Work and Travel
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ciee - Türk personel

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Çok uzun zaman oldu, konuyu güncellemeyeli ve yarım kaldı, tamamlamak istiyorum, hem bundan sonraki seneler ciee ile katılmak isteyenler için de bilgi olur. Öncelikle bu zaman diliminde yaşadığım diğer sıkıntılardan bahsetmek gerekirse ; ben işimi dört dörtlük yapınca, diğer busser ların özellikle meksikalıların benle çalışmak istemelerini ilk zamanlar hoş karşılarken hani nolacak yardım ederler birlikte işin üstünden geliriz derken, birkaç günlük gözlemlerimin ardından hiçbir iş yapmayıp, sadece menajerin önünde iş yapmaları, göz boyamaları bir nevi televizyona oynamaları. Tamam çok şükür çok hızlıyım, işin üstesinden tek başıma geliyorum ama biraz da olsa insan yardım eder yahu, hadi onu geçtim menajerin yanında bana emir vermeleri ve menajerin sesini çıkartmaması olayı bambaşka bir boyuta taşıdı. Diğer konu ise yemek yemeyi bırakın, nefes almaya fırsatım olmuyor, gerçekten çok zor şartlarda çalışıyorum ( ki fishermans deki çalışan arkadaşlarım her gün yemek, dinlenme ve sigara içmek gibi ihtiyaçlar için kolaylıkla izin alabiliyor ) ve kendi işimi bitirip başkalarına yardım etmem, herkesin mükemmelsin, 1 numarasın, merak etme hepimiz menajerlerle sürekli konuşuyoruz, en kısa zamanda çalışma saatlerin artacak, her şey yoluna girecek demeleri ama menajerlerin umrunda olmamam. 5-6 kilo verdim çok ağır şartlarda çalışarak, hadi bu sorun değil diyeceğim, Türkiye de beslenmeme dikkat edip kilo alırım diyeceğim ama ah bir de çalışmama değse aldığım paraya değse sorun etmeyeceğim ki diğer tarafta yani fishermans wharf da çalışanların overtime yapmaları işin tadını kaçırıyor, insanın hevesini kaçırıyor. Ve arkadaşlarımın 2 haftalık paycheckleri 600-700 civarındayken, benim 1 aylık paycheck im 600 dolar olması insanın çok zoruna gidiyor ve benim yaptığım işin yarısını yapıyorlar. Emin olun daha çok sorun var, bu kadarını yeterli görüyorum. Son kez konuşmaya gittim asıl menajerimle fishermans wharf daki çok az param var, 2 aydır buradayım, yardım edin lütfen bana dedim son kez, hatta geçen hafta sana burada 2.iş imkanı tanıyacağım demiştiniz eğer fish tales de çalışma saatlerin artmazsa demiştiniz, tamam arttı ama sadece 5 saat ki bu benim mağduriyetimi karşılamaz (en azından 1000 dolarlık bir mağduriyet yaşadım), lütfen burada çalışmama izin verin eğer beğenmezseniz her şeyi bir kenara bırakıp buralardan gideceğim dedim. Yok dedi zaten arttı saatlerin hem ben öylesine söyledim hesabı. Ve 2 işte çalışman imkansız aynı şirkette derken herhalde hem fish tales de hem de fishermans wharf da çalışan 5-6 personeli unuttu bir şey demedim, hem overtime sevmiyorum ve böyle imkan tanımıyorum çalışanlarıma derken diğer wat öğrencilerine verdiği overtime ları unuttu yine bozmadım ( son hafta arkadaşlarımın aldığı çalışma saatleri ortalama 42-43 saat ve biri 50 saat aldı) ve son olarak bundan sonra böyle bir şeye de imkan tanımayacağım dedi, örneğin 12-6 arası çalışması gerekiyorsa schedule da, 6 da gidecek kalma yok, fazla saat yok bundan sonra dedi ve dün akşam arkadaşım 11 de işi bitirdi, 5 saat fazla çalıştı, kıvırmalar ve yalan söylemelerle yolun sonuna geldik. Benden sonra ciee deki personelleri çağırıp hakkımda bayağı yalan-yanlış şeyler söyledi, yine bir şey demedim, görevliler tamam gidebilirsin dediler, 20 gün süren var iş bulmak için ve sana job offer göndereceğiz maille, onu doldur ve bize gönder, bol şanslar dediler olay bu şekilde kapandı.
    Konu Captain91 tarafından (23-07-2011 Saat 07:35 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)