Arkadaþlar öncelikle merhaba þu an oklahoma clintondan yazmaktayým. Duyanlarýnýz belki kulaklarýna inanamayacak oklahoma mý diyecek ama evet doðru duydunuz oklahomadayýz 45 derece sýcaktayýz. Bizi buraya kim gönderdi ? Ýsim vermicektim ama 50 tane öðrenci maðdur olduðu için isim veriyorum ILM (istanbul lisan merkezi)
3 kiþi ilm adlý þirketle oklahomaya geldik. O kadar baðýrmama raðmen doðu kýyýsýnda güzel bir yer istiyorum dememe raðmen bizi oklahomaya verdi amerikalý sponsor. Ilm adlý þirketin bize dediði ''oklahoma clinton güzel yerdir 10 bin nüfusu vardýr iyi para biriktirirsiniz'' gibi vaadlerle bizi kandýrdý. Verdikleri söze göre 3 arkadaþ oklahoma clinton adlý köyde holiday inn'de housekeeper olacaktýk. Neyse sözü fazla uzatmayayým buraya 24 haziranda ayak bastýk. Oklahoma Citynin Clinton adlý kasabasýna gelmek için 200 dolar taksi parasý verdik düþünün. En sonunda Clinton'a ayak bastýk ama basmaz olaydýk tam 120 fahrenayt yani 45 derece isterseniz hemen resminide size gösterebilirim ya da internetten girip bakabilirisinz. Konuyu saptýrmadan devam edeyim ILM nin verdiði otele geldik 60 dolar haftalýk kiþi baþý oda parasý demiþlerdi 80 dolar çýktý. Bunuda geçtim esas bomba geliyor. ILM nin anlaþtýðý apex adlý sponsor'un merkezi clinton yani kulübe gibi bir yer kurmuþlar buradan sponsorluk yapýyorlar. Biz çalýþacaðýmý otele doðru gitmeye baþladýk ama ne görelim otel daha inþaat halinde!!!! 2 hafta boyunca otelde 45 derece sýcaðýn altýnda inþaatta tuðla kutu kürek ne varsa taþýdýk kazdýk yükledik. Elimde çizilmedik yer kesilmedik yer kalmadý bir arkadaþ az kalsýn bayýlýyordu. Ýnanmayanlar olacak hatta ilm'den work and travel sorumlularý bu forumu ziyaret edip hayýr falan dicekler bahane bulacaklar ama isterseniz inþaat resimlerini ve videolarýnýda yükleyebilirim.En sonunda ILM yi aradýk ve baskýlara baþladýk adamlarýn dediði lafa bakýn aranýzda 1 kiþinin ingilizcesi kötü o yüzden böyle yere denk geldiniz. Keþke sadece çalýþan biz olsak 5 türk daha ayný durumda inþaatta çalýþmýþlar birisi az kalsýn boynum kýrýlýyordu dedi. Durduk yere iþten kovulduk çalýþmamýza raðmen ne yapýcam bilemiyorum. Burada ne adam var ne hayvan sadece biz varýz. Otelde týkýldýk kaldýk Ýnþaattýn yorgunluðu hala üzerimde ne yapabilirim yardým edin.Buradan gitmeyi planlýyoruz ama SSN numarasýna burada baþvurduk baþka eyalete gitsek 2 hafta sonra o eyaletten alabilir miyiz.
Not: ILM ile giden bütün arkadaþlarým periþan oldu hepsi küçük köylere kötü iþlere verildi sakýn ama sakýn bir daha böyle hata yapmayýn bu çok önemli bir uyarýdýr herkese belgeleri delilleri gösterebilirim hiçbiri uðraþmýyor elerinden bir þey gelmiyor alternatifleri yok. Burada kendilerini haklý göstermek için bir kaç þey yazabilirler ama onlarýn klimalý odalarýndan kafalarýna göre yazdýklarý þeylere inanmayýn eðer öyle bir þey yaparlarsa ben size bütün videolarý ve resimleri tek tek yükleyip göstericem ne halde olduðumuzu

Alýntý
Bookmarks