Work and Travel
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: iþ deðiþtirme - erken býrakma

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Exclamation iþ deðiþtirme - erken býrakma

forumda çok baþlýk var bu konuda fakat benim durumum biraz farklý. iþimden erken ayrýldým fakat iþ verenle anlaþtýk yani "tamam iþi sevmedin gidebilirsin CCI'a ben biþe demiycem sende biþey diyip karýstýrma" dedi. simdi size bir kaç sorum olcak acil olarak fikir almam lazým tecrübelerinizden:

1) bu durumda ben baska bir þehirde bir iþde çalýþabilirmiyim legal olarak?

2)iþ veren bana söz verdi çunku benimde onu þikayet etcegimden korkuyo sizce onun beni þikayet etme hakký var mý? "iþi býraktý gitti" vs?

3) sizce o beni þikayet etmeden ben onlarý þikayet etmelimiyim iþ koþullarý hakkýnda (ama pekde bunu yapmak istemiyorum) yoksa CCI ya ben iþimden ayrýldým artýk gezcem falan diyip bi bahane bulup biþe mi demelimiyim?

yoksa iþ verene guvenip hiç biþe yapmadan yoluma devam mý etmeliyim? (bu arada iþveren yada ccý bizim ulkeden çýktýgýmýz tarihi biliyo mu yani Türkiyedeyim diyip burda kalsam nolur?

biliyorum çok soru oldu arkadaslar ama cidden yardýma ihtiyacým var þimdiden tesekkurler

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

eyalet deðiþtirmedim ama ben sehir deðiþtirip baska bi þehirde iþ buldum 1 aydýr burda calýþýyorum.prosedür olarak çok bilmiyorum ama ben yaptým oldu diyebilrim en azýndan

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

Sakn turkiyedeyim felan deme vizeni iptal ederler sonra cikista problem yasarsin sen hic bisey yapma þikayet etmiyecem dediyse etmez istediðin yerde yasal olarak çalýþabilirsin tabi ssn varsa
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý kübr Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    eyalet deðiþtirmedim ama ben sehir deðiþtirip baska bi þehirde iþ buldum 1 aydýr burda calýþýyorum.prosedür olarak çok bilmiyorum ama ben yaptým oldu diyebilrim en azýndan
    sponsor þirketin biliyo mu? yoksa hala eski yerinde mi çalýþýyo gözüküyosun? bende yaptým olacak

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý matador_36 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Sakn turkiyedeyim felan deme vizeni iptal ederler sonra cikista problem yasarsin sen hic bisey yapma þikayet etmiyecem dediyse etmez istediðin yerde yasal olarak çalýþabilirsin tabi ssn varsa
    dostum peki baska sehirde çalýsýrsam SSN ile sponsor þirketin haberi olur mu? çunku onlar beni hala eski yerimde biliyolar?

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

bende bugün iþten atýldým Türkiye'ye gitmeme 40 gün var bu süre içinde amerika ici ve amerika dýþýna günübirlik cýkýp tekrar amerikaya grebilirmiyim uçak bileti aldým o kadar para harcadým vize iptal olunca amerika ici ucakla biyere gidememmi? vizem iptal olursa seneye tekrar amerikan vizesine baþvurdugumda vize almamda sorun çýkar mý?

Acemi Watçý
    Yaþ
    33
    Tecrübe Puaný
    0

ben geldigimden beri kafama gore takýlýyorum, 1 ay falan gezdim sonra kendim bi iþ buldum, ssn yok, sponsorun haberi yok, iþe baþvururken j1 vizem var dedim o kadar, pasaportumu gosterdim baþladým iþe, kaçak çalýþýyorum sanýrým paychecklerden vergi falan ödemiyorum

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    16

Ben bugun ciee arayip konustum 20 gun icinde cikman lazim falan dedi benim pasaportumda bi expiration date var onu amerika ici ucuslarda dikkate alirlarmi ben amerika ici seyahat etmek istiyorum eylul 4 -20 arasi havaalanlarinda problemler cikartirlarmi benim vizemin iptal oldugunu soyleyip Turkiyeye yollarlar mi

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý yhtalp Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    sponsor þirketin biliyo mu? yoksa hala eski yerinde mi çalýþýyo gözüküyosun? bende yaptým olacak
    sponsor þirketim bana bi iþ bulamadý.türkiyedeyken bulduklarý iþ geldiðimde beni çalýþtýracak bi boþ konum olmadýðýný söledi.bende kendi basýmýn caresine baktým.þirketim benimle çok ilgilenmiyo.

Üstad
    Tecrübe Puaný
    22

hocam vizenin iptal olduðunu nerden biliyorsun biþey olmaz için rahat olsun amerika içi uçuþlarda bi problem yaþamassýn
    ya olduðun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

matador_36 ben bulundugum sehirden baska bi sehre gidecem port aransas a gidecem ...isvernle mi konusayim nce yoksa sirketle mi?? .su an bulundugum yerde sadece cinliler var ve onun disinda sehirde wat ogrencisi yok sehir de iyi degil ne amerika kultru ne de international arkadas ortami var cine geldim sanki la bu bahaneler yeterli mi ?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)