Merhaba Arkadaþlar,
Ben 2009-2011 yazlarýnda Outer Banks, North Carolina'ya gittim. Orada benim gibi sorun yaþayan öðrencilere yardýmcý olan bir gönüllü kuruluþu vardý. Bu kuruluþ öðrencilere konaklama ve iþ bulma konularýnda epeyce yardýmcý oluyordu.
Neyse gel zaman git zaman bu kuruluþ bir þey farketti. O da sponsor ve partner acentelerin aldýklarý paranýn hakkýný vermemesiydi. Onlarca gönüllü yüzlerce öðrencinin problemini çözmeye çalýþýrken (hiç bir ücret almadan), öðrencilerden 1500$ ücret alan þirketlerin ortalýkta gözükmemesi, maillere-telefonlara çýkmamasý bu gönüllü grubun epey canýný sýkýyordu.
Bu grup olayý profesyönelleþtirmeye karar verdi. Kendi lisanslarýný çýkartýp, o bölgede profesyönel olarak faaliyete geçme kararý aldýlar. Ama bazý konularda bilgi eksikleri var. Mesela gelir daðýlýmý, kar marjý gibi konular. 1500$ paranýn ne kadarýnýn sponsora ne kadarýnýn partnere gideceði gibi konular.
Eðer bu konuda bilgisi olan arkadaþlar varsa lütfen bana ulaþsýnlar. Bu þirketi kuracak arkadaþlarýn bana sorduklarý temel þey "business plan" yani iþ planý. Süreçle alakalý bilgisi olan arkadaþlar yardýmcý olursa sevinirim.

Alýntý

Bookmarks