Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gerçekleri Konuşalım (PARA)

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Gerçekleri Konu?al?m (PARA)

Arkada?lar wat i?i baya kafama yatm??t?. Baya ara?t?rd?m güzel bir ?irket buldum. Neyse i?imin ne oluca??n? i?te vize belgeleri vs. vs. her?eyi ara?t?rd?m fakat ekonomik aç?dan bakt???mda her?ey ?irketlerin anlatt??? kadar toz pembe de?il. ?sterseniz buna ortalama olarak birlikte bakal?m. Hatam varsa düzeltin.

Masraflar: (türkiyedeki ve amerikadaki masraflar yani toplamda cebimizden c?kan ortalama BÜTÜN PARA)

türkiyedeki vize i?lemleri: 700$ (ayr?ca benim için istanbula önce fuar için gitmem gerekiyomu? ard?ndan okdu?um ?ehire dönücem ve ?irketin benim için randevu ald??? tarihte tekrar istanbula gidicem. tabi istambula sadece amele gibi vize için gitmem gitmi?kende kal?r?m ve 500$ da 2 gidi?imde harcar?m + 200$ vize i?lemleri için verice?im para)

Ön kay?t ücreti: 150$

?irkete verdi?im ücret (programda i? ayarlams? için.) : 1300$

Uçak bileti : 1200$ (ortalama)

Amerikada konaklama: 960$ (konaklama ücreti 75$ ile 100$ aras?nda de?i?iyor ben 80$ olarak hesapl?yorum (haftal?k) ve 3 ay kal?ca??m için. 80*4*3)

Amerikada yeme&içme : 1200$ (haftal?k 100$ sabah öyle ak?am yeme?ine verdi?imizi dü?ünelim bu da 100*4*3)

TOPLAM MASRAF:5510$

Kazançlar:

Çal??t???m?z i? yerinde haftal?k 40 saat çal??ma durumu söz konusu (baz? durumlarda 30-40 saat aras? de?i?iyor ama baz? durumlarda ise owertime (ki bu bence fazlas?yla ?ansa ba?l?) ile 50 saate kadar ç?kabiliyor.) bu nedenle haftal?k 40 saatimizi günlük 8.5$ ald???m?z? varsayarak ve 3 ay boyunca hiç tatil yapmadan çal??t???m?z? (genelde bahsedildi?i gibi travel k?sm? biraz hikaye olan bi program (e?ri otural?m do?ru konu?al?m ) dü?ünüyoruz. burdan 40*8,5*4*3=4080$ bizim cebimize giren para.

Fayda - Masraf = -1430$ fazladan para veriyoruz.

Tabi bu hesaplamalar?n içinde konaklamay? 60$ dan yapars?n?z az yersiniz 80$ a karn?n?z? da doyurursunuz hatta ikinci i? bulursunuz ald???n?z paray? artt?r?rs?n?z i?te ozaman kar etme ihtimali de olaabiliyor. Peki bu durumda sorulmas? gereken soru günde 12-16 saat çal??arak(ikinci i? ve fazla mesai ihtimallerinin varsay?yorum) kendinize de eziyet çektirmi? olcaks?n?z. Buda çok önemli bi konu. Çünkü tamam hadi sen ikinci i? buldun ama ikinci i?e gündüz 7-8 saat çal??t?ktan sonra gidiceksin bunuda unutma. Türkiyede ki geçirdi?in s?radan bi günle kar??la?t?r

Ayr?ca gidince dil ö?renme konusada asl?nda muallakta. Sonuçta Türkiye 2011 itibariyle dünyada 2. WAT ile ö?renci gonderen ülke ve ö?rencilerin a??rl?kl? olarak tercih etti?i ?irketler belli ba?l? ve bunlara gelen ö?renciler zaten ortalama 10-15 tane ?irkete da??l?yo. Yani bu ?irketlere ba? vuran 10.000-15.000 ö?renci zaten bu ?irketleri seçicek mecburen. E mutlaka türkler de olucak çal??t??? yerde. Bu nedenle as?l amaçlar? aras?nda ingilizce geli?tirmek olan ö?renciler bunuda dü?ünsünler. Ve son olarak kendinizi Amerika yerine koyun; Yazlar? i? gücü ve genç nüfus eksikli?i ya??yosunuz bunun için geli?mekte olan ülkelerle anla?ma yapm?ss?n?z burdaki ?irketler (bunlar genelde yabanc? ülke kökenli ?irketler) size her sene çal???cak ö?renci göndericekler. Ve bu ö?rencilere amerika ortalamas?n?n alt?nda maa? verip 4 ki?ilik odalarda konaklatcaks?n. Bundan güzel ne olabilir. Ayr?ca bu ö?renciler kendi ülkelerinde senin ülkene çal??mak için bile olsa ayak basabilmek için birsürü para veriyor ve vize almak için y?rt?n?yolar. Ayr?ca senin bu ö?rencileri çal??t?rd???n i?lerden çocuklar?n cebinde kalan paralar?da amerikada b?rakmas? için birçok ?eyden vergi alm?yosun.

"E ama benim arac? ?irketim bana böyle söylemedi en fazla 2500-3000$ cebimdem ç?kar dedi?"

Evet okadar para cebinden ç?k?cak, ama sen türkiyedeyken çünkü sen türkiyedeyken ordakilerle muhataps?n. bu para sen?n amerikadaki harcamalar?n hesaba kat?lmam?? durumundaki para. Ozaman ?irketine ?öyle demen laz?m ya siz 3000$ diyosunuz tamam bu para ben?m cebimdem amer?kaya ayak basana kadar ç?k?cak para. Ama kazan?ca??m paray? söylerken türkiyeye gelene kadar geçen süre zarf?ndan bahsediyosunuz. E cebimdem ç?k?cak paray?da türkiyeye gelene kadar ki süreyi katarak hesaplarm?s?n hem?erim diyerek baz? ?eylerin fark?nda oldu?unu gösterebilirsin.
    Konu saywithme tarafından (26-01-2012 Saat 02:53 PM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu program?n amac? kesinlikle para kazanmak olmamal?.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Kusura bakmay?n ama hesap çok mant?ks?z.
    1.si ?stabnul'a 2 kere gidip gelmek için kim 500 dolar harcar?
    2.si 1200 dolara uçak bileti almak için epey gecikmek gerekir diye biliyorum. Tabii gidece?iniz yere göre de de?i?ir ama ben takip etti?im kadar?yla ortalama 1000 dolar uçaak biletleri gidi? dönü?. Kald? ki 1000 dolar?n alt?na da bulunabiliyor.
    3.sü Amerika'ya para harcamaya gitmiyoruz fark?ndaysan?z. Bu program?n amac?n? iyi kavramak gerekir ki siz 1430 dolara Amerika'ya sadece gidip gelirsiniz. Kalacak yer bile bulamazs?n?z. Ki biz burada 3 aydan bahsediyoruz
    4.sü Travel'? isteyen yapar istemeyen yapmaz ki ben kendi ad?ma konu?acak olursam Travel'? fazla yapmay? dü?ünmüyorum.
    5. si CV'nize eklenebilecek güzel bir i? deneyimi olacak ve yabanc? dil bildi?iniz ?SPATLANMI?(orada dilini geli?tirmeyenleri bir kenara koyuyorum) olacak. ?lerde bir firma(ne mezunusunuz blmiyorum) i?e al?rken ?ngilizce'ye bakar. Ama güzel ülkemde ?ngilizce e?itimini iyi derecede çok s?n?rl? say?da üniversite verdi?i için kimisi bir s?nav sonucu ister kimisi de bu tip ?eylere bakar.
    6.s? Aileden uzakta ve tek ba??na olmak bence inan?lmaz güzel bir deneyim olacak.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Küçük bir çocuktan saklanan gerçekleri, çocu?un farketmesi üzerine aç?lan bir konu gibi olmu?. Hadi can?m söyleyin, itiraf edin, e?ri oturup do?ru konu?al?m gibisinden. Yapt???n hesaplar çok uçuk. ?u an elimdeki PC uzun uzun yazmama olanak vermiyor ama k?sa bir de?erlendirme yapay?m. Work and Travel Çal??ma, Gezme, Dil Geli?tirme ve Farkl? kültürleri tan?ma gibi özellikleri içerisinde bar?nd?ran tek programd?r. ABD'ye gidip bunlar? ayn? anda yapman?n en ucuz, en kolay ve en güzel yoludur.

*2 hafta turist olarak giderim ABD'ye dersen. Yapaca??n masraf en az 3000-4000 dolar aras? olacakt?r. Bir kaç ?ehir gezersin gezdi?inle kal?rs?n. Diline bir faydas? dokunmaz, arkada? edinemezsin, farkl? kültürleri tan?mayazs?n ve yine farkl? kültürlerden arkada?lar?n olmaz.

*3 ay dil kursuna giderim daha iyi dersen, yine ayn? ?ekilde en az cebinden 4-5000 dolar ç?kar ve ordaki masraflar?n? hesaba katm?yorum bile. Ho? güzel bir ingilizce e?itimi alm?? olursun ancak yine WAT daki gibi bir çok milletten arkada? edinme olgusu en asgariye iner. Çal??arak kendine bir?eyler katamazs?n. ve gezdi?in yerler okulunun max 100 mile çevresi olur

WAT bütün bunlar? sana yapma imkan? veriyorken, verdi?in ücreti geri kazanman? hatta daha fazlas?n? cebine koyarak dönmeni sa?layabilecek tek programd?r. Karar senin

Bu arada söylemeden geçemeye?im. Turkishwat'? takip et sende geçmi?te arkada?lar?m?z?n yapt??? gibi 500$ a bilet al...Al ki 700$ oradan kara geçesin Seni hiç bir ?ekilde yermiyorum ancak program için uygun bir ö?renci profili ta??d???n? söyleyemem. Bir kez daha de?erlendir. Selamlar

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı letsgoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.si 1200 dolara uçak bileti almak için epey gecikmek gerekir diye biliyorum. Tabii gidece?iniz yere göre de de?i?ir ama ben takip etti?im kadar?yla ortalama 1000 dolar uçaak biletleri gidi? dönü?. Kald? ki 1000 dolar?n alt?na da bulunabiliyor.
    3.sü Amerika'ya para harcamaya gitmiyoruz fark?ndaysan?z. Bu program?n amac?n? iyi kavramak gerekir ki siz 1430 dolara Amerika'ya sadece gidip gelirsiniz. Kalacak yer bile bulamazs?n?z. Ki biz burada 3 aydan bahsediyoruz
    4.sü Travel'? isteyen yapar istemeyen yapmaz ki ben kendi ad?ma konu?acak olursam Travel'? fazla yapmay? dü?ünmüyorum.
    5. si CV'nize eklenebilecek güzel bir i? deneyimi olacak ve yabanc? dil bildi?iniz ?SPATLANMI?(orada dilini geli?tirmeyenleri bir kenara koyuyorum) olacak. ?lerde bir firma(ne mezunusunuz blmiyorum) i?e al?rken ?ngilizce'ye bakar. Ama güzel ülkemde ?ngilizce e?itimini iyi derecede çok s?n?rl? say?da üniversite verdi?i için kimisi bir s?nav sonucu ister kimisi de bu tip ?eylere bakar.
    6.s? Aileden uzakta ve tek ba??na olmak bence inan?lmaz güzel bir deneyim olacak.
    1.ben adanada okuyorum vize ve fuar için adanadan istanbula gitmem gerekicek. sadece 14 saatliik yolu 5dk l?k vize ve 1 saatlik fuar için akl? ba??nda olan çekmez. gider istanbulda gezer. ve 500$ harcar!

2. ucak biletçli öi konusunda ben ara?t?rma yapmad?m sadece firman?n verdi?i 600 euro - 900 euro aras? fiyar?n?n ortalamas?n? ald?m. bi sene önceden al?nan uçak biletiyle ?imdi 1 hafta kala al?nan aras?nda heralde fark olur.

3. amerikaya para harcamaya gidiyoruz. kim amerikaya wat ile gidipte para harcamadan gelidi? sadece bir örnek yeterli 15 bin giden ö?renci aras?ndan.

4. niye travel yapm?ycaks?n. çünkü sen bilinçli ö?rencisin. ara?t?rd?n hesab?n? k?tab?n? yapt?n ve paray? orda harcarsan istedi?in mevlay? biriktiremiyceksin. Asl?nda sende biliyorsun ki amerikaya gitmi?ken gezmeyi istemeyen en az?ndan bi times meydan? ve staples center ? görmeden gelmek saçma olucak. Ama sen oraya çal??maya gidiyosun para biriktirmeye

5. Wat ile amerikaya gidenlerin yabanc? dil bildi?i ispatlanm?? olur sözünü ?aka olarak alg?l?yorum

6. Aileden uzaktaki bi hayat tecrübe ac?s?ndan bencede çok önemli. Hele wat gibi risklerle dolu bir programda...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Küçük bir çocuktan saklanan gerçekleri, çocu?un farketmesi üzerine aç?lan bir konu gibi olmu?. Hadi can?m söyleyin, itiraf edin, e?ri oturup do?ru konu?al?m gibisinden. Yapt???n hesaplar çok uçuk. ?u an elimdeki PC uzun uzun yazmama olanak vermiyor ama k?sa bir de?erlendirme yapay?m. Work and Travel Çal??ma, Gezme, Dil Geli?tirme ve Farkl? kültürleri tan?ma gibi özellikleri içerisinde bar?nd?ran tek programd?r. ABD'ye gidip bunlar? ayn? anda yapman?n en ucuz, en kolay ve en güzel yoludur.

*2 hafta turist olarak giderim ABD'ye dersen. Yapaca??n masraf en az 3000-4000 dolar aras? olacakt?r. Bir kaç ?ehir gezersin gezdi?inle kal?rs?n. Diline bir faydas? dokunmaz, arkada? edinemezsin, farkl? kültürleri tan?mayazs?n ve yine farkl? kültürlerden arkada?lar?n olmaz.

*3 ay dil kursuna giderim daha iyi dersen, yine ayn? ?ekilde en az cebinden 4-5000 dolar ç?kar ve ordaki masraflar?n? hesaba katm?yorum bile. Ho? güzel bir ingilizce e?itimi alm?? olursun ancak yine WAT daki gibi bir çok milletten arkada? edinme olgusu en asgariye iner. Çal??arak kendine bir?eyler katamazs?n. ve gezdi?in yerler okulunun max 100 mile çevresi olur

WAT bütün bunlar? sana yapma imkan? veriyorken, verdi?in ücreti geri kazanman? hatta daha fazlas?n? cebine koyarak dönmeni sa?layabilecek tek programd?r. Karar senin

Bu arada söylemeden geçemeye?im. Turkishwat'? takip et sende geçmi?te arkada?lar?m?z?n yapt??? gibi 500$ a bilet al...Al ki 700$ oradan kara geçesin Seni hiç bir ?ekilde yermiyorum ancak program için uygun bir ö?renci profili ta??d???n? söyleyemem. Bir kez daha de?erlendir. Selamlar
    iyi güzel demi?sin ama kaç ki?i senin yapt???n gibi bilinçli davran?cak. Ve ben hala amerikan?n di?er ülkerlerdeki amerikaya olan hayranl?k faktörünü kullanarak ülkeye i?çi ald???n? dü?ünüyorum. tamam hadi fazla fazla masraflar? 1000$ a?a?? çekti?ini dü?ün. sonuç? birde anlamad???m konu ?irketlerin niye sadece türkiyedeki masraflar? söyledi?i? niye amerkadaki masraflar? da bunun içine katmad??? sayg?lar

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

??te bu noktada forum var oluyor zaten. WAT'?n ne oldu?unu, amaçlar?n?n ne oldu?unu örneklerle ortaya koymaya çal???yoruz. Anlat?yoruz ki, bu program?n para odakl? bir program olmad???n? herkes ö?rensin. Soruna gelince... ?irketler sana DS formunu getirmek, vizeye haz?rlamak, i? bulmak ve bazende konaklama bulmakla yükümlüdür. Ticari bir i?letme olarak ?irketler sana bunlar?n hesab?n? ç?kar?r. Ancak senin orada ne kadar para yiyece?ini kimse bilemez, kestiremez..Kestirmek zorunda da de?ildir. Yeme?ini evde yer uygun bir konaklama bulursun. Masraflar? en asgari düzeye çekersin.Ço?u i?yerinde ücretsiz yemekte var ayr?ca. Ancak para konusunda bir s?k?nt?n yoksa ve Ben buraya para için gelmedim diyorsa,. Gönlünce yer içersin, gezersin.. bunlar sana 3000 dolar civar? paraya patlar. (ailenden para istememen ve eline geçen bütün paray? harcaman durumunda) Bu durumda da yine ?irketin dedi?i "cebinden ?u kadar para ç?kacak" söylemi do?ru olmu? olur. Yani anlatmak istedi?im ?irket burada program için cebinden ç?kacak paray? bilir ancak kazanaca??n paran?n ne kadar?n? harcayaca??n? bilemez..

Kölelik, ucuz i?çi statüsü gibi kavramlar defalarca tart???ld?. A?a??daki konular? incelemeni öneririm.

http://www.turkishwat.net/work-trave...-ozlu-soz.html

http://www.turkishwat.net/basinda-wa...-koleligi.html

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

istanbula gittin diye 500 dolar harcarim diyosan amerikaya gidince cebinden fazla para cikmasi dogal ama bunu bir sorunmus gibi dile getirmeni anlamadim.bende adanadan katildim bu programa 2 kez.orda kole degildim.ilk basta yalniz kalmanin zorlugunu cektim ama kolelik degildi yaptigim is.

senin yaptigin hesaplar maksimuma dayali hep ve kazanci optimum da tutmussun.aslinda mantikli bi hesap yapmissin.kotu duruma gore hesap etmek sana bisey kaybettirmez.overtime hesabi yapip ona bel baglasan yanlis olurdu.ama sen olayi farkli yorumluyosun.oraya gidip para kazanmak diye bi kural yoktur.kimi gider ustune para harcar kimi gider 10000 dolar biriktirir.yani senin hayat gorusune bagli.ikiside kotu degil.sadece farkli seyler hepsi bu.anladigim kadariyla sen para harcamayi seven birisin(istanbulda 500 dolar harcarim dedigin icin) o yuzden bu programdan cebinde parayla donmek zor olur.sen harcamalarini kazandigin paraya gore ayarlaki ailenden para istemek zorunda kalmayasin.tabi bu benim sahsi fikrim.sen kendi butceni ne yapacagini daha iyi bilirsin.ama bende kimseden istanbula gidince 500 dolar harcanir/harcadim gibi bisey duymadim..
    Konu Ugur tarafından (26-01-2012 Saat 05:01 PM ) değiştirilmiştir.

BannedUser
    Guest

Konu hakk?nda detayl? mesaj? yar?n atacag?m. Ama sen Istanbula gidip 500 dolar harc?yorcan bence ABD hic gitme. 500 dolara ben Bosna Hersek gezisi yapar?m 1 hafta konaklamal?.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

valla böyle saçmal?k ilk defa okuyorum , senin dedi?inden ?u anla??l?yor. ben ?uan baba paras? yiyiyorum. kira vermiyorum yemek paras? vermiyorum üstüne babam cebime harçl?k koyuyor. ben oraya gidicem kazanaca??m paray? bi de yeme?e içmeye - kiraya m? vericem. zarara giriyorum

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Amerika'ya i?çi ald???n? dusunuyorsan arast?rmay? b?rak dostum o zaman. bu dü?üünceye sahip olan birinin oraya gidip 3 çal???p hatta çal???rken e?lenebilece?ini hiç zannetmiyorum. yaz?n? heba edersin. aram?zda kaç ki?i var bu programa kat?l?pta Amerikan?n kendine i?çi sa?lad??? dü?üncesiyle giden? Bu programa co?u ki?inin gitme amac? de?i?ik tecrübeler kazan?p Amerika'y? gormektir. Para hesab?n? da bu kadar dusunuyorsan Alaska y? arast?r.
    kubersify arkada?ma kat?l?yorum bu program?n amac? kes?nl?kle para kazanmak olmamal?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Tum bu söylenen rakamlar uç noktalar bence. Ama hadi ki bu kadar masraf yap?ld? diyelim ve zararda olal?m. Bu program?n amac? para kazanmak de?il. Cogu insan?n göremedi?i yapamad??? seyleri bu program sayesinde yap?yoruz. Elbette ki cok zor ?artlar alt?nda çal??anlar ve kotu seyler ya?ayan var ama tum bunlar? atlatt?ktan sonra turkiyeye nas?l bir ozguvenle dönülüyor bunu ya?amayanlar anlayamazlar. Ne kadar zarara girildi?i tartisilmamasi gereken bir konu bence çünkü kime göre zarardasin? Ben o tum harcamalar?na ra?men bir daha gitmek isteyen yüzlerce insandan biriyim. Kendi parami kazanman?n verdigi güven, edindi?im arkada?l?klar döndü?ümde tekrar tekrar bak?p mutlu oldugum yüzlerce fotograf?m o zarar olarak gördü?ünüz paraya bin basar. ?lerde binlerce dolar dökseniz bile bu f?rsat? bir daha yasayamayacaksiniz. Ö?renciyken Amerika'da legal olarak çal???p orda bi ev tutup para kazanamayacaksin. Ayr?ca travel k?sm?n? yapmayanlar cok nadir. O da kendi tercihlerinden dolayidir kimseyi suclayamayiz. Ben 4 yer gördüm Amerika'da. Pek cok al??veri? yapt?m, verdigim paranin fazlas?n? ç?kartt?m üstüne bide parayla dondum ?imdi o parayla self bir daha gidicem. Orda ya?anan tecrübeyi, gezilen onca yeri güzel (bazende kotu an?lar?) bu kadar kolayca kenara at?p sadece para üstünden konu?mak bence cok yanl??. Dil konusuna gelince gercekten bu kendi elinde. 3 ay boyunca Türklerle takilirsan bu sadece hayalde kal?r. Ama amerikadasin ya daha nas?l bir ?ans gelirki önüne dil ö?renmek için, bu sadece senin elinde...
    Onlarca kisi senden önce bu hesaplamalar? defalarca yapt?, gidip geldikten sonra tekrar defalarca gitmek isteyen bunca insanida göz önüne al?rsak bence bu kadar basit dü?ünüp yuzeysel konu?madan önce tekrar bide bu boyutuyla dü?ünmek gerek...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

adanadan istanbula 5dk l?k vize için gideceksin ama o vize senin amerikaya girmeni sa?l?ycak ba?ka türlü amerikaya girmeyi dü?ünüyosan o senin fikrin ama söylediklerin benim mant???ma hiç yatmad? , senin mant???na yat?yosa oras? ayr?
    ayr?ca bu mant?kla dü?ünüyosan b?rak wat felan yapma benden sana tavsiye

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkada?lar Work and Travel Bir para kazanma program? de?ildir. Zaten bunu bütün Firmalar kay?t s?ras?nda söylüuyorlar. ?ngilizce ö?renme program?da de?ildir. Sadece ingilizce konu?abiliyorsan?z size biraz pratik kazand?r?r. Program?n as?l amac? Amerikada yaz sezonuda ortaya ç?kan vas?fs?z eleman ihtiyac?n? kapatmakt?r. Bunun için en ideal aday 3. dünya ülkelerindeki üniversite ö?rencileridir. Çünkü üniversiteleri oldu?u için ülkelerine geri dönmek zorundad?rlar. Çünkü Amerikaya gitmek bu ülkelerde bir statü ve prestij göstergesidir. Çünkü bu ülkelerden gelen ö?renciler zengin olmad?klar? için kendiklerine verilen i?leri para kazanmak ad?na g?k?n? ç?karmadan yapmak zorundad?rlar. Work and Travel maliyeti ortalama 3500-4000 dolar aras?ndad?r. Amerika kaç para kazanaca??n?z biraz ?ans?n?za birazda sizin ne kadar çal??kan oldu?unuza ba?lad?r. ancak giden ö?rencilerin büyük ço?unlu?u sezon boyunca en falza 3000 - 5000 dolar civar?nda para kazan?rlar. Program k?s?tl? bir süre oldu?u ve etraf?n?zda sizin gibi watç?lar oldu?u için e?lencelidir. Özellikle Türkiyede sosyalle?ememi? ki?iler için idealdir. Ancak program?n %90 l?k bölümünü çal??mak, uyumak ve bilgisayar ba??nda geçirilen saatler olu?turur. Geri kalan %10 luk bölümü de e?lencenin dibine vurmak, gezmek dola?mak, partilere kat?lmak, e?lence parklar?na gitmek vb. olu?turur. Zaten Türkiyeye döndü?ünüzde Akl?n?zda Amerikayla ilgili bu %10 luk k?s?m kal?r. Ve Türkiyede herkese bu program? tavsiye edersiniz.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Kafanda bu kadar soru ve olumsuzluk varken hiç gitme sen en iyisi.Work and Travel para kazan?p Türkiye'ye getirme program? de?ildir.2 senedir Amerika'ya gidiyorum ve gelecek yazda gidicem in?allah, cebimden o kadar para ç?kt? emin ol orada edindi?im tecrübeyi hiç bir yerde kolay kolay edinemem.Tamam belki çok para verildi?ine hakl?s?n ya da ?irketlerin her ?eyi size söylemedi?ine.Biz burada formda ?irketlerin sizlere söylemedi?i her ?eyi ve amerikada ba??n?za gelecebilecek kötü ve zor durumlar? anlat?yoruz ve bunun sonuçlar?nda ya?ayabileceklerinizi az çok tecrübe ve bilgilerimizle payla??yoruz.?irketler ticari i?letme oldu?u için öncelikli hedefi kard?r.Onlar hiç bir zaman "aman ö?renci rahat gitsin aman ba??na bir ?ey gelmesin" diye dü?ünmezler.Paray? verdikten sonra ölsen bile onlar?n umurunda de?ilsin.Sen para mühim de?il hayat tecrübesi çok daha önemli diyorsan git ama gördü?üm kadar?yla bu i?e kalk??masan daha iyi.
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

arkadasim ne yazik ki evdeki hesap carsiya uymuyo.sen simdi ne kadr ayrintili bi liste yapsan da bos cok kzananida biliyorum zarar edeni de.bu is biraz sans isi.kesinlikle para dusunerek gitme hayallerin suya duser.sen o harcadigin parayi cope atiyoussun gibi dusunerek git.2 haftalik maasi 500dolar olan da biliyorum 1100 dolar olan da.dedigim gibi tamamen sans

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı letsgoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

-istanbulda 500 dolar harcama saçmal??? nedir anlayan olduysa anlats?n.
    -1200dolar ortalama uçak bileti derken ?yani ben bugün biletimi al?rsam washington'a 1300 tl ödüyorum.ortalama 1200 dolar nedir o tavan fiyatt?r!
    -Abd'de çal??arak da olsa ya?aman?n gezmenin en ucuz yolu budur.
    -Travel yap?labiliyor gayette.Evet ekside kal?yorsunuz do?ru.Ancak hiç yaz?l?p çizilmeyen bir ?eyi yazacam ?imdi.E?er bu kadar detay dü?ünüyorsak atlanan EN BÜYÜK NOKTA !
    Türkiye'de ayda yeme,içme vs massraflar?n?z? dü?ünün ayda en az 500 tl ailenize yüksünüz.3.5 ay orda kald?n?z deseniz.2000tl
    hadi ailenizle yaz?n tatile gitmeye kalksan?z 1-2 haftal?k tatilde yapaca??n?z yoldaki benzin harcamas?ndan d??arda gezmeye konaklamaya 1000 tl harcamak i?ten de?il.

istanbulda 500dolar harcama saçmal???n? s?f?rlayal?m bir kere.
    1200dolar de?il 800 dolar ortalama uçak bileti.
    3.5 AY TÜRK?YE'DE YA?AMANIN A?LENE OLAN YÜKÜ+TÜRK?YE'DEK? YAZ TAT?L?N Etti mi sana 3000 tl.
    900 dolar +3000tl =2500 dolar eder.
    Sizin 1430 dolarl?k eksiye +2500 ekleyelim.
    -1430+2500 =1070 dolar.
    bu parayla da gezmenizi yapars?n?z.
    Çok rahat yap?l?r zaten 1070 dolara gezme.overtime vs ekstra gelir olursa telefontablet,üst ba? al?rs?n?z.

Evet ekside kal?rs?n?z do?rudur ancak 3 ay çal???p amerikay? görüp arada 1-2 günlük kaçamaklar belki son 15günde günde de travel yapars?n?z.
    Evet gitmeden önce harcad???n?z paray? ç?karamazs?n?z tamamen ama zaten siz TÜRK?YE'DE de çal??m?yorsan?z ailenize oldu?unuz bir yük var 3.5 ay içerisinde birde Türkiye'de tatile verece?iniz tüm masraflar 1000tl olsa buna say?n o ekside olaca??n?z 3000tl.

-----------------------
    cv olay?na girersek.cv'de bunun pek bir de?eri yok önemli yerlerdeki i?e al?mlara bakan birkaç tan?d?kla da görü?tüm.
    bunun senin kariyerine art?s? yok ama sana art?s? var dediler ki?isel geli?imine art?s? olur cv'nin kö?esine yaz?l?r ama pek bir faydas? olmaz dediler ki bende bu kanaatteyim.
    gerçe ?imdi lifeguard olucam ve k?z?lhaç sertifikam olacak.bu k?z?lhaç cankurtaranl?k sertifikas? i?e al?mlarda di?er adaylar?n önünüze geçmenizi sa?layacak ilginç bir nokta olabilir.ama etkisi çok de?idlir.
    ----------------------
    pratik faydas? olabilir ingilizce olarak ama ingilizce olay? bize kal?yor.
    Türklerle tak?lmayay?m demek öyle kolay de?il,mant?kl? m? tart???l?r ancak genede ?ngilizcem iyi olsa da ben konu?urken hep bir tedirginlik ya?ar?m onu atmak için ideal gözüküyor.
    neticede 3.5 ay abd'de ya??yorsun herkes iyi kötü ö?renir bir?eyler..
    --------------------
    EVET ABD'N?N UCUZ MEVS?ML?K ??Ç?LER?Y?Z !
    abd'de gençler böyle i?ler yap?yorlar yapm?yor de?iller ama tabi baz?lar?n? yap?yorlar.
    sömürülme olay?na gelirsek abd'nin sömürülcek i?çi bulmas? zor de?il ancak bu WAT ile GEL??MEKTE OLAN ÜLKEN?N GELECE?? OLAN ÜN?VERS?TEL? GENÇLER? ALIYOR ABD'Y? TANITIYOR,GÖSTER?YOR BEY?N GÖÇÜNÜN ÖN A?AMASINI YAPIYOR.
    GENE S?C?L? TEM?Z PARLAK ÇOCUKLAR GEL?YOR ÇALI?IYOR ÜLKES?NDE.

hepsine ra?men kendinize ?unu sorman?z laz?m evet ABD bu i?ten faydalan?yor ama ya sen ??
    -yaz?n bilgisayar ba??nda olmak m? daha iyi ?
    -yazl?kta her sene tak?ld???n yerlerde olmak m? ?
    -bir ay bodrum tatili yap?p geri kalan?nda gene pc ba??nda tak?lmak m? ?
    -KEND? ÜLKENDE ÇALI?SAN 2 KAT A?IR ?ARTTA 3 KAT AZ MAA? ALACA?ININ FARKINDA MISIN ?
    -ing geli?tirmek istiyor musun?
    -farkl? kültür vs görmek,gezmek istiyor musun ?

yani ke?ke abd'ye gitmek için para ödemesek ke?ke orada en güzelinden staj imkanlar? verseler ancak bunlar olmuyor öyle rahatcana.
    Evde pineklemek yerine UCUZ MAL?YETL?,ÇALI?ARAK ABD'Y? GEZ?CEM,ing prati?imi art?racam,birçok yeni arkada? edincem,yepyeni yerler görecem,gezecem ve BANA DENEY?M OLACAK bu yüzden work and travel'a gidiyorum ben siz de bu sebepleri yeterli görüyorsan?z sizle örtü?üyorsa gidin derim ben.
    Konu ozz tarafından (27-01-2012 Saat 02:42 PM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bu köle falan muhabbetleri de genelde alaska'ya gidenler sayesinde oluyor.
    bence wat program?n?n ismini lekeliyor bu bal?k temizleme vs i?leri.

para kazanmak için mevsimlik i?çi olunuyor gerçekten alaska'da.
    ba?ka hiçbir amac? yok.seçene de sayg?m var ama program?n ruhunu yans?tm?yor.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı ozz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu köle falan muhabbetleri de genelde alaska'ya gidenler sayesinde oluyor.
    bence wat program?n?n ismini lekeliyor bu bal?k temizleme vs i?leri.

para kazanmak için mevsimlik i?çi olunuyor gerçekten alaska'da.
    ba?ka hiçbir amac? yok.seçene de sayg?m var ama program?n ruhunu yans?tm?yor.
    aynen kat?l?yorum
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

BannedUser
    Guest

Alaska i?lerinde cal?sanlar neden program? lekeliyormus onu anlamad?m ben..

bulas?k y?kama amelilik de?il, housekeeper olup tuvalet temizlemek amelelik de?ilde al?k temizlemek mi kölelik. valla 4 sene gittim cokta memnunum bence program? lekeleyen cal?sman?n ne oldugunu bilmeyen ö?renciler....
    bu program?n ad? work and travel cal?s ve gez....

cal?s ve ö?ren ya da e?len ve gez de?il...

ad? uzer?nde workkkkkk... cal?smaya g?d?yorsunuz bunu b?r kere kafan?za kaz?y?n... tabi ki 4 sene bana muhtesem tecrubeler arkadasl?klar kazand?rd? program sayesinde gormedi?in yerler gordum.. su alaskay? karalama cal?smalar?na art?k bir son verseniz diyorum.. a

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

istemeyen gitmesina rkada??m

3ay türkiyede kal?nca ne kadar para harc?caks?n?z onu bi hesaplay?n once

verdi?iniz para+kazand?g?n?z para o+gitmeyip türkiyede harc?yacag?n?z paray? eklersek zarar etmiyorsunuz ekstradan amerikay? görup dil geli?tirip satmak için elektronik alabilirsiniz ki?iseldir kar zarar ihtimali..ben 3ay köpek gibi 2 i?te çal???r?m 15gün gezerim ba?kas? normal cal?s?r her haftasonuz gezer barlarda k?zlarla paras?n? yer ee o zaman beklemesin parayla dönmeyi yada kar etmeyi

BannedUser
    Guest

Program?n amac? para kazanma olmad?g? gibi, dil ö?renme ve e?lencede de?ildir. Amac? kültürel de?i?im program?d?r. Bir kültürü ö?renmek onu ya?amakt?r. O kültürü ya?amak içinde halk ne yap?yorsa sende onu yapars?n..

Hillary Clinton Alaska i?lerinin iptal olmas? için cal?s?yor. Neden mi kendi gençlerinin burada cal?s?p zorluklara al??mas?n? sa?lamak. Lütfen bilip bilmeden program?n amac? hakk?nda bilgi vermeyelim.

Ya da program?n ruhu nedir yaz?n amac? nedir yaz?n bizlerde bilelim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkada?lar bo?una tart???yoruz bence. Program?n amac?n?n Amerikan?n yaz sezonunda ortaya ç?kan ve Amerikan vatanda?lar?n?n yapmak istemedi?i i?lerde çal??acak vas?fs?z i?gücü aç???n? kapatmak oldu?unu ve bunun için en ideal ki?ilerin geri kalm?? ülkelerdeki üniversite ö?rencilerinin oldu?unu çünkü bu ö?rencilerin yaz sonu ülkelerine dönmesi gerekti?ini hepimiz bal gibi biliyoruz. Bu i? için en ideal ki?iler Afrika ülkelerindeki e?itimsiz ki?iler olsayd? eminim Amerika bu program? onlara yönelik yapard?. Kültürel de?i?im i?in cilas? biraz. Bari birbirimizi kand?rmayal?m. Amerikada yapaca??m?z i?lerin hangisini Hangimiz Türkiyede yapmay? kabul ederiz. Amerikaya gitmek bir statü ve prestij meselesi olmasa hangimiz giderdik acaba. Ama gidecek arkada?lara ?unuda belirteyim; Para kazanmak için gitmiyorsan?z ve ingilizce konu?abiliyorsan?z asl?nda wat mükemmel bir organizasyondur.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı Moody Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bari birbirimizi kand?rmayal?m. Amerikada yapaca??m?z i?lerin hangisini Hangimiz Türkiyede yapmay? kabul ederiz.
    Bu biraz arz talep meselesi. Ortalama ?ngilizce seviyesi "Low Int" olan bizlerin hangi pozisyonlarda istihdam edilmesini bekliyoruz ki? Birde orada çal???lan i?ler için ?unu aç?k ve net söyleyebilirim ki, ayn? ?artlar burda olsa yine yapmay? kabul ederiz. Bir e?lence park?nda çal??mak, kasiyer olmak, bir standa bakmak, yada restoranlarda çal??mak çok a?a??lay?c? i?ler olmamal?.. Bence zevkli de..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

kisinin kendi istegiyle katildigi bu program dahilinde hic bis is kolelik olarak degerlendirilmemeli.istemeyen gitmez.parar kazanmak icin giden para kazanmak icin gider dil gelistirmek isteyen dil gelistirmeye gider gezip gormek isteyen bu amacla gider.hangisine kotu diyebilirsiniz ki?hicbiri kotu degil bana gore.onemli olan istenilen amaca ulasmak.yani kimse kimseyi kandirmiyor alaska isi kolay yada housekeeping isi temiz yada six flags isleri s?k?c? diye.neyse o soyleniyor zaten.ben bana housekeeping isini soran herkese isin zorlugundan ve kazanc miktarindan detayli bi sekilde bahsesiyorum.secme hakki ogrenciye kaliyo.soyledigim seylerden biride tuvalet temizlemek senin icin sorun olmicaksa iyi bi is diyorum.evlerimizde annelerimiz bu isi yapmiyo mu?kole mi oluyolar?bence isleri kotuleyip o isi yapacak olanlarda kotu izlenim uyandimamaliyiz.isin zorlugundan bahsedip yapip yapamayacagina dogal bi sekilde karar vermesi en iyisi olur.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alaska i?lerinde cal?sanlar neden program? lekeliyormus onu anlamad?m ben..

bulas?k y?kama amelilik de?il, housekeeper olup tuvalet temizlemek amelelik de?ilde al?k temizlemek mi kölelik. valla 4 sene gittim cokta memnunum bence program? lekeleyen cal?sman?n ne oldugunu bilmeyen ö?renciler....
    bu program?n ad? work and travel cal?s ve gez....

cal?s ve ö?ren ya da e?len ve gez de?il...

ad? uzer?nde workkkkkk... cal?smaya g?d?yorsunuz bunu b?r kere kafan?za kaz?y?n... tabi ki 4 sene bana muhtesem tecrubeler arkadasl?klar kazand?rd? program sayesinde gormedi?in yerler gordum.. su alaskay? karalama cal?smalar?na art?k bir son verseniz diyorum.. a
    Program?n amac? para kazanma olmad?g? gibi, dil ö?renme ve e?lencede de?ildir. Amac? kültürel de?i?im program?d?r. Bir kültürü ö?renmek onu ya?amakt?r. O kültürü ya?amak içinde halk ne yap?yorsa sende onu yapars?n..

Hillary Clinton Alaska i?lerinin iptal olmas? için cal?s?yor. Neden mi kendi gençlerinin burada cal?s?p zorluklara al??mas?n? sa?lamak. Lütfen bilip bilmeden program?n amac? hakk?nda bilgi vermeyelim.

Ya da program?n ruhu nedir yaz?n amac? nedir yaz?n bizlerde bilelim.
    hillary alaska'ya kendi gencini yollay?p adam ettircek falan komik olmayal?m.bir yerde çocuk kand?rm?yoruz dimi ?

alaska'y? karalanma çal??mas? içerisine giren yok.
    zaten buna gerek yok.kapkara bir olay zaten.

hay?r ne kültürel de?i?imindne bahsediyorsunuz alaska'da ?
    çal??ma ?artlar? falan 5.s?n?f insan muamelesi.

kimseyi kand?rmay?n para falan aya??na.
    ?u ya?taki gencin oraya gitmesi kadar saçma bir?ey olamaz.
    gençli?e,kültürel de?i?ime,work and travel RUHUNA her?eye ayk?r?.
    alaska'dan i?e alanlar için iyi tabi ucuza i?çi.
    taa alaska'dan evine mi dönecek çal??cak i?te KÖLE !
    Kölelik diye söyleyen ONLARCA,YÜZLERCE K??? VARDIR ?NTERNETTE WORK AND TRAVEL'LA ALAKALI.
    hepsi mi palavra at?yor hay?r do?ru ama alaska i?i gibi i?ler için do?ru.

ha i? mi i?.yapana sayg?m?z var.paraya ihtiyac? vard?r yapar.
    para kazan?lan kap? kutsald?r laf söyleyemeyiz.
    ama gidipde bunu üniversiteli genç kesin yapmal? diyenler,bunun ?artlar?n? yumu?ata yumu?ata bende yap?yorum gayet güzele getirenler pek samimi de?il bence.
    -----------------
    bula??k y?kama,çöp ç?karma-oda temizleme
    bu i?lerinde gene üniversiteli genç taraf?ndan yap?lmas? pek ideal de?il.
    zaten kimse de tavsiye etmez öyle kesin bunu yap diye.
    ?irketlerde hep sona kalan i?lerdir.
    arka pland?r.
    göçmen i?çilerle çal???rs?n.
    ha en az?ndan noraml ?ehirlerde normal çal??ma saatleri kültürel de?i?im vs ya?ars?n.
    gene bir mant??? vard?r.
    iyi i? bulamad?n oda temizlemek senin için dert de?il abd'yi gör kültür vs kap,vizyonun geni?lesin.
    ----------
    programda çal??aca??n?z kesin.
    work ...
    ama kültürel de?i?im,ingilizce pratik,abd görmü? olma gibi olaylar? sa?layabilece?iniz i?ler belli.
    akl? olanda imkan? olanda çal??maya diye gidip aa abi zaten work and travel sadece work demez.
    çal??can work yapacan paran? kazancan,gezicen sonra.yoksa manas? yok bu i?in.
    alaskada gittim garip bir fabrikada çal??t?m daha verimli çal??al?m diye a?z?m?za ettiler zaten 3-4 saat gece fele?imiz ?a?t?,geldikten sonra 1 y?l bal?k yiyemedim ama 4000 dolar kar ettim de?il yani olay haberiniz olsun.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu biraz arz talep meselesi. Ortalama ?ngilizce seviyesi "Low Int" olan bizlerin hangi pozisyonlarda istihdam edilmesini bekliyoruz ki? Birde orada çal???lan i?ler için ?unu aç?k ve net söyleyebilirim ki, ayn? ?artlar burda olsa yine yapmay? kabul ederiz. Bir e?lence park?nda çal??mak, kasiyer olmak, bir standa bakmak, yada restoranlarda çal??mak çok a?a??lay?c? i?ler olmamal?.. Bence zevkli de..
    aynen öyle ama ayn? kar? verselerde gidip tuvalet temizlemem,oda temizli?i yapmam,bula??kç? olmam,fabrikada bal?k temizlemem.

para ihtiyac? olan yapar tabi sayg?m?z var ama ihtiyac? olmayan?n böyle i?leri yapmas? çok saçma hele ki bal?k ay?klama.
    Türkiye'de yapmayaca??n oda temizli?ini yap?p Abd gezmesi yapmak isteyen de olabilir ing seviyesi yetmiyordur anlar?m da bal?k temizlemenin ekonomik ihtiyaç d???nda mant??? falan yok...

BannedUser
    Guest

Ya bu konuda polemik yapmayacag?m kimse ile.. Sen kac kere gittin ne i? yapt?n bilmiyorum ama ben alaskada mis gibi cal?s?yorum. Cebimdeki 15.000 dolarla senin yasayacag?n seylerin en kral?n? yas?yorum ben. Bak neler yasam?s?m o bal?k pisliginde cal?sarak 4 sene okuda belki sende yasars?n bunlar?

1. Los Angeles'a gittim gezdim.
    2. Montana gittim gezdim.
    3. Missisipi gittim gezdim.San Fransisco gezdim. Chicago gezdim. Seattle'da otelde kendimi kasmadan 1 hafta tatil yapt?m.
    4. NY gittim gezdim. 10 gun tatil yapt?m.
    5. Bu 4 senede 10 larca telefon 10 larca laptop ps3 xbox ald?m. Elektronik tas?rken kollar?m yoruldu.
    6. Meksika'ya gittim kazand???m parayla 1 ay tatil yapt?m.
    7. 100 lerce Alaska'da cal?san arkadas?m oldu..
    8. Kazand?g?m para ile bayan kuaförü açt?m..

Vars?n da bunlar? yapmak için kölelik yapay?m

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ya bu konuda polemik yapmayacag?m kimse ile.. Sen kac kere gittin ne i? yapt?n bilmiyorum ama ben alaskada mis gibi cal?s?yorum. Cebimdeki 15.000 dolarla senin yasayacag?n seylerin en kral?n? yas?yorum ben. Bak neler yasam?s?m o bal?k pisliginde cal?sarak 4 sene okuda belki sende yasars?n bunlar?

1. Los Angeles'a gittim gezdim.
    2. Montana gittim gezdim.
    3. Missisipi gittim gezdim.San Fransisco gezdim. Chicago gezdim. Seattle'da otelde kendimi kasmadan 1 hafta tatil yapt?m.
    4. NY gittim gezdim. 10 gun tatil yapt?m.
    5. Bu 4 senede 10 larca telefon 10 larca laptop ps3 xbox ald?m. Elektronik tas?rken kollar?m yoruldu.
    6. Meksika'ya gittim kazand???m parayla 1 ay tatil yapt?m.
    7. 100 lerce Alaska'da cal?san arkadas?m oldu..
    8. Kazand?g?m para ile bayan kuaförü açt?m..

Vars?n da bunlar? yapmak için kölelik yapay?m
    para kazanmak için yapm??s?n?z i?i demek i?te.program?n amac? bu de?il diyen sizdiniz.

i? bitince gezmi?sin falan ba?ka ?eyler.
    para kazanmak için work and travel'? seçmi?siniz.iyi yani burada da 3.s?n?f i?lerde çal???p sonra o paray? iphone'a vs yat?ranlar oluyor bu tip bir?ey yapt???n?z do?rudur sizin seçiminiz netiecede.

bir kaç y?ld?r yazlar?n?z? mevsimlik i?çi olarak geçirip kazand???n?z 15000dolar size hay?rl? olsun ne diyelim yani neyin gösteri?idir anlam?yorum.

sonra burada birbirimizi kand?rmayal?m kimse bu ??LER? TÜRK?YE'DE OLSA YAPMAZ diyen arkada?lara cevap m? vermemi bekliyorsunuz sizin üzerinizden.
    alaska olay? bamba?ka bir olay ?srarla da söylüyorum work and travel mant???ylan alakas?z bir?ey.ve evet work and travel'?n tüm imaj?n? da yerle bir ediyor.
    polemi?e girmek istemiyorum diyip yazd?klar?n?z komik.
    hillary bu i?i bizden al?p abd gençlerine verecekmi?te,alaska'ya çamur atmay?n da falan gereksiz sözler bunlar? söylemezseniz polemikte ç?kmaz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ozz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    para kazanmak için yapm??s?n?z i?i demek i?te.program?n amac? bu de?il diyen sizdiniz.

i? bitince gezmi?sin falan ba?ka ?eyler.
    para kazanmak için work and travel'? seçmi?siniz.iyi yani burada da 3.s?n?f i?lerde çal???p sonra o paray? iphone'a vs yat?ranlar oluyor bu tip bir?ey yapt???n?z do?rudur sizin seçiminiz netiecede.

bir kaç y?ld?r yazlar?n?z? mevsimlik i?çi olarak geçirip kazand???n?z 15000dolar size hay?rl? olsun ne diyelim yani neyin gösteri?idir anlam?yorum.

sonra burada birbirimizi kand?rmayal?m kimse bu ??LER? TÜRK?YE'DE OLSA YAPMAZ diyen arkada?lara cevap m? vermemi bekliyorsunuz sizin üzerinizden.
    alaska olay? bamba?ka bir olay ?srarla da söylüyorum work and travel mant???ylan alakas?z bir?ey.ve evet work and travel'?n tüm imaj?n? da yerle bir ediyor.
    polemi?e girmek istemiyorum diyip yazd?klar?n?z komik.
    hillary bu i?i bizden al?p abd gençlerine verecekmi?te,alaska'ya çamur atmay?n da falan gereksiz sözler bunlar? söylemezseniz polemikte ç?kmaz.
    ozz yanl?? anlam???n anla??lan bu makro dönemlik 15 bin kazan?yo kardesim oray? düzeltmek istedim 2 3 senelik deil
    FORZA ES-ES

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)