Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 45 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: irene kas?rgas?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart irene kas?rgas?

Karayipler, Küba ve Dominik Cumhuriyeti'nde etkili olan Irene Kas?rgas? ABD’ye do?ru yakla??yor. Kas?rga ve sa?anak ya???lar nedeniyle Karayipler'de binlerce ki?i evlerini terketti.

Küba ve Dominik Cumhuriyeti'nde de zor günler ya?an?yor. Sa?anak ya???lar Küba'da nehirlerin ta?mas?na neden olurken, kas?rgan?n yakla?t??? uyar?s? üzerine baz? bölgeler tahliye edildi. Dominik Cumhuriyeti'nde de binlerce ki?i evlerinden oldu.

F?rt?nada kaybolanlar oldu?u ve arama çal??malar?n?n devam etti?i bildirildi. NASA'n?n uzaydan çekilen görüntülerini yay?nlad??? kas?rgan?n 36 saat içinde ABD'de etkili olmas? bekleniyor.

Okyanus suyu s?cakl???n?n 35 dereceye ula?t??? Atlantik'te bu y?l?n ilk tropikal f?rt?nas? Irene, Porto Riko'nun ard?ndan Bahamalar'da da y?k?ma yol açarak ilerliyor.

?u anda merkez bas?nc? 950 mb'a inen ve 3. kategoriye yükselen Irene, Bahamalar'da etkili oluyor. Rüzgar h?z? 120 mph yakla??k 200 km/saat'i buldu. Bahamalar'? geçtikten sonra daha da kuvvetlenerek 4. kategoriye ç?kacak olan Irene 250 km rüzgar h?z?na ula?acak.

Pazar günü New York ve Washington'a ula?acak

Florida'y? etkilemesi beklenen ancak daha sonra yönünü kuzeye çeviren kas?rga, Florida'n?n aç?klar?ndan geçerek cumartesi günü Kuzey Carolina'ya ve geçti?imiz günlerde 5.9'luk depremle sars?lan Virginia Eyaleti'ne ula?arak ?iddetli rüzgar ve kuvvetli ya??? b?rakacak.

Irene’in Amerika’y? vurmadan önce saatte 178 kilometre h?za ula?arak yükselece?i tahmin ediliyor. Pazar günü New York ve Washington'a ula?acak kas?rgan?n h?z?n?n 100 km'ye kadar dü?mesi bekleniyor.

Irene Kas?rgas? nedeniyle endi?eli bir bekleyi?in oldu?u ABD'de, Federal Acil Yönetim Dairesi, ülkenin do?u sahillerini alarma geçirdi.

Nükleer santralde acil durum alarm?

ABD'nin Virginia eyaletinde meydana gelen 5,9 büyüklü?ündeki depremin ard?ndan, Irene Kas?rgas?'n?n ikinci darbeyi vurdu?u North Anna nükleer santralinde "acil durum alarm?" verildi?i, hasar tespit çal??malar?n?n yap?ld??? bildirildi.

Virginia depreminin ard?ndan elektrik s?k?nt?s? ya?anan North Anna santralindeki iki reaktörün kapat?ld??? belirtildi. Toplam 12 nükleer santral ise beklenmeyen geli?meler nedeniyle alarm durumuna geçti.

Katrina kas?rgas? nedeniyle zor günler geçiren ABD'liler beklenen Irene kas?rgas? nedeniyle endi?eli bir bekleyi? var.

Irene kategori 4'e yükselecek

ABD k?y?lar?na ula?t???nda kategori 4'e yükselmesi beklenen Irene'in daha sonra gücünü kaybetmesi bekleniyor. ??te kategorilere göre kas?rgalar?n türleri:

Kategori 1 - Zay?f a?açlar ve yol i?aretlerinde hasara yol açar. Rüzgar h?z? 119-153 (km/s) aras? de?i?ir. Örnek 1995 Allison ve 1997 Danny kas?rgalar?.

Kategori 2 - Binalarda çat? ve pencere hasar verir. Rüzgar h?z? 154-177 (km/s) aras? de?i?ir. Örnek 1998 George, 1998 Bonny Kas?rgalar?.

Kategori 3 - Binalarda yap?sal hasar, zay?f duvarlar y?k?labilir. Büyük a?açlar ve i?aretler devrilir. Rüzgar h?z? 178-209 (km/s) aras? de?i?ir. Örnek 1995 Roxanne, 1996 Fran Kas?rgalar?.

Kategori 4 - Perde duvarlarda ciddi hasar yarat?r, tüm a?açlar, i?aretler devrilir. Sahilden 10 km içeriye kadar olan yerle?im alanlar?n?n bo?alt?lmas? gerekebilir. Rüzgar h?z? 210-249 (km/s) aras? de?i?ir. Örnek 1995 Luis, 1995 Felix ve Opal Kas?rgalar?.

Kategori 5 - Hemen tüm evler ve endüsriyel binalarda çat?lar çöker, tüm a?aç, i?aret ve küçük evlerin tamamen y?k?l?r. 10-18 km ye kadar yerle?im alanlar?n?n bo?alt?lmas? gerekebilir. Rüzgar h?z? 250 (km/s)'den fazlad?r. 1998 Mitch, 1998 Gilbert ve 2005 Katrina kas?rgas?.

?uanda okyanus üzerinden kategori 3 ile north carolinan?n k?y?lar?na do?ru geliyor.endi?e içinde beklemedeyiz wat ö?rencilerinin neredeyse ço?u tahliye edildi ama biz ?a?k?nl?kla ve ileti?im sorunlar? yüzünden kald?k ve evlerden d??ar? ç?km?ycaz umar?m h?z?n? dü?ürür ve herhangi bir zarara yol açmaz..
    secret nerde burda

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bekl?yoruz bakal?m,gels?n bi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Gecen sene ayn?s? bizdede oldu herkes gitti sadece biz kald?k bisey olmad? iki rüzgar esti o kadar ama güzel aksiyon oluyor
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

gelece?i varsa görece?ide var türküz biz arkada?
    hadi ben türkiyeye kaç?yorum
    yav ?aka bir yana pazar günü wash. geliyormu? bende buraday?m pazar günüde thy ile istanbula gidece?im e?er bu kas?rga gelirse uçu? yatar otel motelde bulamam art?k dulles airport alt katta bir yere k?vralacaz

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

burdaki insanlar paniklemi? durumda haliyle daha önce böyle bir durumla kar??la?mad???m için bu panikler ister istemez dü?ündürüyor.çünkü adamlar her sene baz? dönemlerde ya?arlar bu durumlar? ve ac? geçmi?leride mevcuttur.Allah yard?mc?m?z olsun umar?m bu paniklermeler bo?una olurda bi sorun ç?kmaz.
    secret nerde burda

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

insallah bisey olmaz allah?n yard?m?yla

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

?n?allah karde?im.buradan an ve an takip ediyoruz wnct.com Interactive Hurricane Tracker
    secret nerde burda

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

vallaha Allah yard?mc?m?z olsun ilk ba?ta ciddiye almad?m ama obaman?n konu?mas?n? okuduktan sonra i?ler biraz de??ti yar?n yapa pazar bizi vurmas?n? bekliyoruz ve bu benim için çok kötü çünkü dedi?im gibi tr ye dönecektim pazar günü in?. özellikle carolina ve virginia daki ark iyidir zaten sonra s?ra bize geliyor
    ama ne diyelim gelece?i varsa görece?i var hala kararl?y?m laf?mda

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben ?uan SC deyim... bir si?ara alay?m geleyim dedim yürü?üz mesafesinde bir yer... az daha uçuyodum... ama o kadar da etkinli?i artacakm?? bunun gece 2 den sonra ve sabah saatlerinde... ev hapsi ya?ayacag?z yar?n ve bu gece..in?allah bi?ey olmaz tüm arkada?lar iyidir umar?m

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ABD?de 65 milyon ki?i en büyük kas?rgay? bekliyor! GALER? -HABERTÜRK

uyarilarda var usa deki arkadaslar okuyun bi zahmet...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bizde bu sayede sheratonda hergün temizledi?imiz odalarda konakl?yoruz çok iyi oldu bu durum mü?lteride yok mis gbi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben korkmamya baslad?m valla,queens ve brooklyn tehl?ke bolgeler? olarak gec?yor.bende queenstey?m.c?k?y?mda b?seyler alay?m eve erzak.o deg?lde eve kapanmak guvenl? m? olacak onu cözemed?m ben

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

buray? tün terk etmedi?im için pi?man?m.yetkililer tahliye edilmek isteyenleri al?yordu.?uanda bulundu?um evin çat?s?na a?aç devrilmi? durumda.ve sessiz sessiz bekliyorum.yetkililere haber versek diyorum yan?nda kald???m manegerim bi?i olmaz diyor bekliyelim diyor ve onu dinliyorum bende..?uanda outer banks te etkisini en ?iddetli ?ekilde devam ettiriyor ve san?r?m burada 12 saat ayn? h?zda devam edecek ve kuzeye do?ru ilerleyecek
    secret nerde burda

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Off Allah sabir versin umarim iyi olursunuz. Benim de 29unda NYa ucagim vardi da artik ertelemeye calisiyorum. Etkisi ne kadar devam eder acaba?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı DaniFilth06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Off Allah sabir versin umarim iyi olursunuz. Benim de 29unda NYa ucagim vardi da artik ertelemeye calisiyorum. Etkisi ne kadar devam eder acaba?
    karde?im benimde ayn? tarihte uçag?m var... takip ediyorum her an ama bi sorun yok gibi ?imdilik 27-28 tüm uçu?lar iptal ama pazartesi için kimse bi?ey demiyor ?imdilik

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Expedia'dan almistim biletimi, her gecen dakika ucak fiyatlari firliyor, umarim o kadar fark istemezler :S

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

brooklyn d otel odas?nda s?k?st?k arkadaslar b?lg?s? olan varsa brooklyn tehl?ke bolges?nde m? cunku kald?g?m yer?n odas?ndan ozgurluk heykel? ve okyanusu goreb?l?yorum.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı Özgün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    brooklyn d otel odas?nda s?k?st?k arkadaslar b?lg?s? olan varsa brooklyn tehl?ke bolges?nde m? cunku kald?g?m yer?n odas?ndan ozgurluk heykel? ve okyanusu goreb?l?yorum.
    adam manzaral? odada kal?yor

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adam manzaral? odada kal?yor
    uçacaksakta manzaral? uçal?m dedik

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

uçacaksakta manzaral? uçal?m dedik
    para var huzur var bi?ey olmaz ya
    Konu matador_36 tarafından (28-08-2011 Saat 01:37 AM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Türkler Irene Kas?rgas?na kar?? | Mynet Haber

queens tehl?ke bolges?nde arkadaslar hemde A sev?yes?nde.b?rkac bölge daha var bakab?l?rs?n?z buradanm.bu arada bende queens tey?m

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya korkacak durum yok abartmayin.. disari cikmayin eger ki tek katli evlerde yasiyorsaniz agaclara en uzak konumda durun yeterli.. camlardan da uzak durun . kasirganin etkisi agaclara levhalara ve belki camlara olacaktir.. pencerelerden uzak durmak ve evin etrafindaki agacin eve dusmesini gozonune alarak agacin ters tarafinda oturmak yeterlidir korunmak icin..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

abartmay?n,tam turk mant?g? olmus.ver?dg?m s?tede de öyle d?yorlarm?s abartmay?n b?ze bsey olmaz d?ye.ama ?nsallah öyle olur

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Kap?y? pencereyi kitledik oturuyoruz bakal?m.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Burdan bakabilirsin Evacuation Zones'a New York City Hurricane Evacuation Zones - Interactive Map - NYTimes.com
    Umarim iyi olursunuz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

washingtona yakla?t? ?u anda a??r? rüzgar ve ya?mur var ama evlerde kal?nce tehlike yok tek kötü ?ey herkesin dükkanlar? bo?altmas? dükkanlar?n kapal? olacak olmas? art?k yar?n sincap av?ndan ba?ka çare kalm?yor (zaten hep niye bu kadar çok sincap var diye dü?ünüyordum me?er adamlar bu günleri dü?ünmü? ) ?u anda herkes haz?r her yer kum torbas? sanki biraz abartt?lar ama 5 saat sonra 75 mil h?zla tam üstümüzden yada biraz do?udan kuzeye do?ru geçecek ne kas?rgaym?? arkada? 2 gündür bekliyoruz bir türlü gelemedi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkada?lar dikkatli olun ?uradan wnct.com Interactive Hurricane Tracker takip ediyorum ve kas?rga buray? terk ediyor gibi sizde sürekli bak?n bu siteye ve izleyin.uyar?lar? gerçekten dikkate al?n bugün ya?ad?k bu kas?rgay? evimizin üstünde devrilen a?aç hala duruyor ve halen ya??yoruz san?r?m f?rt?naya dönü?tü Allah herkesin yard?mc?s? olsun..
    secret nerde burda

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

mklasl siz rahat olun biz devral?yoruz kas?rgay? bizim s?ram?z

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı mcc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mklasl siz rahat olun biz devral?yoruz kas?rgay? bizim s?ram?z
    abi güldüm buna ama ?akas? yok abi cidden
    secret nerde burda

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks