Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 85 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2011 Outer Banks/North Carolina Rehberi (Kill Devil Hills, Kitty Hawk, Nags Head...)

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Standart 2011 Outer Banks/North Carolina Rehberi (Kill Devil Hills, Kitty Hawk, Nags Head...)

Herkese Merhabalar,

Malum 2011 sezonuna sadece say?l? günler kald?, hatta saatler Nefesler tutuldu, heyecan dorukta!

2011 Yaz sezonunda kimler Outer Banks'te olacak görelim, tan??al?m istedim. Ben 2009 sezonunda Kill Devil Hills kasabas?nda bulunmu?tum. Bu yaz Nags Head kasabas?nda olaca??m.

Sorular?n?z varsa elimden geldi?i kadar cevaplamaya çal???r?m.

Ba?l?ktaki karakter k?s?tlamas?ndan dolay? di?er kasabalar?n ad?n? yazamad?m. Avon, Duck, Corolla, Southern Shores, Manteo, Wanchese ve irili ufakl? birkaç kasaba daha.

Outer Banks bir ?ehir ad? de?il, okyanus ve göl aras?nda kalan k?y? bölgeye verilen ad. Bunlar genelde küçük kasabalar olduklar? için hepsi için ayr? ayr? ba?l?k açmak mümkün olamayaca?? için hepsini bu ba?l?k alt?nda toplamay? uygun gördüm.

Bir yaz sezonunda 40-60 aras?nda de?i?en bir Türk ö?renci nüfusuna sahip bu bölge.

Genel Özellikleri:

Oldukça güvenli.

Oldukça s?cak ve nemli.

Ne çok pahal? ne çok ucuz.

Food Lion, Wal*Mart, Harris Teeter, K-Mart mevcut.

Toplu ta??ma yok. Ula??m arac?n?z bisiklet.

Güzel ve sakin kasabalar.

Türkler için 2.i? imkan? var ama zor.(Rus ve Ukraynal?lar ço?unu kapm??t?rlar) Günlük boya, in?aat ve temizlik i?leri bulunabilir.

Konaklama oda kiras? ki?i ba?? 75-100$ aras? (2-3 ki?ilik odalar)

Ev kiralamak mümkün 4 ki?i a?a??s? mümkün de?il kurtarmaz.

"PATHWAYS" ad?nda bir yard?m kurulu?u var. Her türlü konuda yard?mc? olmaya çal???rlar. 40$'a size bisiklet kirarlar. Bisikleti iade edince 20 dolar geri al?rs?n?z. ?rtibata geçerseniz sizi Norfolk havaalan?ndan al?rlar, Social Security Office'e götürürler, al??-veri? ve e?lence gezileri düzenlerler. Tabii bunlar için k?smi ücretler ödemeniz gerekir.

Nags Head'de bulunan bir kilise de bisiklet kiral?yor.

Baz? kiliseler belirli ak?amlarda ücretsiz yemek verirler. International Dinner ad? alt?nda. Her milletten adam kat?l?r. Bedava ve s?n?rs?z yemek verildi?i için kat?l?m yüksektir. Bütün WATç?lar ordad?r Tabii ki babalar?n?n hayr?na yapm?yorlar bunu. Misyonerlik hizmeti. En yak?n cami Norfolk'ta onu da söylemeden geçmeyelim.

Büyük çapl? al??-veri?ler için Virginia Beach/Norfolk'a gidebilirsiniz. Best Buy, Target vs... orada bulabilirsiniz.

Gece hayat? pek yoktur. Mekanlar erken kapan?r. Ev partileri yayg?nd?r.

McDonalds, Pizza Hut, Dominos, Wendy's, Arby's yemek için kullan?labilir. McDonalds'?n eski bir çal??an? olarak tavuk ve bal?k d???na ç?kmaman?z önerilir.

?imdilik akl?ma gelen bunlar. Akl?n?za tak?lan ne varsa sorabilirsiniz.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Guzel bir yazi olmus bilmiyenler icin.Ben bir arkadasimdan gerekli bilgileri almistim ama senin yazindanda faydali bilgiler edindim tesekkurler.Merak ettigim konu internet imkaninin kisitli oldugu yonundeydi,bu konuda bilgi verebilir misin?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Lukewarm bilgiler için te?ekürler bende bu yaz nags head'de olucam..konaklamay? gitmeden mi ayarlamak gerekir yoksa gittikten sonra m? gitmeden önce aylarlamak gerekirse nas?l ayarlan?l?r?bu arada yaln?z gidiyorum..
    secret nerde burda

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı drummer987 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Guzel bir yazi olmus bilmiyenler icin.Ben bir arkadasimdan gerekli bilgileri almistim ama senin yazindanda faydali bilgiler edindim tesekkurler.Merak ettigim konu internet imkaninin kisitli oldugu yonundeydi,bu konuda bilgi verebilir misin?
    Faydal? olduysa ne mutlu bana.

Benim kald???m evde ortak kullan?ma aç?k bir bilgisayar vard?. Pathways'e de yar?m mil mesafedeydim. ?nternet konusunda hiç s?k?nt? çekmedim.

K-Mart'ta da ortak kullan?m için internet vard?.

Çok büyük bir problem ya?ayaca??n? dü?ünmüyorum. ?nternet eri?imi o kadar da zor de?il.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı mklasl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lukewarm bilgiler için te?ekürler bende bu yaz nags head'de olucam..konaklamay? gitmeden mi ayarlamak gerekir yoksa gittikten sonra m? gitmeden önce aylarlamak gerekirse nas?l ayarlan?l?r?bu arada yaln?z gidiyorum..
    Rica ederim. Umar?m faydal? oluyorlard?r.

Konaklamay? gitmeden önce ayarlamak bana daha mant?kl? geliyor. Kafandaki soru i?aretlerinden bir tanesini eksiltmi? olursun hem de büyük bir tanesini.

Kalacak yer bulman?n üç yolu var:

1)Pathways
    2)craiglist
    3)kendi imkanlar?nla aramak

Ben Pathways'le irtibata geçmeni öneririm. Çünkü onlar?n sana bulaca?? konaklama daha önceden kontrol edilmi? olacak. Kimse seni doland?ramaz ya da aldatamaz.

Pathways'in ayarlayaca?? bütün konaklamalar dolmu? ve sana yard?mc? olam?yorlarsa, "craiglist outer banks" yaz google'a. Seçeneklerden "rooms" olarak arama yap. Kar??na tonla oda kiralayan ve oda arkada?? arayan ki?iler ç?kacakt?r. Kriterleri kendine göre doldurup bir arama yapabilirsin. Hatta benim tavsiyem, senin craigliste kendi ilan?n? vermen. Ya??n, mesle?in, çal??aca??n bölge ve akl?ndaki kira ayl?k kira miktar? (400-500$) ?eklinde bir ilan ver. Geri dönen olursa cepte dursun.

Yaln?z craiglist'i kullan?rken dikkatli ol. Uyan?k ol. Evin foto?raflar?n? iste. Hem iç hem de d??ar?dan. Tam adres al. Google Earth'ten bir kontrol et. Skype'tan görü?me yapmak iste.

Ben 8 Haziran'da gidiyoru Allah nasip k?smet ederse. E?er oraya senden önce var?rsam. Konaklaman? bizzat gidip kontrol etmeye çal???r?m.

Pathways International House:Pathways International House | Meeting the needs of the international students living and working on the Outer Banks of North Carolina
    craiglist Outer Banks: outer banks rooms & shares classifieds - craigslist

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bahsettigin k-mart ve patcgways kill devils demi yoksa nags head dami? aralarinda sanirim mesafe var.Tr ile gorusmek icin ozellikle skype kullanmak istiyorum bu yuzden internet durumu onemli.Sen nasil hallettin bu durumu? Birde konaklama pahali gibi gozukuyor,kiralar ne durumda?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Dedi?im yerler Kill Devil Hills'te. Nags Head ile Kill Devil Hills aras?nda çok mesafe yok. Haftada bir kere falan Pathways'e ya da K-Mart'a u?rayabilirsin.

Evinde internet olma ihtimali de yüksek. Bizim kald???m?z evde sa?dan soldan her yerden internet çekiyordu. Hatta ?ifresiz olanlar bile vard?. Ben evdeki bilgisayar MSN yükledim. O ?ekilde görü?tüm.

Neti çok problem yapma. Bir ?ekilde hallolur.

Kiralar haftal?k 85-125$ aras?nda de?i?ir. Tabi bu oda fiyat?. Duruma göre oday? bir veya iki oda arkada??n olabilir. 4-5 ki?i olup haftal?k 150-200$ aras? bir miktar? gözden ç?kar?rsan?z ev de tutabilirsiniz.
    Konu Lukewarm tarafından (27-05-2011 Saat 07:53 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: imla

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Lukewarm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kiralar haftal?k 85-125$ aras?nda de?i?ir. Tabi bu oda fiyat?. Duruma göre oday? bir veya iki oda arkada??n olabilir. 4-5 ki?i olup haftal?k 150-200$ aras? bir miktar? gözden ç?kar?rsan?z ev de tutabilirsiniz.
    Eger 200 dolarsa 4 kisi tutsak,haftalik 50$ a gelir buda gayet uygun sanirim.bolgede konaklamanin pahali oldugu soyleniyordu o yuzden dedim.Sanirim turistik biyer kyafet olarakta bolca sort falan goturmemiz gerekcek gibi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Rica ederim. Umar?m faydal? oluyorlard?r.

Konaklamay? gitmeden önce ayarlamak bana daha mant?kl? geliyor. Kafandaki soru i?aretlerinden bir tanesini eksiltmi? olursun hem de büyük bir tanesini.

Kalacak yer bulman?n üç yolu var:

1)Pathways
    2)craiglist
    3)kendi imkanlar?nla aramak

Ben Pathways'le irtibata geçmeni öneririm. Çünkü onlar?n sana bulaca?? konaklama daha önceden kontrol edilmi? olacak. Kimse seni doland?ramaz ya da aldatamaz.

Pathways'in ayarlayaca?? bütün konaklamalar dolmu? ve sana yard?mc? olam?yorlarsa, "craiglist outer banks" yaz google'a. Seçeneklerden "rooms" olarak arama yap. Kar??na tonla oda kiralayan ve oda arkada?? arayan ki?iler ç?kacakt?r. Kriterleri kendine göre doldurup bir arama yapabilirsin. Hatta benim tavsiyem, senin craigliste kendi ilan?n? vermen. Ya??n, mesle?in, çal??aca??n bölge ve akl?ndaki kira ayl?k kira miktar? (400-500$) ?eklinde bir ilan ver. Geri dönen olursa cepte dursun.

Yaln?z craiglist'i kullan?rken dikkatli ol. Uyan?k ol. Evin foto?raflar?n? iste. Hem iç hem de d??ar?dan. Tam adres al. Google Earth'ten bir kontrol et. Skype'tan görü?me yapmak iste.

Ben 8 Haziran'da gidiyoru Allah nasip k?smet ederse. E?er oraya senden önce var?rsam. Konaklaman? bizzat gidip kontrol etmeye çal???r?m.

Pathways International House:Pathways International House | Meeting the needs of the international students living and working on the Outer Banks of North Carolina
    craiglist Outer Banks: outer banks rooms & shares classifieds - craigslist
    bilgiler için te?ekürler.3 hafta önce pathways'in sitesine girip üye olmu?tum daha sonra bana bi cvp mesaj? atm??lard? geldiginde yard?mc? olaca??z diye ama bu benim oraya ilk vard?g?m günden itibaren nas?l olacak hala kestiremiyorum.benden 3 hafta önce erken gidiyorsun e-mail adresi yazmak yasak olmal? o yüzden özelden sana msj att?m.
    Konu mklasl tarafından (28-05-2011 Saat 03:27 AM ) değiştirilmiştir.
    secret nerde burda

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Eger 200 dolarsa 4 kisi tutsak,haftalik 50$ a gelir buda gayet uygun sanirim.bolgede konaklamanin pahali oldugu soyleniyordu o yuzden dedim.Sanirim turistik biyer kyafet olarakta bolca sort falan goturmemiz gerekcek gibi
    Ke?ke dedi?in kadar makul olabilseydi Ki?i ba?? 150-200$, yani haftal?k 600-800$ aras? bir rakam.

Outer Banks yazl?k bir mekan, hava ço?unlukla s?cak olacakt?r. Yan?na ?ort, kapri vs. alman mant?kl? olur. Yaln?z arada bir ya?mur ya?ar, ya?d? m? da tam ya?ar. Ya?mur ya??nca ak?amlar? serin olabiliyor. Her ihtimale kar?? yan?na uzun kollu bir ?eyler de almay? ihmal etme.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı gaggos0614 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm.ben de kill devil hills e gidiyorum 14 haziran gibi,housekeeper olarak çal??aca??m.bu i?ten iyi kazanabilir miyim ikinci i? ?ans?m var m?d?r?.
    ula??m problem olur diyorlar do?ru mudur?
    bir de ben bir arkada?la gidiyorum bi çiftin evinde kal?cakm???z nas?l bi durum olur acaba bir fikrin var m? ?haftal?k ücreti de 100 dolar ve 500 depozito verdik(bunu geri alamzs?n?z diyorlar ayr? mesele) pahal? m? acaba?
    E?er hangi otel, hotel ya da motelde housekeeping yapaca??n? belirtirsen, sana daha sa?l?kl? bilgiler verebilirim.

Bir de "iyi kazanma" y? biraz daha açarsan sana daha isabetli bir ?eyler söylerim.

Ama yine de sana elimden geldi?ince yard?mc? olmaya çal??ay?m.

Housekeeping yapan yabanc? arkada?lar?m?z oldu. Ramada, Best Western gibi otellerde çal??t?lar. Hat?rlad???m kadar?yla öyle ah?m ?ah?m paralar kazanm?yorlard?. Ne çok iyi ne de çok kötü. Ortalama bir çal??ma ve ortalama bir ücret olaca??n? dü?ünüyorum. Ama otelden otele fark olabilir.

?kinci i? zor ama imkans?z de?il. Yabanc? dilin iyiyse ve bo? vakitlerinde aylak aylak dola?mak yerine i? ararsan, bulabilirsin. Hiçbir yerde bulamazsan McDonalds'ta bulursun.

Amerikal? çift ile beraber mi kalacaks?n?z? Konaklamay? size kim buldu? Elinizde adres vs. var m?? Konaklaman?n i?-d?? resimlerini gördünüz mü? Konaklamay? be?endiniz mi, içinize sindi mi? Çal??aca??n?z yere ne kadar mesafede?

500$ depozito bence çok yüksek bir miktar. Genelde bir veya iki haftal?k kira verilir depozito olarak. 100$ kira normal. Baz? uyan?klar ö?rencileri doland?r?p depozitonun üstüne yat?yor. Siz kald???n?z yeri temiz tutun ve hiçbir zarar vermeyin. Son 5 hafta kira ödemeyin. ?lla nakit olarak geri almak zorunda de?ilsiniz.

Konaklamayla ilgili bilgilerini Pathways'e mail olarak gönder. Aç?k adresi yaz, konaklamayla ilgili ko?ullar? güzelce aç?kla (depozito vs...). Yaz? Kill Devil Hills'te geçirece?inizi, size bu ko?ullarda bir konaklama ayarland???n?, ama akl?n?zda soru i?aretleri oldu?unu anlat. Konaklamay? görüp, ev sahibiyle konu?malar?n?n mümkün olup olmad???n? sor.

Amerika'da bir yaz hayaliyle yola ç?kan bir çok ö?rencinin konaklamayla ilgili sorunlar ya?ad???n? duydu?unu ve bunun da seni endi?elendirdi?ini belirt. Bana sordu?un sorular? da ayriyetten ekleyebilirsin. Bu sayede e?er konaklamada bir s?k?nt? varsa en ba?tan farkedilecektir. Sana olumlu/olumsuz geri dönü? yapt?klar?nda elinde en az?ndan 1 alternatifle Amerika geliyor olacaks?n.

?imdilik bu kadar.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

te?ekkürler ben de best western de çal??ca??m. ev de 5 km uzakl?kta.bize bir çiftin yan?nda kalaca??m?z söylendi.500 dolara ?irket mi çöküyor yoksa ev sahibi mi?
    500 e ek olarak bir de 400 dolar ilk ay?n kiras?n? ald?lar.9 hafta kira vermicez yani ama depozitoyu kira olarak kabul ederler mi son be? hafta?

ayr?ca ula??m problem oluyor mu?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı gaggos0614 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    te?ekkürler ben de best western de çal??ca??m. ev de 5 km uzakl?kta.bize bir çiftin yan?nda kalaca??m?z söylendi.500 dolara ?irket mi çöküyor yoksa ev sahibi mi?
    500 e ek olarak bir de 400 dolar ilk ay?n kiras?n? ald?lar.9 hafta kira vermicez yani ama depozitoyu kira olarak kabul ederler mi son be? hafta?

ayr?ca ula??m problem oluyor mu?

Normalde 500$ ev sahibine verilir. Evden ç?karken de bir zarar ziyan yoksa o para size iade edilir.

Depozito al?yorlar bir de ilk ay?n kiras?n? pe?in mi istiyorlar?!? ??in c?lk?n? ç?kartm??lar onlar. Fazla abartm??lar. Siz evi tutmuyorsunuz, sadece evde bir oda tutuyorsunuz. Ev tutarken bile bu kadar ?art ko?muyorlar.

Dan??manlar?n seni uyarmad?lar m?? Bu ?artlar?n çok a??r oldu?unu söylemediler mi sana?

Ev sahibi 500+400$ al?p seni en az 9 hafta oraya ba?lad?. Olay bu. K?sacas? evinin iki ayl?k kiras?n? ve kirac?s?n? garanti alt?na ald?. Konaklamay? be?enmeme ya da daha cazip bir yer bulma durumnda evi terketmeni engellemek için yapt?.

Ah be arkada??m daha kuru? para kazanmadan nas?l dank diye 900$'? ç?kar?p veriyorsun adamlara. ?unlar? ödemeyi yapmadan önce yazsayd?n ya.

Dua et de ev iyi ç?ks?n. Direk ev sahibine ula?. Evin iç ve d?? foto?raflar?n? iste. Evde internet, çama??r makinesi ve kurutucu vs... her ?ey var m?? Bir ö?ren bakal?m.

Gelelim mesafe ve ula??m olay?na. 5km neredeyse 3.5 mil eder. Bence uzak bir mesafe. Mecbur bisiklet alacaks?n. Yar?m saat bisiklet sürerek i? yerine varabilirsin. Maddi durumum çok iyi diyosan araba da alabilirsin.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu bizim ?irketteki adam kill devil hillse gitti kendi ayarlad? evleri ii falan dedi.önce bi ev gösterdi fotolar? falan vard? daha sonra o sizin ev de?ilmi? dedi ?imdi kalca??m?z evin fotolar? falan da yok.o 900 dolar? sonradan ç?kard? bunun için de orda ev bulmak çok zor turistik bölge falan dedi ev sahibi istiyo dedi biz de napal?m verdik tabi

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Seni çok iyi anl?yorum.

?irketlerin çok sevdi?i bir taktiktir bu. Ö?renciyi korkuturlar, sonra da istediklerini yapt?r?rlar. Ö?renci bölgeyi bilmedi?i için, Amerika'y? yeterince tan?mad??? için tedirgin oluyor. ?irketler de bunu çok güzel suistimal ediyor.

Ne zaman gidiyorsunuz? Evinizin adresi var m? elinizde? Aç?k adresi dilersen bana özelden yollayabilirsin. Bir kontrol ettirmeye çal???r?z. Ama dedi?im gibi en güzeli senin Pathways'ten yard?m alman.

Elimden gelen yard?m? yapmaya haz?r?m. En az?ndan sizi yard?mc? olabilecek ki?ilerle tan??t?r?r?m.

?irketi biraz zarflay?n. Buras? uzak biz daha makul kalacak bir yer bulmak istiyoruz, bulunca da ç?kar?z falan deyin. Biz ara?t?rd?k ev bulmak zor de?il, bir de sizin yüzünüzden 900$ kafadan ödedik falan deyin. Bir yoklay?n bakal?m.

Ben size 2009'da kald???m yeri ayarlarmaya çal???rd?m. Best Western'e yürüme mesafesinde. Depozito 75$, kira 75$. Dünyadaki en güzel ev de?il belki ama caddeyi kar??ya geçince okyanus + best western'e 10dk yürüme mesafesinde.

K-Mart ve Food-Lion'a da yak?nd?.

Ayr?ca bir konuda çok ?ansl?s?n?z. Pathways'e çok yak?ns?n?z. Best Western'den ç?k?p dümdüz yürüdü?ünüz zaman otoyolun kenar?na geliyorsunuz. Otoyolu kar??ya geçince Pathways.

Orada gidip interneti kullanabilirsiniz, ayr?ca sizi bedava ak?am yemeklerine de götürürler. Birisi kilise de birisi de bir misyoner ailenin evinde. Size Hristiyanl??? tan?tmaya çal???rlar. Çok da kasmazlar ama. Hristiyan olsun olmas?n ço?u ö?renci bedava yemek için gider, tan???r kayna??r.

Zaten sitelerinde de belirtmi?ler bunu. Siz gidip ben Hristiyan olmak istiyorum, Jesus hakk?nda bilgi almak istiyorum, Yüce ?sa vs... gibi konu?mad???n?z sürece sizi bunaltmazlar

??te size incil falan hediye ederler.

Sonra arkamdan Lukewarm bizi misyonerlere teslim etti, adam bizi gavur etti demeyin

Dilerseniz siz de onlara ?slam'? anlatabilirsiniz. Müslüman oldu?unuzu söyleyebilirsiniz.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben o zaman yar?n ?irketle konu?ay?m 900 dolar? alman?n yolunu bulurum san?r?m ama illaki bi gerginlik falan olur.senin kald???n ev baya iyi fiyat aç?s?ndan biz de zaten öyle çok ii bi yer beklemiyoruz.biz bu 900 ü alsak orda rahat bir ?ekilde ma?dur olmadan ev bulabilriz de?il mi?

senin pathways ile ilgili yaz?ndan sonra adamlara mail att?m.bizden 900 dolar ald?lar falan dedim depozito 500 falan dedim buna çökmezler demi falan dedim bir de çiftin yan?nda kal?ca??m?z? ama ev ili ilgili pek bilgim olmad???n? belirttim.bakal?m 2 güne dönüyorlarm?? en fazla.

valla can?m baya bi s?kk?n tam da finaller öncesi umar?m bi aksilik olmaz.internetten ara?t?rd?m da biraz depositolar 200 dolardan fazla de?il.ke?ke i?in üstünü biraz erken dü?seymi?im.
    bu arada çok te?ekkürler hocam yard?mlar?n için.ben yar?n tekrar msj atar?m ya da sen telini gönder aray?m.mail adresim: gaggos0614 hot mail
    Konu gaggos0614 tarafından (29-05-2011 Saat 07:21 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Final haftas?ndan dolay? cevaplarda biraz gecikme olabilir. En k?sa zamanda sorular?n?z? yan?tlamaya devam edece?im.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Merhaba..
    Ben de Kill Devil Hills'e gidiyorum 12 haziranda. 14ünde i?e ba?layaca??m. Kalacak yer benim için de s?k?nt?. ?lk kez WAT yap?yorum heyecan var haliyle.) Konaklamay? i?veren sa?lam?yor. ?irketim ba?tan demi?ti problem de?il biz burdan yard?mc? oluruz gitmeden diye. Ama tabiki yalan oldu sonra, umurlar? de?il. ??veren yard?mc? olur mail at dediler. 4 kez mail att?m i?verene ondan da cevap yok!..
    Pathways'i de ?imdi okudum burada ilk kez. Ona da bi bakay?m.
    Of ya.. Bi de kazanaca??m para da fazla de?il haftal?k 250$ civar?..
    Ne yapay?m ben Lukewarm )

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben de 12sinde food lionda çal??maya gidece?im kill devil hills'te..büyük ?ehirlere ula??m nas?l sa?lan?yor?
    gidilebilecek kaliteli ve ucuz outletler var m? bölgede?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı girl_interrupted Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba..
    Ben de Kill Devil Hills'e gidiyorum 12 haziranda. 14ünde i?e ba?layaca??m. Kalacak yer benim için de s?k?nt?. ?lk kez WAT yap?yorum heyecan var haliyle.) Konaklamay? i?veren sa?lam?yor. ?irketim ba?tan demi?ti problem de?il biz burdan yard?mc? oluruz gitmeden diye. Ama tabiki yalan oldu sonra, umurlar? de?il. ??veren yard?mc? olur mail at dediler. 4 kez mail att?m i?verene ondan da cevap yok!..
    Pathways'i de ?imdi okudum burada ilk kez. Ona da bi bakay?m.
    Of ya.. Bi de kazanaca??m para da fazla de?il haftal?k 250$ civar?..
    Ne yapay?m ben Lukewarm )
    Yapaca??n ilk ?ey Pathways ile irtibata geçmek. Pathways'in internet sitesine girip onlarla irtibata geçebilirsin. Siteye girince yukar?da "Info for Students" diye bir bölüm var. Oraya t?klay?nca kar??na ilk "Attention Students! Register here first!" diye bir ?ey ç?kacak. Oraya t?klay?p kayd?n? yap?yorsun.

Kayd?n? yapt?rd?ktan sonra "Housing" yazan bir bölüm var, oraya t?kl?yorsun. "Click here to view our Housing directory" yazan yere t?kl?yorsun. Kar??na kasaba isimleri ç?kacak. Kill Devil Hills yazana t?kla. Kar??na çe?itli ev seçenekleri ç?kacak. Evin sahibi, kaç ki?i arad???, arad??? cinsiyet, ev kiras? ve evde bulunan araç-gereçler falan hepsi yaz?l?. Listenin en solunda evi kiralayan ki?inin ad? yaz?l?d?r. Onun üzerine t?klay?nca ev hakk?nda daha detayl? bilgiler görebilirsin.

Telefon numaralar?, e-mail adresleri vs... ula?abilirsin.

Quality Inn MP10'da yani 10.mil de. Senin bakaca??n evlerinde MP8 ile MP12 aras?nda olmas? laz?m. Mümkün oldu?unca yak?n bir ev bulmaya çal??. MP9.5 yada MP 10.5 ideal.

Ben küçük bir ara?t?rma yapt?m. Senin için uygun olabilecek bir iki yer var. Linklerini veriyorum.

Konaklama 1: Housing Directory | Meeting the needs of the international students living and working on the Outer Banks of North Carolina

Ba?vuru yapt?ktan en geç 2 gün sonra sana geri dönü? yaparlar.

Pathways'in kurucusu ve yöneticisi benim çok samimi bir arkada??m. Konaklama sorununuzun en k?sa sürede çözülmesi ad?na arkada??ma bizzat mail ataca??m. Seninle birlikte 4-5 arkada??m?z daha ayn? konudan muzdarip.

Size yard?mc? olaca??m fakat baz? ?artlar?m var. Türk örf, adet ve geleneklerine uygun hareket edeceksiniz. Türk halk?na ve milletine yak???r ?ekilde davranacaks?n?z. Orada Türkiye'yi temsil etti?inizi unutmayacaks?n?z. Kesinlikle ama kesinlikle dürüst olacaks?n?z.

Pathways bir kar amac? gütmeyen bir gönüllü kurulu?u. Outer Banks'teki bütün yabanc? uyruklu ö?rencilere ellerinden geldi?ince yard?mc? olmaya çal???yorlar.

Onlar da dürüst, çal??kan, ahlakl?, ak?ll? uslu ki?ilere yard?m ettiklerinden emin olmak istiyorlar. Gerçekten hak eden ki?ilere yard?mc? olmak istiyorlar.

Yukar? da yazd?klar?m belki sizi ?a??rtm?? olabilir. "Nerden ç?kt? ?imdi bu ?artlar?" diye dü?ünebilirsiniz.

Ama ?unu bilmenizi isterim ki, size yard?mc? olabilmek için kendi kredimi kullan?yorum, bir nevi kefil oluyorum sizin için. Bu insanlar?n bana say?s?z iyili?i dokundu ve hiçbir ?ekilde onlar? üzecek ve yapt?klar?na pi?man edecek bir durum ortaya ç?ks?n istemiyorum.

Bunu biz 2009 y?l?nda ya?ad?k. Arkada?lardan baz?lar? 3 ay boyunca kulland?klar? bisikletlerini ortada bir sebep yokken Wal*Mart'a iade ettiler. ?ade paras?yla ba?ka ?eyler sat?n ald?lar. Ak?llar?nca mü?teri hizmetlerini doland?rd?lar. Wal*Mart'a gidebilmek içinde Pathways'teki gönüllülerden yard?m isteyip, oraya da gönüllünün arabas?yla gittiler.

Onlara yard?mc? olan gönüllü kand?r?lm?? ve kullan?lm?? oldu?unu fark edince çok kötü hissetti. Wal*Mart'tan yetkililer de Pathways'i aray?p bir grup "Türk" ö?rencinin hiçbir sorunu olmayan bisikletleri iade ettiklerini söyledi.

Pathways'teki arkada?lar?m benimle konu?tular ve arkada?lar?m?n çok kötü bir ?ey yapt???n? anlatt?lar. Yerin dibine geçtim ve defalarca onlar?n ad?na özür diledim. Ne kadar utand?m size anlatamam.

Kafalar?nda olu?an o kötü imaj? silmek gerçekten de çok zor oluyor. 30-40$ kar edece?im diye bir milletin haysiyeti ayaklar alt?na al?n?yor. Kimsenin böyle bir ?ey yapmaya hakk? yok ve haddi de de?il. Gerekirse 100$, 1000$ zarar edin ama Türk milletinin ad?na leke sürdürtmeyin. Sizden sonra da oraya ba?ka Türk ö?rencilerin gelebilece?ini ve o ö?rencilerin sizin yapt?klar?n?zla yarg?lanaca??n? da unutmay?n.

Bu ko?ullar size uyuyorsa, elimden geleni yapmay? haz?r?m.

Bu yaz? Pathways arac?l???yla konaklama bulmak isteyen bütün Türk arkada?lar için geçerli.
    Konu Lukewarm tarafından (31-05-2011 Saat 02:24 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı xxxmmkxxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de 12sinde food lionda çal??maya gidece?im kill devil hills'te..büyük ?ehirlere ula??m nas?l sa?lan?yor?
    gidilebilecek kaliteli ve ucuz outletler var m? bölgede?
    Büyük ?ehirlerden kast?n New York, Chicago, Philadephia ise öncelikle daha yak?ndaki ?ehirlere gitmen gerekiyor. Çünkü Kill Devil Hills'ten hiçbir yere do?rudan ula??m yok.

Öncelikle Norfolk, Virginia Beach ya da Elizabeth City'e gitmen gerekiyor. Oralardan otobüs, tren, uçak vs... vas?tas?yla di?er büyük ?ehirlere gidebilirsin.

Kill Devil Hills'in hemen dibinde, Nags Head'de, Tanger Outlets var. Orada çe?it çok.

Pathways shopping tripler düzenliyor. Norfolk, VA Beach ve Chesapeake'e götürüyor.

Onun haricinde Williamsburg, Virginia da var. Ama o 3.5 saat mesafe de ve kendi imkanlar?nla gitmen gerekir.

Norfolk'a ya da Virginia Beach'e gidebilmen için de Pathways'e ihtiyac?n olacak. Taksiyle gitsen dünyan?n paras? tutar. Otostop çekmek de bir seçenek ama e?er yaln?zsan pek mant?kl? bir seçenek de?il.

Bu arada hat?rlatt???n iyi oldu. Buradaki arkada?lar Outer Banks'e nas?l varmay? planl?yorlar. Kill Devil Hills, Nags Head vs... buralara toplu ta??ma yok.

Hava yoluyla gelen arkada?lar? Norfolk Int'l Airport'tan, otobüsle(Greyhound'la) gelen arkada?lar? Elizabeth City'den kar??latabiliriz. Di?er ba?ka noktalardan da kar??lanman?z mümkün.

A?a??daki linki incelerseniz fiyat tablosu ve pick-up noktalar? kar??n?za ç?kacakt?r.

Link 1: Arranging Transportation with Pathways | Meeting the needs of the international students living and working on the Outer Bank...

Taksi ile Norfolk Int'l'dan Kill Devil Hills'e varman?z 150-200$ civar?nda tutacakt?r. Pathways ayn? mesafe için 60$ talep ediyor.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Yapaca??n ilk ?ey Pathways ile irtibata geçmek. Pathways'in internet sitesine girip onlarla irtibata geçebilirsin. Siteye girince yukar?da "Info for Students" diye bir bölüm var. Oraya t?klay?nca kar??na ilk "Attention Students! Register here first!" diye bir ?ey ç?kacak. Oraya t?klay?p kayd?n? yap?yorsun.

Kayd?n? yapt?rd?ktan sonra "Housing" yazan bir bölüm var, oraya t?kl?yorsun. "Click here to view our Housing directory" yazan yere t?kl?yorsun. Kar??na kasaba isimleri ç?kacak. Kill Devil Hills yazana t?kla. Kar??na çe?itli ev seçenekleri ç?kacak. Evin sahibi, kaç ki?i arad???, arad??? cinsiyet, ev kiras? ve evde bulunan araç-gereçler falan hepsi yaz?l?. Listenin en solunda evi kiralayan ki?inin ad? yaz?l?d?r. Onun üzerine t?klay?nca ev hakk?nda daha detayl? bilgiler görebilirsin.

Quality Inn MP10'da yani 10.mil de. Senin bakaca??n evlerinde MP8 ile MP12 aras?nda olmas? laz?m. Mümkün oldu?unca yak?n bir ev bulmaya çal??. MP9.5 yada MP 10.5 ideal.

Ben küçük bir ara?t?rma yapt?m. Senin için uygun olabilecek bir iki yer var. Linklerini veriyorum.

Konaklama 1: Housing Directory | Meeting the needs of the international students living and working on the Outer Banks of North Carolina

Pathways'in kurucusu ve yöneticisi benim çok samimi bir arkada??m. Konaklama sorununuzun en k?sa sürede çözülmesi ad?na arkada??ma bizzat mail ataca??m. Seninle birlikte 4-5 arkada??m?z daha ayn? konudan muzdarip.

Size yard?mc? olaca??m fakat baz? ?artlar?m var. Türk örf, adet ve geleneklerine uygun hareket edeceksiniz. Türk halk?na ve milletine yak???r ?ekilde davranacaks?n?z. Orada Türkiye'yi temsil etti?inizi unutmayacaks?n?z. Kesinlikle ama kesinlikle dürüst olacaks?n?z.

Pathways bir kar amac? gütmeyen bir gönüllü kurulu?u. Outer Banks'teki bütün yabanc? uyruklu ö?rencilere ellerinden geldi?ince yard?mc? olmaya çal???yorlar.

Onlar da dürüst, çal??kan, ahlakl?, ak?ll? uslu ki?ilere yard?m ettiklerinden emin olmak istiyorlar. Gerçekten hak eden ki?ilere yard?mc? olmak istiyorlar.

Yukar? da yazd?klar?m belki sizi ?a??rtm?? olabilir. "Nerden ç?kt? ?imdi bu ?artlar?" diye dü?ünebilirsiniz.

Ama ?unu bilmenizi isterim ki, size yard?mc? olabilmek için kendi kredimi kullan?yorum, bir nevi kefil oluyorum sizin için. Bu insanlar?n bana say?s?z iyili?i dokundu ve hiçbir ?ekilde onlar? üzecek ve yapt?klar?na pi?man edecek bir durum ortaya ç?ks?n istemiyorum.

Bunu biz 2009 y?l?nda ya?ad?k. Arkada?lardan baz?lar? 3 ay boyunca kulland?klar? bisikletlerini ortada bir sebep yokken Wal*Mart'a iade ettiler. ?ade paras?yla ba?ka ?eyler sat?n ald?lar. Ak?llar?nca mü?teri hizmetlerini doland?rd?lar. Wal*Mart'a gidebilmek içinde Pathways'teki gönüllülerden yard?m isteyip, oraya da gönüllünün arabas?yla gittiler.

Onlara yard?mc? olan gönüllü kand?r?lm?? ve kullan?lm?? oldu?unu fark edince çok kötü hissetti. Wal*Mart'tan yetkililer de Pathways'i aray?p bir grup "Türk" ö?rencinin hiçbir sorunu olmayan bisikletleri iade ettiklerini söyledi.

Pathways'teki arkada?lar?m benimle konu?tular ve arkada?lar?m?n çok kötü bir ?ey yapt???n? anlatt?lar. Yerin dibine geçtim ve defalarca onlar?n ad?na özür diledim. Ne kadar utand?m size anlatamam.

Kafalar?nda olu?an o kötü imaj? silmek gerçekten de çok zor oluyor. 30-40$ kar edece?im diye bir milletin haysiyeti ayaklar alt?na al?n?yor. Kimsenin böyle bir ?ey yapmaya hakk? yok ve haddi de de?il. Gerekirse 100$, 1000$ zarar edin ama Türk milletinin ad?na leke sürdürtmeyin. Sizden sonra da oraya ba?ka Türk ö?rencilerin gelebilece?ini ve o ö?rencilerin sizin yapt?klar?n?zla yarg?lanaca??n? da unutmay?n.

Bu yaz? Pathways arac?l???yla konaklama bulmak isteyen bütün Türk arkada?lar için geçerli.
    te?ekürler iyi aç?klama olmu?
    secret nerde burda

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Endi?elerinde ve uyar?nda hakl?s?n. Muhattap sensin ve kald???n durum hiç ho? de?il. Benden öyle bi ar?za ç?kmayacac??na emin olabilirsin..
    Link ve verdi?in bilgiler için çok te?ekkürler. Hemen baz? ev sahiplerine mail at?yorum ve evler hakk?nda daha fazla bilgi al?yorum. Bu arada Türkiye'deyken ödeme yapmam?z gerekir mi? Yoksa depozitoyu ve ilk hafta ücretini gidince mi öderiz?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Depozitoyu ve ilk hafta kiras?n? oraya var?nca ödeyebilirsiniz. Yine de emin olmak için arkada?lara bir sorar?m.

Konaklama sorunlar?n?z? en k?sa zamanda çözebilmek için yapmam?z gereken baz? ?eyler var.

Pathways'in ayarlayaca?? konaklama da kalmak isteyen arkada?lar:

?lk i? Pathways'in sitesine girip kaydolun. Bütün bilgileri eksiksiz ve do?ru girin.

Yap?lmas? gereken ikinci i? ise sitedeki "Housing directory" den kendinize uygun olan konaklamay? seçmek.

Forumdan 4-5 arkada? Pathways'in kendileri için konaklama ayarlamas?n? istiyor. Bu arkada?lardan ikisi beraber, di?erleri de tek ba??na gidiyor. Ev seçimi yaparken birbirinizle organize hareket etmeniz mant?kl? olacakt?r. Herkes ayn? evi istemesin sonra

Bizim amac?m?z hepinizi adam ak?ll? ve güvenli konaklamalara yerle?trimek. Bunu yaparken de i?inize rahat gidip gelebilece?iniz yerler olsun istiyoruz.

Son olarak ise isim-soy isim ve var?? tarihlerinizi bana bildirmeniz. Neden isim ve soy isim istiyorum? Pathways'te olan kayd?n?z? teyit edebilmem için.

Nas?l teyit edece?im?

Ahmet, Mehmet, Ay?e bu yaz Outer Banks'te olacaklar. Konaklama konusunda onlara yard?mc? olmam?z mümkün mü? Siteye girip kay?t yapm??lar. Falan yerde çal??acaklar, ?u evde kalmak istiyorlar ?eklinde.

Özetle kay?t olun, i? yerinize yak?n ve kafan?za yatan bir ev seçin (üzerinde rented yazan evleri seçmeyin), isim-soy isim ve i? yerlerinizi bana pm yoluyla ula?t?r?n. E-mail adresinizi de ekleyebilirsiniz oraya isterseniz.

Elimizi ne kadar çabuk tutarsak o kadar iyi. Konaklamalar? ba?kalar?na kapt?rmayal?m
    Konu Lukewarm tarafından (01-06-2011 Saat 02:00 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: imla

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Lukewarm ben mj say?m yetmedi?i için özel mj gönderemiyorum e?er sen bana özelden mail adresini gönderebilirsen oraya atar?m..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bu yaz? Pathways arac?l???yla konaklama bulmak isteyen bütün Türk arkada?lar için geçerli
    hocam benden yana da s?k?nt? olmaz.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bende simdi kayit oldum.Yalniz evlerin resimlerini gorme sansimiz yok sanirim.Birde nags head ta 4 ev bulunuyor sadece listede...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bende simdi kayit oldum.Yalniz evlerin resimlerini gorme sansimiz yok sanirim.Birde nags head ta 4 ev bulunuyor sadece listede...
    Evlerin resmini görme ?ans?n?z var. Ama bunun için ev sahibine mail atman?z gerekli.

Nags Head ve Kitty Hawk'ta yerliler ya?ar. Kill Devil Hills'te turist potansiyeli daha yüksektir. O yüzden orada kiral?k ev say?s? daha fazla.

Konaklama ilanlar?n? daha dikkatli okuman?zda fayda var Çünkü ?u an Nags Head'deki o evlerin bir tanesi tutulmu? ve bir tanesi de sadece bayan ö?renciler için. Bu durumda geriye 2 tane ev kal?yor.

Pathways konaklama konusunda çok titiz. E?er ö?renciler evden ve ev sahibinden ?ikayetçi olursa ?ayet, o ev listeden ç?kart?l?yor.

Sitede yazan konaklamalar?n hepsi Pathways yetkililerince bizzat inceleniyor ve ev sahipleriyle birebir mülakat yap?l?yor. Konaklamalar?n sorunsuz ve güvenli olmas?na büyük önem veriliyor.

Konaklama say?lar? art?p azalabilir. Ama zaman ilerledikçe ekseriyetle azalacakt?r.

Arkada?lar zaman daral?yor. Konaklaman?n siz gitti?inizde haz?r olmas? için en az 2 hafta önceden Pathways'e haber vermemiz laz?m. Mail arac?l???yla irtibat kurdu?umuz için bazen gözden kaçmalar(mailin spam kutusuna gitmesi gibi) ve buna ba?l? gecikmeler olabiliyor.

Sizi zorluyor gibi olmak istemem ama bir son tarih belirlemek zorunday?m. ??lemlerin sa?l?kl? yürümesi ve hepinizin sorunsuz olarak konaklamalar?n?za yerle?tirilmeniz için bu ?art.

En geç 6 Haziran tarihine kadar, kesin karar alanlar bana kararlar?n? lütfen bildirsinler. PM yoluyla bana ula?abilirsiniz.

Not: Daha önce bildirmeniz sizin için avantaj sa?layacakt?r.

?u ana kadar bana konaklama için ula?an arkada?lar: gaggos0614 ve mkasl.

Ad-Soyad, i? yeri, konaklama tercihi ?eklinde küçük bir liste yapt?m MS Excel'de.

Son olarak final döneminde oldu?umu ve 8 Haziran'da Amerika yolcusu oldu?umu hat?rlatmak istiyorum.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Merhaba,
    Ben de bu y?l bir arkada??mla birlikte Nags Head'de olucam, Beach Mart'ta çal???caz, kal?cak yerimizi de i?veren ayarl?yor. ?uana kadar her ?ey sorunsuz gidiyor. New York'tan Norfolk'a greyhoundla gidicez fakat biz Norfolk'ta otobüsten indikten sora Nags Head'a ula??m? pathway arac?l???yla tam olarak nas?l yap?caz? Paray? burdan direkt mi ödemek zorunday?z, gidince ödeyemez miyiz? Bir de pathways'in dan??manl?k hizmetlerinden yard?m almak için nas?l bir prosedürü izlememiz gerekiyor?
    ?imdiden te?ekür ederim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

owner occupied nedir?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)