Work and Travel
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gerçekleri Konuşalım (PARA)

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Gerçekleri Konu?al?m (PARA)

Arkada?lar wat i?i baya kafama yatm??t?. Baya ara?t?rd?m güzel bir ?irket buldum. Neyse i?imin ne oluca??n? i?te vize belgeleri vs. vs. her?eyi ara?t?rd?m fakat ekonomik aç?dan bakt???mda her?ey ?irketlerin anlatt??? kadar toz pembe de?il. ?sterseniz buna ortalama olarak birlikte bakal?m. Hatam varsa düzeltin.

Masraflar: (türkiyedeki ve amerikadaki masraflar yani toplamda cebimizden c?kan ortalama BÜTÜN PARA)

türkiyedeki vize i?lemleri: 700$ (ayr?ca benim için istanbula önce fuar için gitmem gerekiyomu? ard?ndan okdu?um ?ehire dönücem ve ?irketin benim için randevu ald??? tarihte tekrar istanbula gidicem. tabi istambula sadece amele gibi vize için gitmem gitmi?kende kal?r?m ve 500$ da 2 gidi?imde harcar?m + 200$ vize i?lemleri için verice?im para)

Ön kay?t ücreti: 150$

?irkete verdi?im ücret (programda i? ayarlams? için.) : 1300$

Uçak bileti : 1200$ (ortalama)

Amerikada konaklama: 960$ (konaklama ücreti 75$ ile 100$ aras?nda de?i?iyor ben 80$ olarak hesapl?yorum (haftal?k) ve 3 ay kal?ca??m için. 80*4*3)

Amerikada yeme&içme : 1200$ (haftal?k 100$ sabah öyle ak?am yeme?ine verdi?imizi dü?ünelim bu da 100*4*3)

TOPLAM MASRAF:5510$

Kazançlar:

Çal??t???m?z i? yerinde haftal?k 40 saat çal??ma durumu söz konusu (baz? durumlarda 30-40 saat aras? de?i?iyor ama baz? durumlarda ise owertime (ki bu bence fazlas?yla ?ansa ba?l?) ile 50 saate kadar ç?kabiliyor.) bu nedenle haftal?k 40 saatimizi günlük 8.5$ ald???m?z? varsayarak ve 3 ay boyunca hiç tatil yapmadan çal??t???m?z? (genelde bahsedildi?i gibi travel k?sm? biraz hikaye olan bi program (e?ri otural?m do?ru konu?al?m ) dü?ünüyoruz. burdan 40*8,5*4*3=4080$ bizim cebimize giren para.

Fayda - Masraf = -1430$ fazladan para veriyoruz.

Tabi bu hesaplamalar?n içinde konaklamay? 60$ dan yapars?n?z az yersiniz 80$ a karn?n?z? da doyurursunuz hatta ikinci i? bulursunuz ald???n?z paray? artt?r?rs?n?z i?te ozaman kar etme ihtimali de olaabiliyor. Peki bu durumda sorulmas? gereken soru günde 12-16 saat çal??arak(ikinci i? ve fazla mesai ihtimallerinin varsay?yorum) kendinize de eziyet çektirmi? olcaks?n?z. Buda çok önemli bi konu. Çünkü tamam hadi sen ikinci i? buldun ama ikinci i?e gündüz 7-8 saat çal??t?ktan sonra gidiceksin bunuda unutma. Türkiyede ki geçirdi?in s?radan bi günle kar??la?t?r

Ayr?ca gidince dil ö?renme konusada asl?nda muallakta. Sonuçta Türkiye 2011 itibariyle dünyada 2. WAT ile ö?renci gonderen ülke ve ö?rencilerin a??rl?kl? olarak tercih etti?i ?irketler belli ba?l? ve bunlara gelen ö?renciler zaten ortalama 10-15 tane ?irkete da??l?yo. Yani bu ?irketlere ba? vuran 10.000-15.000 ö?renci zaten bu ?irketleri seçicek mecburen. E mutlaka türkler de olucak çal??t??? yerde. Bu nedenle as?l amaçlar? aras?nda ingilizce geli?tirmek olan ö?renciler bunuda dü?ünsünler. Ve son olarak kendinizi Amerika yerine koyun; Yazlar? i? gücü ve genç nüfus eksikli?i ya??yosunuz bunun için geli?mekte olan ülkelerle anla?ma yapm?ss?n?z burdaki ?irketler (bunlar genelde yabanc? ülke kökenli ?irketler) size her sene çal???cak ö?renci göndericekler. Ve bu ö?rencilere amerika ortalamas?n?n alt?nda maa? verip 4 ki?ilik odalarda konaklatcaks?n. Bundan güzel ne olabilir. Ayr?ca bu ö?renciler kendi ülkelerinde senin ülkene çal??mak için bile olsa ayak basabilmek için birsürü para veriyor ve vize almak için y?rt?n?yolar. Ayr?ca senin bu ö?rencileri çal??t?rd???n i?lerden çocuklar?n cebinde kalan paralar?da amerikada b?rakmas? için birçok ?eyden vergi alm?yosun.

"E ama benim arac? ?irketim bana böyle söylemedi en fazla 2500-3000$ cebimdem ç?kar dedi?"

Evet okadar para cebinden ç?k?cak, ama sen türkiyedeyken çünkü sen türkiyedeyken ordakilerle muhataps?n. bu para sen?n amerikadaki harcamalar?n hesaba kat?lmam?? durumundaki para. Ozaman ?irketine ?öyle demen laz?m ya siz 3000$ diyosunuz tamam bu para ben?m cebimdem amer?kaya ayak basana kadar ç?k?cak para. Ama kazan?ca??m paray? söylerken türkiyeye gelene kadar geçen süre zarf?ndan bahsediyosunuz. E cebimdem ç?k?cak paray?da türkiyeye gelene kadar ki süreyi katarak hesaplarm?s?n hem?erim diyerek baz? ?eylerin fark?nda oldu?unu gösterebilirsin.
    Konu saywithme tarafından (26-01-2012 Saat 02:53 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)