Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: CIEE Ýþleri Neden Abartýlýyor ya da Abartýlmalý mý ?

BannedUser
    Guest

Standart CIEE Ýþleri Neden Abartýlýyor ya da Abartýlmalý mý ?

Arkadaslar CÝEE iþleri icinde Seneca dýsýnda bu iþ superdir diðer sponsorlarýn iþlerinden farklýdýr diyeceðim bir tane iþ yok, bence tabi. Sunuda belirteyim UT, Armada Grande, Advis ve El.t sanýrsam CÝEE ile calýþýyor UT hakkýnda cok fazla eleþtiri yokken ve El.t ile Advis hakkýnda eleþtirisel yazýlar goruyoruz. Yani iþ sadece sponsorda bitmiyor. CIEE magdur etmeme nedenlerýnden biride riskli iþlere girmemesi. Mesela Alaska ve Pedicap.

yani CIEE'nin ayarladýgý lifeguard, restaurant, housekeeping iþleri ile Intrax, Cetusa, AWA gibi sponsorlarýn yerleþtirme yaptýgý iþler arasýnda bir fark yok. Ozellikle Mc Donalds iþleri gibi fast food iþlerinde

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Ben Ciee iþlerini beðenmiyorum genellikle,
    Alaska ve Pedicab her ne kadar kumar olsa da sonunda kazanma þansýn yüksek.

Özellikle Pedicab konusunda konuþtuðum arkadaþlarýn bana verdiði geri bildirim,
    düzenli bir þekilde çalýþýldýðýnda ciddi paralar kazanabileceði yönünde.

BannedUser
    Guest

Aynen bende onu söyluyorum riskli iþler ama bi tutarsa 10000 ve 15000 dolar arasýnda yapýlabilir. Ancak genel ortalama 5000*6000 dolar arasý oluyor. Bu 4 sene içinde benim gordugum. Evet NY ve Seattle havaalanýnda bu sene 20 Alaskacý gorduysem 15 tanesi kotu kazanmasýna ragmen seneye gene gelecegýný soyluyordu. Bu da iþin baska boyutu tabi.

CIEE neden bu kadar buyutuldu bunda tabi 4 firmanýn maddi olarak diðer sirketlerden daha güclü olmasý ve saglam reklam yapmasý..

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ciee in abartiliyor olusu islerinin digerlerinden cok farkli olmasindan degil, diger bircok islere nazaran (tum sponsorlarin isleri boyle demiyorum) hem ogrenciye hem de isverene guven veriyor olmasi.. ciee islerinde diger islere nazaran cok daha nadir bir sekilde ; sahte isler, gittigin anda nedensiz kovulmalar , isverenin wat ogrencisinden habersiz olusu , konaklamalarda nedensiz keyfi sekilde sorun yasama gibi ogrencileri magdur eden olaylar goruluyor. bu da bu sponsorun abartilmasina neden oluyor. bu ogrenci boyutu bunun isveren boyutunda ise hicbir ogrenciye , isveren sozlesmedeki taahutlerini yerine getirdigi durumlarda isten ayrilma izni vermez.. bunlar isverene de ogrenciye de guven veriyor. ciee gibi bir iki sponsor daha var intrax da da ben sorun yasandigini gormedim mesela..

BannedUser
    Guest

Siteye bakýyorumda CIEE þirketleri 1500*1600 dolar istiyorlarmýs sahsen MC Donald's da calýþmak için o parayý vermek cok mantýklý deðil.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

yok zaten mc donalds isleri ne bilim kodak isleri gibi isler amerikanin heryerinde asagi yukari ayni oluyor. ondan o paralarin verilmesi sacma. zaten isler arasindaki fark diger yan islerde ortaya cikiyor.. kucuk isletmelerin islerinde..

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý makroklima Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Siteye bakýyorumda CIEE þirketleri 1500*1600 dolar istiyorlarmýs sahsen MC Donald's da calýþmak için o parayý vermek cok mantýklý deðil.
    1600 dolar verip de Mc Donalds'da çalýþacak öðrencinin aklýndan þüphe ederim

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Öncelikle böyle düþünmene sevindim macro benim þirket ciee sponsoruyla çalýþmýyor

Ha 1600 dolarý rahatlýkla gidip verebilecek olsam gidermiydim. Sandusky deki Cedar'da veya Morey's Piers gibi büyük eðlence parklarýnda çalýþmak için giderdim.Sadece Ciee'nin gönderim yaptýðý ve cidden büyük iþletmelere bakmak lazým..

Sizinde dediðiniz gibi biraz araþtýrma yaptýktan sonra gidip ufak bi iþletmede satýþ elemaný olmak için veya mc lerde çalýþmak için o para verilmez..

BannedUser
    Guest

aynen katýlýyorum sana sysop fast food icin gidipte 1600 dolar vermek dogru olmaz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)