merhaba arkadasLar maLumunuz yavas yavas wat sezonumuz ac?L?yor hatta su an usa de türk watc?Lar?m?z biLe var.. Laf? uzatmadan konuya gireyim.. Va Beach hakk?nda pek cok soru soruLuyor, maLum türk watc?Lar?n yo?un oLdu?u yerLerin beLkide bas?nda geLiyor.. Buradan biLdikLerimi yazay?m bircok arkadasa uLasm?s oLuruz böyLece..
ÖnceLikLe VA beach e gittikten sora iLk caL?saca?? i?ten ziyade konakLama vard?r herkesin akL?nda.. Buraya en cok ö?renci götüren sirketi biLiyorsunuz zaten bu ?irket ö?renciLerine konakLama sa?L?yor, ha ?irketi konakLama sa?Lamayan arkadasLar biraz zorLuk cekebiLir ancak 21.cadde de April isimLi bayan?n evLeri mevcuttur 1kac yerde daha var ApriL La görüserek konakLama sa?LayabiLirLer bunun d?s?nda 21. caddede yine quaLity inn hotel var 1kac arkadas toplan?p 1 oda aLabiLirsiniz 100 dolardan fazLa vermeyin haftaL?k.. Ha bide 100 dolar depozito aL?yorLar ve no refund.. quality bu durumda.. 17. veya 18. cadde idi tam hat?rLayamad?m simdi ordada paradise inn var watc?Lar?n tak?Ld??? di?er bi oteL yine arkadasLar?n?zLa beraber gidip pazarL?k yapabiLirsiniz ve yine 100$dan fazLa vermeyin.. AsL?nda hiçbiryere 100 dolardan fazLa vermeyin. Ben 15inde orda oLacam yard?mc? oLmaya caL?s?r?m konakLama konusunda ama benden önce gidip haLa konakLama buLamazsan?z pm at?n bana burdan da bi?eyLer yapabiLirim sizin için.. Herneyse konakLamadan sonra SociaL Security number geLiyor.. Onun içinde 19. cadde den 32 numaraL? otobüse bineceksiniz söyLerseniz ?ofore sizi social ?n oLdu?u yerde indirir..
Bir di?er durum aL?sveri?..
7 Eleven marketLeri var aman diyim o marketLerden aL?sveri? yapmaya kaLkmay?n oLdukca pahaL?d?r ufak tefek meyvesuyu hot dog faLan aLabiLsiniz zor durumLarda her 2 cadde de 1 7eLeven görürsünüz zaten.. AL??veri?Ler için 28. cadde de Harris Teeter marketi var ordan vic card aL?n bizim ma?azaLardaki indirim kartLar? gibi beLe? zaten onLa aL?sveri? yapabiLirsiniz.. Birde 31. cadde de Farm Fresh var oras?da iyidir aL?sveri? için.. Food Lion faLan da vard? ama caddesini unuttum oraLardan da AL?sveri? yapan vard? ama bize uzak oLdu?undan ben gitmedim aL?sveri? için.. Herneyse.. Bu marketLerde promosyonLar kampanyaLar faLan oLur onLar? yakaLay?n meseLa 5 kutu (1 kutuda 12 tane oLmak üzere) koLa 10 doLar oLuyordu. Yani 60 kutu kolay? 10 dolara aLabiLiyorsunuz epey bi stok yapard?k biz.. GeneLde buy one get one free Ler i yakaLamaya bak?n (türk mant??? bi aLana bi beLe?)..
Daha sonra en önemLi ?ey bisikLet.. ?nan?n orda arabadan biLe önemLi.. BisikLetin yoksa bir hiçsin, eLin aya??n oLuyor orda bisikLet.. 24. caddede bi bisikLetci var 2.eL bisikLet sat?yor 50-60 doLara aLabiLirsiniz yaLn?z aman diyim kiLit aL?n mutLaka.. Orda bisikLet h?rs?zL??? sektör haLinde an?nda caLar zenciLer.. Ben 24. caddeden hiç bisikLet aLmad?m hep zenciLerden aL?rd?m.. Zenci çaLd??? bisikLeti iLk bana getirirdi ben ondan aL?rd?m sora türkLere satard?m ama ticari anLamda de?iL 10 dolara aL?osam 15e satard?m ticareti yapsam rusLara yapard?m 2 rusa 40ar dolardan satm?st?m aLd???m bisikLetLeri her bisikLetini caLd?ran bana geLiodu bana bisikLet buL diyeBen ayn? bisikLeti 3 kere aLan adam tan?yorum zenciLer caL?yor sürekLi ne yapacaks?n ki ispatLa senin oLdu?unu hadi
Konu biraz sapacak ama anLatay?m.. Birgün yine zenci geLdi bisikLet eLinde yine ama ne bisikLet ya ma?zadan caLd? yada sahibi daha sabah aLd? öLe bi?ey harika gözüme kestirdim bisikLeti.. 10 doLardan fazLa vermem diom oLmaz 15 dedi 12 dolar verdim oLmaz dedi pazarL?k yap?orum iyice.. Sora dedim bak etraf?na kac bisikLet var bizim bahcede (7-8 tane vard? o s?rada ve daha omdan aL?p satt???m birsürü bisikLet var) Hepsini senden aLd?m bunuda ver bana dedim 15 dolar dedi.. Yok dedim ozaman gidiyim aLan c?kmazsa söz sana vercem dedi oLmaz ver faLan fisman sinirLendim satamadan geLirsen 5 dolar vericem dedim ama sat?can? ad?m gibi biLiorm.. MaL iyi çunkü
![]()
satm?? zaten.. Hergece 2-3 gibi geLirdi gece i? daha yo?un oLuyorNeyse bigün yine geLdi bisikLetLe tam inecekti inme aLm?yorum dedim kovdum bidaha geLme dedim herif gitti.. Bizim bahcede bisikLetLer kitLenmez hiç bizim kaLd???m?z? biLdi?inden caLmazLard?.. Neyse herifi kovdum miLyon ki?i geLdi aciL bisikLet Laz?m die dedim baska adam buLun ben kovdum zenciyi tamda i?Ler ac?Lm?st?
Neyse bence zenciLerden aL?n bisikLeti ucuz oLur 20dolara faLan ba?LayabiLirsiniz ha ama poLis faLan cevirirse bende sat?n aLd?m biLmiodum caL?nd???n? isterseniz verebiLirim diyin ve verin önemLi de?iL o saatte pacay? kurtar?n yeterLi.. Bnm ew arkadas?m? cewirmi? poLis oda aynen bnm dedi?imi demi? vermi? bisikLeti.. Bi di?er arkadas?m?nda bisikLetin kendi sahibine yakaLanm?s adam kaca aLd?n demi? buda 25 dolar demi? adam 25 dolara vermi? bisikLeti aLm?s geri.. BöyLe durumLar oLabiLiyor bu sene bi zenciyLe daha anLas?rsam benide buLabiLirsiniz
Herneyse bunuda geçtim..
S?ra geLdi kütüphaneye.. 17. caddede de kütüphane var ücretsiz oLArak bi kart c?kar?yorsunuz ve her 1 saatte yar?m saat masa kuLLan?yorsunuz.. Örne?in saat 2 de girdiniz ve masaya oturdunuz 2.30da pc kapan?r ve yar?m saat daha bekLersiniz 3te tekrar act?r?rs?n?z.. Daha fazLa kuLLanmak isterseniz önceden rezervasyon yapt?r?p kac saat kuLLanaca??n?z? biLdirirsiniz sora kuLLan?rs?n?z nekadar istiyorsan?z..
Sora watc?Lar?n iphone hastaL??? vard?r birde.. Merak etmeyin o konuyuda haLLediorum2. eL tertemiz iphoneLar? gayet ucuz fiyata bende buLabiLirsiniz ama bunLar zenciden faLan de?iL korkmay?n
S?ra geLdi aLkoL oLay?na.. Gece saat 12den sora hiçbiryerde aLkoL sat?Lmaz barLarda içersiniz sadece.. O yuzden aLkoLunuzu gece 12den önce aLmaya bak?n sora sabaha kadar catLars?n?z..Sigara konusuna geLince havaaLan?ndan 3 karton aLabiLiyorsunuz bunu kesinLikLe aL?n cunku orda gayet pahaL?.. Bide bizim burdaki gibi heryerde sigara fiyatLar? ayn? de?iL.. Yanyana 2 markette ayn? sigaraLar?n fiyatLar? farkL? oLabiLiyor.. Ben 21. caddedeki shell benzin istasyonundan aL?yordum orada daha ucuzdu.. Ha bide 2 tane aL?nca da fiyat? ucuzLuyor.. Orda 50 cent farkedince göze görünmüyor ama burda kimse ayn? sigaraya fiyat?ndan 10 kurus daha fazLa vermez..
2. eL esya ma?azas?na geLdi s?ra.. Elektro gitar psp saat foto makinesi hatta 2.el alt?n biLe buLabiLece?iniz biryer.. Cash Converter.. 21. caddeden anayola c?karak yakLas?k 20 dakika pedal cevirerek uLa?abiLirsiniz.. FiyatLarda gayet cazip geLebiLir..
S?rada McDonaLds ve Burger King var.. 21. caddede McDonaLds var burada fiyatLar TR ye göre ucuz eLbette, 1 hamburgeri 1 dolara yiyebiLiyorsunuz 1 dolarl?k kola ve s?n?rs?z refill.. OLdukca kaLabaL?k oLur ama güzeL rus kasiyerLer caL?s?rpLaja yak?n oLmas? sebebiyLe oLdukca i?Lektir 1-2 dolara kar?n doyurulabilir..
Ve Burger King.. 31. caddede üstte bahsetmi? oLdu?um Farm Fresh in hemen kar??s?ndad?r ve McDonaLds a göre sinek avLar.. Bu sene durum ne oLur biLmiyorum ama gecen sene carsamba günLeri 2tane Whopper 3 dolar idi.. Ne güzel bi haber2 whopper+kola 4 dolar biLdi?in doyuyorsun yan?na so?an halkas? faLan da istersen tad?ndan yenmez.. S?n?rs?z refill burda da var
Ve Banka ya geLdi s?ra.. PaycheckLerin bozduruLmas? para cekmek para yat?rmak faLan gerekecektir iLLaki.. Bank of America da bu günLer için var zaten31. cadde Burger King'in biraz gerisinde sahiLe daha yak?n oLan konumda direk göreceksiniz zaten.. Burdan da bütün i?Lerinizi haLLedebiLirsiniz.. Ha bu arada TRden para isterseniz faLan Western Union, Harris Teeter marketinde; MoneyGram ise Farm Fresh marketinde mevcuttur..
WiLLiamsburg da Busch Garden's isimLi e?Lence mekan? vard?r bahsederim s?kca sevdi?im biryerdir.. BiLdi?iniz gibi WiLLiamsburg baska bi ?ehir oLdu?u için 4 otobüsLe faLan yap?L?yor uLa??m?.. Ancak araba kiraLay?p gitmek cok daha mant?kL? oLacakt?r cunku ben arabayLa gittim williamsburga hep ve yaklas?k tek gidi? 2 saat sürüyor arabayLa.. Otobüs mant?ks?z gidi? 4 saat faLan sürse dönmeniz cok geç oLur bu yüzden kesinLikLe araba tercih edin ve buraya kesinLikLe gidin..
Unuttu?um ?eyLer iLLaki vard?r akL?ma geLdikce yazar?m yine ?imdiLik bukadar umar?m kafaLardaki soru i?aretLeri biraz oLsun azaLm??t?r..![]()

)..
Konu biraz sapacak ama anLatay?m.. Birgün yine zenci geLdi bisikLet eLinde yine ama ne bisikLet ya ma?zadan caLd? yada sahibi daha sabah aLd? öLe bi?ey harika gözüme kestirdim bisikLeti.. 10 doLardan fazLa vermem diom oLmaz 15 dedi 12 dolar verdim oLmaz dedi pazarL?k yap?orum iyice.. Sora dedim bak etraf?na kac bisikLet var bizim bahcede (7-8 tane vard? o s?rada ve daha omdan aL?p satt???m birsürü bisikLet var) Hepsini senden aLd?m bunuda ver bana dedim 15 dolar dedi.. Yok dedim ozaman gidiyim aLan c?kmazsa söz sana vercem dedi oLmaz ver faLan fisman sinirLendim satamadan geLirsen 5 dolar vericem dedim ama sat?can? ad?m gibi biLiorm.. MaL iyi çunkü
Alıntı

Bookmarks