Teksas daki i?imi ; ?artlar?m iyi olmad??? ve sezon 15 A?ustos ta bitece?i için b?rakt?m. ?? imkan? aç?s?ndan ve dönü? biletim New York oldu?u için önceli?i bu bölgeye verdim. ?? de ayarlanm??t? ama buraya gelince ?artlar de?i?ti ve bir ma?duriyet daha ya?ad?m. Portobello pizzeria restaurant?n da çal??acakt?m ama k?smet de?ilmi?, menajerin oyununa geldik. Neyse y?lmad?m, netten tüm Türk restaurantlar?n?n adreslerini ald?m. Çünkü i? bulmak için 7 gün sürem kald? ve derdimi yabanc?lardan daha iyi anlarlar diye dü?ündüm. Google Maps ten ald???m restaurantlar?n adresleriyle ve metro istasyonundan ald???m haritayla dü?tüm yollara. ?mkan?m dahilinde Astroia, Manhattan ve Brooklyn deki neredeyse tüm Türk restaurantlar?n? gezdim.
Restaurantlar?n adreslerini, web sitelerini ve telefonlar?n? yazaca??m, gözlemlerimi ve yorumlar?m? payla?aca??m. Yakla??k 1 hafta, her gün güncelleyece?im. Bu bölgede i? arayanlar ve aramay? dü?ünenler için faydal? olaca??n? dü?ünüyorum...
MANHATTAN
Smyrna Mediterranean Turkish Restaurant
358 West 46th Street ( Between 8th-9th Avenue) Manhattan, NY 10036
Web : http://www.smyrnanyc.com/
Tel : 646 455 07 04
Marmara Mediterranean Restaurant
1660 3rd Avenue (Corner of the 93rd Street) NY 10128
Web : Marmara Turkish Restaurant NYC : Mediterranean Restaurant
Tel : 212 996 13 13
Yorum : Mekan iyi ama i? için sezon ba?lar?nda gitmekte fayda var. Mesela May?s'?n sonu gibi ya da Ekim ba?lar?nda i? bulma ihtimali yüksek.
Peri Ela Turkish
1361 Lexington avenue, 90th street NY 10128
web : main
Tel : 212 410 43 00
Yorum : Restauranttan çok, bir bar? and?r?yor, zaten küçük bir yer, menajer bile garson gibi çal??arak i?leri rahatl?kla götürebilir.
Uskudar Turkish Restaurant
1405 2nd Avenue (Between 73rd & 74th) NY 10021
web : Ala Carte USKUDAR - Best Turkish Food in Upper East Side, Manhattan, NYC, Since 1987
Tel : 212 988 26 41
Yorum : Çok küçük bir yer, i? için gitmeye hiç gerek yok. Girmemle ç?kmam bir oldu. Amaç selamla?makt?
Ali Baba Turkish Cuisine
212 East 34th Street (Between 2nd-3rd Avenue) NY 10016
web : http://www.alibabaturkishcuisine.com/index.htm
Tel : 212 683 92 06
Yorum : Giri?te kar??layan bayan gerçekten güler yüzlü ve yard?mc? olmak için elinden geleni yapt?. Mü?teri gelmesine ra?men benimle ilgilenmeye devam etmesi, önem vermesi beni mutlu etse de, bu duruma fazla dayanamad?m ?srarlar?mla mü?terilerin yan?na gitti. Görü?meye de ça??rd?lar, belki giri?te çal??an bayan?n sayesinde ama eleman ihtiyaçlar? yokmu?. Yeni sezonda, ekim ba??nda çal??abilirsin dediler, ben de dil okuluna ba?vurma durumum var, e?er olumlu sonuçlan?rsa gelece?im dedim art?k. Yok demek istemedim yani, o kadar ilgiden sonra
Ali Baba's Terrace
862 2nd Avenue (Corner of the 46th Street) NY 10017
web : www.alibabasterrace.com
Tel : 212 888 86 22
Yorum : Çok güzel bir yerde al?yor restaurant, i?lek bir yerde, tam kö?ede ve terasa sahip olmas? dikkatleri burada topluyor. Eleman ihtiyac? her an olabilecek bir yer, en az?ndan daha iyi bir eleman buldu?unda de?i?tirme gibi. Büyük umutlarla içeri girmeme ra?men, ilk andan itibaren hiç iyi bir izlenim b?rakmad?lar. Direk bir tersleme, özellikle wat ö?rencisi oldu?umu söyleyince kovmad?klar? kald?, belki önceden sorun ya?am?? olabilirler bir wat ö?rencisiyle ama bu davran??lar? hiç do?ru de?ildi ve hiçbir izah? yoktu. Hiç kafaya takmad?m, iyi günler diyip gülümseyerek ayr?ld?m buradan.
Turkish Kitchen
386 3rd Avenue (Between 27 & 28 Street's) NY 10016
web : http://www.turkishkitchen.com/
Tel : 212 679 66 33
Yorum : Bir kere gidildi?inde gösterilen ilgiden dolay? tekrar gidilmek istenecek bir yer ki ortam da güzeldi gerçekten. Garson ihtiyaçlar? vard? ama tecrübem olmad??? için görü?meye girmek istemedim. Wat ö?rencisi olmam? sorun etmemeleri, yani 2 ay da olsa e?er görü?me olumlu geçerse çal??abilirsin demeleri iyi bir davran??t?. ?? ihtiyac? olanlar?n de?erlendirmesinde fayda var.
A La Turka (Sultan) Turkish Restaurant
1417 2nd Avenue (Corner of the E74th Street) NY 10021
web : http://www.alaturkarestaurant.com/index.html
Tel : 212 744 24 24
Yorum : Türkish Kitchen ile ayn?...
Dardanel Seafood Restaurant
1071 1st Avenue (Between E58-E59th Street) NY
web : dardanelnyc.com
Yorum : Menajeri çok so?uktu, eleman ihtiyac?m yok, telefonunu b?rak, bye dedi, yüzüme bile bakmad?, bu sözleri de arkas? dönük yürürken söyledi, mekan da ho? de?ildi, tavsiye etmiyorum.
Pasha Restaurant
70 W Columbus Avenue 71st Street NY
web : pashanewyork.com
Yorum : K?sa süreli eleman istemiyorlar ve menajer i?lerin iyi olmad???ndan ?ikayetçiydi.
Turkuaz Restaurant
2637 Broadway Avenue Corner of the 100th Street NY
web : www.turkuazrestaurant.com
tel : 212 665 95 41
Yorum : Pasha ile ayn?...
Seven's Turkish Grill
158 West 72nd Street NY
web : seventurkishgrill.com
tel : 212 724 47 00
Yorum : Pasha ile ayn?...
Beyo?lu Restaurant
1431 3rd Avenue (Corner of the E81st Street) NY
Tel : 212 650 08 50
Yorum : ?nan?lmaz bir kalabal?k vard?, bo? masa yoktu, i? için ümitlenmi?ken, yanl?? saatte geldi?imi bilmeme ra?men hat?rlatmalar? hiç iyi olmad?Art?k daha uygun bir zamanda ?ans?m? deneyece?im. ?? ve mekan için gitmeye de?er.
Sahara's Turkish Cuisine
513 2nd Avenue (Between E28-E29th Street) NY
web : saharasturkishrestaurant.com
Yorum : Menajerin i? için pek imkan? yoktu.
Taksim Restaurant
1030 2nd Avenue (Between E54-E55th Street) NY
Tel : 212 421 30 04
web : taksimnyc.com
Yorum : Delivery için daha yeni eleman alm??lar, garson ihtiyaçlar? var. Küçük bir ortam? olmas?na ra?men isminden ve s?cak-samimi ortam?ndan t?kl?m t?kl?md? ö?le saatlerinde. Ak?am üstü ne yap?yorlar bilmiyorum ama masa atmalar? ?art d??ar?ya
BROOKLYN
?stanbul Restaurant Grilled Fish & Kebabs
1715 Emmons Avenue, Brooklyn NY
web : http://www.shishfish.com/Welcome.html
Tel : 718 - 368 35 87
Yorum : Gece 10 gibi gitmi?tim, zaman?m çok olmay?nca, di?er günün sabah? 10da gelmemi söylediler ama Astoria da kal?nca, mesafe çok uzak olunca i?i kaç?rd?m malesef, garson ihtiyaçlar? vard?.
Liman Restaurant
2710 Emmons Avenue NY 11235
Tel : 718 769 33 22
web : limanrestaurant.com
Yorum : ??ler yo?un olunca çok fazla çal??an? vard?, yeri de güzeldi, ad? gibi tam deniz kenar?nda, ister istemez ilgi çekiyor, yaln?z çal??anlar?n?n ço?u yaz sezonu için buradaym??, yaz sonu dönmeyi dü?ünmeyenlerin i? bulma ihtimali çok yüksek.
GÜNCELLENECEKT?R !!!

Alıntı

Bookmarks