Alıntı ilm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eğer sözleşmeye tam olarak uyulucaksa
Landscaping---- peyzaj demek bunu yaparken kazı kazılabilir... bir çok agır iş yaptırabilirler
Cleaning of the interior, or rooms, or grounds of the new hotel--- temizlik diyor temizlik çok genel birşey herşeyi yaptırırlar...

sıcaklık konusunda olagan üstü durumlar olabilir... bu yaz çok sıcak geçmiş olabilir bunu kimse bilmez.

bu işe 5 kişi gidecekti. bizim şirketimizden 6 kişi gitti(bir kişi sonradan bu işe gitti kendi isteğiyle burada kalmak istedi(kendi işi sponsorun merkeziyle aynı şehirdeydi ve ilk sponsorun ofisine gitti. kız ögrencimizle konusup otelde çalışmak istedi. )) 2 kişi bu işten şikayetçi değildi kız ögrenci çalışıyordu hiç bir sorun yoktu. diger erkekde bu 3 kişiyle aynı işi yapıyordu ondanda bir şikayet yoktu zaten kendi istegiyle çalıştı. sonradan 1 kişi daha geldi oda şikayet etti iş agır diye.

magdur olan veya kendini magdur gören ögrencilerin isimlerini dediğiniz gibi yazsınlar buraya bende bilgilerini yazıyım. buradaki 4 kişi haricinde 100 civarı ögrenciden kaç magdur var görelim. iddaa ediyorum tüm şirketlerin şikayetlerine bakalım en az bizimkidir...

Oraya gidenler sizin hatanızla zor durumda kalmamış olabilir.Bu hata tamamen Amerikadaki sponsorun olabilir ancak siz bi danışmansınız ve kendinizi nasıl savunacağınızı bile bilmiyosunuz.Bi sorun çıksın veya çıkmasın ben sizin gibi düşünen bi kişiyle sorunum olursa nasıl anlaşabilirim?

Adama inşaat işçisi gibi çalışmış.iyi valla tak öğrencinin kafasına kasketi çimento harcı karıştırsın beton döksün sıva yapsın tuğla taşısın..neticede adı LANDSCAPING-Çevre düzenleme-Her inşaat işi bu başlıağa girer..Ne yaptınız bunu housekeeping işine döndermek için?Ondan bahsedin.Biz elimizden geleni yaptık ama elimiz kolumuz bağlıydı sözleşme gereği dava açamıyoruz Amerikadaki şirkete desen anlarım öğrenciyi savunmuşsun ama sen iş tanımı bu manaya geliyo iş tanımında ağır işçilik yaptırma hakkında bahsedilmiş öğrenci kabul etmiş dersen bu mantıkla 2 adım atamazsın.Ben eminimki siz bu öğrencilere yapılacak işin temizlik(size göre temizlenilen her şey temizliğe girer) demişsinizdir ve otelde çalışacaksın demişsinizdir (neticede amelede olsa otelde amele oluyorlar zaten).Yaptığınız tek şey Amerikaya gitme heyecanıyla sözleşmedeki teferruatı görmeyip size tamamen güvenen öğrencilerin parasını sömürmek.tek tarifi budur.şimdi bana cevap olarak bizde bu çalışma şartlarını bilmiyoduk filan dersen bende sana derimki bilmiyosan bu işi yapma.yada öğrendin mi,öğrencinin mağduriyetini giderki firma olarak güvenilirliğin artsın.Yoksa forumlarda hakkını saçma sapan tercüme mantığıyla savunmaya çalışırsın..