda cevabýný istediðim soru hakkýnda net bir sonuç canlanamadýðý için bu konuyu açmak istedim..ben bu yazla birlikte 3. kez work and travel yapacaðým ve bu yazki wat'dan sonra bir yýl ispanyolca öðrenmek için dil okuluna gitmek istiyorum fakat bazý arkadaþlar wat ile gidip vize deðiþikliði yapmanýn sakýncalý olduðunu yazmýþlar.tr ye dönüp burdan vize alýp geri gitmemin daha akýllýca olduðundan bahsedilmiþ.Þu an anadolu üniversitesi ingilizce iþletme 2.sýnýf öðrencisiyim ve mezun olduðumda abd de iþ bulma gibi bi problemim yok sizce vizemi gittiðimde deðiþtirmeli miyim yoksa wat'ý yapýp dönmeli miyim.mezun olduktan sonra sen bizi kandýrmýþsýn 4 ay diye gidip 1 yýldan fazla kalmýþsýn deyip vizemi vermeme gibi bi þey yaparlar mý?Ayrýca kýz arkadaþým amerikalý ve evlenme teklifi etmiþti son gittiðimde ama evlendikten sonra benim sayemde kaldýn deme ihtimalinden dolayý kabul edemedim Çünkü bunu edme potansiyeli çok yüksek.ailevi nedenlerden dolayý diye mezun olduðumda olabileceðini söyledim.Bu olayý göz ardý edip evlenirsem veya niaþnlanýrsam burdaki herifler kýllanýp bu buraya yerleþecek gibi bi düþünceye kapýlýp tr'ye gidiþ dönüþümde vize alýrken veya uzatýrken sorun çýkartýrlar mý?Sizce ne yapmalýyým?
    Cevaplarýnýz için þimdiden çok teþekkür ederim..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar tecrubelý býlgýsý olan kýsýler cevap verýrse sorunun vize degýsýklýgý kýsmýna rýca etsem cunku benýmde mezun olup wat yaptýktan snra dýl kursuna gýtme dusuncem war..

Efsane Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Vizeyi ordan deðiþtirmenin sýkýntý çýkarabileceði hep söyleniyor ama geçen yýl özellikle Ruslardan birkaç arkadaþým ordayken vizelerini deðiþtirip kalmýþlardý. Bazýlarý devamlý kalmayý düþünüyor, bazýlarý kursu bitirip dönmek istiyor vs...
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

BannedUser
    Guest

Alýntý ayhn Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Vizeyi ordan deðiþtirmenin sýkýntý çýkarabileceði hep söyleniyor ama geçen yýl özellikle Ruslardan birkaç arkadaþým ordayken vizelerini deðiþtirip kalmýþlardý. Bazýlarý devamlý kalmayý düþünüyor, bazýlarý kursu bitirip dönmek istiyor vs...
    Bundaki sýkýntý orada alamayacaðýn anlamýnda deðil ayhn. Vizeyi deðiþtirirler orada sorun olmaz. Ancak TR ye git orada alýn amacý þu

Siz burada vize görüþmesine girerken. Ben ABD ye wat ile gideceðim ve iþim bitince geleceðim diye teminat veriyorsunuz. Ancak orada vizeyi uzatýnca bu sözü yerine getirmemiþ oluyorsun. Ýleride tekrar ABD ye gitmek istediðinde vize alýrken bu karþýna cýkar. Adam der ki biz seni 3 ay göndermiþtik ama sen vizeni deðiþtirip mesela 6 ay kalmýþsýn diyebilir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

makro iyi açýklamýþ...sýrf bu vize deðiþikleriyle legal kalmaya çalýþanlar için son yýllarda bunun önüne geçmeye çalýþýyorlar.onlar için önemli olan þey türkiye'ye geri dönmen...yoksa ha orda baþvurmuþsun,ha meksikada alýp gir-çýk yapmýþsýn...ama dil okuluna oradayken kaydolup i20 ni falan herþeyini ayarlayýp,buradan tekrar gidebilirsin...

evlilik olayýný bir daha düþün derim...normalde her tür vizeyle oraya gidip evlenebilir,statü deðiþtirebilirsin...ama bu iþin en garantili yolu k1 vizesidir.yinede diðer yollarla yapýlan evliliklerde eþinle anlaþmazlýða düþmediðin sürece sýkýntý yaþamazsýn.ancak zorlu bir göçmenlik süreci seni bekliyor olacak....bundan dolayý, ilerde amerikan vatandaþý olan taraf bunu senin aleyhine kullanabilir...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý enrique Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ayrýca kýz arkadaþým amerikalý ve evlenme teklifi etmiþti son gittiðimde
    Vay arkadaþ, evlenme de teklif etti demek..
    Giderken burdan size niþan yüzüðü vs alalým. Ben de ilk maaþýmla sana bi küçük altýn takarým.

Kanka sorarken eksik sormuþsun, onu bi düzeltelim de daha net bilgiler gelsin. Arkadaþýn vizesinde 2 yýl kuralý var. Bu durumda WAT'ý tamamlayýp geri dönmesi durumunda tekrar vizeye baþvurup dil kursu için vize alma ihtimali nedir?
    http://oi51.tinypic.com/c3r6d.jpg

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý Robert-Jordan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kanka sorarken eksik sormuþsun, onu bi düzeltelim de daha net bilgiler gelsin. Arkadaþýn vizesinde 2 yýl kuralý var. Bu durumda WAT'ý tamamlayýp geri dönmesi durumunda tekrar vizeye baþvurup dil kursu için vize alma ihtimali nedir?
    2 yýl kuralý mý? internship ile falan mu gidiyosunuz?bildiðim kadarýyla wat'da 2 yýl kuralý yok çünkü.
    þimdi eðer dönüp 2 yýl beklerse rahat rahat alýr vizesini.(zamanýnda giriþ-çýkýþ yaptýðýný ve suça bulaþmadýðýný varsayýyorum)ancak;ðer kural varsa,kuralý kaldýrma ihtimalide var.ayrýntýlý bir bilgim yok,tek bildiðim uzun ve zor bir prosedürü olduðu.

http://www.turkishwat.net/soru-cevap...il-kurali.html burada detaylý bilgiyi bulabilirsiniz.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

arkadaþlar bu sene ds 160 vize baþvuru formunda amerikada öðrenci olarak kalmaya niyetin varmý diye bi soru vardý.. geçen sene bu soru formda varmýydý acaba bilgisi olan varmý. mastere falan yazýlmak istesek bu hayýr dediðimiz soruyu karþýmýza çýkartýrlarmý?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)