Work and Travel
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2012 sezonu San Diego Pedicab düþünenler

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Smile 2012 sezonu San Diego Pedicab düþünenler

Evet arkadaþlar forumdan ve çevremden takip ettiðim kadarýyla geçen sezon pedicab için sorunlu bi sene olmuþ. Yazýldýðým þirketteki görevli de bu sene pedicab olmadýðýný söyledi ama biraz deþince aslýnda bu sene göndermek istemediklerini çok istekli olan olursa göndereceklerini çünkü bu sene pedicab iþinden olumsuz dönüþler aldýklarýný söylediler. Tecrübeli arkadaþlarýn görüþleri nelerdir? Bu sene yapmak istediðim iþlerin baþýnda pedicab geliyor özellikle de san diego ya gitmek istediðim için.

BannedUser
    Guest

footos pedicap yasal olarak yapýlmýyor kaldýrýldý. eger þirketin bunu sana söylemiþse direk o þirketten kaydýný aldýr sana baþtan yalan söyleyen bir þirketle çalýþma. oraya gidip rezil olabilirsin çünkü bu iþ yasal deðil.....

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

hadi ya peki bu sene mi kaldýrýldý?

BannedUser
    Guest

bu sene tedbir aldýlar sponsorlar pedicap iþi saðlayamacak ve pedicap için ds getiremeyecek..

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bu çok kötü oldu. peki bu iþin legal bi yolu yok mudur? pedicab konsepti tamamen mi kaldýrýldý yoksa yerliler yapabiliyor mu?

BannedUser
    Guest

yok yasalý kaldýrýldý.....

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Bence bu kadar kötü geribildirimin ardýndan sponsorlar tek tük alsa konsolosluk lafýndan dönse bile senin tercih etmemen lazým niye bu iþte bu kadar ýsrarcýsýn ki

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ben kendi kendimin patron olabileceði bi iþte çalýþmak istiyorum ve pedicab te tek ihtimal gibi duruyor. Artý San Diego çoðu merkeze yakýn bi yer havasý güzel vs vs

BannedUser
    Guest

Kendi kendinin patronu olda þirketi iflas ettirme sakýn sana tavsiyede bulunduk tabi karar senin

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

arkadaslar pedicap isini yapmayin yani benim tavsiyem o sekilde.travel kisminda gezdigimde new yorkta pedicap yapanlari izliyordum da abi o is degil ya.bildigin hamallik.cok zor.daha iyi isler eminim ki bulabilirsiniz.arastirin pedicapten once bi seceneginiz olsun
    secret nerde burda

BannedUser
    Guest

yapanlar yapýyorda kazananlar iyi kazanýyor ama iþte dedimya yasal olarak kaldýrýldý.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kardeþim geçen sene ayný durumlara bende düþtüm.birçok kiþi pedicap yapýlacak iþ deðil dedi ben kafamýn dikine gittim ve San Diego'ya gittim pedicap'e, ilk 1-2 hafta sýkýntý çektim ama sonrasýnda haftalýk bisiklet kirasýný çýkarýnca 200-350 dolar kazanýyordum ki ben çokta kasarak çalýþmadým zaten, birçok kiþide özellikle aðzý laf yapan biraz atak olan arkadaþlar iyi paralar kazandýlar.
    san diegodayken bende pedicapin watcýlar için kaldýrýlacaðýný duymuþtum þuan kaldýrýldýmý bilmiyorum ama pedicap hiçde anlatýldýðý gibi bir iþ deil he bi günün bi gününü tutmuyor sonuçta maaþlý çalýþmýyorsun 0 çektiðin günler olur moralin bozulur ertesi gün bi bakarsýn hiç tahmin bile edemeyeceðin paralar kazanmýþsýn hiç belli olmuyor yani bu iþte þansýna da büyük etkisi var.neticede pedicap yapýlmayacak bir iþ deil bence.eðer kaldýrýlmadýysa tavsiye ederim.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bence hala pedicap yapýlacak iþ deðil

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Valla büyük konusmak istemem ama bence watýn ruhuna en uygun, en çok aksiyon yaþayabileceðin, iþ pedicaptir ve ayrýca kesinlikle sanýldýðý kadar fiziksel güç gerektirmiyor.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

fiziksel olarak sorun çekmem ve san diego da çalýþmak istiyorum zaten. ama pedicab kaldýrýlmýþ söylenenlere göre.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Gençler bende bu geçtiðimiz sezon mercan gibi san diegoda pedicab yaptým mercanýn dediði gibi work and travel a en uygun iþ. Bi otel görevlisi olup yada mc donalds da ya eðelnece parklarýnda sabah 8 akþam 4 artý mesai kalarak sadece hafta 1 gün tatil ile hiç bir yere adam akýllý dolaþamadan 3-5 dolarla eve mi dönemk istersiniz. Yoksa pedicab gibi kendi iþinin patronu olup istediðin an çalýþýp istediðin an gezip 3-4 ayýn sonunda evine 2000 ile 20 000 arasýnda paralarla mý dönemek istersiniz yapanlar var uçuk rakam sallamýyoruz burada.

Hele ki San diego tüm lokasyonlara yakýnken.Gezmemek elde deðil. Ufakdan sorayým 4 ay boyunca hangi wat çý bir kaç tane eyalet gezip amerikanýn ekol yerlerini görebiliyor dilediðinde otostopa çýkabiliyor gibi gibi. bence pedicab iþi bunlar için en elveriþli iþ.

ha kazanamayan da kazanamýyor þansýzlýk oluyor talihi gelmiyor. sýfýrlar dönen arkadaþlarýmýz da oldu olmadý deðil. umarým yardýmcý olabilmiþimdir.

BannedUser
    Guest

Ben kazandim ve gezdim de konu bu degil

Arkadaslar tekrar soyluyorum pedicap kaldirildi size bu isi sunan ve oneren sirketlerden kesinlikle uzak durun..

Amerikan Konsoloslugunun wat kismina bakan departmanindan yapilan resmi aciklamayi daha once paylasmistim....

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Geçen sene Pedicap iþini bizzt yapanlardan ve bu iþin kaldýrýlmasý için ilk þikayet edenlerden biri benim.Bakanlýklar konsolosluklar ve FBI dahil heryere þikayetler iletildi,Pedicap kesinlikle kaldýrýldý bunu yaptýranlarda ceza aldý.Pedicap iþi exchangestudent için kesinlikle yasadýþýdýr.bir çok sahte evrakla sizi iþe alýp gelecekteki yurtdýþý kariyerinizi riske atýyorlar.Sahte sosyal güvenlik numaralarý sahte ehliyetlerle bu dolmuþçuluk iþini yaptýrýyorlar.haftada en az 300 dolar bisiklet kirasý alarak insan dolandýrýyorlar eliniz mahkum olduðu için sabaha kadar barda içip eðlenen milleti bar kapýsýnda 2.sýnýf insan gibi alkolik müþteri bekliyorsunuz.kimse yorulmuyoruz demesin en yorucu iþtir...parasý çoktur ama rezillik çektiðiniz sürece.Þikayetlerimiz sonucu bunlar uzun bir süre denetlendi ve gerekende yapýldý zaten..Býrakýn pedicap olayýný californiaya öðrenci alýmý artýk çok zor.Þikayet ederken bu iþi yaptýranlar yüzümüze gülmüþtü þimdi aynaya bakýp gülerler sanýrým biraz yüzleri varsa..Bu pedicap iþini yaptýranlarýn peþini býrakmýþta deðiliz gerekli davalar açýlacak ve geçmiþteki bütün maðduriyetler giderilecektir..Orada yüzlerce öðrencinin yaþadýðý karþýlýksýz kalmayacaktýr...
    Work and Travel olayýna girmek isteyen arkadaþlar herþeyden önce amerikanýn EXCHANGE STUDENT DEPARTMENT sitesine girip programý detaylý incelemeleri ve söylenilenlerin dýþýna çýkmamalarý üstüne söylenen herþeyin yalan olduðuna inanmalarý tavsiye edilir.Umarým yüzümüze gülen zavallý firma çalýþanlarý bu yazýmý okurda beni hatýrlarlar...Kendinizi ezdirmeyin ...hepinize baþarýlar...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

isim vermeyim de bikac firmanin 2013 is listesi diye verdigi listede hala pedicab , fabrika isleri , gezici lunapark isleri mevcut. is ve sirket secerken cok dikkat edin arkadaslar bu isler yasaklandi artik..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Ben isim de verebilirim de neyse biþey demiyorum þimdi. Adamlar liste daðýtýyorlar iþlerimiz bunlar diye. Baktým en son 2009'da güncellenmiþ. Kaldýrýlan bir çok iþin tabelasý hala duruyor. Gelen öðrencilerin gözlerini boyamaya çalýþýyorlar. Buradan öðrenciden 100 dolar daha yiyeceðiz diye uðraþýyorlar ya burunlarýndan fitil fitil gelsin bunlar inþallah daha sonra.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)