Work and Travel
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2011 WAT NasiL Gidiyor MiLLet..

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    16

Thumbs down 2011 WAT NasiL Gidiyor MiLLet..

SeLam arkadasLar.. 2011 watiyLa iLgiLi neLer umdunuz neLer buLdunuz.. Hos daha watin bitmesine baya vakit var daha ama oLsun.. MeseLa buraya boLe caLismaya mi geLdik okadar para odeyip onu cikartmaya caLisioruz ben bidaha geLmem buraya diyen cok kisi gordum Gerek bu sene gerek gecen sene.. Ama haLinden son derece memnun adamLarda gordum Yada USA de isi patLayanLar, sirket magdurLari, yasanan maceraLar egLenceLer veya aksiLikLeriyLe nasiL bir WAT geciriyorsunuz??

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart :(

ben amerikaya gidemeden magdur oldum.dan??manl?k ?irketim ortada yok kalakald?m öylee

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

geleli 13 gun oldu, is badlangicimdan dolayi gec katildim. Ilk geldigimde kalacak yerim falan hazir degildi. Biraz sansliydim cok sukur, beni karsilayacak birilerini buldum, evinde kaldim, daha sonra isyerinde calisan bir amerikali, arabasiyla her yere goturdu beni, ne kadar amerikali gorduysem yardimci oldular. Hatta bana calisanlardan biri bisiklet bile verdi, tertemiz bisiklet. Giderken ne yapiyim dedim, ihtiyaci olan birilerine ver dedi ilk 3 gun zor gecti ama evimi ayarladiktan sonra alistim buralara. Ise gelince, satis gorevlisiyim, birebir musterilerle muattapim, watin dil olarak en cok zorlayici islerden biri. Ne kadar ingilizceme guvendiysem de, birebir tezgahtarlik olayi bambaska. Ama zamanla alistim, suan cok sukur super her sey. Tek handikapim tek basimayim, hic turk yok, birkac turk arkadas gordum sadece, o da sosyal guvenlik numarasi alirken. Turkce muhabbet edicek birilerini mutlaka ariyor insan. ilk baslarda birkac defa geri donmeyi dusunmedim deil . Bir yandan da diyorum gelmeseydim napicaktim, insanin hayatina boyle bir firsat kac kere geciyor.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

axiboy nerde ne satisi yapiyorsun?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

marlyland rockville county'de twinbrook shopping centerda flynn ohara uniforma magazasinda calisiyorum. Okul uniformalari satiyoruz. Tezgahtarlik

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

eveeeet sevgili dostlar amerikaya geleli 20-25gün felan oldu ba??mdan geçenleri nas?l anlatsam nerden ba?lasam bilmiyorum. Herkes gibi bende büyük umutlarla gelip hayal k?r?kl??? ya?ad?m. San?r?m bu wat?n olmazsa olmaz? herkesin geçirdi?i bir evre olsa gerek =) biz çal???ca??m?z yeri merkezi bir yerde beklerken bizi teee ?ehir d???ndaki bir yere verdiler olsun dedik bir hal çaresi bulunur dedik daha sonra eve gittik evde de bir hayal k?r?kl??? ya?ad?k.Biz dayal? dö?eli ev beklerken sadece 4 duvar vee 1damdan olu?an bir?eyle kar??la?t?k neyse dedik en az?ndan klimam?z var =)) i? k?yafetlerimizi ald?k çal??maya ba?lad?k zamanla i?i ve evi kabullendik içimize sinmeye ba?lad?. ?? arkada?lar?m,?eflerim hepsi çok iyi. Çevre edindik. ?uan her?ey yolunda mutluyum huzurluyum. Tek sorunumuz ula??m. Benzin ucuz oldu?u için herkesin ?ahsi arabas? var toplu ta??ma ad?na bi?ey yok buda haliyle bizim için büyük sorun te?kil ediyo. Di?er yandan araba kiralar? çok ucuz ayl?k 200$a klimal? otomatik bi araba kiral?yabiliyosun.Erkek arkada??mla araba kiralamay? dü?ünüyoruz. Edindi?imiz arkada?lar?m?zda sa?olsunlar istedi?imiz heryere bizi götürüyolar.Ula??m sorununu o ?ekilde çözdük. ?lk pay checklerimizi ald?k hatta 2.lerini bile al?caz. Kazand???m?z ilk parayla hemen bilgisayar ald?k. Elektronik ürün ad?na seçenek çok fiyatlar gayet uygun bu yüzden seçim yaparken çok zorland?k. K?sacas? buran?n düzenine al??t?k kendimize görede bir düzen kurduk ?uan için her?ey yolunda gaaaayet mutlu mesut yaa??p çal???yoruz.. =)

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

yazacak cok seyim var ama hic zamanim yok ilk baslarda cok cektim ama simdi baya bi iyiyim tr ye dondugumde herseyi bastan sona yazarim yukardaki hala pesimi birakmis degil

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bence herkes günlük tutmal?,yata?a girdi?inde extrem durumlar? yazsa bile yeterli bence sonras?nda hat?rlamaya de?er ?eylerin ak?lda kalaca??n? sanm?yorum

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Turk?sh wat?n 2011 ?lk g?den? olarak 65. gunumdey?m ?y? baslad? ?y? g?d?yor hawuzlu ewde kal?yorum her gun duzenl? olaram mc donaldstan hamburgerm? y?yorum guzelde para kazan?yorum haftal?k 600 dolar g?b? b?rsey 2 i?te cal?syorum tab? harektl? b?r yer flor?da dest?n outlet? bol hotel? bol ek i? secene?i bol ne ararsan war burda para b?rkt?rm?cem d?yenler ?c?n guzel b?r yer ben tam ters?y?m ama y?nede keyf?m yer?nde ama s?k?ld?m art?k yaa eylul olsada g?tsem hawas?nday?m 1 hafta 10 gun new york m?am? turu ken?dm? get?r?r ben? belk? k?sacas? cal?syorum work and work k?wam?nday?m suan TURKIYEYI COK OZLEDIM HELE YEMEKLERINI OF OFFF pork pork b?kt?m ab? duymaktan gormekten b?rde musluman oldunu o?rend?ler m? b?lerek yed?rmeye cal?san lawuklar war

he b?de Teröristsiniz siz d?yen 3 5 k?s?yle kars?last?m yol al ded?m gect?m forumda yazam?yorum ded?kler?m?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Ben USA'da i?i patlayan ve ?u an i? arayanlar grubuna g?r?yorum san?r?m

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

floridada feci ortam yapm??t?m pezevenk, çete üyesi arkada?lar?m bile var?d Myrtle Beachtede ba?lad?m yava?tan

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sen o mesaj?n? bir editle de

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı zorseven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen o mesaj?n? bir editle de

yalan de?il valla nesini editliym :P

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende i? ariyorum iki gune bulamazsam turk?yeye donmeek zorunda kalacag?m!!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

merhaba gençler.
    bir de ben anlatay?m bari neler geçirdik.
    ilk geldili?izde d?ger b?r arkds gb? seh?r merkez? den?z kenar? beklersen norfolkun agaclar? ve orman? arasnda b?r otelde cal?smaya baslad?k. bar?nma olark ben?m s?rket?m ben? yanls ynlend?rd?g? ?c?n ?lk geldgm gun 150 dolar havaya g?tt?. her neyse. sonra (bu arada hosukeeper?z) sonra baslad?k ?lk gunler 3-4 oda . oh ?y? ded?k. tem?zled?k c?kt?k. rahatt? ?s. ama amer?kan ?nsanlar?yla ayn? paray? alm?yorduk daha azd?. had? neyse ded?k. 1 hafta sonra oda say?s? artt? ve gunde 20 oday? temz?lemem?z? ?steyen b?r ?sveren?m?z vard?. ustel?k kad?n tam b?r manyakt?. kafas?na gore bag?rp cag?r?p ard?ndan thank you hunny dd?yen b?r ps?kopat. ?y? ded?k ?dare eder?z katlan?rz. her neyse bu sefer 20 oday? 8 saatte tem?zlem?z? ?sted?ler yapamaynca overt?me oldu ve uyar? ald?k. her gun bas?m?za gel?p you cant make overt?me d?ye bag?ran b?r ?sveren sah?b?y?z.
    yet?st?rmeye cal?st?k. b?r gun cok yorulmusdym art?k yorgunluktan odada uyuyaklaldm. uyar? aldm. b?r gun de yang?n butonuna basay?m dedm tab? itfa?ye felan geld? k?mse kameraya bakma gereg? duymad? tab? benm yaptgm? sadece merve dlara ve hasan oda arkdslar?m b?l?yor. ard?ndan gecen gun y?ne uyar? aldm overt?me yapmaktan. odalar? b?t?rem?yordum arkdslar vucut dayanam?yor bu kadr s?n?r? ben napaym artk dedm bugun ben g?dyrm eve .. you cant do that. ded? bana. ben de i cant do rooms i dont feel good myself dedm. odada aglamaktan ?y?d?r. benm sagl??m daha oneml? onlarn odasndan.
    ?irket?m? arad?m yen? b?r ?s ?c?n h?cb?r sek?lde yard?m etmed? keyf?yetten ayr?l?yorsun ded?ler yapamazsn ded?ler yapam?yorsan Tr ye ger? don ded?ler. bugun ?z?n al?p eeve geldgmde ?s aramaya c?kd?m basvuru yaptm b?r kac yere ama ger? doncekler?n? sanmam b?z?m burda 3 haftad?r mc donalds a grmeye cal?san cocuklar vard?. ben boyle wat'?n.........
    neyse agz?m? bozmuycam . geldghme deg?l bu s?rket? ve bu ?s? sect?g?me lanet olsn. s?ret?n ad?n? da verey?m: EXPLORE EDU
    AKLI SELIM INSAN BIR MESAJI OKUDUKTAN SONRA O SIRKETIN YZUUNE DAHI BAKMAZ:d DIGER KOLLARI DA VAR BASKA SEHIRLERDE AMAN DIKKAT DERIM. HERSEY POARAYI VERENE KADRMIS.
    SMDI YA IS BULCAM YA TR YE DONUCEM.

TABI BISEY DAHA VAR TR YE GERI DONMEK ISTEMIYRM BURAYA GELMEK ICIN 5 MILYAR DOKTÜM BILETLER DAHIL. VE GERI DONDUGUMDE COK TEPKI ALCAM AILEMDEN.

p.S. BIZE AYNI SEKLDE DAYALI DOSELI BIR EV BEKLERKEN AMER?CAS BEST VALUE NUN IGRENC BIR ODASNA GONDERDILER. SMDI 4 KISI AYNI ODADAYIZ. BEN BOYLE REZILLK GORMEDM . HAYATMDA.
    SOYLEDIKLERI BIR SEY BILE DOGRU CIKMADI.
    USTELIK BSEY DAHA VAR . BIZIM INGILIZCE DE YALAN OLDU. CUNKU OTELDE ADAM GBI ARKDS OLABILCEGMZ KIMSE YK VE WATLA GELEN TUM ARKDSLAR TURK BIZ NASIL INGILIZCE GELISTIRCEZ KI VE ODALARDA KENDI BASIMIZA KALIYORUZ ZATEN 8 SAAT BOYUNCE GERI KALAN ZAMANDA DA GELIYORUZ EVE YORGUNLUKTAN UYUYRZ ASIRI YORUCU BIR IS.

??TE BENM WAT HIKAYEM. UNUTTGM BURSEY VARSA EKLERM SAGLICAKLA KALIN.
    C* Ne MutLu TÜRK'üm Diyene C*

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Ben de restaurantta busserl?k yapt?m. Saatlik ücret ayn?yd?. ?lk haftalar 5 gün i? verince sevinmi?tim, ama her gün go home dendi?inden 20 saat anca çal???yordum, herkes de ?a?k?nl???n? gizleyemiyordu, aç?klamaktan yorulmu?tum, ben gitmiyorum, menajer yüzünden demekten ?lk günler çok rahatken senin gibi her gün yeni i? eklediler, eve kendimi zor at?yordum art?k son hafta çekilmez oldu ve yeni i? bulup b?rakt?m. Sa?l???m her ?eyden önce gelir ki overtime izin vermiyorlard? ve ald???m para çal??malar?ma de?miyordu. Umar?m en k?sa zamanda i? bulursun ve eve dönmek zorunda kalmazs?n.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı Captain91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de restaurantta busserl?k yapt?m. Saatlik ücret ayn?yd?. ?lk haftalar 5 gün i? verince sevinmi?tim, ama her gün go home dendi?inden 20 saat anca çal???yordum, herkes de ?a?k?nl???n? gizleyemiyordu, aç?klamaktan yorulmu?tum, ben gitmiyorum, menajer yüzünden demekten ?lk günler çok rahatken senin gibi her gün yeni i? eklediler, eve kendimi zor at?yordum art?k son hafta çekilmez oldu ve yeni i? bulup b?rakt?m. Sa?l???m her ?eyden önce gelir ki overtime izin vermiyorlard? ve ald???m para çal??malar?ma de?miyordu. Umar?m en k?sa zamanda i? bulursun ve eve dönmek zorunda kalmazs?n.
    hmm sen nerdesn ki. ben su anda bulndgum yerde ?s ar?yorum ama bulam?yrm. agustos ortasnda k?mse alm?yor . ve de kazandgmz anca burda yasamaya yet?yor. hersey yalanm?s aslnda.
    1. ?ng?l?zce yalan oldu.
    2.para b?r?kt?rme
    3. b?r?kt?rgle tr ye donme yada elektron?k alet almak
    4. gezmek tozmak yen? yerler gormek
    bunlarn heps? yalan oldu

b?n dolar b?le b?r?kt?rem?cez
    C* Ne MutLu TÜRK'üm Diyene C*

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

CILLOP gibi gecen sorunsuz bir wat oluyor eylul ortasi kacarim turkiyeme elimde en az 7 8 bin dolarimla"D alisweris yeme icme cabasi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)