bu sene herkes giderken bavulla tr ye neler götürebildi yazarsa bu konu altýnda bizde ona göre davranalým arkadaþlar.
bu sene herkes giderken bavulla tr ye neler götürebildi yazarsa bu konu altýnda bizde ona göre davranalým arkadaþlar.
daha donus yapmadim ama ben 1 laptop kendime aldim... 2 laptop arkadas istiyor kesin gibi 2 telefon almayi planliyorum... arastiriyorum.. .
arkadaþlar hiç gözünüz korkmasýn. türkiyeye dönmeden internetin altýný üstüne getirdik gümrükten nasýl nelerle geçeriz diye ama boþunaymýþ. 2 görevli sandalyede oturuyordu herkes geçti gitti, kim bilir kimler neler getirdi kimse kimseyi durdurup da eþyalarýna bakmadý, rahat olun.
ne alýrsan geçirirsin sorun yok ben 8 zippo, 1 ekran kartý, 6 parfum ,annem için sürüyle krem vb , mp3 kiþisel hediyelikler , ipod ,4 saat,1 karton sigara getirdim zerre kadarda sorun olmadý bu seferde yaptýðým tek þey kýyafetlerin aralarýna koymaktý ama zaten açýp bakmamýþlar bir daha gidersem full doldurup gelecem![]()
hiçbir þekilde kimse bakmýyor. birtek uçaktan bavul alým bölümüne geçerken eþyalar xrayden geçiyor o sýrada çok abartý birþey görürlerse mesela bi bavul içersinde 25 tane laptop o zaman açýp bakýyorlar ama onun haricinde hiçbir sorun yaþamazsýnýz. bir bavula 2-3 laptop 8-9 telefon vs koyabilirsiniz bir problem olmaz. yani kýsacasý istediðiniz gibi doldurun bavulu problem yaþama ihtimaliniz yok.
kuzenim 2 sene önce gitmiþti, bana gümrükten her elektronik cihazdan 1 tane geçirilebildiðini söyledi eger 2tane varsa bi arkadaþýnýn üzerine kaydettirmiþler vs. fln bu nekadar doðrudur?
yani siz böyle demiþsiniz ama hangi gümrüktü bu yerine göre deðiþebilir mi ?
bu cihaz kaydý nasýl oluyo bi anlatabilir misin?
acaba protein tozu sokabilirmiyim
birçok þeyi götürmekte sýkýntý yok. Ancak ben kendi laptop'umu son dönüþümde bavul'a koymuþtum. çantayý açýp bakmýþlar bir ne ayak bu laptop diye heralde
ama kaybolan biþey yok. içine de not býrakmýþlar çantanýz açýldý kontrolden geçti diye.
bu gibi durumlarda eðer valizinizin kilidi varsa kýrarlar haberiniz olsun![]()
2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
Peki arkadaslar bu elektronik urunlerinin kutulari acilmadan getirilemiyor diye bir soylenti dolaniyordu bi ara oyle bisi var mi? kutusunu atcaz mi illa?
arkadaþlar ben dönerken kimse bakmadý. kutusuyla da beraber getirdim. ama yer çok kaplýyor dersen kutusunu atabilirsin. hiçbir sorun olmaz güvenle getirin. ben giderken de öyle bir söz var bavula bakýp 1 ayakkabýdan fazlasýný atýyorlar diye. bizim arkadaþ boþ bavulla geldi ve doldurup gitti. hiçbir sýkýntý göremedik.
Galiba bu uygulamalar eskidendi,önünü alamadýlar serbest býraktýlarbende 2009 ve 2010 yýllarýnda gümrük diye biþey görmedim.Hatta kendim gidip bizzat gümrükten telefon geçiricem nereye kayýt yaptýrmam lazým dedim polis bana güldü kalktý o uygulama dedi
Ayný üründen ticari amaçlý olacaðý belli olacak kadar çok getirmedikçe yasaklý olmayan her ürün birden fazla sayýda geçer diye düþünüyorum.
pasaporta kayýt ettirme diye biþey yok mu yani anlayamadým herþey çok karýþýk :S
þimdi ben telefon almak istiyorum diyelim bi tanýdýgým da istiyo iki tane getirebiliyo muyum yani e peki getirilen o telefonlar tr de çalýþýyo mu kýrdýrtmak lazm oluyomuþ fln bu konulara hiç aklým ermiyo bi bilgi verebilir misiniz acaba?
sonuçta pasaporta 1tane kayýt ettirilebiliyorsa kayýt ettirilemeyen tel tr de çalýþmazsa nasýl olcak :S
zaten yeni yasa çýkmýþ sanýrým getirilen her telefon için 100 tl bayýlacakmýþýz :@ daha ne çýkarýcaklar allah bilir biz ucuza alalým diye yapýorz onlar neyin derdinde![]()
Bu sene bakalým ne olacak.Getirilen her telefon için 100 tl alýcaklarmýþ.Mantýken bunu saðlamak içinde denetimini sýk yaparlar.2 Tel getireceksen birini kendine birinide senle beraber gelen bir arkadaþýnýn yada ülkeye giriþi yanýlmýyorsam 1 ayý geçmemiþ bir kiþi ve pasaportuyla kayýt yaptýrabilirsin.
Açýkcasý bu sene dönenleri merak ediyorum bakalým ne gibi zorluklar yaþayacaklar önceki seneler kontrol yok denmiþ hep ama bu 100 liralýk vergi için kontrol edecekler bekleyip görücez.
bende 2 tane laptop 1 tane iphone getirmeyý dusunuyorum sorun olmaz umarým
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks