Work and Travel
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hazýrlýk Sýnýfý & Vize

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Lightbulb Hazýrlýk Sýnýfý & Vize

Arkadaþlar bu sene hazýrlýk okuyorum.Ancak bizim not baremimiz normal 4 üzerinden olmadýðý için kafamda bir soru iþareti var.Bizim durmumuzda olan öðrencilerin vize görüþmesinde neyi not sýnýrý olarak kabul ediyorlar.Bizim içinde herhangi bir not sýnýrý var mý bunu öðrenmek istiyorum.Yardýmcý olursanýz sevinirim.Þimdiden Reply. ednlere tþk.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

geçiþ notunuz neyse ona göre deðerlendiriyorlar

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

evet bencede öyle olmasý gerekiyor ancak þöyle 1 durum var.Kýsaca özetleyim: 4 sýnav oluyoruz ve arada quiz + portfolio notlarýmýz var, (bunlarýn ortalamasýnda 60 ý geçersek) en sonda haziranda sýnýf geçme sýnavýna giriyoruz.Ben vize görüþmesine gittiðimde bu sývalarýn acnak 2 sini olmuþ olcaðým.Durum þu ki o sýnavlar bir þey ifade etmiyor vize görüþmesinde (eðer geçiþ notuna göreyse).
    `bu konuda biraz kafam karýþýk.Bilgisi olan arkadaþlardan yardým bekliyorum..
    Konu MaJ tarafýndan (16-01-2008 Saat 03:19 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

senin yapabileceðin bir þey yokki. bizde zamanýnda öyle girdik ben hazýrlýkken ayný sennin dediðin gibi bir sistemin not dökümü ile gittim ve 1 dk bile sürmeden vizeyi aldým.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý MaJ Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    evet bencede öyle olmasý gerekiyor ancak þöyle 1 durum var.Kýsaca özetleyim: 4 sýnav oluyoruz ve arada quiz + portfolio notlarýmýz var, (bunlarýn ortalamasýnda 60 ý geçersek) en sonda haziranda sýnýf geçme sýnavýna giriyoruz.Ben vize görüþmesine gittiðimde bu sývalarýn acnak 2 sini olmuþ olcaðým.Durum þu ki o sýnavlar bir þey ifade etmiyor vize görüþmesinde (eðer geçiþ notuna göreyse).
    `bu konuda biraz kafam karýþýk.Bilgisi olan arkadaþlardan yardým bekliyorum..
    maj bende ayný þekildeyim hazrlýým sistemde ayný bizdede sadece sýnaw sayýsý biraz daha fazla bizde ama dedigin gibi vizeye girdiimde ben pre yi bitrmiþ olcam yani 2. dönemde interle upper okucam. iþte hazrlýkta transkrpt yok ya sadece not dökümünü alýoruz onaylatýomþz bende öle yapcam artýk bi sorun olmaz inþalah ya.S

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

lost içimi rahatlattýn gerçekten firster bende ayný þekilde 2. dönem upper okuyacam inþ bi sorunlar karþýlaþmayýz lostun dedið gibi herþey kolay olur
    2mize de bol þans

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

sanýrým yýldýzdasýn. istersen görüþürüz 2.dönemde
    özelden mesaj atabilirsin görüþmek için

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

ben mi? :S kime dedin anlamadým :S

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

konuyu güncellemek için msj atýyorum. soruma daha net bir cvap alamadým bilen arkadaþlardan acil yardým bekliyorum þuanda da ara döenmde oldugum için de biraz kafam karþýk yardm... =D

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

cevap açýk iþte. geçme notunuz 60 ise ilk dönemin notlarýný söylersin.

i have to get at least 60 points to be done as succeed for preparing class and as you can see (not dökümüne bakýyor o sýrada ) my grades are over the average...

birçok hazýrlýk sýnýfýnýn not sistemi zaten böyledir. bunda takacak bir durum yok. güzelce anlatýrsan vizeyi de kolayca alýrsýn. bu arada hangi okuldansýn

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Çukurova Yadim.Ancak durum þu ben oraya gttiðimde 2 sýnva olmuþ olcaz biri 60 ýn altýnda gelme ihtimali yüksek dieri 74 müydü neydi htrlamýyorum. kortugum olay msla 74 ve 55 dielim sdc notlara bakýp vize vermeme ihtimali var mý en çok bundna korkuyorum =S 2 sinin ortalamsý bana matýklý geliyor ama 2.00 kesin oldugu için hazýrlýkta böyle bir kesin yargý yok kafamý karýþtýran da o ztn biraz. 2 snw oluyoruz geride 2 snw kalýyor ve bir de son sýnýf geçme sýnavý var. ben oraya gittimde 2 snw olmuþ olcaz. o biraz mantýksýz geldi
    Konu MaJ tarafýndan (22-01-2008 Saat 04:09 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hayýr ya benim notlarým 60 ýn da altýndaydý ve baya düþük notlarým da mevcuttu ama güzel güzel konuþtuk (1-2 dk) ve vizeyi aldým sorun olmaz

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

genel konuþmada hiç bir sorunm yok hatta kendime o konuda bya güveniyorum. ama not olayýný düþününce bya moralim bozuluyor =(

tþkler lost inþ dedðin gibi olur :S notlar çok etki etmez. pf
    Konu MaJ tarafýndan (22-01-2008 Saat 04:17 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

etmez etmez ama konsolosa my major is mechanical engineering desen daha iyi olur

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

oo ozaman benimde konuþmam halinde orda bi sorun olmicak 60ýn altýnda olma ihtimali war ya harbi dert ediliyomuþ bu vize ya sanki sýnawdanda byk biþe gibi yaptk.)) .S

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

slmm bende çukurovadaym Maj bi sorun oldugunu sanmýyorum ben de . alýrsýn umarýmm

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

tþkler =)) espiga umarým =D

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

Bugn okula gittim öðrenci iþlerine not sistemiyle ilgili bilgi almak için not fln gerek yok eðer konsolosluk sorun çýkarsa adýmý ver ytr dedi `yani hazýrlýk okuyan arkadaþlar varsa bizim sistemdeki gibi , aralarda olan sýnavlar not yerine geçmiyormuþ yani vize iþlemlerinde hazýrlýk sýnýflarýndan not sýnýrý istemiyorlar herhangi bir trnskrpt vs. gerekmiyor. ` ama giderken yanýnýza hazýrlýk sýnýfýnda okudgunza dair bi belge mutlaka bulundurun... =D
    Konu MaJ tarafýndan (23-01-2008 Saat 07:28 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Araþtýrmacý Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

Bende getýgýmýz yaz hazýrýktayken gýttým ABD ye..Výze alýrken hýc býr problemle karsýlasmadým..Rahat ol baska yapman gereken býr sey yok...

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

ben de hazýrlýkta gittim sana yardýmcý olcam
    bak ilk dönemki notun etki edior finalin hiçbir önemi yok sanýrým 50 ya 60 olmasý lazým notunn ama 50 sanýrým benmki 82ydi ama 5*0 olmasý lazým onn için 2 sýnav oluosunuz di mi? ilk 2 sýnavýn ortalamasý önemli olan cunku vize görüþmesine 2. dönem gidilior vize almadan önceki notlar esas alýnýr soora istersen sýnýfta kal yine de gidersin amerikaya sorun olmaz

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Cool

Þimdi trnskrpt veya not dökümü istemior mu ? ösdenn 'in dedii gibi 2. dönemdeki ilk 2 vize önemli mi ? Ben sordum öðrenci iþlerine trnskrpt verilmiomuþ yani bembeyaz kaðýtta ''alýyor'' yazmýomuþ bütün dersler
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)