Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 84 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: tr kartlar?n? amerikada kullanma

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Thumbs up tr kartlar?n? amerikada kullanma

bu konuda di?er ba?l?k?lar?n alt?na sürekli soruluyor genel olarak tekrar özetleyim

tr de kulland???n?z bankamatik ve kredi kartlar?n hepsini amerikada kullanabilirsiniz tabiki yurt d??? kullan?m?na aç?k olmas? laz?m zaten %90 ? aç?k kartlar?n.Döviz hesab? felan açt?rman?za gerek yok normal tr de kullan?yormu? gibi kullanacaks?n?z ali?veri?lerde mesala 10 $l?k bi?ey ald?n?z merkez bankas?n?n o günkü dolar kuru üzerinden tutar hesaplan?r ve hesab?n?zdan o tutar dü?er ek olarak hiçbir?ey dü?mez hesaptan kredi kart? ve bankamitik ikisindede olay böyledir.
    para çekme olay?na gelince amerikada bankamatikler ortakt?r bankalara ait de?ildir her yerde rahatl?kla bulabilirsiniz bütün wall martlarda var tek seferde en fazla 200$ çekebilirsiniz ama gün içinde istedi?iniz kadar çekebilirsiniz s?n?rlamas? yok bankamatik kartlar?ndanda kredi kartlar?ndanda para çekebilirsiniz olay yine ayn? mesela 100$ çektiniz o günün merkez bankas? kurundan hesaplan?r ve hesab?n?zdan o kadar para dü?er ama ek olarak bankamatik para kesiyor para çekme i?lemlerinde tam net hat?rlam?yorum ama 2.25$ veya 2.5$ olmas? laz?m ücreti isterseniz 200$ çekin isterseniz 1$ çekin bankamatik kullan?m ücreti olarak 2.5 dolar? hesab?n?zdan dü?ecektir
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuda di?er ba?l?k?lar?n alt?na sürekli soruluyor genel olarak tekrar özetleyim

tr de kulland???n?z bankamatik ve kredi kartlar?n hepsini amerikada kullanabilirsiniz tabiki yurt d??? kullan?m?na aç?k olmas? laz?m zaten %90 ? aç?k kartlar?n.Döviz hesab? felan açt?rman?za gerek yok normal tr de kullan?yormu? gibi kullanacaks?n?z ali?veri?lerde mesala 10 $l?k bi?ey ald?n?z merkez bankas?n?n o günkü dolar kuru üzerinden tutar hesaplan?r ve hesab?n?zdan o tutar dü?er ek olarak hiçbir?ey dü?mez hesaptan kredi kart? ve bankamitik ikisindede olay böyledir.
    para çekme olay?na gelince amerikada bankamatikler ortakt?r bankalara ait de?ildir her yerde rahatl?kla bulabilirsiniz bütün wall martlarda var tek seferde en fazla 200$ çekebilirsiniz ama gün içinde istedi?iniz kadar çekebilirsiniz s?n?rlamas? yok bankamatik kartlar?ndanda kredi kartlar?ndanda para çekebilirsiniz olay yine ayn? mesela 100$ çektiniz o günün merkez bankas? kurundan hesaplan?r ve hesab?n?zdan o kadar para dü?er ama ek olarak bankamatik para kesiyor para çekme i?lemlerinde tam net hat?rlam?yorum ama 2.25$ veya 2.5$ olmas? laz?m ücreti isterseniz 200$ çekin isterseniz 1$ çekin bankamatik kullan?m ücreti olarak 2.5 dolar? hesab?n?zdan dü?ecektir
    Bu ak?am çok net konularla kar??m?zdas?n bak?yorumda

Te?ekkürle tekrardan bir konuya daha netlik getirdi?in için.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı kayhan86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu ak?am çok net konularla kar??m?zdas?n bak?yorumda

Te?ekkürle tekrardan bir konuya daha netlik getirdi?in için.
    finaller ba?lad?da çal??madan yaz?y?m dedim ne zamand?r akl?mdayd?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

finaller ba?lad?da çal??madan yaz?y?m dedim ne zamand?r akl?mdayd?
    ?imdiden ba?ar?lar diliyorum o zaman sana.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

?imdiden ba?ar?lar diliyorum o zaman sana.
    saolas?n hocam

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

çok sa?ol arkada??m.Hakikaten sorular? tek parça halinde aç?klam??s?n.Yararl? oldu benim için ?ahsen.Finallerinde de ba?ar?lar

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

çok yararl? bilgiler te?ekkürler ama benim bir sorum var
    bende bi 1300 dolar filan var her ne kadar çok büyük bir para olmasada yan?mda ta??y?p risk almak istemiyorum tr bankamatik kartlar?mda var ama dolar?da lira ya çevirip zarar etmek istemiyorum ?imdi ben dolar hesab?na bankamatik kart? veren bir banka bulabilirmiyim ve bulursam bu banka dolar ald??? için al??veri? yaparken hiç zarara girmem de?il mi?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı mcc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok yararl? bilgiler te?ekkürler ama benim bir sorum var
    bende bi 1300 dolar filan var her ne kadar çok büyük bir para olmasada yan?mda ta??y?p risk almak istemiyorum tr bankamatik kartlar?mda var ama dolar?da lira ya çevirip zarar etmek istemiyorum ?imdi ben dolar hesab?na bankamatik kart? veren bir banka bulabilirmiyim ve bulursam bu banka dolar ald??? için al??veri? yaparken hiç zarara girmem de?il mi?
    dostum paray? yan?nda götür. ceplerine payla?t?r 2-3 e bölsen yeter.
    sonra gitti?in zaman da 2-3 gun içinde git bankaya hesap açt?r ve yat?r paray?. 50-60 dolar kals?n yan?nda. birde bankamatik kart? iste. zaten banka hesab? laz?m olucak. bankamatik kart?nda gelince her daim o kart? kullanabilirsin zaten her yerde geçerli. burada ki gibi kart alm?yoruz nakit ver olay? yok. 40-50 dolar nakit para ta??yarak 4 ay?m? geçirdim dolu dolu.hiç s?k?nt? ya?amad?m. sende ya?amazs?n sanm?yorum. bu arada hiç bir kesinti de olmaz. ilk gitti?imde bende paray? üzerimde göturmustum. sonradan da anlatt???m gibi yapt?m. banka hesab? için SSN gerekebilir. ama sonra getireyim paray? ?zerimde ta??mayay?m falan dersen yard?mc? oluyorlar ama sonradan da eksik olan SSN'yi bildirmen gerek tabi.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

dostum paray? yan?nda götür. ceplerine payla?t?r 2-3 e bölsen yeter.
    sonra gitti?in zaman da 2-3 gun içinde git bankaya hesap açt?r ve yat?r paray?. 50-60 dolar kals?n yan?nda. birde bankamatik kart? iste. zaten banka hesab? laz?m olucak. bankamatik kart?nda gelince her daim o kart? kullanabilirsin zaten her yerde geçerli. burada ki gibi kart alm?yoruz nakit ver olay? yok. 40-50 dolar nakit para ta??yarak 4 ay?m? geçirdim dolu dolu.hiç s?k?nt? ya?amad?m. sende ya?amazs?n sanm?yorum. bu arada hiç bir kesinti de olmaz. ilk gitti?imde bende paray? üzerimde göturmustum. sonradan da anlatt???m gibi yapt?m. banka hesab? için SSN gerekebilir. ama sonra getireyim paray? ?zerimde ta??mayay?m falan dersen yard?mc? oluyorlar ama sonradan da eksik olan SSN'yi bildirmen gerek tabi.
    dostum sa?ol kesinlikle mant?kl? ama ben ?imdi west virginian?n High View diye bir kasabas?n yak?n(dü?ün kasabaya yak?n)bir kampta international staff olarak çal??aca??m ve bilirsin camp usa biraz s?k? öle her istedi?inde kamp? terkedemiyorsun terketsen bile arabas?z bir yere gidemiyorsun hadi gittin high view de zaten banka yok(internetten ara?t?rd???m büyük bankalar dahil en yak?n banka bana 25 mil falan)böyle olunca bir de ilk gün beni patronun havaalan?ndan al?p kampa götürece?ini de dü?ününce benim bankaya ula?mam çok zor gözüküyor
    asl?nda ben zaten normalde de toplu para ta??may? seven asla kart kullanmayan biriyim ama forumda yeni bir konuda ruslar la ilgili yaz?lanlar? okudum herkes h?rs?z,paragöz falan demi? öyle olunca ruslarla ayn? yerde kalaca??m?da dü?ününce o 1300 dolar bana bir hafta da uçarm?? gibi geliyor.. yani anlayaca??n t?rst?m böyle oluncada gidi?ime 10 gün kala yana yana paray? hem zarar etmeden kullanaca??m hemde saklayabilece?im bir yol ar?yorum(en mant?kl?s? dolar hesab? açt?r?p bankamatik kart? almak ama 10 gün kald??? için kart yeti?miyor o da olmuyor) art?k en olmad? dolar? try yap?p bir bankamatik kart?na at?p %8 %10 gibi kur kay?plar?na göz yumaca??m yada gidince patrona karde? al ?u 1000 dolar? ben senden sonra al?r?m diyece?im in? kabl eder param? emanet al?r
    Konu mcc tarafından (30-05-2011 Saat 10:04 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Mevcut kredi kart? borçlar?m?z? nas?l ödeyecez orada bilginiz varm? ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

mesela 100$ çektiniz o günün merkez bankas? kurundan hesaplan?r ve hesab?n?zdan o kadar para dü?er ama ek olarak bankamatik para kesiyor para çekme i?lemlerinde tam net hat?rlam?yorum ama 2.25$ veya 2.5$ olmas? laz?m ücreti isterseniz 200$ çekin isterseniz 1$ çekin bankamatik kullan?m ücreti olarak 2.5 dolar? hesab?n?zdan dü?ecektir
    bu kadar cüzzi bir rakam oldu?una eminmisiniz ?
    yan?mda bankamatik kart? götürücem, birkaç elektronik cihaz isteyenler var hesap cüzdan?m? da onlara verip zaman? gelince paray? ordan bu kadar cüzzi bir miktara çekebilirmiyim ?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

dostum sa?ol kesinlikle mant?kl? ama ben ?imdi west virginian?n High View diye bir kasabas?n yak?n(dü?ün kasabaya yak?n)bir kampta international staff olarak çal??aca??m ve bilirsin camp usa biraz s?k? öle her istedi?inde kamp? terkedemiyorsun terketsen bile arabas?z bir yere gidemiyorsun hadi gittin high view de zaten banka yok(internetten ara?t?rd???m büyük bankalar dahil en yak?n banka bana 25 mil falan)böyle olunca bir de ilk gün beni patronun havaalan?ndan al?p kampa götürece?ini de dü?ününce benim bankaya ula?mam çok zor gözüküyor
    asl?nda ben zaten normalde de toplu para ta??may? seven asla kart kullanmayan biriyim ama forumda yeni bir konuda ruslar la ilgili yaz?lanlar? okudum herkes h?rs?z,paragöz falan demi? öyle olunca ruslarla ayn? yerde kalaca??m?da dü?ününce o 1300 dolar bir hafta uçarm?? gibime kald? t?rst?m böyle oluncada 10 gün kala yana yana paray? hem zarar etmeden kullanaca??m hemde saklayabilece?im bir yol ar?yorum art?k en olmad? dolar? try yap?p bir bankamatik kart?na at?p %8 %10 gibi kur kay?plar?na göz yumaca??m yada gidince patrona karde? al ?u 1000 dolar? ben senden sonra al?r?m diyece?im in? kabl eder
    hmm anlad?m durumunu ?imdi patron kabul etmez bence böyle bir sorumlulu?u orada adamlar üzerinde 100 dolar bile ta??mazken sen 1000 dolar paray? emanet ediceksin adam guvenemez bence kendine. o zaman sen en iyisi dolar hesab? açt?r tl ye çevirmeden yat?r o zaman kur kayb? ya?amayabilirsin.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı HeredaS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yüzde 10 veye 20 si ödendi?i takdirde her ay faiz i?lemez borca burda bi arkada??na biraz para b?rak o her ay yüzdesini ödesin gelince kapat?rs?n

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

aile ve arkada?lar?n yard?m?yla bu i?i halledebilirsiniz. ben bu sene kart borçlar?n? tamamen kapat?p gidebilecek durumday?m ?ükür ki. öyle de yap?cam. ama yan?ma da al?cam kartlar?m? ne olur ne olmaz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

internet bankac?l??? ?
    bu arada yeri gelmi?ken soray?m. internet bankac?l??? kullanmak istiyorum ve hatt?m avea. orda kullansam ?ifre mesaj olarak gelir mi ?
    bugün bankam? arad?m ve baya s?ra vard?, mü?teri temsilcisiyle konu?amad?m. bu sorular?n cvab? ondayd? asl?nda

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

?ki kredi kart?mda da taksit süreci devam eden borçlar var heralde kart? b?rakmama gerek olmadan da arkada??ma para b?raksam buradan ödeyebilir.Benim demek istedi?im oradaki bankalardan ya da ATM lerden bu i?lemi yapam?yormuyuz du

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

hmm anlad?m durumunu ?imdi patron kabul etmez bence böyle bir sorumlulu?u orada adamlar üzerinde 100 dolar bile ta??mazken sen 1000 dolar paray? emanet ediceksin adam guvenemez bence kendine. o zaman sen en iyisi dolar hesab? açt?r tl ye çevirmeden yat?r o zaman kur kayb? ya?amayabilirsin.
    çok kar???k dimi art?k bi bankaya gidip dolar hesab? açt?racam sonra da bankamatik kart?n? 10 gün için de yeti?tirin diye yalvaracam çünkü millet 1 ay da geliyor falan diyor
    bir de az önce bir ?ey duydum galiba mevcut tr hesab?na ba?l? bankamatik kart?n? dolara tan?mlatabiliyormu?sun o olursa süper olucak ?u ilginç konu?an bankac? k?zlar? tel den ar?yal?m bakal?m ne diyecekler

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı orcns Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    internet bankac?l??? ?
    bu arada yeri gelmi?ken soray?m. internet bankac?l??? kullanmak istiyorum ve hatt?m avea. orda kullansam ?ifre mesaj olarak gelir mi ?
    bugün bankam? arad?m ve baya s?ra vard?, mü?teri temsilcisiyle konu?amad?m. bu sorular?n cvab? ondayd? asl?nda
    gelir s?k?nt? olmaz. amerikada iken tr de kulland???n hatt?n orada da aç?k oldugu surece aranabilirsin arayabilirsin yurt d??? kullan?ma aç?ksa tabi. bunun d???nda ücretsiz olan tek i?lem k?sa mesaj alma i?lemi. di?er tüm i?lemler gerçekten pahal?. birde bu söyledi?im turkcell için geçerli. avea ve vodafone'un oradaki kullan?m? ve gsm durumu nedir bilmiyorum ama amerikada san?r?m bütün bu 3 gsm operatörununde kullan?labiliyor olmas? laz?m.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

?nternet bankac?l??? konusunu daha ayr?nt?l? bilen arkada?lar,daha önce kullanan arkada?lar aç?klayabilirse sevinirim.Buradaki banka,oraya bizim cep telefonumuza aktivasyon ?ifresini gönderir mi gerçekten merak ediyorum.Öyle bir ?ey olursa buradan götürece?imiz bankamatik kart?m?z? çok yak?ndan takip edebiliriz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

kredi kart,fatura,harç vs ödemelerimizi bile yapabiliriz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı erhanozcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ?nternet bankac?l??? konusunu daha ayr?nt?l? bilen arkada?lar,daha önce kullanan arkada?lar aç?klayabilirse sevinirim.Buradaki banka,oraya bizim cep telefonumuza aktivasyon ?ifresini gönderir mi gerçekten merak ediyorum.Öyle bir ?ey olursa buradan götürece?imiz bankamatik kart?m?z? çok yak?ndan takip edebiliriz.
    gönderiyor arkada??m. mesajlar geliyor. bir s?k?nt? yok. ben daha önce çok mesaj ald?m turkcell den yap?krediden maximumdan ailemden. s?k?nt? yok.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Hocam son ald???m bilgiye göre ziraat döviz kuru + %2 kesiyor yapt???m hesaplamalara göre kesin olarak söylüyorum tr bankamatik kart?n?zla abd de harcama yap?nca 100 dolarda 4 dolar gidiyor

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Hocam son ald???m bilgiye göre ziraat döviz kuru + %2 kesiyor yapt???m hesaplamalara göre kesin olarak söylüyorum tr bankamatik kart?n?zla abd de harcama yap?nca 100 dolarda 4 dolar gidiyor
    nerden ö?rendin ben geçen sene ziraatten 1000 dolar felan çektim öyle bi?ey olmad?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

kredi kart? borcu yüzde 10 veye 20 si ödendi?i takdirde her ay faiz i?lemez borca burda bi arkada??na biraz para b?rak o her ay yüzdesini ödesin gelince kapat?rs?n

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

yar?n akbank ve avea için kesin yan?tlar? ö?renicem

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Art?k öyle yapacaz,gitmeden baya parada türkiyeye b?rak?p gidecem gözküyor,ahh ahhhh kara baht?m

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

nerden ö?rendin ben geçen sene ziraatten 1000 dolar felan çektim öyle bi?ey olmad?
    az önce ziraat? arad?m öyle söylediler ama %2 çok az bence banka kuru 0.03 krs fazla oldu?undan biraz daha gidiyor toplamda %4 yap?yor yani 155 lirada 6 lira gayet makul

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

az önce akbank ile görü?tüm, 7TL + %0.05 ayr?ca çekilen $ oldu?u için i?in içine kur olay? filan giricek, baya zararl? yani. ziraat sadece %2-3 gibi rakamlarsa çok uygun.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı orcns Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    az önce akbank ile görü?tüm, 7TL + %0.05 ayr?ca çekilen $ oldu?u için i?in içine kur olay? filan giricek, baya zararl? yani. ziraat sadece %2-3 gibi rakamlarsa çok uygun.
    evet ziraat?n her?ey dahil %4 ama para çekmek için de?il al??-veri? yapmak için 7 tl olmasa akbank da çok ho? olurmu?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

evet ziraat?n her?ey dahil %4 ama para çekmek için de?il al??-veri? yapmak için 7 tl olmasa akbank da çok ho? olurmu?
    siz al??veri? için mi ö?rendiniz ben bütün kartlardan para çekme olay?nda ayn? oran al?n?yor diye biliyorum tr banka kesmiyor paray? amerikadaki atm al?yor komisyon olarak

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)