Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 7 Sayfadan 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 193 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: WAT Öðrencilerine Harçsýz Pasaport

Wat Profesörü hati - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    19

Arrow WAT Öðrencilerine Harçsýz Pasaport

WAT öðrencilerine harçsýz pasaport konusu geçtiðimiz sene en çok tartýþýlan konulardan birisiydi. Bir çok arkadaþýmýz denedi ancak baþarýlý olamadý. Kimi arkadaþlarýmýz daha yolun baþýnda dekanlýktan geri çevrildi kimi arkadaþlarýmýz emniyet müdürlüklerinden... Ben azmettim ve hiç harç ödemeden 2 yýl uzattým ve istiyorum ki bu sene herkes devletin öðrencilere tanýdýðý bu muafiyetten yararlansýn. Bu arada hatýrlatayým bu sadece pasaport harcý muafiyeti, ilk defa çýkaracak olan arkadaþlar 70YTL cüzdan ücretini her türlü ödiyecekler malesef. Ama olsun 215YTL olan 2 yýllýk harcý ödemiyeceksiniz.

Efendim þöyle baþlayalým:
    Öncelikle siz "Öðrenci Meþruhatlý Pasaport Almak Ýsteyen Vatandaþýmýz" sýnýz. Yurt dýþýna bilimsel, sosyal, kültürel(sizinki bu olacak) ve spor etkinliklerine katýlmak veya eðitim amacýyla yurt dýþýna çýkýþ yapan üniversite öðretim elamanlarý ile öðretmenler ve öðrencilerin yurt dýþýna çýkýþlarýnda; Üniversite öðretim elemanlarý ve öðrencileri yurt dýþýna çýkýþlarý için üniversitelerinin onaylarý ve yurt dýþýnda kalacaklarý tarihleri ile ilgili yazýyý üniversitelerinden alacaklardýr. Milli Eðitim Bakanlýðýndan ayrýca bir yazý almalarýna gerek kalmayacaktýr.

Simdi de pasaport almaya giderken yanýnýzda götüreceðiniz belgeleri sayalým:
    1 - Nüfus cüzdanýnýn aslý ve fotokopisi,
    2 - Yeni alacaklar için 4, var olan pasaportunu geçerli bir nedenden dolayý ( vize reddi alýnmasý, sýnýr dýþý kaþesi vurulmasý, eþkal deðiþikliði vb ) deðiþtirmek isteyenler 3 fotoðraf, pasaportunu uzatmak isteyenler 3 adet fotoðraf,
    3 - Ýstenen süreye göre maliye veznelerine yatýrýlacak para karþýlýðý alýnan harç makbuzu,
    4 - Pasaport bürolarýndan alýnacak form doldurularak yeni alacaklar, pasaportunun süresini uzatacak veya deðiþtirecek olanlar ilk üç maddede belirtilen evraklarla en yakýn ilçenin pasaport bürolarýna müracaat edeceklerdir.

Bu pasaport harçlarýndan muafiyetinize iliþkin belgeyi okuldan alýrken, yurt dýþý çýkýþ harcý muafiyeti için belge istemeyi de unutmayýn. O belgeyi de hava alanýnda çýkýþ yaparken görevli polis memuruna göstereceksiniz...

Ben yine de dekanlýkta yada emniyet müdürlüklerinde karþýlaþabileceðiniz sýkýntýlarýn üstesinden kolaylýkla gelebilmeniz için konuya iliþkin belgeleri sizin için hazýrladým, buyrun ===>> TIKLA

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

arkadaþlar bu arada þunu da belirteyim, pasaport çýkýþ süresi çok kýsa bir süre. yani evraklarý tamamlamanýz halinde bugün baþvuru yapsanýz yarýn pasaportunuz elinizde.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

unutmadan þunu da ekleyeyim, pasaportlarý en az iki yýllýk çýkarmanýz sizin yararýnýza

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

vay be zamanýnda 300 lira para ödemiþtim buna

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Ben bu iþi geçen sene yapmýþtým.Okuldan yazý almanýz gerekiyo ve marmara üniversitesinde okuyanlar dikkat! çok zor veriyolar.Olayý bilmedikleri için oluyo bu da.Biraz uðraþmanýz gidip gelmeniz gerekecek.ben 1 sene uzatmýþtým sadece.2 sene uzattýrma olayý da sanýrým okuldan aldýðýnýz yazýya ek olarak yazdýrmanýz gerekiyo.biþi yazmazsa 1 sene uzatýyolar.Baþvurdðunuz þirket size bi yazý vercek onla okula baþvurun.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

gskapun bu pasaportlar deðiþecekmiþ falan filan bizim eski pasaportta usa vizesi var uzatmaya kalkarsak o vize de yeni pasaportta gözükmeyecek mi? ya da baþka birþey mi

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart pasaport ücretleri hakkýnda

herkese merhaba. aracý firmamýn yönlendirmesi sayesinde harç ödemeden 2 yýllýk pasaport aldým. ayrýca new yorktaki TC konsolosluðunda pasaportumu 2011 e kadar uzattým ve sadece 53$ ödedim ve iþlemim hemen bitti. ancak uzatmayý en fazla 5 yýl uzatýyolar. yani benimki 2008 kadar geçerliydi ama, 2006+5=2011 e kadar uzattýlar.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

ayseyavuz hoþgeldin. ya ben harç ödemiþtim beni yönlendirmediler bu konuda hakkaten kýzdým þimdi. peki harç ödememek için en fazla 2 yýllýklara mý müsade ediyorlar? neden 5 yýllýk almadýn mesela? 5 yýllýk pasaport için amerikada 53 dolar hakkaten çok iyi. ot gibi gidip gelmiþim

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

''ben öðrenciyim. yurtdýþýna çýkacaðým harç muafiyetinden yararlanmak istiyorum'' dediðimiz zaman direkt olarak pasaportunuzun geçerlilik süresini 2 yýl uzatýyorlar. maalesef bu konuda üst sýnýr 2 yýl..
    Konu gokhaNJan tarafýndan (22-01-2007 Saat 02:50 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

o zaman ben gidip uzatayým bunun sýnýrlamasý yoktur herhalde yani þu anda gidip uzattýktan 2 yýl sonra gene uzattýrabilirim ?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

2 yýl sonra öðrenciliðin devam ederse elbette uzattýrabilirsin..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

cevaplar için teþekkürler gökhanjan çok yardýmcý oldun saðol

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Smile pasaport süresi ve ücreti

ben amerikaya armada grandee ile gittim.öncesinde bi çok firmaya görüþmüþtüm ama pasaport alýrken öðrencilere tanýnan bu kolaylýðý sadece bu firmadan söylemiþlerdi. ayrýca bu bilgi internet sitelerinde de yer alýyodu. öðrenciyken baþvurduðun zaman en fazla 2 yýllýk pasaport veriyolar. zaten uzatma iþlemini newyorkta bayaðý ucuza halletmiþtim. pasaportumu aldýðým tarih 15 mart 2006. ben uzatma için 3 ekimde konsolosluða gittim. eðer yenileme tarihi olarak 3 ekim 2011 isteseydim 75$ ödeyecektim ama ordaki bayan bana bi kýyak daha yapmýþtý. süreyi 15 mart 2011 yazdý ve 6 ay için 20$ fark ödemekten de böylece yýtmýþ oldum

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

neyse biz de türkiyeden halederiz. öðrencilik biterkene de eðer gidersem oradan alýrým bi 5 yýllýk

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

@hati

yüklediðin dosyanýn linkine ulaþýlamýyor. Tekrar yükleyebilir misin?
    Teþekkürler
    ----------
    Boðaziçi Üniversitesi bu iþ için önemli bilgiler vermiþ. Bunlar da ordan alýntý.

5682 sayýlý Pasaport Kanunu ile 27 Ocak 2004 tarihli ve 25359 sayýlý Resmi Gazete’de yayýnlanan “Yurt Dýþýna Çýkýþlarda Harç Alýnmasýna Ýliþkin Usul ve Esaslar Hakkýnda Kararda Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair 2003/6719 sayýlý Bakanlar Kurulu kararý’’ çerçevesinde; bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katýlmak amacýyla ya da eðitim amacýyla yurt dýþýna çýkacak üniversite öðretim elemanlarý ile öðretmen ve öðrenciler, pasaport iþlemlerinde ve yurt dýþýna çýkýþlarýnda pasaport ve yurt dýþý çýkýþ harcýndan muaf tutulabilirler.

Pasaport ve yurt dýþý çýkýþ harcýndan muaf tutulmak için öðrenci statüsünde olmak zorunludur. Mezunlar bu muafiyetlerden yararlanamazlar. Bu nedenle öðrencilerin mezuniyetleri kesinleþmeden önce bu iþlemleri tamamlamalarý önerilir.

Pasaport harcýndan muaf pasaport düzenlenirken yurt dýþýnda geçirilecek süre dikkate alýnýr. Üniversitelerinden almýþ olduklarý belgede; 6 aya kadar süre belirtilenler için 6 ay, 6 aydan fazla süre belirtilenler için 1 yýl, 1 yýldan fazla süre belirtilenler ile süre belirtilmeyenler için 2 yýl süreli pasaport düzenlenir.

Pasaport veya Yurt Dýþý Çýkýþ Harcý Muafiyetinden Yararlanmak Ýçin Yapýlmasý Gerekenler:
    • Baþvuru sahibi, onaylý baþvuru formu ve davet ya da kabul mektuplarýnýn bir örneði ile birlikte
    Öðrenci Ýþleri Dekanlýðý’na baþvurur.
    • Öðrenci Ýþleri Dekanlýðý, gerekli belgeleri hazýrlar. (Yurt dýþýnda geçirilecek süre bu belgelerde belirtilir ve sözkonusu belgeler 6 ay süresince geçerlidir.)
    • Hazýrlanan belgeler baþvuru sahibi tarafýndan ilgili Valilik ya da Emniyet Müdürlüðü’ne sunulur.
    Önemli yeri kýrmýzý ile yazdým. WAT ile gidenler orda en fazla 4 ay kalýyor yani 6 aydan kýsa bir süre olduðu için üniversite ona göre muafiyet belgesi verir. ACaba 2 yýllýk alan arkadaþlar nasýl halletti bu iþi
    Konu faruk tarafýndan (05-04-2007 Saat 01:01 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý hati Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Bu pasaport harçlarýndan muafiyetinize iliþkin belgeyi okuldan alýrken, yurt dýþý çýkýþ harcý muafiyeti için belge istemeyi de unutmayýn. O belgeyi de hava alanýnda çýkýþ yaparken görevli polis memuruna göstereceksiniz...
    @hati ;
    ben okuldan harç muaf belgesini aldým da hava alanýnda çýkýþ yaparken görevli memura ne verilcek onu anlamadým?ben tek bir belge aldým okuldan onu da pasaport alýrken vercem..baþka birþey almadým ki ben

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

danýþmanlýk firmamýn bana vermiþ olduðu yazý ile gitmeme raðmen okuldan muafiyet için gerekli belgeyi vermediler.Nedenini sorduðumda Emniyet'in kendilerine vermemelerini söylediklerini belirttiler.2 haftadýr böyleymiþ.Ve Emniyet ten bu yazýyý istediklerine dair bir belge getirmemi söylediler.Üstelik ukalaca daha önce baþka bir öðrencinin bunu denediðini ama alamadýðýný söylediler.Yani 2 hafta önce veriyorlarmýþ artýk kalkmýþ.Peki ben ne yaptým.Kalktým Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü ne gittim.Oradaki memur bana Emniyet in okulu asla muhatap almayacaðýný.Bir yazý varsa bunun ancak Bakanlýktan,o da hem okula hem Emniyet e gönderileceðini söylediler.Yani yalan söylüyorlar.Peki þimdi ne yapacaðým?Hiç istemediðim halde Emniyet teki bir arkadaþýmý iþin içine sokacaðým.Neden derseniz sorun para deðil sorun mecbur olduklarý halde vermemeleri bu belgeyi ve yalan söylemeleri.Ben Emniyet in yerinde olsam dava açarým bunlara.Aslýnda okula demek lazým,siz benden yazý istiyorsunuzda hani size gelmiþ olan yazý nerede vermemenize dair?Daha önce vermemiþ olsalar diyeceðim bu programý kültürel olarak kabul etmiyorlar ama kendileri diyorlar 2 hafta öncesine kadar verdiklerini.Niye öðrencilere bu zorluk anlamýyorum.Bakalým neler olacak.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Arkadaslar bende gecen salý gunu gittim dolu belge verdim work and travel makbuzu firmadan alýnan belge emniyetten mi tam bilmiyorum yasanýn yazýsý ve bir dilekçe ile gecen salý basvurdum bugun gittigimde bir baktým bizim bolumun ogrenci iþlerindeki adamýnýn 15 gun mu ne izni varmýþ izne ayrýlmýþ adam saolsun baska bir adama yonlerdirdi benim belgeleri umarým yarýn cýkacak burdan tum arkadaslara kolay gelsin diyorum ) bir de istanbul univ. fazla ugrasmayýn cok zor veriolar :S

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

"Bu pasaport harçlarýndan muafiyetinize iliþkin belgeyi okuldan alýrken, yurt dýþý çýkýþ harcý muafiyeti için belge istemeyi de unutmayýn. O belgeyi de hava alanýnda çýkýþ yaparken görevli polis memuruna göstereceksiniz..." hati
    Yani harç ücretinden muaf olmak için üniden kaç tane belge almamýz gerek?
    Ben bi tane diye biliyodum:S

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

o yurt dýþý çýkýþ harcý 15 ytl degil mi arkadaslar ???

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

15 ytl ise hiç uðraþamam valla okuldan bi daha belge almak için..zaten 1001 güçülükle aldým diðerini

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlar karýþtýrýyosunuz okuldan belge alýyosunuz o belge sayesinde sadece cüzdan ücreti ödeyerek pasaportunuzu alýyosunuz oda 70 ytl. buradaki 15 ytl ise yurt dýþýna çýkýþ harcý. her çýkýþta ödenen paradýr...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

yok ben anladým olayý da çýkýþ harcý için de ayrý bir belge alýnmasý söylenmiþ baþka bir konuda..ben diyorum ki çýkýþ harcý 15 ytl ise hiç kasamam bir daha baþka bir belge almak için..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Geçen Sene çikiþ Harcini ödememek Için Bir Belge Istemiyorlardi Bu Da Yenimi çikti? Flyaway Hangi Okulda Okuyordun Sen?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý cellman Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yok ben anladým olayý da çýkýþ harcý için de ayrý bir belge alýnmasý söylenmiþ baþka bir konuda..ben diyorum ki çýkýþ harcý 15 ytl ise hiç kasamam bir daha baþka bir belge almak için..
    bizden yaný work and travel ýcýn amerýkaya gýdecek olanlardan cýkýþ harcý almýyolar yaný oyle bý belgeye de gerek yok

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

anladým.þirketten de öyle birþey demediler zaten..baþka bir konuda hati öyle birþey demiþ de benim de kafama takýlmýþtý..saðolasýn açýklama için..

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Yýldýz Teknik kadar lanet bir okul varsa söyleyin.
    Bilmeyen insanlara, öyle biþey yok diyorlar. Resmi gazeteden genelgeyi alýp gidincede "sadece eðitim amaçlý çýkýþlarda veriyoruz" diyorlar.
    Genelgede apaçýk kültürel etkinlik yazýyor iþte ve konsolosluðun wat hakkýndaki tanýtým yazýsýnda da kültürel deðiþim programý olarak belirtiliyor. Diðer üniversitelerin yaptýðýný bizim lanet okul niye yapmýyor. Sanki döner sermayeden ödeyecekler benim harcýmý.Alt tarafý bi belge düzenleyeceksin yaa...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Angry

Alýntý farukyazici Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yýldýz Teknik kadar lanet bir okul varsa söyleyin.
    Bilmeyen insanlara, öyle biþey yok diyorlar. Resmi gazeteden genelgeyi alýp gidincede "sadece eðitim amaçlý çýkýþlarda veriyoruz" diyorlar.
    Genelgede apaçýk kültürel etkinlik yazýyor iþte ve konsolosluðun wat hakkýndaki tanýtým yazýsýnda da kültürel deðiþim programý olarak belirtiliyor. Diðer üniversitelerin yaptýðýný bizim lanet okul niye yapmýyor. Sanki döner sermayeden ödeyecekler benim harcýmý.Alt tarafý bi belge düzenleyeceksin yaa...
    Bende seninle ayný sýkýntýyý çekiyorum malesef fakülte dekanýndan,rektör yardýmcýsýna kadar konuþtum dedikleri bu belgenin daha önce verildði fakat rektörlüðün aldýðý karar nedeniyle artýk iaste ve erasmus tipi programlar haricinde kimseye bu belgenin verilmiyeceði yanýtýný aldým.Yani bu belgeyi almak isteyenler direk rektörlükle konuþmalý ama artýk bunun içinde bir süre yok rektörlükle yazýþmaya kalksan kim bilir ne kadar sürer.Bundan dolayý cuma günü gittim baþvurdum pasaporta pazartesi alýcam.Malesef bundan sonra yapýcak bir þey yok.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadaþlar 2000 küsur dolar harcýyoruz bu programa..15 ytl için bu kadar zahmete deðer mi sizce ya?

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý cellman Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar 2000 küsur dolar harcýyoruz bu programa..15 ytl için bu kadar zahmete deðer mi sizce ya?
    15 ytl için deðil bu zahmet pasaport alýrken 75 ytl cüzdan bedeli deðilde hani 1 yýllýk 2 yýllýk 3 yýllýkvs bedeller var ya onlardan muaf olmak için uðraþýyoruz biz.Artýk uðraþmýyoruz ya

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks