Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: gitmeye de?er mi?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart gitmeye de?er mi?

arkada?lar çok ara?t?rd?m hala karars?z?m 2gün sonra firmaya gidip kay?t yapt?r?cam ne bi eyalet nede bir i?e karar verebildim
    fiyatlar cok fazla 5,5-6 milyar paraya denk geliyor tüm masraflar dahil ama orada cok daha az?n? kazan?cam ve köle gibi çal???lmaz gezmek al?veri? yapmak gerekicek yani elde pek bi?ey kalm?cak.Biran gitmek istiyorum bir an tereddütte kal?yorum oraya gidip yorucu vas?fs?z i?lerde çal??mak gezmeye ve yeni kültür ?ehir insanlar görmeye hakikaten de?ermi?
    Konu PinkFloyd tarafından (25-11-2011 Saat 03:57 AM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

gidece?in yerde ortam?n biraz ?ans meselesi. Ben üç ay deli gibi çal??t?ktan sonraki gezdi?im 15 gün herseye,tum s?k?nt?lara degerdi. Bu sene maliyetler cok artm?s tabi ama gidebilmeye imkan? olan herkes gitmeli bu tecrübeyi yasamal?. Yeni insanlar yeni bir ortam,gezip gordügün onca yer.. bende gitmeden once cok tereddütteydim ama ?imdi iyiki gitmi?im diyorum fotograflara bak?p o günleri dü?ünüyorum ve bu sene tekrar gitmek için u?ras?yorum. Tüm olumsuzluklara ragmen bence herkes bu tecrübeyi edinmeli..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Para konusunda s?k?nt?n yoksa g?t der?m .bu deney?m gercekten guzel . Ben zorluk cekm?s b?r watc?y?m s?rket problemler? falan buna ragmen tekrar g?tmek ?st?yorum . Ama wat la b?rdaha asla .yurt d?s? ?c?n baska uzun surel? programlarda var.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

E?er verece?in rakamlardan sonra çok s?k?nt?ya girmeyeceksen bütçe olarak kesinlikle gitmelisin. O 3 ay çok h?zl? geçiyor pek anlam?yorsun bi?ey ama ?ans yan?ndaysa i? d???nda çok e?leneceksin emin ol.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

hayat?nda hiç çal??mam??san zor bir deneyim olur e?er para konusunda s?k?nt? yoksa git
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Matadora kat?l?yorum daha önce çal??mad?ysan ki mesaj?ndan öyle anla??l?yor gitme diyorum bende..
    Ha normal ?artlarda de?er mi bence de?er,3 ay afedersin it gibi çal??t?rmayacaklar ki seni gene off günlerin olacak ak?amlar?n yada sabahlar?n bo? olacak i? saatleride haftal?k ortalama 30-35 olacak 2gün off olsa 5 gün 7?er saat çal??acaks?n..Türkiye'de insanlar haftan?n 7 günü 12?er saat beden gücü gerektiren i?lerde çal??abiliyor.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

daha once çal??t?m baya uzun saatler çal??t?m gün içerisinde o sorun de?il para dürütüyo beni dolar1.90 oldu ben yaz?n dondugumde 1.50 olur kes?n ordanda biton zarar

BannedUser
    Guest

yuzde yuz git ama. sirketini iyi arastir. sen bir kere bastan hata yapiyorsun diyorsun isimde belli degil eyalette bu watcilarin yaptigi en buyuk hata. daha erken iyice arastir. boyle bastan savma yaparsan cok sikinti cekersin

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

garsonluk dü?ünüyorum ingilizcem iyi mü?teriyle ileti?imde daha fazla olabilirim..genelde newyork florida aras? gidiyorlar san?r?m oralarda biryere giderim ama tabiki büyük ?ehirleri istiyorumda firmalar konaklama pahal?d?r diye cayd?rmaya cal???yolar

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Bence de gitmeye de?er. Bütün i?ler zor ve yorucu de?il. Mesela ben çok güzel bir yerde lifeguard olarak çal??t?m. Gayette e?lenceli ve güzeldi E?er paran varsa git derim.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bende daha önce hiç çal??mam??t?m ama yaz boyunca 600 saat civar? çal??t?m. Daha önce çal??mad?ysan gitme demek çok yanl??. O Zaman nap?caz hayat?m?z boyunca hiç çal??mayal?m ? Saçma. Her ?ekilde gitmelisin, tabiki maddi olarak zorluk çekmeyeceksen.
    Wisconsin Dells | Noah's Ark
    2011 Summer

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bence bu kadar s?k?nt? yapma ?öyle dü?ün,sen henüz gençsin,bu tür maceralar da gençten yap?l?r.Yani herya? yap?l?r ama 22 23 yas?nda giden birisi ile 55 ya??nda giden birisi için ABD ayn? de?eri ta??maz.Git çal??,para biriktir,bol bol fotograf cekin,merakl?ysan elektronik al yada k?yafet al,WORK bittikten sonra 1 ay gez,e?len.Döndü?ünde pi?man olsan bile elinde torununa bile anlataca??n an?lar olaca??ndan emin ol.Bence bu kadar kasman?n lüzmü yok sonucta 3 4 ay durup dönüceksin.En fazla ne olabilirki,düzgün bir firmayla git bence i? te sorun ç?kma olas?l???n? en aza indirir bu.
    K?saca git ve 4 ay sonra gel...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı kagan ay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bu kadar s?k?nt? yapma ?öyle dü?ün,sen henüz gençsin,bu tür maceralar da gençten yap?l?r.Yani herya? yap?l?r ama 22 23 yas?nda giden birisi ile 55 ya??nda giden birisi için ABD ayn? de?eri ta??maz.Git çal??,para biriktir,bol bol fotograf cekin,merakl?ysan elektronik al yada k?yafet al,WORK bittikten sonra 1 ay gez,e?len.Döndü?ünde pi?man olsan bile elinde torununa bile anlataca??n an?lar olaca??ndan emin ol.Bence bu kadar kasman?n lüzmü yok sonucta 3 4 ay durup dönüceksin.En fazla ne olabilirki,düzgün bir firmayla git bence i? te sorun ç?kma olas?l???n? en aza indirir bu.
    K?saca git ve 4 ay sonra gel...
    güzel yazm??s?nda haziran 20de finaller bitiyo eylül 26da okul 2,5ay work 15-20gün travel olcak san?r?m

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı PinkFloyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel yazm??s?nda haziran 20de finaller bitiyo eylül 26da okul 2,5ay work 15-20gün travel olcak san?r?m
    15-20 gün travel için çok ideal fazlas? için para laz?m

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

garsonluk dü?ünüyorum ingilizcem iyi mü?teriyle ileti?imde daha fazla olabilirim..genelde newyork florida aras? gidiyorlar san?r?m oralarda biryere giderim ama tabiki büyük ?ehirleri istiyorumda firmalar konaklama pahal?d?r diye cayd?rmaya cal???yolar
    garsonluk kolay i? de?ildir ingilizce bak?m?ndan çünkü gidince yemekleri ö?reneceksin gelen mü?teriyi güleryüzle ve düzgün bir dille kar??l?yacaks?n ilk gitti?inde aksan zorlu?u çekeceksin ilk defa gidipte aksanda zorlanmayan adam yoktur neredeyse biraz arka k?s?mda çal??t?ktan sonra daha kolay olur
    Bende daha önce hiç çal??mam??t?m ama yaz boyunca 600 saat civar? çal??t?m. Daha önce çal??mad?ysan gitme demek çok yanl??. O Zaman nap?caz hayat?m?z boyunca hiç çal??mayal?m ? Saçma. Her ?ekilde gitmelisin, tabiki maddi olarak zorluk çekmeyeceksen.
    kimse hiç çal??mad?ysan gitme demedi benimde hayat?mdaki ilk i?im amerikadayd? arkada? köle gibi vas?fs?z i?lerde çal??maya de?er mi 6 milyar para verecez daha az?n? kazanaca??z dedi?i için böyle bi?ey dedik
    Konu matador_36 tarafından (25-11-2011 Saat 11:30 PM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

pazartesi kayd?m? yapt?r?yorum garsonluk yada server seçiçem ba?ta zorlan?r?m ama ingilizce için en güzel yollardan biri

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı PinkFloyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pazartesi kayd?m? yapt?r?yorum garsonluk yada server seçiçem ba?ta zorlan?r?m ama ingilizce için en güzel yollardan biri
    2 senedir serverl?k yap?yorum.?ngilizcen gerçekten çok iyi de?ilse sak?n bu i?e kalk??ma.Çok zor bir i?.??ler çok kar???k.Bizim buradaki gibi taba?? getir götür de?il.Bah?i? alabilmek için her konuda çok iyi konu?abilmen, yemeklere ve menuye çok hakim olman gerekiyor.Buda kolay bir i? de?il.Ayr?ca bu i?lerde al?nan saatlik ücret yok denecek kadar az.Her ?ey bah?i? üstüne.Ben ilk gitti?imde ingilizcem çok iyi olmas?na ra?men zorlanm??t?m.Aç?kças? çok iyi ingilizce bilmiyorsan, garsonlukta geli?tirim diyorsan sak?n öle bi?eye kalk??ma.Kendini comi-busser hatta bula??kç?l?k da bile bulabilirsin birden wat hayallerin yalan olabilir.
    ""Let the game begin""

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

server benim bildigim garsonluk demek. ayrica watda garsonluk isi nerdeyse yok denecek kadar az.. eger ingilizcen amerikali kadar iyi degilse garsonluk isini secme cunku seni muuhtemelen oraya gittiginde komi yapacaklar.. ingilizcenin kusursuz olmasi lazim garsonluk icin..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ne tavsiye edersiniz ki hotel i?lerinde olumlu youm gormed?m hiç tek ba?lar?na oda toplay?p kimseyi görmüyolarm??..aktif ?ekilde sohpet edilebilcek en iyi i? hangisi ki

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben ye-ro sirketiyle gitmistim wisconsin'de noahs ark diye bi su parkina. hayatimin donum noktalarindan biri oldu. cok guzel bi deneyim yasadim. kesinlikle gitmeni tavsiye ederim. dilini gelistirirsin ve unutulmaz bi macera yasarsin. bir suru arkadas edindim ve coguyla hala gorusuyorum. bi git zaten tekrar gitmek isticeksin )

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Ruya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ye-ro sirketiyle gitmistim wisconsin'de noahs ark diye bi su parkina. hayatimin donum noktalarindan biri oldu. cok guzel bi deneyim yasadim. kesinlikle gitmeni tavsiye ederim. dilini gelistirirsin ve unutulmaz bi macera yasarsin. bir suru arkadas edindim ve coguyla hala gorusuyorum. bi git zaten tekrar gitmek isticeksin )
    te?ekkür ederim bu yeri ara?t?r?cam

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Thumbs up

Alıntı Ruya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Evet o park?n methini bende duydum bi kaç arkada??m?n kuzeni oradayd? gecen yaz çok sevmi?ti oray?
    Kod:
    ESRA YILDIZ

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

idealsasa kay?t oldum ba?lad?k maceraya

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bende senin gibi karars?zd?m dostum,ama bu program böyle bir ?ey i?te,bir yerde anlat?lan her?eyi do?ru bir ?ekilde realize edip ya gözünü kapat?p bu yola dü?eceksin,yada vazgeçeceksin.E?er her ?eyi göze al?yorsan,ekonomik kayg?nda yoksa, konu?abilecek kadar ing. biliyorsan git derim.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

eger kizsan ingilizce seviyen orta olsada serverlik yapabilirsin , eger restaurant isi bulursan ortalama ing. ile seni foodrunner yada busboy yapmazlar server yaparlar
    LIVE IS LIFE

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkada?lar kendinizi ?artlamay?n....i?ler önünüze gelmeden hiç bir?eye karar vermezsiniz zaten vermis olsan?z da 50 kere fikir de?i?tirirsiniz
    gitmeye deger mi diyorsan?z da eger;
    her?eye de?er.?ahsen ben 7 tane alttan ders b?rakarak gitmi?tim 2 dönem süpriz bi ?ekilde finaller ac?klan?nca 5 dersimin birden DC- ile kald?g?n? gördüm yine de vazgeçmedim pi?man de?ilim
    Kod:
    ESRA YILDIZ

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı y?ld?zesra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkada?lar kendinizi ?artlamay?n....i?ler önünüze gelmeden hiç bir?eye karar vermezsiniz zaten vermis olsan?z da 50 kere fikir de?i?tirirsiniz
    gitmeye deger mi diyorsan?z da eger;
    her?eye de?er.?ahsen ben 7 tane alttan ders b?rakarak gitmi?tim 2 dönem süpriz bi ?ekilde finaller ac?klan?nca 5 dersimin birden DC- ile kald?g?n? gördüm yine de vazgeçmedim pi?man de?ilim
    dc ?artl? geçmiyor mu

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

forever FLORIDA

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bence deger pink b?z?m okuldak? eg?t?me ?ht?yac?m?z yok kend?m?z kend?m?z eg?t?r?z We dont need no educat?on b?d?p geld?kten sonra ders?n
    All in all it's not just another brick in the wall
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence deger pink b?z?m okuldak? eg?t?me ?ht?yac?m?z yok kend?m?z kend?m?z eg?t?r?z We dont need no educat?on b?d?p geld?kten sonra ders?n
    All in all it's not just another brick in the wall
    haha gidiyorum zaten kayd?m? yapt?rd?m

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)