WAT öðrencilerine harçsýz pasaport konusu geçtiðimiz sene en çok tartýþýlan konulardan birisiydi. Bir çok arkadaþýmýz denedi ancak baþarýlý olamadý. Kimi arkadaþlarýmýz daha yolun baþýnda dekanlýktan geri çevrildi kimi arkadaþlarýmýz emniyet müdürlüklerinden... Ben azmettim ve hiç harç ödemeden 2 yýl uzattým ve istiyorum ki bu sene herkes devletin öðrencilere tanýdýðý bu muafiyetten yararlansýn. Bu arada hatýrlatayým bu sadece pasaport harcý muafiyeti, ilk defa çýkaracak olan arkadaþlar 70YTL cüzdan ücretini her türlü ödiyecekler malesef. Ama olsun 215YTL olan 2 yýllýk harcý ödemiyeceksiniz.

Efendim þöyle baþlayalým:
Öncelikle siz "Öðrenci Meþruhatlý Pasaport Almak Ýsteyen Vatandaþýmýz" sýnýz. Yurt dýþýna bilimsel, sosyal, kültürel(sizinki bu olacak) ve spor etkinliklerine katýlmak veya eðitim amacýyla yurt dýþýna çýkýþ yapan üniversite öðretim elamanlarý ile öðretmenler ve öðrencilerin yurt dýþýna çýkýþlarýnda; Üniversite öðretim elemanlarý ve öðrencileri yurt dýþýna çýkýþlarý için üniversitelerinin onaylarý ve yurt dýþýnda kalacaklarý tarihleri ile ilgili yazýyý üniversitelerinden alacaklardýr. Milli Eðitim Bakanlýðýndan ayrýca bir yazý almalarýna gerek kalmayacaktýr.

Simdi de pasaport almaya giderken yanýnýzda götüreceðiniz belgeleri sayalým:
1 - Nüfus cüzdanýnýn aslý ve fotokopisi,
2 - Yeni alacaklar için 4, var olan pasaportunu geçerli bir nedenden dolayý ( vize reddi alýnmasý, sýnýr dýþý kaþesi vurulmasý, eþkal deðiþikliði vb ) deðiþtirmek isteyenler 3 fotoðraf, pasaportunu uzatmak isteyenler 3 adet fotoðraf,
3 - Ýstenen süreye göre maliye veznelerine yatýrýlacak para karþýlýðý alýnan harç makbuzu,
4 - Pasaport bürolarýndan alýnacak form doldurularak yeni alacaklar, pasaportunun süresini uzatacak veya deðiþtirecek olanlar ilk üç maddede belirtilen evraklarla en yakýn ilçenin pasaport bürolarýna müracaat edeceklerdir.

Bu pasaport harçlarýndan muafiyetinize iliþkin belgeyi okuldan alýrken, yurt dýþý çýkýþ harcý muafiyeti için belge istemeyi de unutmayýn. O belgeyi de hava alanýnda çýkýþ yaparken görevli polis memuruna göstereceksiniz...

Ben yine de dekanlýkta yada emniyet müdürlüklerinde karþýlaþabileceðiniz sýkýntýlarýn üstesinden kolaylýkla gelebilmeniz için konuya iliþkin belgeleri sizin için hazýrladým, buyrun ===>> TIKLA