Work and Travel
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Þikayetim Var Kategorisi Hakkýnda Uyarýlar

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Exclamation Þikayetim Var Kategorisi Hakkýnda Uyarýlar

Þikayetim Var kategorisi altýna yazýlan yazýlar rencide edici ve hakaret içerikli olamaz. Maðdur olduðunuzu düþündüðünüz konular için gerekli görüldüðü takdirde kanýt sunmanýz ve tüm üyelerle paylaþmanýz istenebilir.

Ayrýca "Þikayetim Var" kategorisine mesaj yazan kullanýcýlarýn kimlik bilgilerini Turkishwat yönetimi ile paylaþmalarý gerekmektedir. Farklý kullanýcý adý altýnda, doðru olmayan iletiþim bilgileri ile yada farklý bir isim altýnda paylaþým yapan kullanýcýlarýn açtýklarý konular gerçek kimlik bilgileri bildirilene kadar askýya alýnacak, bilgilerin paylaþýlmamasý durumunda forumdan silinecektir.

Herhangi bir durum için bizlerle iletiþim kurmak isterseniz
    admin@turkishwat.net e-mail adresine mesajlarýnýzý iletebilirsiniz.
    admin (at) turkishwat.net

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Þirketlerden mail alýyoruz, bazý mesajlarýn kaldýrýlmasý için. Shinoda'nýn da belirttiði gibi mesaj içeriklerinizde karalama, haksýz yere kötüleme olmasýn.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Üstad
    Tecrübe Puaný
    19

Bazý öðrenciler kiþisel meselelerden dolayý firmalarý kötüleyebiliyor,
    o yüzden bu tarz mesajlar forumlardan kaldýrýlýyor

Alýntý gulencelik Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    neden onlardan telefon alýnca yazýlanlarý kaldýrýosnz ký ýyý yazýlanlar kadar kotu seylerý yazmak da onemlý

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Burayý okumadan lütfen konu açmayýnýz!

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

work and travel in ben bu kadar lanet bir iþ olduðunu bilseydim gelmezdim baþta bunu söylemek istiyorum.burdan yapmak isteyen herkesin yapmamasý gereken bir deneyim olduðunu düþünüyorum ayrýca eðer hayatýnýzda hiç aþaðýlanmadýysanýz aþaðýlanmak istiyorsanýz yapabilirsiniz bu programa takýlabilirisiniz sizi tutan yok.iþinizi seçerken dikkat edin özellikle housekeeper olmamaya dikkat edilmeli cidden tehlikeli bir iþ müþterinin biri iftira attýðý zaman siz bir hiçsiniz herkesin gözünde çalýþtýðýnýz yerde onlar için siz önemli deðilsiniz onlara göre siz çalýþmak zorunda olan bir hayvansýnýz afedersiniz ama gerçek bu . lütfen burdan duyuruyorum gidecek olan yada bu programa katýlacak olan varsa yapmasýn þirketiniz ne kadar iyi olursa olsun burda yapayalnýzsýnýz , elinizden tutacak kimse yok iþten atýldýðýnýzda ve her halükarda geçerli bu durum hiç bir þirkete güvenmeyin hepsi yalancý . güzel vaatler verirler ama bi sorun çýkýnca kimse kýlýný kýpýrdatmaz ve üzülüyoruz der ancak.onuda biyerleri tutuþtuðu için.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Arkadaþlar Work and travel konusunda bir genelleme yapmak çok yanlýþ. Her ne kadar mutsuz olanlar çoðunlukta olsada iþleri yolunda giden bir çok kiþi var. Bence öncelikle Work and travel olayýnýn ne olduðunu iyice öðrenmek gerekiyor. Bu olay þirketlerin organize ettiði bir þey deðil þirketler size sadece yol gösterir. Siz bu þirketlerin müþterilerisiniz ama size bilmedikleri ve garanti vermedikleri bir ürün satarlar. Biraz Brad Pitt in Snatch filmindeki karavan satýcýlarýna benzerler. Amerikadaki iþvereni Türkiyedeki þirkete þikayet etmek biraz komik. Türkiyedeki þiketin tek yapabileceði sizi teselli etmek. Ayrýca iþverenler sizi ülkesinde günlük 2 dolara çalýþan ve amerikaya iyi para kazanamaya gelmiþ sezonluk iþçi olarak algýlýyorlar. Work and travel olayýnýn temel mantýðý yoðun sezonlarda açýða çýkan ve genelikle Amerikalýlarýn yapmak istemediði iþlerdeki vasýfsýz iþçi ihtiyacýný gidermek amacýyla dönemlik yurtdýþýndan saðlýklý ve dönemlik çalýþýp ülkesine geri dönecek iþçiler bulmaktýr. Bunun için en ideal adaylar 3. dünya ülkelerindeki üniversite öðrencileridir. Çünkü genç olduklarý için saðlýklýlar, okullarý devam ettiði için ülkelerine geri dönmeleri gerekiyor ve Amerikaya gitmek bu ülkelerde bir prestij meselesi olarak ele alýnýyor. Bütün þirketlerin açýk açýk söylediði bir þeyler var; wat bir dil öðrenme programý deðildir.(sadece konuþabiliyorsanýz pratik yapma imakný bulursunuz), para kazanma programý deðildir ve en önemlisi baþýndan sonuna kadar kusursuz organize edilen herþey müþterinin mutluluðuna göre ayarlanmýþ bir program deðildir. Programýn adýna Work and travel denmesinin nedeni cazip hale getirmek içindir. Programýn adýný work in America like a slave koysalardý bir çok kiþi katýlmazdý. Ayrýca programa katýlanlarýn neredeyse yarýsý hiçbir þekilde gezmeden ülkelerine geri dönüyorlar. Bununla birlikte iyi ingilizce konuþabilen ve iþ tecrübesi olan 1% lik bir kesim Amerikada güzel iþler bulabiliyorlar, yada haftada 100 saate kadar çalýþan baþka bir kesim iyi paralar kazanýyorlar, yada ailesinden aldýðý 5000 dolarlýk harçlýklar süper eðlenen bir kesim diðer gidecek kiþilerin kafasýný karýþtýrýyor.ve programý cazip hale getiriyorlar. Sonuç olarak programýn ne olduðu bilinsede bilinmesede her sene binlerce üniversite öðrencisi bu programa katýlýyor. Her 10 kiþiden 9 u gidilmemesi konusunda telkinde bulunsada bu Amerikaya gittim demek bir prestij ve hava atma meselesi olduðu için aklýna koyan herkes gidiyor. Sonuçta biz uçakla 2-3 saatte varýlan Almanyadan Mercedes arabamýzý göstermek içik 48 saat yolculuða katlanýp arabayla gelen milletiz.
    Bütün bulnarý bilip Amerikaya gitmek ve üstüne þikayette bulunmak biraz saçma.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)