Work and Travel
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 26 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Fotoðrafçýlýk Boston'da

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart Fotoðrafçýlýk Boston'da

merhaba arkadaþlar. 2 haftalýk ugraþtan sonra burdaki iþi kapabildik umarým hayýrlýsý olur sözleþmemiz 1 hafta içinde gelirmiþ. Daha önce fotoðrafçýlýk yapan arkadaþlar var mý? Deneyimlerini paylaþýrsa sevinirim. Boston cok güzel diyorlar ama biraz pahalýymýþ gerçi california eyaletine göre sudan ucuz diyebiliriz sanýrým

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

hayýrlý olsun quemma bostonýn cok tarihi biyer oldugunu duymustum, galiba sende öyle istiyodun neyse tekrar hayýrlý olsun ya bide orda nerde calýsacaksýn??
    Beni Çekemeyenler,Anten Taksýn

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

valla inan bana yeri bende bilmiyorum firma da ilk defa gönderiyorlar öðrenci. ama google earth den bakýnca merkezde gözüküyor bu da gözümü korkutuyor hayat pahalý olabilir diye. sözleþme gelince tam olarka ne yapacagmýzý göreceðiz artýk hayýrlýsý

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bostonun yeri iyi newyorka yakýn güzel bi yer

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

bende heralde maine saco'da fantana diye bi eðlence merkezinde ride operatorlük yapcam orasýda boston2a bi 100 kilometre falan kadarmýþ..

Hayalperest Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    0

ben fotografcýlýk yaptým ama old time benmki studiodaydý dýsarda diil bi de küçük turistik bi yerdeydi ocean city maryland website
    www.oldtimephotos.com

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaþlar ben ve arkadaþlarýmda bu yaz Boston'a gitcez..Massachusetts eyaletinde Sprinfield yakýnlarýnda Six Flags ýn New England daki þubesinde olcaz..ben fotoðrafçý olanlara pek rastlamadým ve gerçekten deneyimi geçirmiþ birisiyle konusayý çok istiyorum fazla tercih edilen bi iþ deðilmidir yoksa..bilgilendirin þu acemi watçýyý

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

Alýntý bk88 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaþlar ben ve arkadaþlarýmda bu yaz Boston'a gitcez..Massachusetts eyaletinde Sprinfield yakýnlarýnda Six Flags ýn New England daki þubesinde olcaz..ben fotoðrafçý olanlara pek rastlamadým ve gerçekten deneyimi geçirmiþ birisiyle konusayý çok istiyorum fazla tercih edilen bi iþ deðilmidir yoksa..bilgilendirin þu acemi watçýyý
    @eleynia nickli kullanýcý dediðin yere geçen sene gitmiþtir.. Kendisine ulaþýrsan net bilgileri alabilirsin

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart SFNE-Kodak

Merhabalar,galiba beni arýyorsunuz geçtiðimiz yaz benmde içinde bulunduðum yaklaþýk 15 türk six flags new england da kodak ta fotoðrafcýlýk yaptý. iþimiz aslýnda zevkli ve eðlenceliydi,ama yorucu ve yýpratýcý taraflarý da olmadý deðil. en büyük sanssýzlýðýmýz iþ yerinde cok fazla calýsan olmasýydý,sanýrým iki ayrý manager iþe alýmlarda birbirlerinden habersiz görüþmeler yapmýþlar.bunun ceremesini cekmek de bize kaldý. haftada ancak 35-40 saat calýsabildik,overtime yapamadýðýmýz için de para kazanamadýk, iþyerinde hep bir belirsizlik söz konusuydu en son gelen grubun(ki biz haziran sonunda gittiðimiz için bu gruptaydýk) new jersey deki six flags e gönderilme durumu vardý, iþe baþladýktan sonra 10 kiþi gitti bu þekilde,biz kalmak istedik ve kaldýk ama bu da sayýyý azaltmaya yetmedi. iþin içeriðine gelince, park gerçekten cok büyük ve harika. sabah 10 da parkýn giriþ kapýsýnda diziliyosun, içeri gelenlere fotoðraf cekmeleri için durmalarýný,gülmelerini falan sölüyosun. kimileri ilgilenmiyor,kimisi duruyor falan filan.bunun yanýnda eðer o gün sanslýysan ofiste calýsýrsýn,ki ana ofis dýþýnda batman ve superman ride larý ve antika fotoðraflarýn çekildiði antique olmak üzere 3 tane daha ofis var. tüm gün boyunca park içinde cekilen fotoðraflarýn ya da ride lardaki fotograflarýn satýþýnda da çalýþabiliyosun iþte. haftada 2 gün off-day alabiliyosun, ve bu günlerde parka gelip eðlenmek sýnýrsýz. Güneþte ön kapýda fotoðraf cekmek dýþýnda hersey cok güzel ve eðlenceliydi. Kodakta çalýþan amerikalýlarda cok samimi ve sevecenlerdi,ve bizleri cok seviyorlardý. Sanýrým bu gecen yýl supervisor olan bir arkadasýmýz bu yýl manager olucak. Ki kendisi cok toleranslý ve kafa dengidir. Gidecek arkadaþlara tavsiye ederim ama þartlarý bilip öyle gidin, muhtemelen bu yýl fazla olmaz iþçi sayýsý çünkü bunun sýkýntýsýný herkes cekti gecen yýl, overtime yaparsanýz iyi de para kazanýrsýnýz erken gidin mümkün olduðunca. iþyeri kalmamýz için Springield de bir apartman dairesi ayarlamýstý, tüm kodak calýsanlarý ayný binadaydýk, 4 kiþi kalýyorduk evde gayet lükstü mutfaðý,banyosu,2 yatak odasý ve salonu vardý ama haftada 87.5 $ ödüyoduk.iþyerine servisle gidiyorduk bunu da maaþtan kesiyolardý. böyle iþte,baya uzun oldu,umarým acýklayýcý olmuþtur,sorularýnýz olursa yine yanýtlarým...

Üstad
    Tecrübe Puaný
    26

@eleynia verdiðin bilgiler için çok teþekkür ederiz

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý eleynia Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhabalar,galiba beni arýyorsunuz geçtiðimiz yaz benmde içinde bulunduðum yaklaþýk 15 türk six flags new england da kodak ta fotoðrafcýlýk yaptý. iþimiz aslýnda zevkli ve eðlenceliydi,ama yorucu ve yýpratýcý taraflarý da olmadý deðil. en büyük sanssýzlýðýmýz iþ yerinde cok fazla calýsan olmasýydý,sanýrým iki ayrý manager iþe alýmlarda birbirlerinden habersiz görüþmeler yapmýþlar.bunun ceremesini cekmek de bize kaldý. haftada ancak 35-40 saat calýsabildik,overtime yapamadýðýmýz için de para kazanamadýk, iþyerinde hep bir belirsizlik söz konusuydu en son gelen grubun(ki biz haziran sonunda gittiðimiz için bu gruptaydýk) new jersey deki six flags e gönderilme durumu vardý, iþe baþladýktan sonra 10 kiþi gitti bu þekilde,biz kalmak istedik ve kaldýk ama bu da sayýyý azaltmaya yetmedi. iþin içeriðine gelince, park gerçekten cok büyük ve harika. sabah 10 da parkýn giriþ kapýsýnda diziliyosun, içeri gelenlere fotoðraf cekmeleri için durmalarýný,gülmelerini falan sölüyosun. kimileri ilgilenmiyor,...
    eleynia bu iþi yapmýþ birini bulmak öncelikle beni çok mutlu etti biraz zorluklarý olmuþ gerçekten de gözüm korktu desem yalan olmaz..bizim önümüzdeki iþ seçeneklerinin arasýnda en çok yüksek saatlik ücrete sahip olan iþ buydu..çalýþma saatleri az gözüküyordu ama biz 2.iþ yada overtime yapma istediðimiz için seçtik bakalým nolcak bilmiorum..sen overtime yapamadýný belirtmiþsin..buna manager mý izin vermedi acaba..bide bizde konaklama konusunda hiçbiþe belli deil..iþverenin saðlamadýðý söleniyor ancak biz talep edersek sponsor firma bize bi kaç seçenek yollýcakmýþ..bu noktada sana sormak istediðim size bulunan yer önceden mi hzýrdý yani anlaþmanýzda böle bi koþulmu vardý..birde 87,5 dolar heralde kiþi baþý haftalýk dýr biraz saçma bi soru oldu ama pek bilmiorum bu iþleri.. ya bu park agawam die biryerde gözüküyor springfielda çok yakýn..biz 6 kiþi gitcemiz için ev kiralamayý düþünüoruz ama nasý olur bilmiorum..yani springfielddan ziyada agawamda ev kiralamamýz lazým tabi..sen 2.bir iþ buldunmu yada parasal sýkýntýn oldumu açýkcasý bunlarý merak etmiyo deilim ben..ilerleyen zamandada sorularým olur mutlaka þimdiden affet beni olurmu vallahi korkuorum ya eðer sorularýmý cevaplayabilirse gerçekten mutlu olurum..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

verdýgýn bilgiler için teþekkürler eleynia, bu sene 2 kþi bizde oraya gidicez, internetten baktk 500 dolar cývarýnda studyo daireler buldk, baþka bi baþlýkta çok fazla oldugunu solemiþlerdi aylýk 500 dolarýn ama kþi baþý 62,5 dolara denk gelio, sence olasý bþi mii?
    bir de araba almayý dþünüoruz biraz hazýrlýklý gidip olanaklar nasýldýr bi bilgin varsa paylaþýrsan çok seviniriz..

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý icecream Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    verdýgýn bilgiler için teþekkürler eleynia, bu sene 2 kþi bizde oraya gidicez, internetten baktk 500 dolar cývarýnda studyo daireler buldk, baþka bi baþlýkta çok fazla oldugunu solemiþlerdi aylýk 500 dolarýn ama kþi baþý 62,5 dolara denk gelio, sence olasý bþi mii?
    bir de araba almayý dþünüoruz biraz hazýrlýklý gidip olanaklar nasýldýr bi bilgin varsa paylaþýrsan çok seviniriz..
    bu gidiþle orda karþýlaþabiliriz iþallah sorun yaþamayýz da güzel bi wat deneyimi olur hepimiz için..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

öncelikle anlattýklarým yardýmcý oluyosa mutlu olurum, birþeyleri bilerek gitmeniz sizin için çok avantajlý olur. Overtime konusuna gelince, haftalýk çalýþma saatlerini manager belirliyodu va schedule bir hafta önce asýlýyodu. çalýþan sayýsý fazlalýðýndan ötürü 33 saat calýstýðýmýz hafta bile oldu. Ama mesela sabah shiftinde calýstýn diyelim öðleden sonra kalmana da bazen izin veriliyodu, ya da izin günlerinde calýsmana bu sayede 13 saat calýstýðýmýz günler de olmuþtur. sözleþmemizde 7.5 $ saatlik ücret görünmesine raðmen bize 8.5 $ veriyorlardý ama bu yýl yaparlar mý bilmem overtime olduðunda bu 12.5 $ saatlik oluyor. park agawam da ve spriengfield e 10-15 dk uzaklýkta servisle. haftalýk ve kiþi baþýnaydý ücret ayda 350$ kiþi baþýna kira ödüyoduk. sözleþmemize az önce baktým da bizim sözleþmemizde iþ verenin konaklamayý saðlýyacaðý yazýyomuþ. Agawam da ev tutmak daha cazip olabilir, bu süre de de redroof gibi motellerde kalabilirsiniz sanýrým onlar haftalýk daha ucuz ödüyorlardý. sorularýna mümkün olduðunca cevap yazmaya calýsýrým,þimdilik hoþcakal...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bu arada icecream in yazdýklarýný görmemiþim bizim kiramýz epey fazlaydý aylýk 350 dolar kiþi baþýna ve daire baþýna 1400 $ alýyodu insafsýzlar hiç araþtýrmadýk biz ama bulunabiliyosa bu þekilde mutlaka bulun,eminim cok daha avantajlý yerler bulursunuz. araba konusuna gelince, biz kiraladýk 2 kez geziye cýkarken, 25 yas altý olduðumuz için ekstra ücretler falan cok pahalýya geliyo. en mantýklsý almak ama bu konuda bi bilgim yok yardýmcý olamýycam ne yazýk ki,ama bu þekilde araba satýn alan arkadaslar karlýydý eðer kalabalýksanýz benzin zaten cok ucuz cok kar edersiniz.öle iþte

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý eleynia Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu arada icecream in yazdýklarýný görmemiþim bizim kiramýz epey fazlaydý aylýk.....
    eleynia bu shiftden sora kaldýðýn yada izin gününde çalýþtýýndan bahsetmiþtin ya ani 13 saat diye..yani 13 saat fazladan çalýþýodun dimi..bizim sözleþmede 32 yazýo ortalama..onun üstüne çýkamassam ben direk agawam sokaklarýnda iþ arýcam valla çünkü dönüþte daha new york,washington gezilecek yahuu bide sormasý ayýp elinde parayla dönebildinmi..yani genel olarak memnun kaldýnmý iþinden..

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

sevgili bk88, kastettiðim sabahtan baþladýðýmýz 6 yada 7 saatlik bir iþ gününde öðleden sonra calýsmamýza da izin verdikleri ve böylece günde 13 saat çalýþabildiðimizdi.eðer haftada 40 saatin üstünde çalýþýrsan onlar overtime sayýlýyo. para kazanma iþine gelince biz 2 aydan az çalýþabildik(geç baþladýðýmýzý sölemiþtim) ve toplamda 2500$ civarý kazanabildik, geriye en cok parayla dönen arkadasýmýz 700 $ ile döndü. biz 2. iþde calýþmadýk ama ayný iþ yerinde 2. iþte calýsan ukraynalý kýzlar vardý,ne iþ yaptýlar bilmiyorum ama. valla para kazanma kaygým olmadýðý için ben memnundum iþimden, hesaplý harcadýk paramýzý ve gezmek içinde fýrsatýmýz oldu, ben size en kötü sartlarý söylüyorum, bundan daha iyi olursunuz bence ama karar sizin.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar bende bostona 2 saat uzaklýkta New englandýn hemen yanýnda Fairlee, VT da bi beach resort de saatlik 11-14 $ artý bahþiþ ve konaklama,yemek bedava olan biyerde 3 ay süreyle çalýþýcam. bütün arkadaþlarým caydý. ben yanlýz kaldým. ben araba almayý ve eylülün ikinci haftasýndan ekime kadar bi çok yeri gezmek görmek istiyorum. bostona veya bu civarlara gelenlerle irtibata geçelim. gerekirse birlikte araba alalým. iþten ayrýlma tarihlerimizi knusuruz. ayarlayabilirsek birlikte gezeriz. özellikle bk88 ben de ankaradayým. ustam mutlaka senle bi irtibata falan geçelim
    A.B.G
    altar
    burak
    güvenç

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

antiwar araba konusunda abd de konusalým senle ne dersin

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

bnm o iþ döneklik yaptýklarýndan iptal oldu haftalar sora yeni iþbuldum..çok istiodum ama olmadý malesef..

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

neden doneklýk yaptýlar? sen dewam etseydýn ama sende tek gitmek istemýyosun galýba önce doðu kýyýsý olmada batýdamý arýyosun sansýný

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    18

ya sorma ya iþi aldýk..biz böle planlarý yaptýk falan..hatta orda oturan birileriyle yazýþýyodum bile sora sponsor þirket kodakla sorun yaþamýþ..olmadý dediler..sora isterseniz gidin ama housingi zaten kodak saðlamýodu..artýk sponsorda karýþmýcak housing e dediler..zormuymus neymiþ oralarda bulmak..bizde bi kere kýllandýk vazgeçtik..aslýnda batý tarafý hiiç düþünmüyordukki býrak california yani..allahtan ufak bi yere gidioruz..bide bileti stop over alalým dedi þirket kandýk evet dedik ve atýldýk bakalým maceraya sonumuz ii olur umarým

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

neyse biz gidiyoz oraya artýk iyi olur merka etme, en azýndan iyi kýsýmlarýda olur ama yýne ayný iþi bulabýlmýssýn hemde calýfornýada.uçus kýsmýda eglencelý gecer belký bavullar koybolabýlýr ucagý kacýrabýlýr sýnýz ama bunlarda maceranýn bi parcasý deðilmi zaten?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaþlar bnde bu yaz new england springfield 6flags de çalýþacam.(ama acentadan aldýým elektirik her an iþimin deiþecei yönünde yani bostonda herhangi bi kodak dada çalýþabilirm)bnm ricam gideceim yerde hiç türk olmamasýydý ama görünüþe göre baya kalabalýðýz.illaki görüþürüz orda...

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

antiwar89 senin iþin ne super iþmiþ ben kasýmdan beri arýyorum böyle bi iþ bulamadým 11-14 dolar arasý artý bahþiþ artý yemek konaklama bedava super hakkaten. hangi þirketten buldun bu iþi biraz daha ayrýntý verebilirmisin??

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

eleynia arkadaþým yardým et bize!!!biz busene six flags new england kodakta çalýþacagýz senin gibi,ama springfielde nasýl gidecegimizi bitürlü bulamadýk taksi pahalý dediler,metroya fln baktým cok kýsa yerlere gidio boston-s.field arasý mapsta 2saate yakýn gösterio,bide biz 2kiþiyiz uçak 8.30 gibi inecek bostona,hani orda bi otelde kalmayý düþündük redrooflarý önerdiler ama intden baktýk hep uzaktalar,bize bi yardýmcý olursan dünyalar bizim olacak

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)