Work and Travel

Sonuç: amerika için hayaliniz nedir?

Katýlýmcý sayýsý
46. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • para

13 28,26%
  • kariyer

11 23,91%
  • yaþamak

11 23,91%
  • macera

33 71,74%
Birden fazla seçeneðe oy verilebilir.
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sizce ödediðiniz paraya çektiðiniz özleme ve verdiðiniz emeðe deðer mi?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Sizce ödediðiniz paraya çektiðiniz özleme ve verdiðiniz emeðe deðer mi?

Amerika ya gitmek.evet bu düþünce insaný heyecanlandýrmaya yetiyor gerçekten ama benim merak ettiðim þu.acaba staj yapmak için oraya gittiðimizde kýsa bir süre sonra bundan piþmanlýk yaþar mýyýz? yaklaþýk 6000$ lýk bir paramýz gittiði içinde buna katlanmak zorunda kalýr mýyýz?gidenler yada gitmeyi düþünenler varsa lütfe fikirlerini sunsunlar.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Kesinlikle her þeye deðer.Ama bu çalýþtýðýn iþe, bulunduðun ortama ve beklentiye dayalý.Aslýnda bu soru tamamen kiþiden kiþiye deðiþir.Ben çektiðim zorluða ve ödediðim zorluða deðeceðini düþündüðüm için 2.defa geldim amerikaya.Ama kimi deçok piþman oluyor tabiki.
    ""Let the game begin""

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

piþman olmalarýnýn sebepleri nedir?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

acikca konusayim eger ki bir kisi zeka problemli biri degilse, psikolojik rahatsizliklari yoksa , hayati boyunca birisine bagimli birsekilde yasadiysa ve tek basina hicbirsey beceremezse o kisi amerikada birsey yapamaz... ama onun disinda amerikada yasam kadar kolay birsey yok. ben 1 senedir burdayim kendi istegimle donucem geri ama kalmak isteseydim yapabilecegim ve cok da basarili olabilecegim bircok konu var.. sorun yasamazsin demiyorum ama hepimiz yetiskin adamlariz bunun ustesinden gelmeliyiz ki sorun diye aglanilan seylerin cozumleri o kadar basit oluyorki genelde..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

çok açýklayýcý oldu teþekkürler açýkçasý ben kariyer odaklý iþler yapmak istiyorum.daha sonrasýndada kazandýðým parayla biraz macera yaþamak istiyorum.antalya da rehberlik yapýyorum ve 8 yýldýr yapýyorum bunu.4 yýl üniversitede okudum ve ev tutup orada yaþadým.sanýrým bnm için cok zevkli olacak

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

bence,deðer mi deðmezmi konusu ilk gidiþ esnasýnda yaþanan hikayelere(gidiþ öncesi ve orada bulunduðumuz süre) dayanýyor...kiþi bu yaþadýklarýyla belirliyor deðip deðmediðini...ben kendi açýmdan söyleyim: gidiþ aþamasýnda asgari düzeyde problem yaþadým ancak orada bulunduðum süre içinde yaþadýklarým beni psikolojik açýdan yýprattý...bununla beraber yaþadýðým güzel anýlarýn da etkisiyle tekrar gitmeyi seçtim..þansým olsa,orada okuyup kalmak için elimden geleni yapardým...

insana en büyük tecrübeyi gözlemleri ve kararlarý kazandýrýr.bence herkes bir kere denemeli bunu.ben tüm piþmanlýklarýmý bertaraf edip gidiyorum 2.defa...ve umarým herkes hayal ettiði amerika macerasýný yaþar....

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

amerikada hayat work and travel kadar lay lay lom seklinde gecmiyor tabiki.. hayat zor her yerde ama suna emin ol dunyada hayat biryerlerde kolaysa orasi mutlaka amerika dir herkes kurallara inanilmaz bagli hersey olmasi gerektigi gibi oluyor.. bundan dolayi ileriye dair ongorulerin buyuk cogunlugu gerceklesiyor hele ki bizim gibi cok zor hayat sartlarinda yasayan bir ulkenin vatandaslari ,amerika gibi herseyin olmasi gerektigi gibi oldugu ulkelerde ,digerlerine karsi 1-0 onde basliyor ama dedigim gibi hersey senin elinde tembellik yapma isin cakalligina kacma kurallara uy olmasi gerektigi gibi davran ve caliskan ol gerisi o kadar kolay geliyor ki burda firsatlar cok fazla...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

wat la ilgili pekçok sorun ve çözümü msaya yatýrýlmýþ burda ama stajla ilgili çok az neden acaba?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

Alýntý kerimk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    wat la ilgili pekçok sorun ve çözümü msaya yatýrýlmýþ burda ama stajla ilgili çok az neden acaba?
    sitenýn adý turkishwat olduðu için olabilr
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

öyle ama turkishinternship yada turkishtrainee diye sitede yok malesef o deðilde ben kursam mý :d

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

Alýntý kerimk Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    öyle ama turkishinternship yada turkishtrainee diye sitede yok malesef o deðilde ben kursam mý :d
    çok katýlaný yok hocam bence zahmet etme
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý matador_36 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    çok katýlaný yok hocam bence zahmet etme
    olur belki hocam zamanla..zamanýnda wat ýnda yoktu mesela amerika ya tek tük master a giden vardý zamanla arttý bu da artar belki ya bnm mrk ettiðim birþey var üniversite bitiren arkadaþlarýmýz neden kariyer odaklý staja gitmek yerine wat felan yapýyor tekrar tekrar???
    VENÝ VÝDÝ VÝCÝ

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Tekrar tekrar gidenler iþin macerasýndan çok gelir kýsmýyla ilgileniyorlar bence
    Heleki her defasýnda ayný yere giden birisi için ne gibi maceralar doðabilir ki
    Sorunun cevabýda benim açýmdan tecrübeyi gelire rahat dökebildikleri için sanýrým.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

valla sorun yaþýyormusun dersen hayýr þükür aslanlar gibi çalýþýp aslanlar gibi yiyorum ama olay þu ki burada tek türk olmak ve arkadaþsýz olmak beni çooook sýktý piþmaným diyemem ama en yakýn 2 arkadaþýmla olmadýðý sürece bir daha abd de çalýþ gez tarzý bir program düþünmüyorum ama þunu söyleyeyim ne sýkýntý yaþarsan yaþa kazandýðýn paralarý abd nin güzel sehirlerinde kýsa süreler içinde olsa yerken mutlu olacaksýn

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

macera, para, gezmek bi yana ben iþin tecrübe kýsmýnýn daha önemli oldugunu düþünüyorum...edindiðiniz tecrubelerin sizlere kattýklarýný dönünce anlayabilirsiniz ancak...türkiyedeki çalþma þartlarýyla asla ve asla bir deðil çünkü yaþam þartlarý ve kültürleri de çok çok farklý bunu deneyim etmek gerçekten ayrý apayrý bi kazaným...ne diyim gitmeyen bilmez...oyuzden ne iþi giderseniz gidin hangi eyalet olursa olsun...hangi þirketle olursa olsun bu iþi iyi yapabilen ve gttiðinizde bi sorun çýktýgýnda sizi ortada býrakmayacak bi þirket olsun yeterli bu bence.... gidin ve tecrübe edin derim...ünv bitince böyle bi þansýnýz olmayacak
    Kod:
    ESRA YILDIZ

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

konuyu acan arkadas okul bittikten sonra gidilen staj programi icin acmis yani bir imkan daha var ama 1 yillik

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

aah ahh benim gibi mezun olunca dersiniz keþke gitseymiþim diye.öðrenciyken bu fýrsatý iyi deðerlendirmek lazým.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý earwen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    aah ahh benim gibi mezun olunca dersiniz keþke gitseymiþim diye.öðrenciyken bu fýrsatý iyi deðerlendirmek lazým.
    wata gitmedin mi sen ? hangi firsat??

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

Özgür ün ilk sayfada yaptýðý tespitlere katýlýyorum.Wat iþlerinin bir çoðu sýradan iþlerdir facebook profillerinde özgürlük heykelelinin Empire state buildingin üzerinde bir çok watcýnýn fotoðraflarýný görmüþsünüzdür ama hiç birinin abd de çöp taþýrken veya yer silerken ki fotoðrafý yok

Ama söylendiði gibi çalýþkan olmak yeterli çok deðiþil iþ ve deðiþik fýrsat var kalmak isteyene de.Anketle ilgili söyleyeceðim %70 macera çýkmýþ ki wat dediðin budur zaten.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý cAv Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Özgür ün ilk sayfada yaptýðý tespitlere katýlýyorum.Wat iþlerinin bir çoðu sýradan iþlerdir facebook profillerinde özgürlük heykelelinin Empire state buildingin üzerinde bir çok watcýnýn fotoðraflarýný görmüþsünüzdür ama hiç birinin abd de çöp taþýrken veya yer silerken ki fotoðrafý yok

Ama söylendiði gibi çalýþkan olmak yeterli çok deðiþil iþ ve deðiþik fýrsat var kalmak isteyene de.Anketle ilgili söyleyeceðim %70 macera çýkmýþ ki wat dediðin budur zaten.
    sen soyleyince bi bakayim dedim neler demisim diye turkiye ye donunce alisinca burdaki sartlara simdi ya amerika olemiymis diyorum kendi kendime

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)