Yapaca??n ilk ?ey Pathways ile irtibata geçmek. Pathways'in internet sitesine girip onlarla irtibata geçebilirsin. Siteye girince yukar?da "Info for Students" diye bir bölüm var. Oraya t?klay?nca kar??na ilk "Attention Students! Register here first!" diye bir ?ey ç?kacak. Oraya t?klay?p kayd?n? yap?yorsun. 
Kayd?n? yapt?rd?ktan sonra "Housing" yazan bir bölüm var, oraya t?kl?yorsun. "Click here to view our Housing directory" yazan yere t?kl?yorsun. Kar??na kasaba isimleri ç?kacak. Kill Devil Hills yazana t?kla. Kar??na çe?itli ev seçenekleri ç?kacak. Evin sahibi, kaç ki?i arad???, arad??? cinsiyet, ev kiras? ve evde bulunan araç-gereçler falan hepsi yaz?l?. Listenin en solunda evi kiralayan ki?inin ad? yaz?l?d?r. Onun üzerine t?klay?nca ev hakk?nda daha detayl? bilgiler görebilirsin.
Telefon numaralar?, e-mail adresleri vs... ula?abilirsin.
Quality Inn MP10'da yani 10.mil de. Senin bakaca??n evlerinde MP8 ile MP12 aras?nda olmas? laz?m. Mümkün oldu?unca yak?n bir ev bulmaya çal??. MP9.5 yada MP 10.5 ideal. 
Ben küçük bir ara?t?rma yapt?m. Senin için uygun olabilecek bir iki yer var. Linklerini veriyorum.
Konaklama 1: Housing Directory | Meeting the needs of the international students living and working on the Outer Banks of North Carolina
Ba?vuru yapt?ktan en geç 2 gün sonra sana geri dönü? yaparlar.
Pathways'in kurucusu ve yöneticisi benim çok samimi bir arkada??m. Konaklama sorununuzun en k?sa sürede çözülmesi ad?na arkada??ma bizzat mail ataca??m. Seninle birlikte 4-5 arkada??m?z daha ayn? konudan muzdarip.
Size yard?mc? olaca??m fakat baz? ?artlar?m var. Türk örf, adet ve geleneklerine uygun hareket edeceksiniz. Türk halk?na ve milletine yak???r ?ekilde davranacaks?n?z. Orada Türkiye'yi temsil etti?inizi unutmayacaks?n?z. Kesinlikle ama kesinlikle dürüst olacaks?n?z.
Pathways bir kar amac? gütmeyen bir gönüllü kurulu?u. Outer Banks'teki bütün yabanc? uyruklu ö?rencilere ellerinden geldi?ince yard?mc? olmaya çal???yorlar. 
Onlar da dürüst, çal??kan, ahlakl?, ak?ll? uslu ki?ilere yard?m ettiklerinden emin olmak istiyorlar. Gerçekten hak eden ki?ilere yard?mc? olmak istiyorlar. 
Yukar? da yazd?klar?m belki sizi ?a??rtm?? olabilir. "Nerden ç?kt? ?imdi bu ?artlar?" diye dü?ünebilirsiniz.
Ama ?unu bilmenizi isterim ki, size yard?mc? olabilmek için kendi kredimi kullan?yorum, bir nevi kefil oluyorum sizin için. Bu insanlar?n bana say?s?z iyili?i dokundu ve hiçbir ?ekilde onlar? üzecek ve yapt?klar?na pi?man edecek bir durum ortaya ç?ks?n istemiyorum.
Bunu biz 2009 y?l?nda ya?ad?k. Arkada?lardan baz?lar? 3 ay boyunca kulland?klar? bisikletlerini ortada bir sebep yokken Wal*Mart'a iade ettiler. ?ade paras?yla ba?ka ?eyler sat?n ald?lar. Ak?llar?nca mü?teri hizmetlerini doland?rd?lar. Wal*Mart'a gidebilmek içinde Pathways'teki gönüllülerden yard?m isteyip, oraya da gönüllünün arabas?yla gittiler.
Onlara yard?mc? olan gönüllü kand?r?lm?? ve kullan?lm?? oldu?unu fark edince çok kötü hissetti. Wal*Mart'tan yetkililer de Pathways'i aray?p bir grup "Türk" ö?rencinin hiçbir sorunu olmayan bisikletleri iade ettiklerini söyledi.
Pathways'teki arkada?lar?m benimle konu?tular ve arkada?lar?m?n çok kötü bir ?ey yapt???n? anlatt?lar. Yerin dibine geçtim ve defalarca onlar?n ad?na özür diledim. Ne kadar utand?m size anlatamam.
Kafalar?nda olu?an o kötü imaj? silmek gerçekten de çok zor oluyor. 30-40$ kar edece?im diye bir milletin haysiyeti ayaklar alt?na al?n?yor. Kimsenin böyle bir ?ey yapmaya hakk? yok ve haddi de de?il. Gerekirse 100$, 1000$ zarar edin ama Türk milletinin ad?na leke sürdürtmeyin. Sizden sonra da oraya ba?ka Türk ö?rencilerin gelebilece?ini ve o ö?rencilerin sizin yapt?klar?n?zla yarg?lanaca??n? da unutmay?n. 
Bu ko?ullar size uyuyorsa, elimden geleni yapmay? haz?r?m.
Bu yaz? Pathways arac?l???yla konaklama bulmak isteyen bütün Türk arkada?lar için geçerli

Bookmarks