Ortada ciddi bir WAT magdurlugu ve şirket deneyimsizliği mevcut.. Magdur olan öğrenci Amerikadan nefret etmiştir, bütün bir yazını boşa harcamıştır.. Öğrenciyi oraya gönderen şirkette ciddi derecede zedelenmiştir.. durum şu ki bana göre İLM gibi bir dil eğitim(ler)i veren bir şirketin sadece "DANIŞMAN" tarafından şirket adına yazılar yazması bu şirketin tüm kurumsallığını ve saygınlığını daha çok zedeler. Hatta şu ki mesajın başlangıcında DANIŞMAN Bey/Hanım'ın FAHRENHEIT - CELCIUS hatası burada wat yapacak arkadaşların aklında ciddi sorular bırakabilir. Çünkü WAT ciddi bir iştir. Gidecek arkadaşların ve Gönderecek şirketlerin konuya hakim olması şarttır... ayrıca sağlam ve kurumsal çalışan şirketler kolay kolay forum sitelerinde bilhassa "Danışmanları" ile cevap yazmaya cesaret etmelerini de firmayı zedeleyici bir unsur olarak görüyorum....

NOT: Lütfen Kimse hakkımda "herhangi bir şirket yanlısı" olarak yorum yazmasın, hiç bir şirketi övmem, işimi yaptırırım... çünkü bilirim ki önemli olan burdaki şirketlerin aslında pek anlamı olmadıgı ve AMRIKADAKİ SPONSOR ŞİRKETLERİN DURUMUN BELKEMİĞİ OLDUGUDUR... şimdi bu durumda, bir şirketin öğrencisi mağdur oldugunda bırakın öğrenciyi TÜRKİYEDE bulunan şirketin o sponsorun yakasına yapışması hatta ve hatta bu sponsorun WAT programı için tehlikeli oldugu hakkında şikayet etmesi bile gereklidir ki vize alırken de görüyoruz konsolosluklar orada hangi haklarımızın oldugunu, neler yapabileceğimizi vs. durumları bize artık bilip bilmediğimizi ısrarla soruyorlar.. sebep? bir ÖĞRENCİNİN daha orada magdur olmaması... neler yapavbileceğini bilmesi..

ve TÜM ÖĞRENCİ ARKADAŞLARA ÖNERİM ŞUDUR Kİ;

Sorun abi, şirkete gittiğinizde sorun çekinmeyin "siz hangi sponsor ile RESMI olarak çalışıyorsunuz?" eger size derlerse BİZ TÜM SPONSORLARLA çalışıyoruz" işte bu yalandır bir arkadaşımın aldıgı bu cevabın karşısında şok olmustum olabildiğince büyük sponsorların RESMI olarak çalıştıgı şirketlerle gitmeye calısın magdur olmak istemiyorsanız.. Her sene uçağa bindiğimiz andan itibaren gözleri açılan magduriyetini anlayan bir ton arkadaşla tanıştım, yeri geldi bizzat ben yardım etmeye onlara orda magdur olmamaları için elimden gelmeye çalıştım.. ve öyle şeyler gördüm ki, adamı en hızlı ve tehlikeli şehirlerden biri olan "atlantic city" ye gönderiyorlar, adamın işi "kağıt dağıtmak" , burayı bilen adam bunu cok iyi bilir ki atlantic city de 3-4 ay boyunca reklam kağıdı dagıtılacak bir iş yoktur güldüğüme bakmayın HANGİ ŞİRKET oldugunu da bilmiyorum ama bu arkadaşlar gerçekten oraya vardıgımızda hayatın nasıl döndügünü ve neler oldugunu çok iyi bildiler ve yaşadılar. Ki 3 senedir o civarlarda olmama ragmen, her Atlantic city ye gittiğimde supervisorlerim, amerikalı arkadaslarım ve managerlerim bana tembihler geceleri sakın sokaklarda fazla yürüme diye.. Tecrübe için elimde kamera ile yürümüşlüğüm de vardır.. ve sonuç : Gerçekten tehlikeli sokaklar olabiliyo

Toplamak gerekirse; GİDECEĞİNİZ ŞİRKETİN ÇALIŞTIĞI SPONSOR FIRMA EĞER BUYUK İSİM YAPMIS BİR FİRMAYSA "KORKMAYABİLİRSİNİZ" ama korkmayın demiyorum kesinlikle.. güven ihtimalini %90 lara çıkarabilirsiniz en azından..

Kalın Sağlıcakla.